Icsi 4 einde. En nu?

Wat een pech. Wij weten het allemaal niet meer zo goed.. Na onze 4e ICSI poging voor een 2e kindje waren we eindelijk zwanger! Wat waren we blij! Totdat bij de eerste echo bleek dat er alleen een leeg vruchtzakje bleek te zitten. Met 5w4d is het ongeveer gestopt met groeien. Deze echo was bij 7 weken, is nu anderhalf week geleden, en er is nog steeds geen bloedverlies. Afgelopen donderdag heb ik nog een echo gehad en daarop was niks veranderd. Ik heb nu cytotec pillen gekregen om een miskraam op te wekken, ik denk dat ik dat komend weekend maar ga doen. De gynaecoloog vertelde me dat als er geen miskraam op gang komt binnen 3 weken na stoppen met groeien van het vruchtje, het dan waarschijnlijk niet meer spontaan op gang komt. Zijn er hier meer vrouwen die deze pillen hebben gebruikt? En wat was jullie ervaring? Ik hoop toch dat het daarmee over is en dat me niet ook nog een curretage te wachten staat!

Wij zijn nu ook hard aan het nadenken over een vervolg. Gaan we nog voor een 5e ICSI? We moeten dan alles zelf betalen en de afgelopen 4 pogingen hadden we steeds maar 1 terugplaatsing aangezien verder niet 1 embryo de vriezer heeft gehaald. We zitten in dit traject na gezondheidsproblemen van mijn man. Zijn zaadkwaliteit is erg slecht, het is via TESE verkregen. Kansen zijn dus erg klein.. Maar ja, we kunnen dit maar 1x doen. Ook overwegen we een donor IUI traject in te gaan. Mijn man zet het liefst die stap nu al aangezien hij geen vertrouwen meer heeft in zijn eigen aandeel.. Hij vindt dat ik genoeg onderzoeken, spuiten en puncties heb ondergaan. Maar ja hoe maak je zo'n keuze? Wanneer is het genoeg geweest?

Ik snap dat niemand mij antwoord kan geven. En ik weet dat ik niet mag klagen met een gezonde zoon, waar we elke dag super veel van genieten. Maar na zo veel pech en met zoveel vragen is het fijn om even van me af te schrijven...

848 x gelezen, 1

reacties (10)


 • Manon3

  Wat een traject heb jij al achter je. Heel veel sterkte gewenst. Mijn gynaecoloog zei dat trouwens anders. Ze zei dat het vruchtje er eigenlijk altijd wel uit komt, maar dat het dan wel erg lang kan duren. Ik heb zelf toen ook voor de pillen gekozen, maar reageerde daar persoonlijk erg heftig op qua bijwerkingen. Zou zelf dus niet nog eens de pillen kiezen, maar zo lang mogelijk wachten. Al hoor ik vaak genoeg verhalen van vrouwen die alleen wat last van kramp en buikpijn hadden (wat je bij een spontane miskraam ook verwacht) dus iedereen reageert er weer anders op.

  Sowieso ben ik na drie miskramen van mening dat de pijn van miskramen onderschat wordt en er meer pijnbestrijdingsopties zouden moeten zijn, dus dat zal wel aan mij liggen..

  Ik had er zelf veel aan om ervaringen van anderen te lezen en ben toen ook lid geworden van de facebook groep miskraam mama's.

  Anders dan dat lijkt het mij een erg moeilijke keuze ICSI versus donor IUI. Ik moet zeggen dat wij ons waarschijnlijk door het financiële zouden laten leiden, maar dat ligt een beetje aan de kansen. Wij zijn bv wel zelf van plan zorg in het buitenland te gaan zoeken die niet vergoed zal worden, omdat wij het idee hebben dat daar meer behandelmogelijkheden zijn na miskramen. Daar zijn we dan wel toe bereid omdat we inschatten dat er dan een redelijke kans is dat het wel gaat lukken. Als ik bij voorbaat al het idee had dat de kansen nog steeds erg klein zijn op een gezond kindje zou ik het wel erg moeilijk vinden zo een duur, pijnlijk en moeizaam traject aan te gaan.

 • Sas86

  Wat heftig zeg, 3 miskramen achter de rug! Gaan jullie dan naar het buitenland? Wij willen ook de kosten niet doorslaggevend laten zijn, maar het afgelopen jaar is niet zo hoopgevend geweest. Dus het traject duurt lang, is invasief, gaat nu veel kosten en dat voor elke keer maar 1 of 2 embryootjes. Dat er nu 1 is ingenesteld geeft misschien iets meer kans dat het eens zal lukken maar ze hebben wel aangegeven, de kansen zijn zeer klein.

  Een IUI met een donor geeft veel grotere kansen op zwangerschap in ons geval, is minder invasief en gaat minder kosten maar is een erg grote stap in mijn ogen. En nu over gaan op IUI betekent +/- een half jaar eerder deze behandeling, scheelt een half jaar op mijn leeftijd en mogelijk dus grotere kans van slagen mocht 5e ICSI ook niet lukken en we dan pas over gaan op iui..

  Achja allemaal overwegingen.. als deze mislukte zwangerschap achter de rug is zullen we het ook eens met onze behandelende fertiliteitsarts over hebben...

  Jij ook heel veel succes en ik hoop dat jullie ook snel zwanger zijn!

 • Momoftwokids

  Ik heb een positieve ervaring met die pillen. Korte tijd heel veel bloedverlies (een keer een grote plens bloed), even nare krampen en daarna was het schoon (nog wel bloedverlies vergelijkbaar met een menstruatie).

  Heel veel sterkte, hopelijk lukt het om weer zwanger te worden!

 • Sas86

  Hoi, goed om te horen, ik hoop dat het bij mij ook zo zal gaan! Bedankt!

 • Vlindermoeder

  Ik weet niet wat ik moet zeggen... Ik wil jullie veel sterkte en wijsheid wensen

 • Sas86

  Thanks:)

 • girl1990

  Wat erg, heel veel sterkte!

  Ik heb overigens heel goeie ervaringen met iui, en zou het zeker een kans geven. Je hebt recht op 6 terugbetalingen dacht ik.

 • Sas86

  Bedankt voor je bericht! Ja het is waarschijnlijk onze laatste optie met een grotere slagingskans. Wat wel een grote stap is aangezien we dan met een donor verder moeten! En we weten ook nog niet of dit vergoed wordt na ICSI..