Al dat gemoet....je krijgt er wat van.

Frustratie...het valt mee.
Moet ik het van mij afschrijven? Yes!


 


Afgelopen woensdag ging ik Paige van de opvang halen. Of we maandag een gesprek konden hebben over haar voortgang?
Yes helemaal prima. Dus een beetje navraag gedaan. Duidelijk.
Gisteren in de opvang app inene een vingerwijzend afsluitberichtje. Dus meteen gebelt.

Ja ze kan nog niet goed met een normale beker drinken, ze wil liever niet met een lepel zelf eten. En vaak als je haar roept komt ze niet. Dan nog niet eens benoemd dat ze nog amper praat (maar communiceert op haar manier)..maar dat moest ze toch uiteindelijk wel zeggen natuurlijk. En toen kwam het stekende...ja alle andere kindjes hier van twee kunnen dat allemaal wel Eh...okay, ik heb vriendelijk het gesprek tot een einde gebracht en dat we aanstaande maandag het er verder over hadden.

En dat gaan mijn radartjes draaien.....groepsapp van ZP even mijzelf geventileerd, waarop kwam...lieverd maak je niet druk. Naastdat ze net 2 is omschrijf je gewoon exact een twee jarig..met nog veel liefs erbij. Echt megafijn.
Bevestigde wel mooi dat mijn gevoel goed zat en hun manier van communiceren en vergelijken gewoon niet okay was.

Kom er zeker aankomende maandag op terug daar.

Oh en raad eens? Vanmorgen dronk ze hier toch netjes zelf uit haar normale beker (okay nog een mooi slootje in haar slabber maar toch)...en hier luisterd ze wel als je haar iets vraagt (en het haar uitkomt)..en ja dat praten..doet ze hier ook amper, maar ze maakt zich echt wel duidelijk.


 


 


Zo ben ik het kwijt? Ja zeker :D Dank voor het lezen.

<b>Sidenote: Inene bedacht ik mij, wat ook zo steekt is dat we elke week wel vragen gaat het goed, kunnen we iets doen..en dan steevast te horen kregen het gaat goed en nee hoor je hoeft niet te doen</b>


 

2058 x gelezen, 5

reacties (29)


 • china-dad

  Hm, dat klinkt alsof ze misschien zelf aan het beseffen is dat iedereen uit een beker drinkt en ze nu vindt dat zij dat dan ook beter kan doen: ontwikkeling 👍🏻!

  Maar ja anderzijds... ik snapte ook nooit goed waarom sommige dingen zo belangrijk gevonden worden. Waarom zou mijn kind niet met haar handjes mogen eten als dat werkt voor haar? Alles op zijn tijd toch?

  Nu is ze 6 en wil eigenlijk nig steeds niet alles zelf doen. Ze treuzelt met aankleden, wil nog steeds liever dat papa pindakaas op haar boterham smeert, speelt met tandenpoetsen en wil niet poepen op school (waar ze van maandag tm vrijdag is). De juf zegt dat haar onzelfstandigheid een belemmering is voor het aanleren van een goede studiegewoonte.

  ok, dit is china, kids van 6 moeten hier vrij veel. Maar de juf heeft een punt: dochter zit dus ook met huiswerk vaak te klieren. En dat komt mede doordat ik heb uitgestraald dat dingen zoals netjes eten mij geen fluit interesseert... Nu kunnen de andere kindjes wel vlot huiswerk maken en zij niet, waardoor zij nu meer tijd hebben voor wat leuks (of nog meer bijles) en wij niet...

  Maar goed, los daarvan... ik hoop dat ze vooral nadruk leggen op vooruitgaan en niet op moeten. veel aangenamer!

 • Sharon

  Maar zes en huiswerk..heel stom gezegd..is ook een stom moetje toch als je het naar Nederland doortrekt.

  En dat laatste hoop ik ook! het is gewoon een kind en die vormen zich zoals ze gaan.

  Ohjaaa meteen een vraagje aan jou, hoeveel merk je aan verschil tussen peuters en kleuter daar en van wat je hier weet?

 • Iris95BAM

  Wat vervelend om te lezen zeg!

  Ik werk zelf op een kinderdagverblijf en dit is niet de manier om iets aan te kaarten.

  En om eerlijk te zeggen zijn dit ook geen dingen die heel raar zijn voor een kind van 2 jaar.

  Er zijn zo ontzettend veel prikkels op een opvang waardoor sommige kinderen dichtslaan terwijl ze gewoon kunnen praten of zich duidelijk kunnen maken. En daarbij, de ene ontwikkeld zich sneller motorisch en bij de ander komt taal sneller.

  En daar hoort het ‘niet luisteren’ ook bij. Dan vraag ik mij af, is het echt niet luisteren of ligt het aan de manier waarop iets gebracht word... Als zon kleintje zich niet veilig voelt, zal het ook niet zosnel ‘luisteren’ natuurlijk. Dat merk ik ook erg bij mijn eigen werk.

  Ik vind het zo frustrerend om te lezen dat er nogsteeds leidsters/pedagogisch werkers zijn die niet kijken naar het kind zelf maar vergelijken met de rest.

  Laat je nooit tegenhouden door een kdv als je wil wisselen. Doe waar je je goed bij voelt en wat je gevoel zegt. Mama knows best!

 • china-dad

 • Sharon

  Je benoemd zo maar alles wat er ook bij mijn in mijn hoofd omgaat.

  Werd ook even bevestigd door een andere leidster die ik vrijdagavond tegenkwam per toeval.

  Die zegt ze luisterd bij mij juist hardstikke goed en zo loopt op veel andere dingen weer juist voor.

  Ze zei nog kaart de communicatie aub aan daar leren we van :D

 • mamavananouk

  Ze brengen het misschien niet helemaal goed maar ze zien bepaalde dingen bij je kind. Bv niet luisteren en slecht praten kan aan oortjes liggen. Motorisch veel dingen nog niet kunnen kan op een achterstand duiden . Ik denk dat ze jullie alleen maar willen helpen. Hier was er ook een soort niet pluis gevoel bij de creche . Ik zag die dingen ook wel maar ach elk kind is anders dachten we Uiteindelijk jaren bij kinderfysio gelopen en bij kinderarts allerlei onderzoeken en bleek er inderdaad wat te zijn .

  Ga met een open blik er maandag heen en zie het niet als commentaar of falen van kind of jullie maar als observatie en dat ze erg betrokken zijn bij je kind en willen helpen

 • Sharon

  Het gaat inderdaad om de manier van communiceren..of eigenlijk the lack of.

  Ik vind het juist fijn als ze dingen signaleren :D, maar het duidt hier niet op achterstand..(medisch al gecheckt :P ze is gewoon luier dan broer en zus haha)

  Sowieso komt dat goed vanmiddag, toevallig kwam ik nog een leidster tegen vrijdagavond bij de trein, die herkende amper de dingen en die zei ook ze is net twee.

 • MamaItalia

  Wat een druk wordt er op de kinderen gelegd zeg. Ik dacht dat je als ouder wat te horen krijgt als er afwijkend gedrag is in de zin van slaan of trekken van autisme e.d. niet omdat ze niet uit een beker drinken of perfect samenlopen qua spraak. Ieder kind is anders en met 2 jaar ken ik verschillende kinderen die 1 of 2 woorden zeggen en toch maakt niemand zich zorgen. Elena is bijna 23 maanden en drinkt lekker uit een tuitbeker voor het moment. Nou en 😁

 • Sharon

  Nou Paige is nu bijna 25 maanden is verslingen aan haar tuit en rietjesbekers...dan denk ik...ze drinkt dat is belangrijker voor mijn gevoel dan waar uit.

  Ze is lief slaat en trekt niet voor zover ik weet.

  Maar goed we gaan vanmiddag afwachten.

 • Moeshke

  Ik ben 32 en kan niet crawl zwemmen zoals het "moet", kan niet mijn bestek nemen zoals het "moet" als ik eet, kan niet goed hoofdrekenen zoals het "moet", eet soms niet gezond en afwisselend zoals het "moet", ben niet de rustige en geduldige mama zoals het "moet" ....

  Idd, al dat geMOET!! Iedereen is anders en heeft een andere ontwikkeling. Jou meisje doet hardstikke haar best, net zoals haar ouders! En als ze zo gaan vergelijken, had ik mijn antwoord al klaar hoor denk...

  Probeer er niet TE hard over in te zitten en alles komt wel op zijn tijd, op jou meisje haar eigen ritme. Ik geloof erin!

 • Sharon  Iedereen is goed zoals ze zijn (uitzonderingen daartoe gelaten uiteraard) maar een beetje meer of minder no issue lijkt mij!

 • Y1607

  Het voordeel van 2jr zijn is dat je nog niets moet.. lekker laten gaan. Ze moet als ze groot is nog genoeg.😘

 • Sharon

  Nou echt heh...dat was dus mijn idee ook

 • Ashleyjessy

  Ik denk dat de manier van praten en het aankaarten van het kdv niet goed is. Ik moet regelmatig dit “soort”gesprekken voeren en dit is echt niet prettig.

  Kijk het is aan hun om haar ontwikkeling te volgen etc en aan te kaarten als hen iets opvalt. Maar dit hadden ze allang op een andere manier kunnen brengen en vragen hoe zij het thuis doet.

  Bijvoorbeeld vragen; oefenen jullie thuis ook om uit een gewone beker te drinken? We merken dat ze het moeilijk vind maar het graag wilt! Dan komt er al veel sneller een gesprekje met van hey dit is ons opgevallen misschien kunnen we wat meer oefenen !

  En dat praten kunnen ze ook op een andere manier brengen.

  Mijn dochter is 1,5 en praat heel veel. 2 woorden vaak al.

  Ze zit nu een half jaar Op de opvang en daar praat ze amper, vraagt ze alleen om mama papa en dr broer; jaja (Jesiah.)

  Vorige week sprak ze dan wel opeens, ontwikkeling laten kids niet altijd zien in drukke omgevingen.

  Geef het inderdaad tot maandag, Kaart het aan, en ook bij de manager dat je deze manier niet fijn vind. Hopelijk komen jullie eruit 😘

 • Tweede83

  Mijn dochter moet na het brood eten bij de kdv slapen. Ik vind het niet nodig, maar dan hebben ze volgens mijn man even een poosje rust. Dat soort dingetjes zie ik dan wel. 1x heb ik er wat van gezegd en toen kwam er een sorry. Ik denk dat je dochtertje alles wel kan, maar misschien nog niet zo snel alles kan. Niet jou probleem denk ik dan. Ik zou aangeven dat ze het bij jou thuis wel gewoon kan en het praten komt ook wel. Ik zou ze aanhoren en er niet al teveel van zeggen.

 • Sharon

  We gaan gewoon er heen...hoorde afgelopen vrijdagavond nog van een andere leidster dat ze bij haar juist superlief luisterd...en dat praten enzo ja zegt ze ze volgt opdrachten op dus no issue.

 • florien84

  Het is toch ergens absurd wat kinderen allemaal al moeten kunnen. Je dochter klinkt lekker gemiddeld. Mijn jongste liep achter. Ik heb er geen nadruk op gelegd, wel de oefeningen gedaan, maar ik vond en vind het belangrijker dat ze zelfvertrouwen had. Dat krijgen ze niet als er steeds wordt gezegd wat er niet kan. Best slecht van het KDV.

 • Sharon

  Mee eens.

  We weten dat haar spraak enigzins een puntje is, maar daar zijn we al een poos mee bezig..en ze gaat nu met sprongen vooruit.

  Zelfvertrouwen heeft ze echt genoeg dus daar moeten ze gebruik van maken..

 • Vlindermoeder

  Lastig hoor! Probeer toch zo open mogelijk het gesprek in te gaan en verder: het ene oor in en het andere oor uit 💪🏻 Desnoods wissel je van opvang. Hebben wij ook gedaan en een heel ander kind! Ze had afgelopen week de boel op stelten gezet met een vriendje en ze begon te gillen als er iemand aan de loopkar kwam. Ja, dat is mijn meisje! Blijkbaar is ze zichzelf bij de huidige opvang. De leidsters zijn lief, leuk en ontspannen én mijn kind gaat met plezier! En dat delen? Ja, dat moet ze nog leren, maar dat komt vast goed.

  Succes maandag!

 • Sharon

  Ik voeg mijn sidenote zo nog even toe heb ik helemaal niet meer bij nagedacht.

  Sowieso ga ik open het gesprek in.

  De wissel wilde we voor corona al doen, naar het KDV waar de BSO van zoonlief ook zat. Maar dat hield huidige KDV min of meer tegen. (En de wachttijden zijn ook enorm helaas)

  Ze is totaal niet moeilijk maar lees nu meer en meer in hun doen dat ze zelf geen geduld hebben.

 • Vlindermoeder

  Je gevoel volgen hoor! Kinderen voelen het ook als leidsters geen geduld hebben.

  Ik schrok, in positieve zijn, enorm toen we bij de nieuwe opvang gingen kijken. Genoeg speelgoed, maar niet té. Alles schoon, in goede staat, geen wisselende leidsters, kinderen in principe elke dag naar buiten. Bij de oude opvang stond onze dochter te springen als we haar komen halen. Gisteren wilde onze dochter niet eens mee naar huis 😂 Dát is belangrijk. Niet of ze wel of niet uit een open beker kunnen drinken 🤦🏻‍♀️

 • bienmoos

  Bloedirritant vind ik dat. 'Ze drinkt nog niet uit een beker' shit..... En nu?

 • Sharon

  Nouuu mijn gedachte. Dan denk ik...ze is 2...wat wil je? Liefst zeker dat ze ook het alfabet al kent.

 • bienmoos

  Ja en terugtellen vanaf 100 met stapjes van 3 denk ik

 • Nog-even!

  Gekke boel. Lekker laten kletsen! Jij kunt zelf prima inschatten hoe het met je dochter gaat: ervaring zat

 • Sharon

  Ik kom er steeds meer achter dat het geduld daar gewoon minimaal is.

 • Nog-even!

  Vaak zegt het iets over het niveau: niet verder kunnen kijken dan de neus lang is

 • Chudo

  Huh is paige nog geen hele professor dan?? Zou toch allang moeten met net 2 hoor!

  Goh wat een gemekker zeg, ze is maar 2😵

 • Sharon

  Ja morgen staat haar afstuderen pas op de lijst, kon helaas niet eerder

  Nou dat dus