Huisarts oorontsteking niet gezien

Van de week schreef ik dat onze dochter van 18 maanden al 8 dagen koorts had, inmiddels al 11 dagen.
Onze huisarts had al 2 keer gekeken en zag niks oren keel longen alles was goed zei hij.
Moesten het van hem een week aankijken, en haar temperatuur smorgens en savonds opschrijven?!
Nu vandaag weer 39.6 koorts, en best wat huilerig, dus toch hap geweest, en zij zegt meteen se heeft een zware oorontsteking, en ze vond vreemd hij het niet gezien had, en ons zo naar huis had laten gaan voor een week.

Nu antibiotica kuur gehad en hopelijk is het hierna over, en is het niet verder gegaan de ontsteking.

Wat zouden jullie doen, de huisarts op bellen om te zeggen dat ik vind dat we niet goed behandeld zijn of is dit gewoon een klein foutje van hem?

Volgens de hap was verwaarloosde oorontsteking best gevaarlijk.

Liefs

736 x gelezen, 2

reacties (26)


 • Kloddervos

  Ook gezien je reacties hieronder (en ik snap je boosheid hoor) lijkt het mij verstandig dat je een gesprek aanvraagt bij je huisarts. Anders vertrouw je je eigen huisarts nooit meer. Je kent zijn kant van het verhaal niet en iedereen hier kan alleen maar speculeren.

  Duidelijkheid heb je nodig, maar het is wel verstandig om het even te laten bezinken. Je kan nu beter je energie stoppen in het zorgen voor je dochter. Dat gesprek kan over een week ook wel, zet eventueel wat aantekeningen op papier in de tussentijd. Ben je het even kwijt en handig om te gebruiken bij een gesprek met je huisarts.

 • Sabje1

  Fijn dat jij mij wel snapt, het is gewoon zo zielig voor je kindje en dan had ze maar gewoon 16 dagen totaal koorts moeten hebben (zonder duidelijke reden) voor hij haar weer terug wou zien, terwijl dat kind zoveel pijn had/heeft.

  Die energie stop ik ook zeker in mijn kind hoor, zit ook geen haast bij, maar wil het m wel zeggen.

 • Nog-even!

  Als de oren vol met oorsmeer zitten, is een ontsteking niet te zien. En het kan natuurlijk ook dat de oren op moment van laten zien nog niet erg ontstoken waren. Bij een ontstoken oor, is het protocol in principe dat er niks gedaan wordt. Bij twee ontstoken oren krijg je antibiotica. Het is dus maar de vraag of de huisarts echt iets verkeerd heeft gedaan...

 • Sabje1

  Ja dat heeft hij, hij heeft ons met een kind wat toen al 8 dagen koorts had waarvan hij niet wist waarvan, hij snapte het niet, ze was ook niet verkouden, naar huus laten gaan voor nogmaals 7 dagen om haar temperatuur maar op te gaan schrijven en 7 dagen later terug te komen ermee. Hij had verder moeten zoeken of ons moeten doorstuurt.

  Het gaat niet speciaal om t feit hij dat niet gezien had, al was het waarschijnlijk toen ook al wel te zien.

 • Nog-even!

  Als de koorts door een virus was veroorzaakt, was er geen reden om haar door te sturen, lijkt me... Oorontsteking begint vask nav een virus...

 • Sabje1

  Dat zeg ik nu juist ze was niet verkouden of ziek dus helemaal geen virus hij wist gewoon niet waar de koorts vandaan kwam.

  Dus hij wilde dat ik haar temperatuur nog een week deed monitoren voor hem.

  Echter mag hij helemaal geen klein kind met zolang koorts zonder duidelijke reden naar huis sturen zonder verder te onderzoeken.

  Daarbij heeft hij dan de oorontsteking niet gezien, wat volgens de hap bij een bacteriële infectie waar de koorts dus vandaan kwam er dan zeker ook al had geweest tenzij se ergens anders ook nog een ontsteking heeft die overgegaan is op dr oren.

 • Charliecharlie

  Ik hoor dat je je heel druk maakt en ook een beetje al hebt “opgefokt”. En ik hoor ook heel veel klok en klepel. Echt tijd voor een (open!!) gesprek met je huisarts, probeer enige vooringenomenheid te laten varen. Een andere huisarts is nog niet zo eenvoudig namelijk. En realiseer je (alsjeblieft) dat geneeskunde geen wiskunde is. Er is niet één antwoord. En de laatste dokter heeft altijd gelijk.

  Ik vind het overigens ook niet professioneel van de arts die je op de HAP zag dat deze dit soort commentaar heeft gegeven op jouw huisarts; dat doe je gewoon niet als je er op het moment van eerdere beoordeling

  niet bij was. Zeker niet aan een patiënt.

  Je kind ís beoordeeld. Er ís onderzocht. Of er meer gedaan had moeten worden weet ik niet, maar het is, als je kind niet doodziek is, niet gebruikelijk om direct bijvoorbeeld foto’s te maken of bloed te prikken. Je ziet bij jonge kinderen wel vaker dat ze van virus naar virus vallen. En er zijn ook virusjes waarbij ze niet zo duidelijk snotteren of andere klachten hebben.

 • Nog-even!

  Van wie mag dat niet? Ik vind dat je te boos bent. Niet helemaal in verhouding, wat mij betreft.

 • Sabje1

  Misschien ben ik ook iets te boos of kom ik zo over, dat valt opzich wel mee nu.

  Dat komt omdat onze dochter echt alles bij elkaar krijst af en toe en steeds heftige pijnscheuten lijkt te hebben (nu erger dan die donderdag dat wel) en ik het dan zo kort door de bocht vind om enkel dr keel oren longen te checken en ons zo voor een week weer huis te sturen met hoge koorts al zolang.

  Daarbij vond schoonmoeder het ook schandalig en ze zei ik zou daar wel voor bellen, en dan ga je daar wat in mee.

  Het is ook niet dat ik daar boos ga zijn, maar wil wel eens navragen hoe dat zit, in principe zou ze dan dus 16 dagen koorts hebben gehad (toen nog zonder aanwijsbare reden) eer hij ons weer wou zien, dat vind ik toch wat raar gewoon.

  Vind het gewoon hartverscheurend dat dat arme kind zich zo slecht voelt, dat maakt je als moeder dan sneller boos om zoiets.

  Dat het niet gebruikelijk is om foto's te maken of bloed te prikken, weet ik niet, wel vroegen ze op de hap direct is de urine dan niet gecontroleerd?

  En vonden ze meer dan 7 dagen koorts zeker reden om verder te zoeken (waren er gisteren al 11).

 • Rupsie

  Wij hebben het andersom gehad, 3x hap naar huis gestuurd en bij de eigen huisarts bleek het toch echt een dubbele oorontsteking te zijn. Mijn vertrouwen in de hap wel een beetje kwijt, hoe serieus word je genomen... Maar heb daar verder niets meer meegedaan. Ik zou met de eigen huisarts misschien het bij een volgend bezoek nog benoemen. Maar eerlijk denk ik dat ze dan toch wel een verhaal hebben waarom het mogelijk gemist is. (tenzij je zelf medische kennis hebt en het gesprek echt aan kunt gaan. Maar op medisch vlak kunnen ze mij wel veel wijs maken)

 • Sabje1

  Oh dat is ook heel vervelend, maar gelukkig wel vertrouwen in je eigen huisarts.

  Klopt ik heb niet speciaal medische kennis maar wil het hem wel vertellen dat hij ons eigenlijk niet met een kind met zolang koorts maar zonder duidelijke oorzaak naar huis had mogen sturen.

 • Vlindermoeder

  Wat vervelend!

  De huisarts krijgt al bericht van de HAP, omdat je geweest bent. Je kunt altijd even bellen

 • Sabje1

  oh dat wist ik niet, dan zeg ik het denk ik volgende keer als ik er kom een keer.

 • Mamaskleintje

  Ik zou het wel even doorgeven aan de huisarts. Onlangs heb ik ook een situatie gehad met de huisarts en heb dit wel teruggekoppeld. Al is het maar met het idee dat de huisarts alerter gaat zijn bij een ander of bij jou/jouw gezin.

 • Sabje1

  ja precies om die reden! Ik ga het denk ik bij een volgend bezoek even aankaarten. Vind het gewoon fout dat hij ons met een klein kind met hoge koorts zolang al naar huis stuurt zonder dat hij ook maar een reden voor de koorts weet.

 • Ilsje85

  Onze huisarts en doktersassistentes zeggen altijd dat als de koorts + pijnklachten langer aanhoudt dan 3 dagen, dat we dan opnieuw moeten bellen om gezien te worden. Puntje bij paaltje is er dan na die 3 dagen wachttijd nooit geen tijd om de kinderen te zien/consult. Dus ik snap je frustratie heeel goed eerlijk gezegd!

  Oorpijn doet zooo'n pijn! Beterschap voor je dochtertje, hopelijk gaat het nu gauw beter! 🍀

 • Sabje1

  Precies dit inderdaad. Dankjewel!! Hoop het ook.

 • Charliecharlie

  Ik zou het even doorgeven of als je er echt mee zit een telefoontje vragen om even te vragen hoe dat precies zat. Niet als verwijt lijkt mij; soms is het niet zo duidelijk of gewoon lastig te zien, door een smalle gehoorgang of wat oorsmeer wat deels in de weg zit. Bovendien kan een oorontsteking later plotseling ontstaan: je ziet vaak dat koorts eerst van een virus komt en daarna een oor ineens gaat ontsteken. Het zou reden voor klagen zijn als de huisarts helemaal niet had gekeken.

  En ja, een oorontsteking kan complicaties geven, maar gelukkig is dat zeldzaam. Er wordt niet voor niks meestal een aantal dagen afgewacht voor een antibioticakuur wordt opgestart.

 • Sabje1

  klopt ik wil ook niet verwijten, maar t feit hij ons met een kind met hoge koorts langer dan 8 dagen voor nog een week zonder oorzaak naar huis stuurt om haar temperatuur op te schrijven vonden ze op de hap heel slecht.

  En daarbij had hij dus de oorontsteking niet gezien, maar ook niet verder gezocht naar een oorzaak.

  Ze was ook niet verkouden of iets dus was het bacterieel ontsteking, dus waarschijnlijk zat het er al wel zei ze.

  Twijfelde al om toch naar een andere huisarts over te stappen ben al vaker niet echt tevreden geweest helaas.

  Bedankt voor je reactie!

 • Florien84

  De kans dat je kan overstappen is nihil. Er is een enorm tekort aan huisartsen. Ik zit al maanden zonder huisarts.

 • 3kids1dog

  Zou zeker even bellen, niet verwijtend maar om je hart te luchten en het vertrouwen niet een deuk op te laten lopen. En arm kindje, sterkte! Hopelijk snel minder pijn.

 • Sabje1

  dankjewel! Ga ik denk wel even doen maandag!

 • Amatullaah

  Wat vervelend zeg.. lastig ook. Aan de ene kant wil je erover praten met hem, kan me voorstellen dat hij een foutje heeft gemaakt of niet goed heeft gekeken. Maarja je wil het ook geen situatie maken die ongemakkelijk kan zijn in de toekomst. Ik heb geen idee maar ik zou er even een nachtje over slapen, misschien dat iemand hier met een goed idee komt. Beterschap voor je dochter!

 • Sabje1

  dankjewel, ik ga er even nachtje over slapen inderdaad.

  Vind het zo sneu voor zelfde geld had ik dus nog week lang maar dr temperatuur op zitten schrijven terwijl kind veel pijn had.

 • Assera

  Het kan van alles zijn, een stevige verkoudheid kan in no time ontwikkelen tot hevige oorontsteking. Het kan daadwerkelijk niet zichtbaar zijn geweest. Het kan een foutje zijn.

  Hoeveel energie wil je er in steken?

  Fijn dat je. H weet wat er aan de hand is. Hopelijk slaan de medicijnen snel aan. Beterschap

 • Sabje1

  Klopt maar het was geen verkoudheid, ze is helemaal niet ziek geweest het is dus bacterieel, dus heel onwaarschijnlijk dat het er toen nog niet was.

  Het feit hij ons voor weer een week zo naar huis stuurde met advies haar temperatuur op te schrijven en week later terug te komen dat vond ze bij de hap echt niet kunnen zonder dat hij wist wat de oorzaak is.