Dank u Sinterklaasje!

Het is 6 december, de dag dat Sinterklaas officieel weer terug naar Spanje reist met zijn pieten en Amerigo.
Het eerste deel van deze gezellige decembermaand zit er weer op. Nu kan deze mama 'legaal' de kerstspullen van zolder gaan halen. Ik snap dat iedereen hier anders in staat, veel hebben hun Kerstversiering al opstaan, maar ik persoon waht altijd tot na Sinterklaas.
Gisteren was het 5 december (ja, logisch als het nu 6 december is xD), pakjesavond.. een dag/avond waar mijn kinderen, heel erg naar uitgekeken hebben! Bij de Plus kreeg je voor de intocht een leuke aftelkalender bij je boodschappen, heel fijn want deze kalender kun je met stickers en al weer opbergen, want het is allemaal herbruikbaar!. Deze hebben ze aan hun schoorsteen gehangen en netjes iedere dag afgeteld tot aan 5 december. Ik hoefde gelukkig maar een half dagje te werken en manlief is ook extra eerder naar huis gekomen. Ik heb mijn moeder gevraagd of zij de kinderen even kon opvangen na school, zodat wij alles konden voorbereiden: de zak met cadeautjes van zolder halen en in de schuur zetten, zodat deze ongezien in de tuin gezet kon worden, de envelop waarin de dvd met video van Sint zat uit het zicht leggen etc.
De dag is eigenlijk helemaal verlopen als gepland. We zijn eerst lekker rustig gaan gourmetten, heerlijk! Op ten duur werd de jongste toch best ongeduldig, ze heeft geloof ik wel 20 keer gevraagd "wanneer komt Sinterklaas nou?". Je merkte aan haar gedrag ook wel dat ze die vraag zovaak gesteld heeft uit spanning, gezonde spanning gelukkig. Toen we klaar waren met eten en gezellig Sinterklaas liedjes aan het luisteren waren, ging daar opeens Papa's telefoon... het was... Sinterklaas! Zo leuk om te zien dat onze jongste dacht dat ze écht gebeld werd door Sinterklaas en heerlijk antwoorden gaf toen Sinterklaas tegen haar aan het praten was, dat gezichtje.. onbetaalbaar.. (Papa had de app: "bellen met Sinterklaas" geinstalleerd op zijn telefoon). Onze oudste, bijna 11 jaar, gelooft sinds een jaar niet meer, maar genoot zichtbaar van haar kleine zusje die helemaal enthousiast werd van het telefoontje van Sinterklaas. Op het moment dat Sinterklaas zei dat de pakjes bij de voordeur lagen en ze maar snel moest kijken, sprong ze op uit haar stoel. Terwijl Sinterklaas het telefoongesprek wilde afsluiten en zei "ik denk dat ik nu moet gaan ophangen", riep onze jongste onder het rennen naar de voordeur,  vanuit het halletje: "Oke, doei!!". Dat was wel even een grappig momentje waar we allemaal even om moesten lachen, wat een heerlijke reactie! Maar.. bij de voordeur stonden geen pakjes! In de brievenbus stak wel een envelop.. met een mooie kruidnotenzak en een dvd. Onze jongste was lichtelijk verbaasd en dacht werkelijk dat ze alleen een envelop met dvd kregen, weer een komisch momentje! We zeiden dat ze even de dvd moesten kijken met zijn 2en, want misschien wil Sinterklaas wel een soort speurtocht doen! Het kostte nog even 15 minuten van hun geduld, maar dat geduld werd beloont! Een hele leuke dvd met een persoonlijke boodschap van Sinterklaas en goocheltrucs, hij viel heel erg in de smaak bij hun beide. De cadeautjes stonden inderdaad niet bij de voordeur. Sinterklaas vertelde aan het einde van de dvd waar de cadeautjes wél te vinden waren: namelijk in de tuin!
Credits aan mijn man die, zonder dat de kinderen ook maar iets gemerkt hebben, de cadeau's vanuit de schuur in de tuin heeft gezet vlak na het eten. De kinderen waren door het dolle heen en zijn samen met papa de tuin ingestormd en jawel, daar stonden twee zakken! Heel blij kwamen ze naar binnen met de zakken en toen zijn we gezellig begonnen met uitpakken. De afspraak was eigenlijk dat we alleen de kinderen cadeautjes zouden kopen voor Sinterklaas en voor ons alleen een Chocoladeletter in de zak toen. Toch hebben mijn man en ik, zonder dat we dit van elkaar wisten, cadeautjes voor elkaar gekocht, haha.
De kinderen zijn ook lekker verwend door Sinterklaas en ze zijn echt super blij met hun cadeautjes. Toch fijn dat je o.a. uitspraken hoort als "dit heb altijd al willen hebben" etc.
Sinterklaas 2018 zit er op, onze pakjesavond was zeer geslaagd. Heerlijk om je kinderen zo te zien genieten. :) 

De sinterklaasliedjes kunnen vervangen worden voor kerstliedjes, nog 19 dagen en dan is het Kerst!

478 x gelezen, 0

reacties (1)


  • rlyblue

    Leuk geschreven. Leuk gedaan ook! En fijn dat je ervan genoten hebt (en de kids ook natuurlijk)