Is groeiecho medisch noodzakelijk?

Lieve dames,

Bij onze 20wekenecho zat onze baby op de lijn P97, behoorlijk grote kant dus. Ik ben getest op zwangerschapsdiabetes en had keurig erg lage suiker. Ook waren alle controles tot nu toe met buik opmeten hartstikke goed. Nu is het alleen zo dat door het coronavirius alle niet medisch noodzakelijke echo's niet doorgaan. Aangezien de groeiecho bij mij eerder wel medisch noodzakelijk was heb ik zoiets van dan zal die dat nu ook nog wel zijn. Ik belde vandaag met de verloskundige omdat ze graag mijn afspraak wilden verzetten naar de 32 weken om zo weinig mogelijk contactmomenten te hebben en toen vroeg ik hier ook even naar. Ze bleef er toch een beetje vaag over. Zijn er meer dames die in deze tijd rond de 30 weken zitten en hier meer van weten? Ik hoor het graag.

Liefs,

648 x gelezen, 2

reacties (20)


 • Momiji

  Bij mij is ie afgezegd en de liggingsecho ook.... Dit gaat over Nederland overigens. Veel mensen hier zijn van België en daar doen ze t anders.

 • SDjae

  Ik heb gisteren een groeiecho gehad, omdat de gynaecoloog hier het belangrijk vindt het kindje goed te volgen. Deze was al voor de coronacrisis gemaakt.

 • Hopesanddreams

  Medische echo’s gaan wel door. Onze zoon zit rond P20 en is dus wat aan de kleine kant. Heb pas met 33 weken de volgende echo, een groei en liggingsecho.

 • JeLuMi

  Bij onze echo praktijk gaan groeiecho's gewoon door omdat het een medische echo is.

 • MDA2016

  Ik had mijn groeiecho eigenlijk morgen gepland 😔, maar omdat ik een verdachte cliënt had (achteraf gelukkig geen Corona), mocht ik twee weken geen contact met de VK. Nu staat de afspraak op 31 maart gepland en hoop echt dat deze doorgaat...want vraag me echt af hoe groot ze ongeveer is en hoe ze ligt. 🍀🙏🏼 Ik ben dan 32 + 5

 • Mavr

  Ik heb volgende week een 32 weken groei echo gepland staan, omdat mijn meisje een week voorloopt op de groei. Tot nu toe niks gehoord, ben benieuwd of het door gaat🤞🏻

 • Lisasmommy

  Mijn 30 weken echo was net voor de maatregelen en de groei echo van 32 weken gaat gewoon door!

 • yvje1983

  Ik krijg opvolging in België en daar gaat de echo op 12, 20 en 32 weken door de rest niet. Ik krijg ook met 30 weken een extra groeiecho, maar dat komt bij mij omdat mijn zoon veel te klein was (ik denk onder P5 dat hebben ze niet genoemd maar hij werd dysmatuur genoemd en dat betekend onder de laagste curve). Dus ik hoop dat mijn echo over 2 weken doorgaat en ik hoop de jouwe ook!

 • NorthA24

  Hoop het ook voor jou idd! Is gewoon ook wel fijn om te weten hoe het er nu voor staat, het is gelukkig niet zoiets als een hartje ofzo of wat anders vitaals maar is toch wel fijn om enigzins te weten hoe groot of klein je kindje is

 • Babyblessed

  Hier worden mijn echos zoveel mogelijk uitgesteld. Zou eigenlijk elke 2 weken een echo moeten, nu heb ik mijn laatste echo op 14 weken en 4 gehad ongeveer en mag pas met 20 weken terugkomen. Meer uit voorzorg dat ik niet ziek word. Hopelijk ziet alles er met de 20 weken nog goed uit, blijft spannend aangezien al mijn zwangerschappen een hel waren helaas :( dus ben extra gezegend dat ik tot nu toe heb kunnen genieten van ons prinsesje <3.

 • Lony

  Vraag ik mij dus ook af.. ik moet ook voor groei echo's. Maar ik heb dat over paar weken pas. Nog niks over gehoord dus ik wacht het af.

 • NorthA24

  We wachten geduldig af idd :)

 • Sterremama

  Ik heb morgen - op 37wk- een groei echo 😉 maar hij is wel telkens +p99.

 • NorthA24

  Oeeh ben benieuwd, zou gek zijn als t nu in een keer dan p50 zou zijn ofzo, Mag je wel gewoon zelf weten waar je bevalt of willen ze dat je naar het ziekenhuis komt?

 • Sterremama

  Ik moet sowieso in het ziekenhuis bevallen. Ivm voorgeschiedenis en de baby echt veel te groot is + groot hoofd.

 • Anoniem_0000

  Ik heb donderdag mijn groeiecho van 30 weken staan maar nog niks gehoord van de verloskundige.

  Ik ben dus ook benieuwd!

 • NorthA24

  Ik zou dus eigenlijk morgen afspraak hebben en ze belden me er vandaag over, afspraak word dus verzet naar 1 april. Ik vraag er dan sws nog een keertje naar denk ik.

 • Babygirlontheway

  Ben 35w en de mijne is afgezegd zou rekening houden tegen die tijd ook nog, zoals het nu gaat in nederland reken er dan maar weken bij op. Maar niemand kan het je zeggen afwachten dus

 • NorthA24

  Ja is ook zo, voor jou ook wel gek want je bent 35 weken, heel veel tijd is er dus niet meer voor jou om er nog eentje te maken. Ik wilde graag thuis bevallen en heb zoiets van goh wil het toch wel graag weten als er nou opeens zou blijken dat ons kindje echt heeel groot is, maar ja goed je kan t gewoon niet voorspellen. Afwachten maar idd :)

 • Babygirlontheway

  Nee er is bij geen enkele echo gebleken dat ze voor liep of groot was. Ze kunnen rond de 35 a 36 weken uitwendig ook wel voelen of ze groot of klein is. Plus een groei echo lees je ook vaak zitten ze ernaast zowel in lengte als gewicht.

  Zelf wil ik sws niet thuis, beval sws in kraamhotel en ze ligt nu mog stuot/overdwars vrijdag wordt er gekeken of dit nog zo is. Anders dus na het zkh en ergste geval keizersnede.