M`n leven op z`n kop en zwanger

Wat een rotzooi. Mijn man heeft ongelooflijk veel tegen me gelogen. Hij werkte al jaren niet meer. In totaal heeft hij ooit nog geen €5000 binnen gebracht in de afgelopen 2,5 jaar. Grote schulden dus.
Man wil niet met mij praten en ik kan niet met hem samenleven. Woon nu tijdelijk met m'n dochter van 2 bij m'n zus en ga dan door naarn ouders tijdelijk.
Vanochtend een positieve zwangerschapstest. We stonden open voor een kind, maar die keuze was van mij niet rationeel gemaakt. Nu met echt alle informatie kan ik al helemaal niet meer achter die keuze staan
Alec heeft niet eens iets gezegd over het feit dat hij opnieuw vader wordt en liegt nog altijd alles bij elkaar. Nu dus aan het regelen dat ik van hem kan scheiden.
Wat een ellende. Hoe doe ik dit straks ooit met werk en zwangerschap? Werk en kleine kindjes? Hoe?! Ik weet het allemaal niet meer....

3288 x gelezen, 5

reacties (38)


 • Violette

  Zo te zien hebben jullie het samen opgelost, aangezien hij nog als partner staat bij je profiel?

 • RianneHvE

  Sinds een week hebben we weer contact. Wie weet hoe het allemaal loopt, maar voor de kinderen geven we het sws nog een kans. Het heeft veel tijd nodig en er is best wel wat hulpverlening bij betrokken. Maar wie weet...

  Daarvoor was het contact trouwens totaal niet goed of gewoon niet. Zijn familie pakte dat op, maar daarmee hebben ze dingen alleen maar erger gemaakt.

 • Violette

  Voor de kinderen hebben we alles over. Sorry voor mijn vraag, ik was nog al nieuwsgierig. Lijkt me vreselijk om zo iets mee te maken. Vooral 9ok voor je vertrouwen in hem. Heel veel sterkte

 • babyeend

  Vaak speelt er een verslaving als ze wel van huis zijn maar niet aan het werk.. Neem een advocaat die de scheiding g regelt, hopelijk blijf jij niet met de schulden zitten.. Je gaat het wel redden, denk maar zo hij heeft nu de laatste jaren ook niks bijgedragen, en er is veel hulp voor alleenstaande moeders, dnek aan allerlei toeslagen en zo.. Veel sterkte

 • RianneHvE

  Dat denken wij ook, alleen is het niet hard te maken. Dankjewel!

 • Marley91

  Oh wauw dit klinkt mij SUPER herkenbaar.

  Mijn ex loog precies zo en ik had niks door... totdat...

  Alleen was ik 18, woonde nog thuis en er waren gingen kindjes.

  Maar hij was ouder. Loog echt over alles. Bleek later. Studie die hij zei dat hij volgde, volgde hij niet. Werk dat hij had, had hij niet. Zelfs verhalen van een zieke oma waar hij na school heen ging waren totaal verzonnen.

  3 jaar lang in de leugens geloofd. Hij had zulke mooie verhalen en excuses.

  Maar toen ik erachter kwam en mijn ogen open gingen kon ik niet meer met hem leven. Ik vertrouwde hem gewoon hélemaal niet meer.

  Maar ik was jong en naïef, dus wilde het nog een kans geven. Ja wat dom denk ik achteraf.

  Ik ontmoette mijn huidige man terwijl ik nog in relatie was met die ex. Ik werd verliefd. En dumpte uiteindelijk mijn ex voor hem. Ja karma misschien. Mijn ex was in tranen.

  Met mijn man ben ik inmiddels al 10 jaar samen.

  Ik wil je heel veel sterkte wensen de komende tijd. ❤

 • RianneHvE

  Toch een mooi einde van je verhaal... Dankjewel voor het delen!

 • Myrtheflower

  Stiekem ben ik toch wel benieuwd naar het totaalplaatje, hoe was jullie relatie, hoe verliep de communicatie. Hadden jullie het dan nooit over zijn collega's en hoe zijn werkdag verlopen was, over hoeveel geld jullie gezamenlijk hadden etc?

  Ik weet op de euro precies hoeveel geld er op mijn mans rekening staat, en ik kan ook niet op zijn rekening (hoef ik ik ook niet). Ik weet wie zijn collega's zijn, welke afspraken hij op werk heeft, alles wordt openlijk besproken, we weten wat de ander bezig houdt. Bleef je in gesprek met je man? Ik vind het zo'n verschrikkelijk verhaal en ben benieuwd of er momenten waren waardoor je het misschien eerder had kunnen ontdekken,, ook als tips naar andere vrouwen om dit leed te voorkomen.

 • RianneHvE

  Over z'n werk praatte hij wel. Die namen en verhalen heeft hij verzonnen. Ook hele app gesprekken heb ik gelezen van hem en een zogenaamde collega.

  Het geld heb ik nooit inzicht in gehad. Daar heb ik vaak om gevraagd, hij kon namelijk wel bij "mijn" geld. Maar het kon nooit en werd altijd schreeuwende ruzie. Dan liet ik het weer zitten, ondanks dat het een duidelijk signaal was dat het niet lekker zat daarmee.

 • Myrtheflower

  Heel knap hoe hij het volgehouden heeft een dubbelleven te leiden en er zelf blijkbaar ook in geloofde.

  Hoe gaat het nu met jullie?

 • B756

  Jeetje wat een vreselijke ontdekking, dat je man er zo'n dubbelleven op na houdt en jullie zo in de schulden gestort heeft. Helemaal na zo'n heftige periode met jullie dochter...

  Ik vraag me net als inlovewithmybb wel af hoe het je kan ontgaan dat er zo lang geen geld binnenkomt en dat er schulden ontstaan. Ik snap dat je met het overlijden van je dochter echt wel andere dingen aan je hoofd had. Maar heb je dan nooit een bankrekening bekeken, geen saldo op je pinpas gehad, geen post gezien, geen telefoon gehad, ergens van afgesloten geweest of een deurwaarder gezien ofzo? Neem zo snel mogelijk alles in eigen handen, zorg dat je inzicht in jullie financiën krijgt, dan weet je ook waar je aan toe bent.

  Als je gaat scheiden, neem dan een advocaat in de arm die je kan helpen met het financiële verhaal. Als er veel schulden zijn, dan ben jij daar met een scheiding niet zomaar vanaf.

  Ik snap dat het je aanvliegt, maar de praktische zaken krijg je echt wel geregeld. Het zal zwaar zijn en verre van ideaal, maar er zijn heel veel alleenstaande ouders die het allemaal voor elkaar boksen. Dat kan jij ook. Een (parttime) baan, toeslagen, hulp van familie en vrienden, je komt er echt wel.

  Als je de scheiding niet doorzet, zorg dan voor hulp. Niet alleen voor je man, die duidelijk problemen heeft (maar wist je maar welke problemen, zeg), maar ook voor jullie samen. Vertrouwen dat zo weggeslagen wordt, kun je maar heel moeizaam weer opbouwen, als het nog lukt. Therapie kan jullie daarbij helpen, het zelf doen is heel erg zwaar. Als je niet weet waar je moet beginnen met hulp zoeken, dan kun je altijd de huisarts bellen voor een gesprek en tips/verwijzingen.

  Geef jezelf ook de ruimte om dit te laten landen. Je verdriet, woede, teleurstelling, angst, alles mag er echt zijn. Wees sterk voor je dochter maar wees lief voor jezelf.

  Heel veel sterkte!

 • AnDaMiNa

  Prachtige reactie dit! Helemaal eens!

 • RianneHvE

  Dankjewel! We proberen het dan nu met z'n tweeën te redden...

  Ik checkte m'n rekening wel en we hadden vaak wel genoeg geld voor de vaste lasten die ik betaalde. Hij had een aparte rekening en nu weet ik dat hij smoesjes verzon zodat ik er niet bij kon. Toen wilde ik hem graag geloven. Soms zag ik wel een beetje geld. Toegang tot mijn rekening heeft hij gelukkig al een aantal maanden niet meer. Ik was druk met andere dingen en naïef... Je wil je man ook gewoon zo graag geloven. Ik had nooit verwacht dat hij loog over het hebben van een baan...

 • Inlovewithmybb

  Hoe kan je dit niet weten? Jij bent thuisblijfmoeder dus als hij niet werkt heb je toch ook geen geld lijkt me 😶?

  Sterkte.

 • RianneHvE

  Ik checkte m'n rekening wel en we hadden vaak wel genoeg geld voor de vaste lasten die ik betaalde. Hij had een aparte rekening en nu weet ik dat hij smoesjes verzon zodat ik er niet bij kon. Toen wilde ik hem graag geloven. Soms zag ik wel een beetje geld. Toegang tot mijn rekening heeft hij gelukkig al een aantal maanden niet meer. Ik was druk met andere dingen en naïef... Je wil je man ook gewoon zo graag geloven. Ik had nooit verwacht dat hij loog over het hebben van een baan...

 • mijn~meisje

  ik neem aan dat jullie een woning hadden? Maar hoe word die dan betaald en op welke naam staat dat?

  verder jij kan dit! Je hebt daarnaast nog super lang de tijd om dingen te regelen. Veel sterkte

 • RianneHvE

  Ja, via de woningbouw krijgen we uitstel om de achterstand te betalen. Maar komende maand moet betaald worden anders heb ik geen woning meer. Ik span ook een kort geding aan zodat m'n dochter en ik er kunnen wonen. Man wil het huis niet aan ons "geven" en zelf ook nergens anders naartoe.

 • Bam4

  Ik heb het voor elkaar gekregen met een dochter van 7 maanden, een zoon van 1 jaar en 7 maanden en een zoon van 3 jaar en 8 maanden met de scheiding. Ik had geen huis en geen baan. Binnen een maand onregelmatig werk en na 5 maanden een huurhuisje. Inmiddels heb ik regelmatig werk en een starterswoning. En een ex die zijn kinderen eerst zo min mogelijk wilde en nu ik alles ‘op orde’ heb na 5 jaar ineens co-ouderschap wil, zonder er zelf iets voor te moeten doen (hij heeft immers een vriendin). Als je die sores niet wil, zou ik me voor kunnen stellen dat je het weg haalt, maar dan kan die alsnog lastig doen over je oudste kindje... een lastige ex blijft een lastige ex... mocht ie ze op eisen kan een gezinsonderzoek uitkomst bieden in dit geval...

 • RianneHvE

  Ik kan hem of haar echt niet weg laten halen. Dat is geen optie. Sores met hem heb ik idd toch al!

  Knap dat je dat zo gered hebt met 3 kleine kinderen! Respect zeg! En wat een rotvent..! Echt dat kun je toch niet maken tegenover jou of je kinderen?!

 • Nora91

  Er moet toch iets zijn waarom hij niet werkt en niet praat. Schaamte over zijn baan verliezen waardoor hij het niet heeft verteld? Ik wil niet zeggen dat het goed is maar ik zie dat jullie een heftige tijd achter de rug hebben en tot twee maanden geleden nog samen een grote kinderwens hadden en hiervoor wel gelukkig waren? Probeer toch met elkaar te praten en desnoods met iemand erbij? Wat zal het nu een verschrikkelijke situatie zijn en misschien voelt het nu alsof het nooit meer goed komt maar uiteindelijk vinden jullie wel een weg. Met of zonder elkaar. En ook met je kindjes vindt je wel een weg. Er zijn meer ouders die het alleen moeten doen.

  Ik wens je veel sterkte en hopelijk snel wat rust en duidelijkheid.

 • RianneHvE

  Toen was er ook werk aan de winkel, maar ik wist toen niet hoe ernstig het was. Nu blijkt dat man niets wil doen eigenlijk voor mij of m'n dochter... Tsja dan houdt het op.

 • Nora91

  Dat is inderdaad heel lastig. Hopelijk vinden jullie snel een goede oplossing voor iedereen!

 • Countyourblessings

  Jeetje wat ontzettend

  Voor een luisterend oor en informatie kun je ook altijd al in een vroeg stadium je Verloskundige bellen! Zij is (als het goed is) objectief, meelevend en goed op de hoogte van alle mogelijke hulp die instanties je kunnen

  Voor nu in ieder geval sterkte!

 • RianneHvE

  Dankjewel!

 • nog-even!

  Heel veel sterkte! Het zal op den duur goedkomen. Je bent niet alleen!

  En zoek alsjeblieft hulp bij een pastoraal werker ofzo. Misschien zelfs wel samen: jullie hebben ooit niet voor niks elkaar trouw beloofd, toch?

 • RianneHvE

  Idd... Alleen hij wil niet...

 • nog-even!

  Ik hoop en bid dat hij weer bij zijn positieven komt!

 • babyfever2020

  praat er met iemand over in je omgeving of je huisarts bijvoorbeeld. Op het gebied van zwanger zijn kan ik me voorstellen dat het je allemaal aanvliegt. Maar maak geen definitieve beslissingen zonder er goed over te hebben gepraat en nagedacht. Ik wens je veel wijsheid en kracht toe 🙏

 • mamavan4zonenen1dochter

  Wat is de reden dat je man niet werkte? Ik zag dat jullie een kindje hebben verloren. Heeft dat er niet mee te maken?

  Veel kracht en wijsheid gewenst.

 • RianneHvE

  Ik weet het niet. Hij werkt al anderhalf jaar niet. Onze dochter is pas 3 maanden geleden overleden. Ik weet zelfs niet waar hij was toen hij zogenaamd aan het werk was.

 • nog-even!

  Heel moeilijk voor je.... En misschien kun je in de toekomst ook dit zien: blijkbaar krijgt je man het op dit moment niet voor elkaar om zich waar te maken wua werk. En waarschijnlijk schaamt hij zich daar zó voor, dat hij er niet eerlijk over durft te zijn..... Heeft hij misschien een verslavingsprobleem? Of zou hij een aan autisme verwante stoornis kunnen hebben? Naast dat jij hulp nodig hebt, heeft hij ook hulp nodig. En flink ook, zo te lezen

 • Bam4

  Heeft hij meerdere vrouwen?

 • Sharon

  Ik zou flink over de zeik gaan, dat hij geen werk heeft zou mij tot daar aan toe, maar als ik ergens niet tegen kan is het liegen.

 • Myrtheflower

  Wauw, ik wens je veel daadkracht, veerkracht en mensen om je heen die je steunen toe! Dit verdien jij niet, dit verdienen je kindjes niet! Ik hoop ook dat de scheiding goed en eerlijk verlopen zal en dat de ballast niet volledig op jouw schouders terecht zal komen, hij heeft tenslotte grote fouten begaan. Ook hoop ik dat je partner de juiste hulp krijgt zodat hij later alsnog een goede papa voor zijn kinderen zijn kan!

 • RianneHvE

  Dankjewel, ik hoop en bid met je mee!

 • Florien84

  Waarschijnlijk worden de schulden gesplitst omdat jullie getrouwd zijn. Het is afhankelijk hoeveel deze daadwerkelijk zijn en of je een mogelijkheid hebt deze af te betalen. Sterkte.

 • Momof2<3

  Je bent echt niet de enige hoor

  Die er ineens voor staat met nog een kindje

  Als je wilt kun je veel meer dan je denkt

  Als alleenstaande heb je ook recht op kindgebonden budget,kinderopvangtoeslag etc...

  Als je het kindje wilt houden moet je je daar geen zorgen om maken.

  Ben nu 22 weken zwanger en sta er ook ineens alleem voor ...beter probeer je ervan te genieten

 • RianneHvE

  Dankjewel! Lief! Jij ook sterkte, zo te horen ben jij een sterke vrouw!