Verlof tijdens Corona & Misselijk..

Hallo allemaal!

Ik ben morgen 39 weken zwanger en ben dus al eventjes met verlof.. maar ik verveel me best wel. Ik poets elke dag een beetje mijn huis, face time met collega's, alle series al uitgekeken, kleertjes al gewassen en gestreken, boek uit gelezen, online shoppen doe ik ook al genoeg haha.. geboorte kaart is al ontworpen en de evenloppen liggen al geadresseerd klaar 😂 dus ik ben best wel een beetje op met ideeen. Voor t Corona gedoe had ik natuurlijk het idee om lekker vaak te lunchen met vriendinnen op het terras, lekker winkelen, en andere dingen buitenhuis te doen maar helaas gaat dat ook niet.. En owja, ik heb 2 honden dus wandel elke dag al 1,5 uur hier in het park.. en middag dutjes komen ook dagelijks voor.. daarnaast moet het niet super inspannend zijn want ik merk vandaag bijvoorbeeld met stofzuigen dat ik misselijk en duidelijk er van werd..

werden jullie ook soms zomaar misselijk tijdens een activiteit op het einde? En heeft er iemand nog een goede tip om de tijd door te komen?

590 x gelezen, 2

reacties (13)


 • Sophie2019

  Vooral heel blij zijn met wat je allemaal nog kan. 1,5 uur wandelen, stofzuigen en dingen in het huishouden doen.. zijn een hoop hoogzwangere vrouwen jaloers op denk ik 🙈

  Verder rustige dingen om te doen: kleuren voor volwassenen, haken, een boek lezen, kaartjes schrijven naar opa/oma/een eenzaam iemand, vast wat eten maken en invriezen voor na je bevalling.. misschien zit er iets bij :)

 • Mom-1989

  Lastig die laatste fase! Ik had een lang to do lijstje voor tijdens mijn verlof, onder het mom van daar heb ik straks geen tijd meer voor: fotoboeken maken, kledingkast uitruimen, online shoppen met dingen voor als de kleine er zou zijn, voorbereiden op de bevalling, laatste dingen voor de kinderkamer, klusjes in huis, administratie op orde brengen, etc. En heb ook nog gewerkt tijdens mijn verlof.

  Was (daardoor) ook onrustig, ik ben toen spelletjes (zoals bejeweld) gaan spelen waarbij ik niet hoefde na te denken en soort van kon ontspannen. En verder veel in bad gelegen met luisterboeken aan.

  Ik ben de hele zwangerschap misselijk geweest met overgeven, maar tips zoals kleine porties eten etc werkte niet, dus er zat niets anders op dan te accepteren. Het kwam bij mij door een combi van hormonenin het begin en de fysieke druk van mijn kindje naar boven daarna. Bij mij werd het met voorover buigen (zoals met stofzuigen) erger. Verder heb ik dus helaas geen tips daarvoor.

  Wat ik zelf anders zou doen is meer rust nemen in die laatste periode voor de bevalling. De bevalling en periode daarna vond ik fysiek heel zwaar, dus hoe beter je bent uitgerust hoe fijner lijkt me. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan :) heel veel succes!!

 • noemmijmaarmama

  Ik heb op het einde bijna dagelijks even gepuzzeld (puzzelboekje). Kon ik snel best lang mee bezig zijn. Of de hondjes nieuwe trucjes aanleren.. alvast eten koken voor de kraamweek en invriezen. Zulke dingetjes? Kan me voorstellen dat het lastig is. Dat je lichaam grenzen aan geeft is niet gek, het zijn echt de allerlaatste loodjes en die zijn best zwaar voor je lijf.

 • 4ewurm

  Ach joh duurt nog maar even, daarna zou je willen dat je je nog zo mocht vervelen haha

 • RD95

  Haha ja daar heb ik nog geen ervaring mee 😂

 • Vi3r-kindjes

  Als ik nu terugkon naar mijn allereerste verlofperiode dan zou ik genieten van de rust en van het niks te moeten doen .

 • Sann

  Same here! Ik ben 4 wkn geleden bevallen van nr 4 en dan is deze Corona periode erg druk. Tot 41,5 week lesgegeven met iedereen thuis. Doe mij maar een paar weken niks doen :D

 • Gertjuh

  Ik weet niet of je een beetje creatief bent? Ik heb ook verlof en alles klaar maar ik vind het heerlijk om wat te hobbyen: diamond painting doe ik erg veel. Maar haken, borduren oid kan natuurlijk ook erg goed.

  Ook doe ik veel games op de pc of ps4. Maar dat moet je ook maar net leuk vinden haha😉

 • Babyblessed

  Dat heb ik helaas al vanaf 20 weken.

  Wat ik dan doe is even zitten en wat drinken of iets lichts eten. Helpt bij mij wel, als ik dat niet doe moet ik overgeven😢

 • RD95

  Awh super vervelend! Ik heb de laatste week minder honger maar probeer wel idd ook lichte dingen te eten.. en gember thee werkt maar eventjes helaas ☹️

 • Babyblessed

  Ja echt vervelende kwaaltjes. Ik ben hele zwangerschap al aan overgeven. Nu iets minder maar hoef maar net te druk te zijn geweest, word ik weer strond misselijk. Echt vervelend.

 • RD95

  Mijn schoonzus had dat ook maar kreeg er op een gegeven moment wel medicatie voor want het was echt niet te doen.. weet niet welke ze kreeg maar misschien een idee voor jou?

 • Babyblessed

  Heb die idd gekregen maar helaas helpen ze hier niet 😔