Samengesteld gezin

Het woord samengesteld gezin geeft voor mijn gevoel al vooroordelen.
Afgelopen week stond er een verhaal op Facebook over een samengesteld gezin waar de vrouw toch tegen wat punten aan liep, ze reacties waren jn mijn ogen best heftig.
'Ik heb nog nooit een samengesteld gezin gezien wat een succes verhaal is'
'De ouders zeggen wel dat het goed gaat, maar zijn de kinderen ook echt gelukkig
' en meer van dat soort opmerkingen.

Ons samengestelde gezin in soms ook best druk.
Mijn partner en ik zijn nu 4 jaar samen, waarvan we ongeveer 3 haar samen wonen. Mijn 2 kinderen van 10 en 9 zijn altijd bij ons. Zijn kinderen van 8 en 6 zijn ongeveer 60% van de tijd bij ons. Onze dochters zijn dikke vriendinnen, en hebben er zelf voor gekozen hun slaapkamer te delen zodat er voor het hele gezin ook nog een speelkamer is.
Natuurlijk is het wel eens druk, maar ook reuze gezellig als die kinderen in huis.
Mbt opvoeding zitten we inmiddels wel op een lijn. Al merk je wel dat je van je eigen kinderen net iets meer kan hebben. Maar het belangrijkste hierin is denk ik om dit gewoon te benoemen.

Nu zijn we bezig voor nog een kindje, een van ons samen.
Dat heeft natuurlijk ook weer vooroordelen. Maarja, tegenwoordig heeft iedereen wel zijn menig klaar en mort er iets te roddelen blijven.

Wij zijn gelukkig en ik denk echt dat wij samen oud worden. En zoals mijn stiefdochter zegt: jij bent de liefste stiefmoeder, en mag later ook de oma zijn van mijn kindjes.

797 x gelezen, 5

reacties (11)


 • Casey34

  Ik vind dat samengestelde gezin van een huis vol zo mooi. Daar gaat het ook met hobbels en bobbels. Maar ze noemen elkaar echt broer en zus niks stief of half.

  Het lijkt mij best pittig, omdat er ook andere ouders in het spel zijn met mening.

  Maar bij jullie is het GELUKT geniet en wees trots op jullie geluksgezin

 • La_Luz

  Wat leuk inderdaad om deze kant ook te horen! Veel geluk met jullie gezin, wees er trots op!

 • Mama-Manda

  Ik heb ook een samengesteld gezin en het gaat prima. Nee het is niet altijd makkelijk geweest maar dat lag meer aan hun moeder en niet aan de kinderen.

 • bloempies

  Reacties lekker laten van andere mensen. Ze houden toch hun vooroordelen.. Wie zegt dat het niet kan? Tegenwoordig zie je dat er heel veel samengestelde gezinnen zijn, misschien zelfs wel meer dan dat er mensen samen zijn die uiteindelijk 50 jaar getrouwd zijn etc. Zolang communicatie goed gaat tussen beide ouders en dat er naar alle kinderen gekeken en geluisterd wordt is het prima.

  Niet de een boven de ander verkiezen bijv, maar openstaan voor beiden..

  En dat jouw stiefdochter dat zegt, is alleen maar een mooi compliment 🥰

 • *mamaDebby*

  Ik vind het alleen maar iets moois, een samengesteld gezin. Het lijkt mij hard werken, vooral in het begin wanneer iedereen nog aan elkaar moet wennen. Jij hebt regels die zijn kinderen misschien onredelijk vinden, hij heeft regels die jouw kinderen onredelijk vinden. En als dat op een bepaald moment zijn tussenweg heeft gevonden is dat alleen maar mooi! Dat mensen daarover willen oordelen, lekker laten doen. Ik heb 2 kinderen, elk een andere vader, en ik ben alleenstaand. Denkt men ook het fijne van. Ik vind het heerlijk die krakende hersenen. Mensen oordelen toch wel, zelfs als je alles helemaal volgens het boekje doet. Dus gewoon niet druk om maken

 • Mykha

  Die laatste zin♥️

 • Pindakaasappel

  Ik weet denk ik om welk artikel het gaat. Waar de ene partij kinderen de andere beschuldigde van stelen? Zulke artikelen bevestigd mensen hun gevoelens altijd alleen maar. De hoort denk ik ook vaker dat het fout gaat dan dat het goed gaat.

 • bloempies

  Die had ik idd ook gelezen. Enige wat ik dacht was dat de communicatie beter moest tussen man/vrouw, dat ze dan misschien niet zo lang zulke problemen hebben/hadden.

 • Nummer-5.

  Ja dat artikel bedoelde ik.

 • Mommyx3

  Uit mijn omgeving zie ik ook dat het heel lastig is met een samengesteld gezin en 8/10 gaat dan ook uit elkaar.

  Maargoed dat je heb je ook met tienerouders. Wij zijn vanaf ons 16e samen en kregen onze oudste toen we net 19 waren. Inmiddels 2 kindjes erbij en alweer ruim 16 jaar samen. Ook een “succesverhaal” wat 9/10 x niet goed afloopt.

  Ik zou zeggen volg je hart en Laat mensen lekker kletsen. Toen de tijd ook over ons en nu alweer zo veel jaren gelukkig met elkaar

 • Mamavandriedametjes

  Wat fijn dat het zo goed gaat! Je leest inderdaad zoveel ellende dat het er soms op lijkt dat het inderdaad bijna niet goed kan gaan, juist die positieve verhalen zijn nodig om dat beeld wat te nuanceren.