Kraambezoek kraamfeest corona

Het is bijna zo ver.
Ons kleine meisje in onze armen..
Hoe gaan jullie kraamvisite regelen?
Ik wilde altijd een kraamfeest om er gewoon lekker in een keer van af te zijn.
Dan hoeft ook niet iedereen haar vast te houden. Aangezien er ook mensen komen waar je wat minder mee hebt.
Bijvoorbeeld collega's ( van mij en mijn vriend ) familie die normaal ook niet komt.

Nu door de corona zie ik niet echt hoe dit gaat kunnen.
Maar om iedereen dan apart te ontvangen heb ik ook niet echt behoefte aan.
Iedereen die ziek is komt mijn huis niet in.
Corona of geen corona.. maar neem aan dat mensen dat wel begrijpen.
Maar toch wil ik dan niet dat iedereen mijn kind aan raakt.
Is dit heel raar?

Hoe hebben jullie dit gedaan?
Iedereen apart laten komen.
Zaal huren en toch kraamfeest.
Niemand (op (schoon) ouders na) laten komen is ook niet echt een optie.
Je kan moeilijk nee zeggen tegen je vrienden. Misschien wel tegen mensen die er verder om heen staan.
Dat ik het niet zo zie zitten. Alleen denk ik dan dat ze me een aansteller gasn vinden.
Maar oke als dat het ergste is.
Ook mensen die de hele zwangerschap niks hebben gevraagd hoeven van mij niet te komen..
Maar oke.

Hoe hebben jullie kraamvisite ontvangen in de corona tijd?

2132 x gelezen, 4

reacties (71)

1 2 • Rachy

  Lieve Allemaal,

  Heel erg bedankt voor het mee denken.

  Zo als het er nu uit ziet..

  ( wij hebben nog een week bedenkt tijd door de inleiding).

  Sturen wij bij het geboorte kaartje een los kaartje.. hier zal opstaan dat wij (nog) geen bezoek willen ivm corona. (Wat zij hopelijk begrijpen aangezien wij er midden in wonen. zuidholland). De mensen die dichterbij staan zo als (schoon)ouders zijn natuurlijk welkom. Tenzij hun klachten hebben. Maar dat snappen zij wel. De mensen die wel langs kunnen komen sturen wij ook een los kaartje erbij. waar in staat dat ze mogen kijken, maar aanraken/tillen hier niet onder valt. En bij ziek zijn of klachten hun bezoekje moet wachten.

  Heel erg bedankt voor de tips!

 • Mamsie4kids

  Lastig wel omdat iedereen hier natuurlijk anders over denkt. Maar ik denk ook altijd hoe zou ik dat vinden als mijn zus bijvoorbeeld bevallen is en er niemand mag komen. Zou niet zo leuk zijn. Of als mijn dochter later kinderen krijgt en we mogen niet komen. Gevaar voor de baby zie ik er niet in, meer voor jezelf omdat je weerstand echt heel laag is na een bevalling. Corona komt namelijk nauwelijks voor bij kinderen. Vandaar dat de regels voor kinderen ook stukken soepeler zijn. Ik zou mijn naaste familie echt graag bij me willen hebben. Overigens zien wij elkaar nu ook gewoon altijd al dus dat maakt geen verschil. Verre familieleden liever op een ander moment, maar vaak komen die hier al niet eens meer en sturen enkel een kaartje. Vrienden zien we nu ook dus ook dat zou voor mij geen verschil maken. Wel zou ik geen bezoeken tegelijk plannen en uiteraard afstand, maar ik houd toch al niet van al die mensen op mijn lip. Kraamfeest zou ik niet doen, vind het wat onpersoonlijk en met de steeds veranderde regels kun je daar ook niet echt van op aan.

  Succes met de keuzes! En vooral doen wat je zelf denkt dat goed is en bij je past!

 • Rachy

  (Schoon)ouders zijn welkom. Ook na het goed handen wassen. Om haar vast te houden. Want helemaal alleen wil je het indd niet doen. Andere mensen doe ik een briefje bij het kaartje dat kraamvisite niet door gaat.

 • Anonymous93

  Ik was laatst met mijn vriend bij vrienden waarvan de klein eind juli geboren is. Zij hadden het beleid dat alleen de opa's en oma's de baby mochten vasthouden en verder niemand. Zij hadden de kleine op de arm, zo konden we haar wel zien, maar vasthouden mocht (terecht vond ik) niet.

 • Rachy

  Ja ouders/schoonouders als ze geen klachten hebben is anders. Maar van andere mensen weet je natuurlijk niet waar ze komen en wat ze doen. Dus dat ga ik denk ik ook gewoon doen.

 • Rupsie

  Wij doen een extra kaartje in het geboortekaartje met foto van de baby en dag we geen kraamvisite doen. Voor ouders en broers/zussen van ons een apart kaartje dat kraambezoek na de kraamtijd is en enkel om te 'kijken'. Onze kleine gaat dus nog niet door anderen vastgehouden worden. Daar was ik sowieso geen voorstander van ivm prikkels, maar door corona mogen opa's en oma's dus ook nog even niet vasthouden

 • Rachy

  Ja en dan gewoon in de kaart. Door de coroana zijn wij extra voorzichtig en willen wij geen kraambezoek ontvangen?

 • Rupsie

  Ik heb even privé geantwoord!

 • KikiAnnabel

  Onze tweeling is prematuur geboren op 2 feb. Alleen raamvisite gehad en toen ze pas 4 maanden oud waren werden ze voor het eerst vast gehouden door opa en oma. We hebben een kraamfeest gehouden op 2 sep, in een grote zaal waar iedereen aan een tafeltje zat met wat lekkers. We hebben in de afgelopen paar maanden heel veel video's en foto's gemaakt en die hebben we samengevoegd tot een film die we lieten zien op een groot scherm. Zo kon iedereen toch nog alles zien van de kleintjes. De kindjes werden niet vastgehouden door het bezoek. Alleen de dichte familie/vrienden komen bij ons over de vloer (met 1.5 m afstand) en mogen de kleintjes vast houden. Diegene die niet wouden komen hebben we een link gestuurd voor een online meeting en die hebben we vooraf een box gestuurd met eten en drinken. Zo konden ze toch nog alles zien.

 • Rachy

  heb ik ook over na gedacht. Gewoon een verlaat kraamfeestje.

 • Mamabeer6

  Wij hebben hier ook al heel hard zitten piekeren over hoe we dat gaan aanpakken (België). Omdat het strengste de laatste tijd 10 personen per keer in open lucht is, gaan we waarschijnlijk buiten een winterbarretje maken in een partytent met een terrasverwarmer erin. We richten het in als een gezellig buitensalon en vertellen gasten dat ze enkele lagen kledij moeten aandoen. We leggen ook dekentjes die we na elk bezoek wassen en drogen. Ik ga een online reservatiesysteem voorzien (via doodle ofzo) waar ik zelf momenten in kan uploaden en waarop mensen dan met max 8 per keer kunnen inschrijven. Onze familie moet vaak een uur rijden, maar ik ga proberen om toch tijsslots te voorzien zodat ik zelf geen uren moet buiten zitten. Ze moeten dan in de buurt maar lekker met hun bubbel iets gaan eten. Op amper 100 m van ons huis is er een geweldige brasserie. Ons kleintje kan even mee naar buiten en kan dan onder videobewaking binnen verder slapen uit de trek. Moest slapen moeilijk zijn dan neem ik hem/haar in een draagdoek dicht bij mij. We zijn ook tijdens corona verhuisd, maar het huis komen ze nog niet in. Tenzij er echt iemand heel dringend moet plassen. De baby mag enkel gepakt worden door de (over) grootouders, meters en het autistisch nichtje van mijn vriend dat heel hard aftelt naar de geboorte. Voor wie een bezoek niet ziet zitten kan via Google docs inschrijven voor een digitaal momentje. Ik stuur dan op voorhand een box op met een drankje, Snackje, suikerbonen en een foto van de baby, zodat we op afstand toch samen kunnen borrelen.

 • Rachy

  Ja op afstand online kan ook. Gewoon videobellen etc. Leuk dat je dan wel wat geeft!

 • bekind

  Ik denk persoonlijk dat het beter is dat iedereen grote feesten op het moment zoveel mogelijk probeert te vermijden, voor zijn/haar naasten, maar ook de rest van de bevolking (de meeste besmettingen vinden dacht ik achter de voordeur plaats, dus bij mensen thuis, in persoonlijke kring). Dus de opties dat je het feest uitstelt en/of mensen die verder van je afstaan alleen een berichtje stuurt, lijken mij daarom goed.

  Voor jezelf en de baby lijkt me het ook beter om geen kraamfeest te houden nu ivm het doorgeven van virussen. Mijn jongste is bijvoorbeeld erg ziek geworden van een opa die een voor hem onschuldige verkoudheid bleek te hebben, terwijl mijn jongste uiteindelijk is opgenomen in het ziekenhuis. Gewoon lekker zoveel mogelijk bij jezelf (en je partner) houden die lieve baby, wordt zij ook niet overprikkeld.

 • Rachy

  Ja het is ook niet alleej voor corona. Elke ziekte is niet handig bij een baby..

 • Manon3

  Lijkt me helemaal niet vreemd om je kindje niet door andere te willen laten vasthouden hoor.

  Zeker met corona. Maar eigenlijk normaal ook. Baby's zijn al snel aan jou gewend, maar worden er meest niet heel blij van om aan allemaal verschillende mensen overgegeven te worden.

  Dus als ik jou was zou ik me daar niet zo'n zorgen om maken.

  En als je helemaal niemand wil uitnodigen wegens corona, dan is dat toch ook prima.

  Zou gewoon doen waar jij je het prettigst bij voelt. De rest moet zich maar aan jouw wensen aan passen als ze op bezoek willen komen.

  Misschien kun je op de kaart zetten dat kraambezoek nu even niet gewenst is, maar jullie na corona een verlaat kraamfeest plannen te geven?

 • Rachy

  Dankjwel voor je antwoord.

  Dat is ook nog een optie het meteen op de kaart zetten. Er staat nu wel " ziek of klachten dan even wachten ". Al hoop ik dat dat niet gek is en iedereen wel begreep dat je niet ziek kan komen.. 😅

 • Mommyx3

  Alleen dichte familie uitnodigen. De rest een fotootje sturen. Ik zou echt geen risico nemen met een pasgeboren baby

 • Rachy

  Dat is wel waar ik over na denk ja.

 • Jelumi

  Ons mannetje is 4 weekjes oud. Wij hebben bij de mensen die wat verder weg staan een extra kaartje bij het geboortekaartje gedaan met daarop een foto en tekstje dat we niet aan kraambezoek doen. Alleen visite gehad van ouders en broers en zussen. En er komen binnenkort nog een aantal goede vrienden langs.

  We hebben nog niemand anders ons mannetje vast laten houden. Z'n grote broers natuurlijk wel. Vind het risico met de oplopende cijfers te groot. Dus bezoek is nog op afstand.

 • Rachy

  Dat is ook slim. Ik ga gewoon niet iedereen een kaartje sturen. Alleen familie en vrienden. En de rest stuur ik een foto via facebook/whatsapp.

  Je (schoon)ouders ook nog niet vast laten houden?

 • Jelumi

  Nee. Die hebben hem ook nog niet vast gehouden. Ze zijn niet heel voorzichtig ofzo. Vind de veiligheid van de kleine man belangrijker dan het pleziertje van opa en oma.

  En ik wil geen onderscheid maken. Ik gun het m'n zus meer om hem vast te houden dan mn schoonouders. Maar dan willen de andere broers en zussen ook. Dat gaan we dus niet doen ;-)

  Dus daarom naast ons eigen gezin gewoon niemand.

 • Rachy

  Ja lastig dan. De een wel de ander niet. Ik heb dat ook rond om (schoon) familie. De een gaat overal heen en heeft overal schijt aan. De ander is zelf ook erg voorzichtig.

 • Nora1993

  Niemand uitnodigen. Kraambezoek brengt van alles mee, ook verkoudheidsvirussen.

 • Rachy

  ja het is ook niet alleen voor corona.

  Maar voor alle ziektes.

 • Moeshke

  Ik versta je helemaal! Hier zijn er ook al vele uren voorbij gegaan dat we erover zitten na te denken hoe en wat nu toch allemaal met die babyborrel??!! Maar we zijn eruit!!

  De babyborrel gaat door in januari. Ons eerste idee was om de zaal te huren hier in het dorp en alles binnen te doen dus.

  Maar met al die regeltjes en dan met zoveel mensen binnen zitten zagen we toch niet echt zitten. Dus zijn we nu op het idee gekomen om een winter babyborrel in openlucht te doen op het domein van het plaatselijk schooltje. Groot afdak aanwezig en verder zetten we enkele partytentjes erbij.

  We steken een apart briefje bij het geboortekaartje met uitleg op zodat de mensen duidelijk weten wat ze mogen verwachten hiervan. Dat ze warme kledij moeten aandoen en voor wie wil Ook een eigen fleece dekentje meebrengen. Vuurkorven en verwarming voor buiten gaan wij voorzien. Voor de rest zorgen wij voor corona proof hapjes en drankjes, bediening aan de tafels enzo...

  Ook voor de baby zal het aangenaam zijn, lekker ingeduffeld en kan slapen in zijn draagmand in een partytentje met verwarming erbij.

  Moet er wel bij zeggen dat wij op heel wat familie kunnen rekenen die ons hierbij gaan helpen, zodat wijzelf bijna niets moeten doen die dag!

 • Rachy

  Ik heb ook over de tuin van mijn ouders na gedacht. En dan in 2 groepen. Zo kan ik toch iedereen spreken. En iemand anders zei een draagdoek. Dan heb ik haar gewoon de hele tijd zelf vast. Maar over 1.5week beval ik en is het dan nog super weer 😜. Wel leuk thema winter!

 • Boysmomexpectingagirl

  Het allerliefste zou ik ook een kraamfeest willen geven. Mijn mijn vorige zoon heb ik dit niet gedaan en kwamen ze allemaal apart thuis en ik vond het best wel vervelend. Je bent iedere keer wel 1uur of 1,5uur je tijd kwijt + je moet altijd iets lekker in huis hebben + ik was dan ook zo dat alles dan ook opgeruimd en gepoetst moest zijn. Nu zou ik het liefst iedereen samen willen hebben in een keer, maarja met die corona ben je met alles zooo beperkt. Ik weet zelfs niet als het mag hier in België om voor 50pers een feest te organiseren 🙄 en ik zie ook niet in dat corona snel weg zal zijn ..

 • Rachy

  Nou dat zie ik ook niet gebeuren nee. Bij jullie zullen ze vast veel strenger zijn. Aangezien jullie ook niet in zuidholland mogen komen nu. Maar dat houd me ook tegen. Omdat wij de nieuwe "brandhaard" zijn.. en omdat iedereen hier in denhaag en omgeving werkt.. en wel gewoon bij iedereen langs gaat. Maar ze dan ook bij mij binnen moeten zitten.. ik werk op een kinderopvang. Dus buiten corona zijn daar ook genoeg ziektes.. dus als me collegas komen moet ik daar weer aan denken.. maar heb nu op de kaart maar gezet.. " zien en horen?

  Graag even bellen van tevoren!

  Ziek of klachten?

  Dan moet je even wachten!"

  En stuur alleen goede vrienden en familie een kaart.

 • Moeshke

  Ik heb me laten informeren dat hier in België je evenementen mag organiseren binnen met Max 200pers en buiten max 400pers. Je moet hiervoor wel toestemming van de gemeente hebben. Dus voor onze babyborrel in openlucht hebben we een 120 mensen op de lijst staan. Wij vragen dit tijdig aan bij de gemeente en hopen dat het mag doorgaan...wel onder bepaalde voorwaarden zoals tafels en stoelen voorzien, mensen laten registreren bij aankomst, ontsmettings gel voorzien, alle hapjes en drankjes corona proof verpakken en uitdelen per tafel,... met beetje organisatie en vooral veel gezond verstand van iedereen gaat dit wel lukken

 • Madremio

  Ik ben in mei bevallen, en we verstuurde het geboortekaartje pas na 4 weken. Omdat ie niet af was, maar achteraf was dat hee fijn. De mensen die het dichtste bij staan komen wel.. wij deden alles enorm op afstand, ook ouders, dat was erg raar. Baby bij kraambezoek op schoot hebben we ivm Corona niet gedaan, dat begreep iedereen volledig. Ik was elke keer gesloopt na kraambezoek, maar geen kraambezoek wilde ik ook niet, dan maar gesloopt haha. Misschien gewoon goed aangeven wanneer iemand welkom is? ( of juist ‘ dat je nog een ven tijd nodig hebt en of diegene dan en dan zin heeft om te komen?’ ). In mei/ juni waren mensen wel echt minder geneigd door Corona om langs te komen merkten we..misschien is dat nu anders

 • Rachy

  Ja ik denk dat ik gewoon meer aan mezelf moet denken. En kan het niet iedereen naar zijn/haar zin maken. Als iemand wel iets mee neemt vergeef ik mezelf dat nooit. Dat ik geen nee heb gezegd. Nu kan naaste familie dat natuurlijk ook. Maar ook bij hun verwacht ik dat ze bij een beetje ziek al niet komen..

 • NewBaby2018

  Onze zoon is nu bijna twee weken. Hier loopt het niet zo hard qua kraamvisite. In principe is iedereen welkom, mits geen Corona klachten etc.

  Bemerk wel dat bijna niemand uit zichzelf handen wast, dus daar moet ik wel elke keer men op attenderen.

  Kraamfeesten vind ik risicovoller tav besmettingen.

  Als je niet wil dat iemand je kind vasthoudt dan laat je dat niet toe toch? Snap dat probleem nooit zo 😅

 • Rachy

  Naaste familie en vrienden die haar wel vast houden moeten wel hun handen wassen en heb ook maar een desinfectie fles gehaald. Spray had ik al voor mezelf. Maar nu ook maar een fles voor in de woonkamer 😅.

  En het probleem nja je hebt gelijk. Nee is nee, maar ik vind het soms lastig om nee te zeggen. Maar oke je hebt gelijk.

 • Trotsemama<3

  Uk ben in 2018 bevallen.. ruim voor de corona tijd. Ook ik heb destijds gekozen voor een kraamfeest. Niemand pakte mijn zoontje vast op familie na. Heb dit gedaan toen mijn zoontje 5 weken was. Daarvoor is alleen familie geweest.

  I dont care wat andere van me vinden.

  Wilde de kraamtijd rustig doorbrengen met mijn gezin plus alle prikkels die mijn zoontje zou krijgen van het vastpakken wilde ik gewoon niet.

  Dus volg je gevoel hierin wat je wilt doen meis.

  Succes met de laatste loodjes en de bevalling

 • Rachy

  Je hebt gelijk. Het is mijn (ons) kind. En als ik het niet wil dan is het nee.. word met 37weken ingeleid. Dus het begin wil ik toch eerst lekker met zijn 3e zijn. Want het is voor ons beide nieuw.

  En vinden mensen mij dan "overbezorgd" "onaardig" etc. Dan is dat maar zo. Het is niet dat we niks hebben moeten doen voor haar. Dan maar overbeschermend. Het is geen tv die je zo kan vervangen als er toch wat fout gaat..

 • mamavananouk

  Wij laten hier ook geen verjaardags bezoek toe. Begrijpt iedereen . Dus ik zelf zou zeker al het kraambezoek van kennissen afkappen .

 • Rachy

  Mijn vriend is deze week jarig. En ook hier komen alleen mijn ouders en zijn ouders. En ze komen niet eens te gelijk. Dus ja waarom moeten ze dan wel op kraambezoek komen. Je hebt helemasl gelijk. Vind het fijn dat ik niet de enige ben die liever niet heeft dat iedereen haar vast heeft!

 • MelissaJB

  Wij verwacht ook eerdaags onze zoon.

  Wij zetten een pompje desinfecterende handgel neer en vragen iedereen hun handen te desinfecteren.

  Naaste familie mogen de kleine vasthouden maar alleen in een doek van ons! Verder geef ik de baby niet aan andere. Dit vanwege de Corona maar ook al die prikkels voor zo’n kleintje. Zolang hij slaapt pakken we hem sowieso niet op om op iemand zijn schoot te zitten. Ook al is het naaste familie.

 • Rachy

  ja als ze slaapt ben ik niet van plan haar wakker te maken nee! Maar dat is ook slim in een doek. De handgel staat hier ook al klaar! Maar wil ook dat directe familie zijn/haar handen daar mee doet.

 • wildflower

  Kraamfeest lijkt me niet handig met regels die steeds veranderen. Persoonlijk vind ik kraambezoek met kennisen en collega's sowieso niks, je bent net aan het wennen met je baby, baby aan het wennen aan de wereld, misschien aan het leren borstvoeding geven met blote borsten, doodop met een huilende baby en dan komt er een vage kennis even koffie drinken 😅, het laatste waar ik op zou zitten wachten. Je hoort in de kraamtijd nog lekker in een bubbel te zitten met baby en eventueel de mensen die je niet wilt missen. Wij deden (net voor corona) in de kraamweek 1x 2 uur voor mijn directe familie (6 man) en 1x 2 uur voor zijn directe familie (4 man). Hele goede vrienden in de tweede week, voorderest kennissen/collega's/vrienden die we al even niet hadden gezien pas na 3 maanden. Wij vonden het heerlijk zo en zouden het bij een eventuele volgende baby hetzelfde doen. Ik zou corona lekker als excuus gebruiken om niet teveel mensen over de vloer te willen 🙊.

 • Rachy

  Nu hoef ik pas in januari te werken. Dus na drie maanden is zeker een optie. En aangezien ze toch niet heel dichtbij staan. Kunnen we misschien wel zeggen. Wij wachten tot ze iets groter is ivm alle ziektes nu. Maar slim dacht zelf ook eerste week alleen ouders en schoonouders. Dankjewel

 • Zara94

  Ik vind kraamvisite (buiten mn naaste familie en beste vriendin) sowieso al niet fijn en al helemaal niet als er mensen komen die bijna eisen dat ze de baby vast moeten houden, dan sliep ze net of was ze onrustig en wouden mensen haar ook nog per se vast houden, vreselijk!! En nadat ze naar huis waren zat ik met een krijsend overstuur kind. Kraamfeest lijkt mij ook fijn en gaan wij dit keer ook doen, baby lekker bij je in de draagzak klaar!

  En ik snap trouwens totaaal niet dat sommige mensen tijdens t kraambezoek Per se de baby vast moeten houden, ikzelf sla het zelfs af zodra ze me vragen wil je hem/haar vasthouden, zeg ik altijd nee laat maar lekker bij mama... t gaat om de baby en niet om je eigen pleziertje leuk even babytje vasthouden

 • Rachy

  Maar je hebt dus geen nee kunnen zeggen tegen de overige mensen. Die eigenlijk niet speciaal moesten komen. En de beeb dus eigenlijk vast wilde houden. En hoe ga je een kraamfeest nu organiseren?

 • Zara94

  Ja dat was bij mn eerste kindje en ik wist totaal niet hoe of wat en durfde toen idd geen nee te zeggen,maar heb me toen zooo ge ergerd elke keer en nu heb ik me voorgenomen om bij de tweede gewoon te zeggen nee laat hem maar lekker liggen waar die nu ligt (als er al visite komt want wil idd feest geven)

  Ik beval pas in januari dus even kijken hoe t dan zit met de corona..

 • Beebji

  Dat feest heb ik geen advies over... Maar met het vasthouden wel.

  Het is jou kind, dus dan vinden ze je maar een aansteller!

  Als ze het niet begrijpen zijn ze gewoon dom.

 • Rachy

  Ja is ook zo. Maar vind het lastig om nee te zeggen soms. Al zie ik dat veel hier gewoon direct zullen zijn en zeggen " door de corona wil ik niet dat iedereen haar vast houdt ". En nja dat is ook zeker de reden. Dus misschien moet ik dat ook maar gewoon zeggen. En het is mijn kind dus dat moeten ze accepteren. Maar als je altijd ja zegt en iedereen maar wilt plezieren ( wat niet kan ) is nee zeggen best lastig😅

 • Beebji

  Je hebt gelijk meid, niet doen hoor...

  Gewoon zeggen schaam je niet!

  Vooral niet nu de corona weer erger word.

  Succes alvast met de bevalling en geniet van jullie wonderdje

 • Rachy

  dankjewel🍀😊

 • DebsterRoos

  Ik stuur je even een foto via je berichten... om een of andere reden lukt t niet om via het gewone reageren een bestand toe te voegen.

  Voor een collega hebben we een kofferbak kraamvisite gedaan. Ik had pakketjes gemaakt met een hapje en drankje en verpakt per persoon. Je kunt op die manier ook een drive by kraamvisite doen en je baby lekker van achter het glas van de auto laten bekijken

 • Rachy

  Haha ziet er wel heel orgineel uit!

 • Vespertine

  Tijdens de kraamweek was alleen naaste familie welkom en daarna max 1 bezoek(/huidhouden) per dag. Niemand heeft onze kleine in de armen gehad, behalve naaste familie na 3 weken ofzo. Ik vind het onzin dat je baby bij iedereen op de arm moet. Wat een onrust. Bij een volgende baby zou ik het weer op deze manier doen!

 • Rachy

  Ja dat kan ook. Maar dara dacht ik ook aan. Begin alleen ouders en schoonouders. Later dan vriendinnen. Maar 1 gezin/huishouden op 1dag. Alleen vind ik het lastig om te zeggen nee je mag haar niet vast houden..

 • Casey34

  Ivm met Corona heb ik dat liever nu even niet. Je weet maar nooit, klaar

 • Vespertine

  Met deze omstandigheden vraag ik me af óf ze dat wel zullen vragen. Mijn moeder heeft het gevraagd, verder helemaal niemand!

 • Rachy

  Ja dat zal ook nog kunnen. Dat ze afwachten tot ik het zelf vraag misschien.

 • Mamavanmeisjee

  Ik ga mensen thuis uitnodigen, maar niet iedereen mag haar vasthouden, zo simpel is het.

 • Rachy

  en hoe ga je zeggen " ik heb liever niet dat je haar vast houdt " ?

 • mamavananouk

  Gewoon : ivm Corona wil ik niet dat iemand kind vasthoudt

 • Jojo91

  Wij laten straks gewoon mensen afzonderlijk komen. Maar zoveel mensen verwachten we ook eigenlijk niet. Familie en een handjevol anderen. In de kraamweek mogen ze geloof ik alleen komen op het moment dat de kraamzorg er niet is. Verder zien we wel even hoe het loopt

 • Rachy

  Ja op ouders en schoonouders na. Hoeft niemand de eerste week te komen ,als de kraamzorg er is. Ligt er ook aan hoe ik me voel. Hoe het met haar gaat etc.

 • Nog-even!

  In deze tijd kun je geen kraamfeest plannen: je weet gewoon niet hoe de situatie in een paar weken tijd weer verandert. Nu max 50 mensen. Maar dat kan echt per week veranderen...

 • Rachy

  Ja daarom. Het had alleen fijn geweest als het in een keer klaar was.. maar nu voelt het verplicht om iedereen hier uit te nodigen.. nja als ze willen komen dan

 • Nog-even!

  Of niet: Corona is echt een goede reden om niet al te veel mensen uit te nodigen... Zeker nu de besmettingen weer zo toenemen...

 • Rachy

  Dat is waar. Als het dalijk weer helemaal uit de hand loopt. Is het niet gek dat ik nee zeg natuurlijk. Maar mijn vriend staat iets anders in de corona situatie dan ik. Nu heb ik natuurlijk ook genoeg te zeggen. Als ik nee zeg is het nee..

  Maar oke vind het lastig om nee te zeggen soms.

 • Nog-even!

  En anderen vinden het weer moeilijk om "nee" te zeggen wanneer ze voor een kraamfeest worden uitgenodigd, terwijl ze voelen dat dat gedaan wordt "om er maar vanaf te zijn". Dan voel je je als genodigde soms heel raar: ze willen dat je komt opdraven om een cadeautje te geven, maar verder ben je eigenlijk niet welkom... Ik zeg tegenwoordig standaard nee tegen kraamfeesten. Ik laat me niet meer gebruiken als "kameraankleding om maar van het gezeur af te zijn". Dan denk ik: nodig mensen dan gewoon niet uit, als je ze niet echt wilt zien...😬

 • Rachy

  Hahaha ja dat gevoel snap ik ook. Al hoef ik geen cadeautjes. Haar in mijn arme hebben is cadeau genoeg! Maar de reden is wel er snel van af zijn ja hahaha. Ja zo ziet het er van twee kanten niet super uit. 😜


1 2