Internist

Na het gesprek met de gynaecoloog werd ik die maandag nog gebelt dat ik langs kon komen voor een afspraak met de internist. Aangezien ik mijn eerst volgende menstruatie met een week verwachtte en we eigenlijk dan wilden beginnen, had de gynaecoloog er spoed achter gezet. Heel fijn dat het zo wordt opgepakt. Uit mijn bloedonderzoek bleek dat mijn antistoffen te hoog zijn. De internist zei zelfs dat dit het beeld van de ziekte van hashimoto is en ik vroeg of laat levenslang pillen ervoor zal moeten slikken. Die had ik niet helemaal aan zien komen. Dat ik voor mijn eerste zwangerschap onder behandeling stond heeft die internist altijd gezegd dat mijn waardes geen probleem voor mijzelf waren. Nu moet ik zeggen dat mijn antistoffen wel drie keer zo hoog zijn.

Samen met de internist hebben we besloten om eerst aan de medicatie te gaan en mijn schildklier waardes goed te krijgen voordat we starten met een traject. Het kan een zwangerschap in de weg staan en het zou zonde zijn als we een poging hierdoor misschien verspillen. 1 september heb ik een belafspraak met de internist en ik moet voor die tijd bloed prikken. Dan hoor ik of mijn waarde goed is of dat er nog iets aangepast moet worden. Ze heeft mij nu op een lagere dosis gezet dan ik de vorige keer van de andere arts had gekregen. Deze zou mij nooit op zo een hoge dosis laten beginnen omdat mijn schildklier zelf wel wat doet.

Volgende maand gaan we eindelijk trouwen en zullen we ook op huwelijksreis gaan. Dus we hadden al voor onszelf besloten dat we in september sowieso niet beginnen. Het zal dus waarschijnlijk oktober zijn dat we van start gaan!

793 x gelezen, 3

reacties (2)


  • snoezelke

    Fijn dat je zo snel bij de internist terecht kon. En ik kan me wel inbeelden dat het schrikken was voor jou om die (vermoedelijke) diagnose te horen. Goed wel dat deze internist je zo goed opvolgt!

    Volgende maand trouwen, wat spannend! Het zal er snel aankomen! Geniet alvast van jullie dag! En van jullie huwelijksreis!

  • Nora91

    Super lief, dank je wel!