Verbloemen

Lieve dames,

Onze kleine man is alweer 4 mnd. Jeetje wat vliegt de tijd. Hij komt nog 1 keer per nacht dus langzaam komt de energie weer terug jeaaaah. Inmiddels ook weer begonnen met werken dus daar gaat mijn extra energie. Ik heb een ks gehad van ons derde kindje. Wat mij vooral opvalt is dat die buik wel geslonken is maar nog steeds erg aanwezig. Ik in mijn hand nog steeds tussen mijn buikspieren krijgen. Verder is mijn lijf weer normaal op de buik na. Probleem dus want mijn energie ga ik nog niet steken in sporten dan kan je me opvegen. Lever al veel energie in de zorg. En ik beweeg wel veel met de kids en de hond, maar even touwtje springen doet nog pijn aan mijn buik, evenals een spijkerbroek dragen. Heel vervelend. Ik in die 1 dag dragen en de dag erna dan niet dan is het zo beurs.
Nu is het super weer maar je zal begrijpen dat mijn kleding mijn buik niet verbloemd. Hoe ik vorige jaar mocht pronken mag dat nu dus niet 🤣. Dus ik zoek eigenlijk leuke tips voor lekker zittende kleding die vrouwelijk zijn en modern. Ik hou van jurkjes, ik hou van hemdjes maar dus wel hip en vrouwelijk.

Ik let al op mijn voeding uiteraard en mijn bmi is zeker oké alleen die bolle buik 🤦‍♀️

923 x gelezen, 2

In Baby

reacties (13)


 • TRL

  Jurkjes in A vorm en wikkeljurken. Althans zo los ik het maar op voor nu.

 • Pcuk

  Waar scoor je die ☺️

 • TRL

  Steps en de h&m

 • bienmoos

  Mooie lange jurken. Van die wijde.

 • Eleah

  Je hebt vier maanden geleden een keizersnede gehad. Veel mensen denken dat een keizersnede de ‘gemakkelijke weg’ is. Dit is het juist niet. Jouw spieren zijn opengesneden geweest, jouw buikwand en jouw huid idem dito. Over de pittige behandeling die jouw baarmoeder heeft gehad, hebben we nog niet eens gesproken. Hartstikke onnatuurlijk! Tel daarbij op dat je lekker aan het ontzwangeren bent.. poeh; pittig. Jouw lichaam weet niet wat haar overkomen is, ze is druk bezig alles weer te maken zoals het was. Dit kan volgens mij tot 9 maanden duren, maar ik ben geen prof dus kan fout zijn.

  Maak je alsjeblieft nog niet druk om dat buikje, je lichaam heeft andere prioriteiten. Niet leuk; maar wel de waarheid. Daar gaat ook veel energie naartoe. Van helemaal open liggen naar weer alles willen en kunnen is een flinke taak.

  Sporten; ik zou het zeker niet doen. Maar dat was je gelukkig al niet van plan! Vraag je dokter anders even of dat überhaupt al mag en vraag desnoods eens na hoe en wat je verder kan verwachten qua herstel op de langere termijn. Pak je rust!

 • Pcuk

  Wat een lief bericht. Als ik het dan zo zie heb je helemaal gelijk. Stom hè. Terwijl ik denk ben bevallen en klaar. Kan lastig schakeLen

 • Eleah

  Ik snap dat het lastig is. Het wordt ook vaak onderschat, door iedereen. Feit blijft dat een keizersnede onnatuurlijk is en daarom veel pittiger. Ik kan zó boos worden als mensen zeggen dat het de gemakkelijke weg is. Wel heel mooi dat het bestaat, dat vooral.

  Ik zie hieronder je vraag over de diastase; in principe kun je er niet veel mee behalve tijd gunnen. Sommige ernstige gevallen blijven het houden, maar meestal lost je lichaam dit vanzelf op. Buikspieroefeningen kunnen wel pijn veroorzaken dus pas daar wel mee op.

 • B756

  Als je na 4 mnd nog een hand tussen je buikspieren kunt leggen, zou ik de huisarts eens bellen. Klinkt als een diastase. Ik weet ik niet hoe snel die spieren weer goed zouden moeten zitten hoor, zeker niet bij een keizersnede (geen ervaring mee) misschien trekt het vanzelf nog gewoonbij, maar dat kan de huisarts wel inschatten.

 • Pcuk

  De hand wel rechtop niet plat hoor☺️. Ik heb geen idee bij mijn meiden was dat vrij snel maar dat waren gewone bevallingen. Diastase kan ik daar wat mee?

 • Pindakaasappel

  Je kan via Zalon (gratis) iemand jouw kleding laten kiezen. Misschien dat zij kleding kunnen uitzoeken die bij jouw figuur past!

 • O.

  Jurkjes met A vorm? Dus die vanaf onder de borst wijd uitlopen zeg maar! Vind ik persoonlijk altijd heel fijn zitten, ook zomer dag 😊. Ben slank maar heb van mezelf altijd een buikje gehad, verwacht na de zwangerschap dat dat wel wat erger zal zijn dan voorheen 🤭.

  En hoge broeken die tot boven de navel komen, vind ik ook altijd fijn ivm buikje. Oh wacht lees nu dat je spijkerbroek nog niet echt kunt verdragen, begrijpelijk!

  Wellicht een leuke zomer zwangerschaps broek van noppies oid met nog een buikband? Shirtje erover en niemand die het ziet!

 • Pcuk

  Haha ja die jurkjes heb ik te weinig idd. Zwangerschapskleding is de deur uit heerlijk. Spijkerbroek maat groter gekocht die buik is dan beurs ofzo