Grootste nachtmerrie wellicht werkelijkheid

Goedenavond allemaal,

Ik moet dit even van me af schrijven en hopend op antwoorden.
Misschien hebben jullie dit ook meegemaakt en is het goed gekomen?

Inmiddels meer als een jaar bezig om zwanger te worden. Netjes elke maand ovulatie testen.
Vorige maand toch maar naar de gynaecoloog gegaan om te kijken of er niks mis was aangezien ik pap3 had en het hpv virus.

Ik heb me late testen en mijn vriend ook. Vandaag weer een afspraak bij de gynaecoloog voor de uitslagen..

Dan vertellen ze: ja we beginnen eerst altijd met de vrouw... met geknepen billen wachtend op de uitslag... met u is er niks mis, netjes elke maand een eisprong
En alle waardes zijn goed! Pff dat lucht op... dan denk je dat het wel goed komt en het gewoon even wat tijd nodig had...

Maar dan iets wat je totaal niet ziet aankomen. Mijn kerngezonde vriend had een zaadlozing zonder zaad....

BAMM!! Je wereld bevriest... wat zei ze daar? Geen zaadjes? hoebedoel je ? De wereld zakt weg onder je voeten!

Hoe kan dit...

Je krijgt dan informatie wat er staat te gebeuren.. nog een onderzoek en als dat weer zonder zaad is moet je naar een kliniek bij de Erasmus en dan word er gekeken of hij überhaupt wel produceert en er misschien een Kink in de kabel zit..

Maar wat als hij niet produceert! Ja en ik weet het er is nog hoop!

Maar wat is dit een domper zeg! Wat komt deze hard aan.. wat als hij niet produceert... dan zouden wij dus nooit samen een kindje op de wereld kunnen zetten...

Pfff wat is dat een klap...

Iemand dit ook meegemaakt? Iemand antwoorden?

2956 x gelezen, 3

reacties (14)


 • Tesssss

  Hey meid, dit heb ik ook ervaren zo’n 9 jaar geleden. Toen hebben we in zkh Nijmegen een biopt laten bij mijn man zn zaakje omdat ze toen gingen nakijken of er in de start kleine zaadjes in aanmaak zijn. Deze Zouden danmiddels icsi gebruikt kunnen. Bij ons geen succes

  Nu wel zwanger van derde middels kid

  Nooot bedacht van te voren Maar als zoveel misgaat dan je wenst Dan ga je grenzen verleggen

  Heel veel succesril

 • Preggerboom

  Hey, thanks voor het delen van je verhaal! Gefeliciteerd met jullie 3e kindje! Ik weet alleen niet of ik dat ooit zou kunnen, omdat het hem heel veel pijn zou doen als het niet van hem kan zijn.. mij trouwens ook! Pff wil er ook nog niet aan denken! Ik blijf hope.. en wie weet 😘

 • Zeldawarrior

  Jemig, dat is schrikken! Sterkte en succes, hopelijk is er een goede oplossing voor jullie. ❤🍀🍀🍀

 • Preggerboom

  Dankjewel, ik hoop het ook! 😘

 • yvje1983

  Wat een rotnieuws, mocht het bij een tweede poging weer geen zaad bevatten dan is een tese een optie, maar kies dan direct voor een goed ziekenhuis met veel ervaring daarin. Ik heb zelf geen ervaring met tese, maar wel met ICSI en dat is allemaal te doen mits je voldoende rust pakt en geduldig bent want het is veel wachten.

 • Mam2017

  Ik hoop van harte dat ze niet meteen voor een tese gaat. Hebben wij ook gedaan door toedoen van ziekenhuis die daar op bleef hameren. Na 5 icsi en 2 vroege miskramen waren we uitbehandeld.

  Later bleek dat het nooit nodig was geweest. Door een operatie komt er nu wel sperma uit bij mijn man en daardoor nu een prachtige zoon.

 • Preggerboom

  Oh top dankjewel wel ik zal zijn naam onthouden! Wat een geweldig nieuws van jullie! ❤️ Ik hoop dat we deze straal gewoon zaadjes hebben maar ga er liever niet vanuit word ik ook niet teleurgesteld! Heel erg bedankt voor je berichtjes. 😘

 • Preggerboom

  Ja ik merk wel dat het even aan mezelf denken is.. drukte op werk enz helpt niet mee! Ik ben zo zenuwachtig voor de volgende uitslag dat ik pas over een maand. Ons is de Erasmus in Rotterdam voorgeschreven als het volgende keer weer mis is.

 • Mam2017

  Ja daar moet je ook heen. Daar zit dr Dohle. Is een specialist in mannelijke vruchtbaarheid. Hij heeft mijn man geopereerd. Door hem zijn we zwanger geworden.

  Wij werden doorgestuurd naar Nijmegen en die keken niet verder dan hun neus lang was en bleef hameren op Tese en ICSi. (Na mijn idee echt een geld kwestie)

  Na al die ellende te doorstaan kwam ik een artikel tegen van die dokter Dohle. Heb hem een e-mail gestuurd en mochten komen op gesprek. 3 maanden later werd mijn man geopereerd en hadden we zaad. Bleek dat de zaadleiders niet goed waren aangesloten op de zaadbal.

  Van de week opnieuw zaad laten testen omdat er een kans is op verstopping en het zwanger worden weer niet soepel loopt. Net de uitslag gekregen dat het van hele goede kwaliteit is.

  Ik hoop van harte dat als de volgende zaadstaal niet goed is, dat hij iets voor je kan betekenen!

 • Mam2017

  Ja hebben wij ook meegemaakt.

  Als je wilt mag je me pben. Dan wil ik je alles vertellen.

  De wereld lijkt onder je voeten te verdwijnen. Maar er is hoop en meerdere opties zijn mogelijk.

  Wij hebben uiteindelijk na 5.8 jaar spontaan een zoon gekregen. (Doormiddel van een operatie bij manlief) maar vertel je meer als je er klaar voor bent en wilt weten.

  Sterkte!!

 • Preggerboom

  Heftig ook dat jullie door toedoen van het ziekenhuis zo veel hebben moeten doorgaan. Pff gelukkig is alles goed gekomen! Heel blij te lezen dat jullie een mooie zoon hebben❤️

 • B756

  Oef, dat is schrikken! Natuurlijk kan een vervolgonderzoek een andere uitslag geven, kunnen ze proberen om de zaadcellen via een andere weg te verkrijgen en kan in een uiterst geval nog aan donorzaad gedacht worden. Dan missen weliswaar de gedeelde genen, maar kunnen jullie nog altijd samen een kindje krijgen en grootbrengen. Maar dat is nu allemaal niet wat je horen wil, daar wil je nog helemaal niet aan denken. Voor nu is het kl*te en eng. Hoe moeilijk ook, probeer het stap voor stap te blijven bekijken. Nog niet doemdenken. Voor nu is de volgende stap een nieuw onderzoek. En daar kan gewoon een veel betere uitslag uitkomen. Zo niet, dan pas weer verder zien.

  Wat ik je wil meegeven is: denk eens na over of je dit met je omgeving wil.delen. je kunt veel steun halen uit praten en uithuilen bij mensen die je lief vindt. Maar je weet ook nog niet wat je te wachten staat en of je wil blijven delen. Of met wie je wil delen. Een vriendin van mij heeft een kindje via een donor. Zij hebben toen de eerste onderzoeken niet goed waren het met best veel mensen gedeeld, en ook toen hij onvruchtbaar bleek. Daar hadden ze achteraf spijt van. Nu weet ook iedereen dat zij een donor hebben gebruikt. Het is niet uit schaamte ofzo, maar ze hadden achteraf liever gewild dat niet iedereen dat van hun kindje wist. En later ook, hoe goed bedoeld alle vragen enzo waren, vonden ze het gewoon vervelend dat veel mensen wisten dat het niet lukte. Dat zelfs op een verjaardag een via via kennis zei: oh, zijn júllie dát stel? Ik heb zelf IVF kinderen en heb een beetje hetzelfde. Wij hebben het met helemaal niemand gedeeld, dat is weer het andere uiterste maar dat voelde voor ons goed. Ik wil het aan mijn kinderen zelf overlaten of ze dat wel of niet willen delen met hun omgeving. Ik wil hiermee helemaal niet zeggen dat je het stil moet houden hoor, maar even bij stil staan voor je deelt kan handig zijn. Doen wat goed voor je voelt!

 • Preggerboom

  Ja helaas is het daar weer te laat voor... je verteld toch mensen dat je even alles laat onderzoeken en voor je het weet vragen ze en hoe was het? Ik had het liever ook niet met andere gedeeld! Maar goed dat kan ik nu niet meer terug draaien en gelukkig zijn het mensen die ons steunen en met ons meeleven! Donor zaad ga ik no way nog aan denken.. ik weet ook niet of ik dat zou kunnen! Ik wil een baby van ons samen en niet van een vreemde! Maar wie weet in de toekomst! Bedankt voor je verhaal 😘

 • Pcuk

  Wat lijkt me dat heftig. Sterkte probeer positief te blijvrn