Familie neemt ons niet serieus #corona

Lieve allemaal,

moet dit even van mij af schrijven hoor want merk zoveel frustratie bij zowel mijzelf als mijn man de laatste tijd. Ik ben 31 weken zwanger van ons eerste kindje. Ik heb zelf een erg grote familie en mijn man ook. Iedereen woont verspreid door het land maar het merendeel woont in Limburg, Brabant en België. Wij zelf wonen in Friesland. Er zijn behoorlijk wat familieleden die corona niet serieus nemen in betrekking tot ons en ons kindje. We kregen van de week een mail van zowel de kraamzorg als de verloskundige dat het tot nader order geen bezoek is tiijdens de kraamweek en liefst ook niet als kraamzorg niet aanwezig is. De verloskundige geeft aan nee je bent tot op heden geen risicogroep maar je hebt door je zwangerschap wel degelijk een verminderde weerstand. Ook haal ik natuurlijk nu al moeilijk adem met ons babytje die op mijn longen drukt ik wil dit echt niet nog erger maken door eventueel Corona op te lopen. Laatste wat ik ook wil is iemand anders besmetten. Mijn man en ik werken dus al bijna drie weken thuis en dat blijft voorlopig ook zeker zo. We zien weinig tot geen andere mensen op dit moment. Vanuit mijn familie is zoveel onbegrip. Mijn zusje heeft letterlijk gezegd, wat zeur je nou er is toch niks aan de hand verder, en 'we komen dan gewoon langs hoor'. Omdat het echt om
ouder en broers en zussen gaat die zo'n k*thouding aannemen hierin merk ik dat ik gewoon niet meer weet wat ik moet zeggen. Ben er eerst wel echt tegen in gegaan en aangegeven dat zij het zelf ook echt wat serieuzer moeten nemen en niet begrijp waarom ze dat niet doen. Ze vinden het nu leuk om in groepsapps grapjes te maken over de panische aanstaande ouders. Sommigen hebben al een paar keer aangegeven dat ze bij ons willen logeren aangezien hier toch nog niet zo veel mensen ziek zijn. Ze leven op de een of andere manier wat met de illusie dat we hier in Friesland nog lekker in de kroeg het leven vieren ofzo? In ieder geval valt het me best tegen en deed het me eigenlijk ook best pijn dat we echt totaal niet serieus worden genomen. Gelukkig zijn er ook nog een groot aantal familieleden en vrienden die het volkomen begrijpen hoor dus niet iedereen heeft een gigantische plaat voor zijn kop gelukkig ;)

Hebben jullie hier ook last van dat mensen je omgeving je niet serieus nemen als je jezelf of je kindjes graag wilt beschermen?

Liefs,

4550 x gelezen, 5

reacties (46)

1 2 • Fenn86

  Wat een vervelende situatie! Hier wil je absoluut het hoofd niet over breken in je zwangerschap. Ik ben nu bijna 41 weken zwanger dus ik snap je angst volkomen.

  Gelukkig heeft hier iedereen begrip voor de situatie en komen ze inderdaad op ‘raambezoek’ hoe verdrietig ook..

  Ik zou er heel snel hele korte metten mee maken. Aangeven wat jij en je partner willen en benoemen dat hun laconieke houding rondom het Coronavirus je kwetst. Ik hoop dat kwartje dan bij hen ook valt.

  Sterkte!

 • W-piek

  Ja herkenbaar! Met name bij collega's dan. Sinds corona bij familie heeft toegeslagen zijn zij bijgedraaid. Het is echt niet niks, je staat zo machteloos als het virus hard toeslaat.

  Jij bent nu 31 weken. Als je familie er zo mee omgaat is er een kans dat ze het de komende 9 weken oplopen en veranderen van gedachte.

  Ik hoop voor je dat ze bijdraaien. Kan me je frustratie zo voorstellen!!

 • NorthA24

  Dankjewel voor je reactie!! ja zo frustrerend is dat he, net alsof ze de wereld opeens stopzetten om niks, de maatregelen zijn er ook niet voor niks. Hoop ook dat ze bijdraaien maar zo niet dan is het heel jammer maar dan niet. We hebben gewoon onze verantwoordelijkheid te nemen, voor andere mensen, voor onszelf en voor ons kindje.

 • Ohmamamia

  Nog één keer heel duidelijk zijn in wat jullie er van vinden. En dat er dus echt geen kraambezoek welkom is tot jullie ze uitnodigen. Komen ze toch, wordt het een raambezoekje.

  En daarna uit de groep en er niet meer op in gaan. Kies voor je eigen rust!

 • mamivan4

  Eerlijk zeggen wat je vind over zulke grapjes en uit de groep stappen.

 • Denelientjes

  Ik zou uit de groepsapp gaan. En als ze voor je deur staan dan blijven ze maar mooi daar staan.

  Ik zou daar al snel klaar mee zijn.

 • Wonderful-life

  Ik zou eerlijk zeggen dat je dit heel vervelend vindt en geen zin hebt om echt boos te worden. Als ze het dan nog niet serieus nemen zou ik dat er wel voor over hebben en dan rechttoe zeggen waar het op staat.

 • Amatullaah

  Uhmnee.. iedereen neemt het wel serieus gelukkig. Maar ik zou gewoon een grapje maken van kom maar, heb je de hele dag gereist om.voor de dichte deur te staan want je komt er echt niet in. Ga niet in discussie of wat dan ook let it go verder

 • GroeneParaplu

  Misschien zwart wit gedacht, maar je bent duidelijk geweest. Gewoon niet open doen als ze voor je deur staan

  Mijn vader neemt het ook niet serieus genoeg. Vet irritant, zeker gezien dat hij én mijn moeder beide risico groepen zijn. Zucht.

 • .FamilyFirst

  Zou gewoon zeggeb, ik kan het ook niet laten weten als ik bevallen ben, geen kaartje niks, dan horen ze wel dat er een baby is nadat dit over is, en daarbij mag het nu gewoon weg niet, gewoon daarbij blijven en laat je niet gek maken,

 • Mom-1989

  Wat vervelend zeg! Ik probeer zelf over het algemeen redelijk nuchter te blijven (als ik me eenmaal zorgen ga maken maak ik mezelf gek), maar dit vind ik absoluut niet onder de categorie "overbezorgde ouders" vallen. Ik zou me minder druk maken over hun algemene houding, die kun je vaak toch niet veranderen, en me focussen op wat het beste is voor jouw gezin.

  Wel vervelend dat dit bovenop de spanningen komt die de situatie sowieso al veroorzaakt kan ik me voorstellen, zelfs als ze het niet zo bedoelen. Veel succes!

 • life1234567

  Wat vervelend zeg! Dat zou ik ook echt niet leuk vinden. Misschien kan je een brief van de verloskundige opsturen met daarin 'geen bezoek' ? Hier lijken sommige mensen het ook niet serieus te nemen; ik word notabene opgebeld door een moeder die een speelafspraak bij haar thuis wil maken (?!? >> ik zei natuurlijk nee)

 • Dessa

  O, wat rot voor je. Ik ben zelf 32 weken zwanger en gelukkig neemt iedereen het gelukkig serieus. Ik zou het ook heel vervelend vinden om tegen mijn directe familieleden in te moeten gaan. Mensen die niet snappen dat je erg voorzichtig bent in het belang van je eigen gezondheid en die van je baby hebben idd echt een bord voor hun kop. Succes nog even met de laatste loodjes!

 • MoedervanPinda

  Voet bij stuk houden en ze niet naar binnen laten als ze toch nog komen. Misschien dat het over 9 weken wat beter gaat maar vooralsnog is dat niet het geval. Hier erger ik me kapot aan mijn buurvrouw - om de dag komt er iemand op de koffie bij haar en dan zitten ze in de voortuin in het zonnetje (en ze houden uiteraard geen 1,5m afstand van elkaar). Laatst was er iemand de hele dag bij haar binnen en eind van de middag gingen ze nog samen gezellig doen in de tuin, ook toen werd er geen afstand gehouden (binnen kan ik uiteraard niet zien maar ik kan me niet voorstellen dat het dan wel gebeurd). En het ergst is ze werkt in een academisch ziekenhuis op de afdeling verloskunde.......

 • Mama-van-5-wondertjes

  Gelukkig moet je nog 9 wkn hoop dat we dan van deze vreselijke virus af zijn. Ja ik heb 5 kinderen oudste word 12 april 12 maar we vieren dit met ons gezin alleen wil echt geen risico lopen. Word inderdaad door sommige lacherig over gedaan of zit alleen op spullen. Probeer verder van je zwangerschap te genieten

 • essie29

  Niet tof dat ze zo met je omgaan. Maar het is nog 9 weken, ik hoop voor jullie en de rest van de wereld dat het er dan heel anders uit mag gaan zien qua maatregels

 • trotse-moeder-vanaf-2012

  jammer is dat dan he!

  ik zou sowieso iets op het geboortekaartje zetten van: inverband met corona maken we voorlopig nog geen afspraakjes om langs te komen.

 • mammavaneenmeisje

  Wat vervelend! Je zou nogmaals aan kunnen geven dat dit het advies is vanuit de verloskundige en kraambezoek helaas uitgesteld moet worden maar videobellen altijd kan. Mochten ze toch langs komen dan is het een ‘raambezoek’, de voordeur blijft gesloten zolang het niet veilig is.

  Overigs zou ik deze familieleden willen uitnodigen om met mij mee te lopen in het ziekenhuis! Benieuwd of ze er dan nog zo in staan!

  Wij doen onze taak als zorgmedewerkers, dat zouden zij ook moeten doen (aan de regels houden).

  Overigs kan je natuurlijk niks met dit bovenstaande stukje tekst, is echt voor je familie. Ik kan hier zo gefrustreerd door raken. Het is geen griepje! Mensen kunnen (en de meesten worden) ook echt ziek!

 • Pindakaasappel

  Gewoon de deur niet open maken

 • Soccer-Mom

  Ze maken volgens mij gewoon grapjes en jij kan daar niet tegen. Draai het om. Maak ook grapjes in die app. Laat ze maar helemaal vanuit Limburg e.o. naar Friesland rijden. Buiten staan beschuit met muisjes klaar maar binnen komen jullie niet. Gezien je termijn beval je over ongeveer acht weken. Enig idee hoe ver weg dat nog is? Niet nu al veel te druk maken over iets dat nog in de (verre) toekomst ligt.

 • china-dad

  beschuit met muisjes buiten de deur zetten is sowieso meesterlijk. doen! en dan appen van, zo jongens kom maar langs en O WEE je gebeente als het dezelfde avond niet op is!

 • NorthA24

  Haha ja top, moet het idd helemaal op zijn en mogen ze mooi voor het raam blijven staan :p

 • littlefreckle

  Idd raamvisite :P

 • -mamavanM-

  Voet bij stuk houden!

  Jullie kind, jullie keuzes.

  Vervelend dat ze zo reageren zeg!

  Niks van aantrekken en gewoon op je strepen staan.

  Je gaat het nog wel vaker krijgen hoor dat mensen het niet eens zijn met de keuzes die je maakt wat betreft je kindje.

  Hier een voorbeeld;

  Heb een zoontje van 9 maanden en merk ook dat mijn zus mij als te beschermend ziet.

  (Zij heeft al 2 kindjes, 1 drukke chaos daar en continu geschreeuw daar altijd)

  Dus als ik daar binnenkom hou ik hem altijd nog even bij me zodat hij kan acclimatiseren.

  Merk dat hij die drukte gewoon niet prettig vindt.

  Maar dan ben ik volgens haar te beschermend en moet ik hem niet zo betuttelen.

  Nou dikke doei, meid. Ik bepaal.

 • yune

  De deur gesloten houden en de kleine laten zien van achter het raam, ze weten de regels. Hou voet bij stuk en laat je niet overrompelen, het gaat om de veiligheid van JOUW gezin.

 • Sharon

  Van dat soort mensen krijg ik ene facepalm met baksteen gevoel...er is een landelijk advies uitgegeven en zelfs medisch advies...en nog doen mensen of er geen fck aan de hand is.

  Ik zag hieronder een goede langskomen! Die zou ik ook sturen

 • JeLuMi

  Wat vreemd dat ze jullie niet serieus nemen. Volgens mij kun je er met alles in het nieuws niet omheen dat het een vreselijk virus is.

  Gewoon voet bij stuk houden en de deur dicht houden!

  Ik vertelde mijn moeder over de maatregelen rondom zwangerschap en kraamtijd. Zei m'n moeder......komen we toch om de beurten savonds als kraamzorg naar huis is.

  Ik ben er maar niet op in gegaan, gezien ik pas begin september uitgerekend ben.

  Maar ik houd me echt aan de adviezen en als die dan nog zo streng zijn...... hebben ze pech.

  En dat raambezoek ga ik niet aan doen. Dan voel ik me net een aap. Ze zullen het dan echt moeten doen met foto's.

  Als het in augustus nog zo is,. zal ik het alvast ter sprake brengen.....

 • Dolleboel

  Wat vervelend, wel fijn dat ze jullie

  Kleintje zooooo graag willen zien maar de adviezen voor geen kraamvisiste zijn niet voor niets. Ik zou duidelijk stelling in nemen (ook

  Je man) en zeggen dat ze er echt niet in komen.

  Ik kwam dit tegen, https://www.oudersvannu.nl/nieuws/10-tips-voor-een-fijne-en-veilige-kraamtijd-ondanks-de-coronacrisis/?kl=4677&ku=530154&utm_source=nws&utm_medium=email&utm_campaign=20200329_OVN_Nieuwsbrief_A%2FB_test&utm_content=&utm_term=a_1427

  Misschien heb je er wat aan!  Geniet lekker, nu en straks als de baby er is..

 • Lama94

  Wat lastig! Natuurlijk wil je tegen die tijd graag je familie op bezoek, maar het Kan niet. Al jammer genoeg, en dan nog onbegrip erbij.. Gewoon op je strepen blijven staan.

  Mijn man neemt de boel niet echt serieus, best lastig. Ondertussen werkt hij wel thuis. Maar van het weekend ging hij een scooter (via marktplaats) bekijken en kopen voor zijn vader. Want zijn vader was verkouden. Vervolgens kwamen zijn ouders de scooter ophalen en stond mijn arme schoonmoeder met een schoonmaakdoekje in haar handen verlangend naar ons zoontje te kijken: 'Ik heb net mijn handen nog gewassen.'

  Sorry, wij hoesten en snotteren al anderhalve week.. Ze had er begrip voor, maar zo lastig om te moeten doen. Ik wilde zeggen:'Hoi komen jullie binnen voor thee en koffie? Hier heb je de kleine op schoot.' Maar nee, ik moest hard zijn. Het viel mij zwaar, heb ik misschien toch minder een hekel aan mijn schoonouders dan ik dacht..

 • Emalien

  Als ik jou was zou ik voor je eigen rust tijdelijk uit de familie app gaan. Stuur ze een berichtje hoe jullie je voelen en dat jullie op dit moment ook niet de stress van de familie erbij kunnen hebben.

  Denk aan jezelf, baby en man. Jullie zijn het belangrijkste en niet de rest van de familie. Echt alleen doen waar jullie beide 100% achter staan.

 • Jurkje

  irritant ja!

  nou kwa verminderde weerstand en geringe long capaciteit begrijp ik je extra zorgen om eventueel corona op te lopen volkomen. weet niet hoe vaak ik buikgriep opgelopen heb afgelopen zwangerschap en kwa benauwdheid zelfs tot hyperventilatie aan toe. ik weet niet wanneer deze personen iets dan wel serieus gaan nemen? halve wereld zit zowat op slot als het niet 3 kwart wereld is. weet niet hoe veel doden, weet niet hoeveel op de ic en zoo weinig bekent over dit virus. wat begrijpen ze hier niet aan? snappen ze dan echt niet dat hun nonchalante vals positieve gedachtegoed het juist is wat niet serieus zou moeten worden genomen? en het negeren van de door hogerhand besloten regels gewoon mensenlevens kan kosten. waar halen ze het lef vandaan. en daarnaast hoezo denken hun veilig te zijn? wie garandeert dat je zelf niet ook op de ic terecht kan komen met corona. of je kind of baby! waarom risico nemen? wat is daar grappig aan.

 • NorthA24

  Heeelemaal met je eens, gekke vind ik ook dat het van mensen komt die zelf ook best risico lopen met bijvoorbeeld zware astma of hartklachten, en dan nog zo laconiek doen. is precies niks grappigs aan!

 • Lama94

  O ja juist, mijn oma wilde gewoon naar de kapper gaan. Gelukkig werd de avond vantevoren in een persconferentie aangegeven dat kapperszaken moesten sluiten. Mijn oma begreep er niks van: er staat toch anderhalve meter tussen de stoelen? En haar haar zat slordig, moest toch echt geknipt worden..

  Nu maar hopen dat ze het niet in de supermarkt oploopt, waar ze altijd iedereen om hulp vraagt omdat ze erg slecht ziet..

  Ik heb mijn hulp al aangeboden, maar nee daar gaat haar dagelijkse uitje, ze kan toch niet binnen blijven.

  Zo frustrerend. Nu maar hopen dat ze gezond blijft.

 • Shrimp

  Tjonge .. ik zou er een appje uitdoen met een dergelijke strekking; beste allemaal, wellicht zijn het de hormonen maar ik kan grapjes over Corona even niet waarderen. Wij krijgen vanuit Kraamzorg en verloskundige advies iedereen zoveel mogelijk buiten de deur te houden. Wijzelf vinden het ook niet een prettig idee om visite te ontvangen in deze tijd. Voel je niet beledigd want het is niet persoonlijk maar we stellen alle visite uit tot na de coronacrisis. We vinden het heel jammer dat het geen normale kraamtijd is waar iedereen kennis kan maken met de nieuwe aanwinst maar gelukkig kunnen we nog wel videobellen! Zoiets.... succes en gewoon de deur dichthouden hoor...

 • Mamavan5schatjes

  Heel goed verwoord!👏🏼👏🏼

 • Ting55

  Netjes hoor. Ik zou het niet beter kunnen verwoorden.

 • NorthA24

  Deze ga ik even kopieren voor in de familieapps idd :) Hele goede reactie! Dankjewel 😊

 • *mamaDebby*

  Zulk gedrag is niet alleen in tijden met corona zo, maar eigenlijk altijd. Mensen eigenen zichzelf tijd met een pasgeboren baby toe , En denken hierbij totaal NIET aan de ouders .

  Daarentegen zijn jij en je partner gewoon de vader en moeder ,dus ook al doen jullie familie er laconiek en heel makkelijk over : jullie mogen beslissen om rond de periode van geboorte , als het dan allemaal nog steeds zo is zoals nu , een raambezoek ervan te maken ipv kraambezoek . Dus : kind bij het raam bekijken en verder niet. Als jullie je kind en jezelf niet bloot willen stellen aan invloeden van buitenaf ,dan kan de hele wereld rollen van het lachen wat ze willen ,het is jullie keuze en elk ander heeft dat te accepteren .

  Toen mijn 2e kind geboren werd duurde het 2 weken voor er kraambezoek mocht komen . Puur zodat mijn oudste kon wennen aan de nieuwe situatie en gezinssamenstelling.

 • NorthA24

  Precies wat jij zegt hoor! want toen hier nog geen sprake van was wou iedereen ook gelijk maar op de stoep staan of bij de geboorte zijn, ik ben zelf al hier helemaal niet van dus het was sws al de bedoeling om eerst de ouders alleen eventjes te laten komen en verder niemand. Nu word het dus gewoon helemaal niemand. Ik hou hierin ook wel echt voet bij stuk, frustreert me alleen dat mensen gewoon de keus niet respecteren en zelfs belachelijk maken dan denk ik jeetje laat even iedereen in zijn waarde en denk vooral ook even logisch na.

 • Mamavan.Liv

  Zelf 36w en neem geen risico puur heb mijn krachten hard nodig. Zelf alle begrip van iedereen om ons heen mbt geen kraam en al hadden ze die niet boeit mij vrij weinig, men hoeft je keuze ook niet te accepteren of te begrijpen. Stop met je verdedigen zegt iemand er iets over zeg je gewoon dat is jouw mening punt.. Verantwoord je niet waarom jij een keuze maakt scheelt je zelf een hoop stress, en hun mening veranderen doe je toch niet

 • Momtini

  Wat vervelend zeg! Het is helaas echt zo dat kraambezoek niet gewenst is, ook niet als de kraamhulp weer naar huis is. Ik moest er zelfs voor tekenen. Ik vind t verschrikkelijk maar begrijpelijk, kraamzorg moet voor elke vrouw door kunnen gaan! Tevens is je weerstand zoals je zegt niet optimaal en ben je zelf ook extra kwetsbaar.

  Ik heb geen ervaring met familie leden die het niet serieus nemen maar ik wil je op t hart drukken om met je man je eigen standpunt in te nemen, en te kiezen voor geen bezoek. Hoe verdrietig ook, momenteel gaan wij ook door een 'karige kraamweek' maar het is wat t is en we maken er alsnog her beste van.

  Succes met de laatste loodjes 🍀😊

 • NorthA24

  Jaa je hebt helemaal gelijk hoor, ik gun iedereen ook gewoon kraamzorg, stel als onze kraamhulp ziek zou worden door ons en daardoor iemand anders minder zorg krijgt. Zou t vreselijk egoïstisch van mezelf vinden. Dus t is leuk en aardig hier met die familie maar we draaien gewoon de deur op slot hoor haha ;)

 • Caroline27

  Hmmm lekker zeg dat ze zo doen en niet achter je staan ik zou gewoon opvolgen wat ze zeggen zo min mogelijk contact andere mensen je gezin alle Belangerijkste he, en ook als je straks ben bevallen kunnen ook baby corona virus krijgen dat wil je echt niet.

  Ik heb dit zelf niet mee gemaakt mijn ouders zijn heel voorzichtig schoon ouders ook die komen ook nergens, ik heb 2 kinderen kwamen heel vaak bij oma nu niet meer even is heel moeilijk maar we willen gewoon dat we niemand besmetten, ze gaan nu wel naar nood opvang heb ik even geen keus in.

  Succes met je laaste loodjes volg echt op wat kraamzorg zeg. Is echt niet leuk dit moet heel anders zijn is helaas even anders straks als voorbij is kunnen lekker knuffelen al denk ik dat virus altijd blijf we moeten daar vaccinatie voor hebben🤨

 • NorthA24

  Dankjewel! idd, moet er een ook echt niet aan denken dat ons kindje het krijgst, doe je je hele zwangerschap je stinkende best zo gezond mogelijk door het leven te gaan en zou er nu misschien zoiets gebeuren, moet er echt niet aan denken. Gelukkig is jouw familie wel verstandig, ook al is het idd vast moeilijk om

  elkaar nu even niet te zien.

 • Nog-even!

  Wat een sukkels Wat denken ze? We brengen Corona lekker naar het noorden? Wees heel duidelijk en zeg: je komt de deur niet binnen. Klaar. Geen discussie. Na Corona zijn jullie van harte welkom! Bescherm jezelf en je omgeving tegen zoveel onveŕstand. Gelukkig heb je nog even de tijd... Maar eind mei wordt de piek van het virus verwacht, dus reken er maar op dat het echt nog lang gaat duren voor ze kunnen komen. Heel vervelend, maar gelukkig kunnen we videobellen. Op visite minimaal 1,5 meter afstand houden vinden ze ook vast niet leuk

 • NorthA24

  Nou precies! dit is precies wat ik dacht, mijn broer heeft bijvoorbeeld ook zware astma, dan denk ik jezus het gaat niet alleen om mij hoor maar om nog zoveel andere mensen. Begrijp echt niet waarom ze er zo lacherig over doen. Gelukkig staan mijn man en ik er precies

  hetzelfde in. De deur blijft dicht. En idd net wat je zegt, eind mei word de piek verwacht en ben uitgerekend op 31 mei dus we houden het eerst

  zeker zo aan dat de regels van nu ook nog die van straks zijn.


1 2