Rust met een randje ojee

Nou hier ben ik weer.
Nu dat het nieuws van een derde wurmpje eindelijk wat geland is en we inmiddels een béétje gewend zijn aan het idee..
Een beetje dan hè want als onze o zo 'schattige' baby (bij andere is hij altijd superlief) een huil(schreeuw)dag heeft omdat zijn tandjes doorkomen of omdat hij vanalles wilt wat ie nog niet kan,
Net op een dag dat natuurlijk onze peuterpuber ook een 'NEEEHEEE' en ik doe wat IK wil-dag heeft.. dan denk ik wel o mijn goede god en dan is daar straks nr.3 die de boel nóg meer op zijn kop zet..
SOS help.......
Jaa en dan maak ik me even zorgen(mag ik?) over hoe het huishouden met 3 kleintjes moet maarja waarschijnlijk is de oplossing vrij simpel; Nijntje/Bumba of iets in die richting op
en gewoon gaan met die banaan doe ik nu ook als redding als ze onrustig zijn tijdens het eten koken. Tja dan maar jezelf het wat makkelijker maken denk ik dan toch of heeft iemand nog andere goede tips?
Nog een agenda puntje: slaapkamer indeling wij hebben 3 slpk. op de eerste verdieping.. & Ik vind onze jongens beide nog te jong om al op zolder te slapen dus ik dacht samen op 1 kamer,
Alleen ziet mijn man dat niet zo zitten die is bang dat ze elkaar wakker houden. Zou dat? Iemand ervaring met 2 jonge kinderen(jongens) op één kamer? I woud like to hear!?
Nou en om nog een beetje positief af te sluiten we hebben alvast 1 ding besloten; als het helemaal gezond is en zo dan willen we het geslacht geheim houden voor onszelf..
Bij beide jongens wisten we het van tevoren en het lijkt ons wel bijzonder om het nu dus niet te weten, om eens te ervaren hoe dat is, want dit is wel onze laatste kleine (en verrassing) in ieder geval.
En aangezien hij/zij het verrassingseffect al goed te pakken heeft, laten we er dan vooral nog een schepje bovenop doen!
Goed jullie horen van me, ma de 23e hebben we smiddags en afspraak bij de vk en de eerste echo! #spannend!

590 x gelezen, 2

reacties (6)


 • Barbamama87

  Hier 3 kids in 3,5 jaar.. en zelfde situatie qua slaapkamers. oudste en middelste gingen maand of 3 voor de geboorte bij elkaar op de kamer, ging redelijk goed maar maakte elkaar sochtends wel wakker. Toen de jongste een jaar was zijn wij zelf naar zolder gegaan en hebben de mannen de gehele 1e verdieping in gebruik met ieder dus eigen slaapkamers. De middelste was echt geen blije baby, oh wat heeft die gehuild zeg. Altijd ziek (nog steeds helaas). De jongste was juist heel makkelijk en relaxt, heerlijk! Zo kon het dus ook😀

  Laat het over je heen komen, laat je niet gek maken, komt heus allemaal goed. Gefeliciteerd!

 • Happyfamily!

  Hier liggen onze jongens (en meiden) ook samen. Oudste zoon was 3 en jongste krap 1 jaar toen ze samen moesten omdat nummer 4 bijna kwam. ☺ gaat super goed. Nu nog steeds. Ook de meiden vinden het leuk. Slapen allemaal in een stapelbed.

  Nu komt als (schokkende) verrassing ☺ nummer 5 om de hoek kijken. Die krijgt eerst een eigen kamertje om vervolgens bij de broers of zussen aan te sluiten.

  Vroeger gebeurde het niet anders, dus het komt echt wel goed hoor!

 • mamavan3ekindje

  Onze dochtertjes sliepen samen vanaf dat de oudste net 2 en de jongste net 1 was. Een paar avondjes gezellig maar hierna sliepen ze overal doorheen! Als de 1 snachts echt hard huilde sliep de ander gewoon door, dat viel echt zoveel mee!

 • B756

  Hier twee jongens bij elkaar op de kamer sinds ze 1jr 2mnd en 2jr 9mnd waren. Is 2 dagen interessant geweest, en daarna was het helemaal normaal. Ze liggen nu bijna een jaar samen en ze zijn misschien 3 keer een beetje aan het kletsen geweest voor ze in slaap vielen. 's Ochtends maakten ze elkaar in het begin wel wakker maar na een week of 2 wisten ze dat ze gewoon wat speelgoed of een boekje kunnen pakken en dat de ander vanzelf wakker wordt. En bijkomend voordeel: ze spelen nu samen in de ochtend en staan niet direct naast ons bed. Wij hebben ze bij elkaar gelegd omdat mijn man vroeger een kamer deelde met zijn broer en dat fijn vond. Het leek ons wel gezellig, en dat vinden de jongens ook :)

 • Pantertje

  Bedankt voor je reactie! Wat leuk om te horen dat de jongens het ook samen gezellig vinden op 1 kamer. Mag ik ook vragen tot op welke leeftijd heeft jou man vroeger met zijn broer een kamer gedeeld? Ik denk dat als ze iets ouder zijn gewoon hun eigen kamertje krijgen en dat de oudste dan naar zolder gaat mits hij dat ook wil, misschien vinden ze het idd wel heel gezellig samen zo. Het scheelt dat de kamer groot genoeg is om te delen maar we waren alleen bang dat ze elkaar wakker zouden houden.. maar als ik dat zo hoor is dat dus waarschijnlijk alleen effe in het begin

 • B756

  Ik denk dat dat wakker houden meer iets is voor oudere kinderen. Maar dan nog wennen ze er aan en willen ook gewoon slapen. Het is niet elke nacht een logeerpartijtje waarbij ze tot diep in de nacht keten maar gewoon hun eigen bed zeg maar. Mijn man en zijn broer lagen samen tot de oudste begon te puberen.