IUI

Is er iemand die ervaring heeft met IUI en mij een beetje uit eigen ervaring kan vertellen hoe alles in z'n werkt gaat.
Ik heb me al ingelezen op Google maar was ook benieuwd naar jullie ervaringen. Ik mag begin september beginnen met clomid 50 mg.

Liefs

544 x gelezen, 2

reacties (14)


 • Flo30

  Momenteel heb ik m'n eerste IUI net achter de rug, zit nu in m'n laatste wachtweek 🍀

  Ik ben op dag 3 begonnen met het spuiten van menopur 75. Op dag 10 heb ik een echo gehad, had 1 van 15mm en 1 van 13mm. Dag 10 en 11 nog menopur 75 gespoten en op dag 12 pregnyl. Op dag 13 naar het ZH voor de inseminatie. Het is mij allemaal reuze meegevallen. Had geen last van de hormonen en toevallig vielen de afspraken op m'n vrije dag en in het weekend. M'n baas is op de hoogte, dus als ik naar het ZH moet is dan geen probleem.

  Veel succes! 🍀

 • S1609

  Ik ga duimen voor je 🍀🍀 ik heb op het werk nog niks gezegd omdat ik de 1e keer een beetje wil aankijken hoe het allemaal gaat. Dus hopelijk kan ik het een en ander op vrije dagen plannen! Bedankt voor je reactie!

 • AT85

  Ik heb vorig jaar maart een iui behandeling gehad en daarvoor Clomid geslikt. Eerste poging direct zwanger, van een tweeling.

  Ik begon met het slikken van Clomid op de 3e dag van mijn menstruatie. Ik heb daarna echo's gehad om te kijken of mijn eisprong eraan zat te komen en of er geen overstimulatie plaatsvond. Op het moment dat ik een positieve ovulatietest had moest ik bellen en werd, afhankelijk van het tijdstip van bellen, dezelfde of de volgende dag de iui behandeling uitgevoerd (geloof ik). Ik geloof dat ze 2 iui's per ochtend deden/doen. Als ik de derde was geweest die had gebeld met een positieve ovulatietest dan zou ik die ochtend dus niet geholpen kunnen worden.

  Omdat ik voor mijn werk zelf mijn afspraken inplan kon ik makkelijk ruimte vrij maken voor de afspraken in het ziekenhuis. Als dat niet het geval was geweest dan had ik dit besproken met mijn manager.  Ik vond de behandeling niet vervelend. Op de dag van de behandeling moest ik het sperma van mijn man inleveren, even wachten zodat ze het klaar konden maken om te insemineren en vervolgens kon de behandeling plaatsvinden. Geen last van gehad.

  Mocht je nog vragen hebben dan mag je mij altijd een berichtje sturen.

 • S1609

  Bedankt voor je reactie! Zo als jij zegt heeft mijn gynaecoloog het ook uitgelegd, en wat fijn dat het meteen de 1e poging is gelukt! Ik wilde eigenlijk afwachten om het te vertellen maar zoals ik het nu bij jou lees ben ik het bijna wel verplicht om het te vertellen ben ik bang. Ik moet vanaf dag 2 beginnen met clomid en dan ook meteen bellen dan maken hun voor mij meteen de afspraken voor de echo’s en vanuit daar plannen hun ook de inseminatie.. vind het best spannend. Hopelijk bij mij ook zo veel geluk als bij jou 🍀

 • AT85

  Graag gedaan!

  Jaa lastig wat werk betreft. Ik weet niet hoe de verhoudingen zijn met je manager en of je fulltime werkt of ook nog wat dag/dagen vrij bent? Ik had de luxe dat ik zelf kon schuiven in mijn agenda maar als dat niet zou kunnen dan had ik het wel gedeeld. Zeker omdat je ook niet weet hoeveel pogingen er nodig zijn. Misschien kun je de eerste paar keer nog buiten je werk om/voor/na/op een vrije dag plannen?! Ik hoop heel erg voor je dat je snel zwanger mag worden. Heel veel succes en geluk gewenst. Als je vragen hebt mbt mijn ervaringen mag je altijd een bericht sturen.

 • S1609

  Ik werk niet fulltime gelukkig en mijn manager is niet de moeilijkste 😂 ik ga proberen om de dingen die plannen in mijn vrije dagen! Ik hou je op de hoogte!

 • AT85

  Haha gelukkig! Ja graag, succes met je traject🤞🏾😃🙏🏾

 • .FamilyFirst

  Bij mij is het weer 10 jaar geleden, dus weet niet precies meer hoe en wat, en het zal ongetwijfeld ook veranderd zijn in die tijd, maar na alle onderzoeken etc konden we beginnen met clomid en spuiten. En dan moest je een aantal.keer naar het ziekenhuos komen, om te kijken naar de eitjes etc, en dan dag van eisprong sochtends vroeg zaad in leveren en smiddags werd ik dan geinsemineerd. Ik vond allemaal heel intensief, maar goed het id voot een goed doel.

 • S1609

  Ik start alleen met clomid en hoef niet te spuiten mits dit aanslaat.. ja ik ben ook benieuwd hoe het is met werk, heb hier namelijk nog niks over verteld maar de arts zei zelf dat het veel tijd gaat kosten en dat ik misschien toch iets moet gaan vertellen

 • .FamilyFirst

  Ja ik heb het destijds wel verteld, omdat ik vaak naar het zh moest.

  Het inbrengen van zaad voel je niks van trouwens,

 • S1609

  Gelukkig! Ik heb toen die hsg gehad en die vond ik echt verschrikkelijk dus was benieuwd of dit hetzelfde was 🙈

 • .FamilyFirst

  Jaaa dat vond ik ook verschrikkelijk, maar hier voel je niet veel van, niet te vergelijken

 • D.D155

  Mijn vorige zwangerschap heb ik in het traject gezeten met iui. Vond het allemaal goed te doen alleen de momenten met de eendenbek erin vond ik altijd beetje naar gevoel maar ook niet schokkend ofzo 😂 uiteindelijk ben ik er zwanger mee geworden van mijn tweeling jongens die ondertussen alweer 5 zijn. Heb je vragen mag je me altijd berichtje sturen

 • S1609

  Hebben ze bij jou een reden gevonden waarom het niet lukte? Ik heb ook te horen gekregen dat er een kans is op een meerling. Was een beetje benieuwd naar of het te doen is, die eendenbek etc heb ik al zo vaak gehad met alle andere onderzoeken en der vond ik gelukkig wel

  mee vallen.. en het inbrengen van het zaad?