Aan onze familie vertellen

Morgen gaan we aan onze ouders en grootouders en broers en zussen vertellen dat er een kindje aan komt. We hebben voor iedereen een doos gemaakt met roze en blauwe cupcakes en een babyfoto van ons. Hoe hebben jullie het aan je familie verteld? ☺️
Onze cupcakes met doos staan op mijn profiel voor wie het leuk vind ;)

2509 x gelezen, 7

reacties (0)


 • melanie1

  1e keer met zwangerschapstest als kado'tje voor mijn moeders verjaardag, deed de test bij hun op wc hihi

  Andere middels echo laten zien.

  3e via een klein glazen busje met speentje eraan en een opgerold mini briefje erin. Z'n heel klein wensflesje. Liet m'n schoonouders lezen en er stond op zijn Italiaans in dat ze opa en oma werden. Onze jongens hadden een shirt aan ik wordt grote broer, maar hadden ze niet door, lol. Reactie: verbaasd ongeloof en blijdschap huilen. M'n zus en zwager ook z'n flesje in NL tekst. Ah nee echt en viel in huilen. Bleek ze in geheim IVF etc te doen en niets lukte en lukt niet meer,zijn gestopt ermee ivm leeftijd ook. (Volgende als hier ooit nog lukt, moeilijk weer te vertellen, maar zal wel als 1e zijn)

  Mijn ouders had ik z'n rieten hartvorm voor gekocht en met sokjes erop, 1sok i love opa, andere i love oma. Tevens spuugdoek laten maken met opa&oma tekst en een speen gevonden met i oma. Deze dingen ook op het hart vast genaaid en ingepakt. Tussen de kado's gelegd voor mijn ouders. Ze waren geheel overrompeld, maar blij en vinden het erg mooi. Hangt nu in hun gang. Erna vroegen ze gaat er nu een kurk op? Dit is toch wel echt de laatste he?

  (Um mocht t wel lukken(weer problemen), geen idee hoe het ze te vertellen dat er 5e zal zijn). Maar bij ons als kers op de taart gewenst. Mmm misschien iets met kersen.

 • srke

  super leuk!

 • NorthA24

  We hebben het inmiddels vandaag aan de familie verteld. Als eerste aan mijn opa, mijn oma is dit jaar nogal jong (70 jaar) overleden. Mijn opa zei ook meteen ‘wat had ze dit mooi gevonden’. Nou huilen natuurlijk! In ieder geval vandaag een hele mooie dag met allemaal lieve reacties.

 • GroeneParaplu

  Toen ik zwanger was van mijn zoon hebben we het aan mijn schoonmoeder verteld dmv een zelfgebakken taart, waarop stond: je wordt oma.

  Reactie van haar was ingetogen, zoals ze is.

  Mijn ouders hebben we opgewacht toen zij thuiskwamen van vakantie. In de voortuin hadden we een groot spandoek opgehangen waarop stond: welkom thuis opa en oma!

  Hele leuke reacties van mijn ouders.

  Bij deze zwangerschap hebben we onze zoon een tekening laten maken, op de tekening stond: hoera, ik word grote broer!

  -Moet zeggen dat we er deze keer niet veel moeite voor hebben gedaan omdat ik een miskraam heb gehad hiervoor. We wilden graag ons nieuwe geluk delen maar waren gewoon terughoudender.

 • NorthA24

  Dat spandoek! wat superleuk ☺️🎉 En snap je laatste manier van delen ook wel, dan ben je toch wat voorzichter, veel geluk gewenst in je nieuwe zwangerschap! ☺️

 • mamavan4zonenen1dochter

  Mijn zoon zei aan tafel: ik ben 8, r is 6, j is 4, d is 2 en de baby is straks 0.

  Mijn schoonouders: maar jullie krijgen geen baby meer

  Mijn zoon: echt wel 😄

  Mijn schoonouders vinden dat we teveel kinderen hadden dus geen felicitatie.

  Van mijn ouders wel. Mijn tweede vertelde dat hij voor zijn verjaardag een broertje of zusje kreeg. Was 2 dagen voor z'n verjaardag uitgerekend.

 • GroeneParaplu

  Wauw, wat een bijzondere schoonfamilie heb jij!


  Gelukkig wel een leuke reactie van jouw ouders!

 • MamaJL

  Met Pasen vertelden wij de kinderen dat we het geschenk van 'nieuw leven' dit jaar extra mochten vieren omdat er over een half jaar nieuw leven in huis zou komen. Daarna zijn we stil gebleven en hebben we het ze zelf uit laten dokteren we hebben die reactie gefilmd, super om terug te zien bij de oudste viel 't kwartje vrijwel direct. Zij ging vragen stellen zoals' hoe weten jullie dat? '. De middelste kreeg het halverwege het stellen van de vragen ook door, waarna ze het samen aan de jongste uit hebben gelegd. Die er vervolgens niets van snapte Zalig Pasen!

 • Celian

  Wij hebben het de familie verteld op mijn verjaardag en toen cakejes met roze en blauwe muisjes op tafel gezet. Dat zagen ze snel genoeg. wel van te voren al verteld aan mijn oudste zus waarbij het niet wil lukken met zwanger worden, zodat het voor haar geen naar moment is, maar ze zich er dus op kon voorbereiden.

 • MDA2016

  Bij de eerste hadden we voor opa en oma’s en zus en broer een klein cadeautje gekocht (romper en slabber) en nu bij de tweede hebben we ons zoontje een shirt aangetrokken met de tekst: only child (doorgestreept) en eronder big brother.

  Reacties waren geweldig 😍

 • NorthA24

  Deze wilde ik ook eerst doen, ook echt superleuk, wilde die vanmiddag eventueel nog kopen maar was zo misselijk 🙈 ben maar weer thuis gebleven

 • Mamavan.Liv

  Wij hebben mijn ouders een bloemetje gegeven omdat ze op de katten hadden gepast, en een kaart als bedankje. Aan de linker zijde een test met tekst, mei 2020 worden jullie opa en oma. Aan schoonouders een CB test in een doosje met 3+. De rest een filpje met 4 foto's met per foto een tekst.

  Foto 1 guess what

  Foto 2 we've got news

  Foto 3 we are pregnant

  Foto 4 due date may 2020

 • NorthA24

  Superleuk! dat met die foto’s vind ik ook wel leuk voor ons om op social media te doen ofzo ☺️

 • Mamavan.Liv

  Daar had ik een andere voor. Heb een aapje daarbij de 3+ test gelegd. Had een collage van 2 foto's dus met het aapje en aan de andere zijde 2 veiligheidspeld een vrouw en man en in de vrouw een mini veiligheid spelt 😂

 • Pindakaasappel

  Leuk! Veel plezier! Wij hebben de echo en zwangerschapstest in een Marco polo doosje gestopt en als cadeautje ingepakt 😋

 • NorthA24

  dankjeee :) en dat is ook leuk, verwachten ze denk ik ook niet als je het in zo’n doosje inpakt ☺️

 • Karo1

  Oh zo leuk.

  In mijn hoofd had ik altijd het plan het ook op originele manier te vertellen en de reacties te filmen. Maar doordat men broer en schoonzus al meer dan 5 jaar aan het proberen zijn zal het een sobere mededeling worden vrees ik. Toen ze wisten dat we aan het proberen waren kregen we al het verbod om het met kerst te melden moest het zo zijn (dat was vorig jaar)

  Dus dat heeft mij direct doen beseffen dat er een zware keerzijde zit aan het verhaal... wnr ik zwanger zou zijn. :-/

  Maar ik kan soms uren YouTube filmpjes kijken van Hoe mensen dit aan de familie vertellen

  Ik vind het zooooo geweldig!

 • NorthA24

  Aan de ene kant snap ik dit heeeel goed hoor, en het is ook zo oneerlijk dat het hen niet lukt natuurlijk. Maar neemt natuurlijk jouw geluk niet weg, daar heb je ook gewoon recht op, dus als je een bijzonder momentje er van wil maken zou ik het toch doen, het kan maar een keer ☺️ Mijn beste vriendinnetje is nu drie jaar bezig en het is zo oneerlijk dat het haar niet lukt, heb t ook als eerste aan haar verteld maar ze was wel ongelooflijk blij voor mij. en idd die youtube filmpjes zit ook elke keer weer te janken hoor 🙈🙈

 • Karo1

  🤪 dan ben ik niet de enige dat daarbij altijd tranen laat. Hehe.

  Ja het is heel dubbel. Wij hebben ondertussen ook een miskraam gehad en zijn ondertussen ook 13 maand bezig. Met ingreep endometriose behandeling en tijdelijk menopauze bij. In vergelijking met hun is dat helemaal nog niet lang... maar dat merk ik ook in mijn omgeving. Toen zij een jaar bezig waren werd hen gevraagd hoe het met hun ging door men ouders, door ons. Bij mij men zus, vriendinnen en schoonfamilie. Doet wel pijn dat men eigen moeder het niet vraagt. Zelf bij ons miskraam leek het niets... want zij hadden er al 4.

  En begrijp mij niet verkeerd... ik vind dat verschrikkelijk voor hun en Ja het totaal pakket bij hun is erger.... maar ik kan wel nergens terecht. Normaal zou ik bij men moeder dingen vragen als wat voel je of is dat normaal. Zou ik daar men eigen zorgen gaan vertellen... maar nu doe ik dat dus bij een vriendin...

  Ik wens niks meer dan dat ze zwanger zijn voor mij. Ik gun hun dat om het eerste kleinkind aan men ouders te schenken en ze verdienen dat kleine wondertje ook gewoon! En dan zou ik ook meer durven delen.

 • LTB

  Je zou het je broer en schoonzus natuurlijk ook eerder kunnen vertellen dan de rest. Dan komt de klap misschien minder hard aan.

  Wij zijn nu ook al jaren aan het proberen en onze vrienden hebben het ons ook als eerste verteld. Daardoor kon ik het zelf beter handelen toen de grote aankondiging kwam voor de rest van de vrienden.

  Ik heb er zelfs van genoten om de andere reacties te zien 😂

 • Karo1

  Vanaf we aan het proberen waren hielden we hen constant op de hoogte. Al was het maar zodat ze wisten dat het ook niet van de eerste keer raak was, en uit respect voor hun.

  Sinds na ons miskraam doen we het niet meer. Niemand in de familie weet dat we al terug een paar maand bezig zijn... omdat ik na een ingreep tegen endometriose in een tijdelijke menopauze gezet werd. En het kon 6 maand duren eer alles terug op gang kwam... maar da gebeurde dus bijna onmiddellijk. We vertelde het niet aan de familie zodat ik dan mss op zen minst men zus kan verrassen.

  Het is vrij pijnlijk dat niemand anders van mijn familie vraagt hoe het met ons gaat. Vandaar dat ik het gevoel heb dat hoe ik het ook aanpak... het uitzinnige moment van blijdschap zal ik denk ik niet krijgen :-/

 • MamaJL

  Je kunt het ook op een bijzondere manier vertellen aan je (schoonouders) en gewoon 'mededelen' aan de rest van de familie. Zo ging 't hier laatste keer ongeveer ook, omdat wij ook iemand dichtbij hebben die al twee jaar proberen. (Nu overigens tegelijk zwanger, hoe mooi kan 't zijn...).

  Door het hen echt privé te vertellen, mag het verdriet er op dat moment aan hun kant ook helemaal zijn.

 • B756

  Ik begrijp dat het heel gevoelig ligt, maar ik vind niet dat jullie daarom je geluk niet van de daken mogen schreeuwen. Dat je dat niet bij hen doet, is logisch. Maar dan maar helemaal niet? Ik zou het niet aan de hele familie tegelijk vertellen, omdat je weet dat je hen dan in een rotsituatie brengt, maar je kunt wel iets leuks bedenken voor je ouders, voor de familie van je man en/of jullie vrienden, en het dan je broer en schoonzus apart vertellen. Zeker als je zo kunt genieten van al die aankondigingen, ontneem jezelf dat niet.

 • Bollebuik

  Wij ook morgen!