Prikinstructie

Prikken konden we al dus de uitleg was easypeasy. Het ging mij wel even om de decapeptyl spuit hoe en wat. Maar die is kant en klaar dus dat komt ook goed. Via bb heb ik gelezen dat het echt een rotspuit is. FA gaf aan dat hij zeker in combinatie met de gonal-f een rot spuit kan zijn. Dat die steeds stugger kan worden.

Ik heb aangegeven dat we nog moeten wachten op de internist voordat we kunnen beginnen. Vriendlief was heel duidelijk dat hij eerst dat wil afwachten voordat we beginnen en dat hij ook eerst zelf dan wil proberen. FA gaf aan dat zij meerdere gevallen heeft gezien met een succesverhaal nadat de schildklierwaarde goed waren. Ik wil me er niet teveel aan vast houden maar ik zie veel hoop en vertrouwen bij vriendlief en FA. Percentages kunnen ze uiteraard niet geven en garantie zeker niet. Ze gaf aan dat we ook de zomer kunnen overbruggen, wij geven aan wanneer we er klaar voor zijn. Dus we hebben ook nog geen medicatie mee. Mochten we het niet nodig hebben dan moet het vernietigd worden en dat vind ik zonde. Als we groen licht hebben en we willen beginnen moet ik op dag 1 langs komen voor een uitgangsecho en op dag 2 beginnen met decapeptyl. Op dag drie ga ik er gonal-f bij spuiten. Wel een goede tip van haar mocht ik mijn menstruatie in het weekend verwachten dan de vrijdag ervoor bellen zodat ik in het weekend kan beginnen.

Ik heb gezegd dat ik deze week veel steken had vlakbij mijn anus. Dit ken ik alleen wanneer ik ongesteld moet worden. Mijn vorige huisarts heeft ooit eens endometriose geroepen maar dat moest dan onderzocht worden. Ik heb het nu voor de zekerheid nog een keer gevraagd om zeker te weten of dit niet belemmerd. Ze heeft een echo gemaakt en goed gekeken. Ze gaf aan dat ze niks ziet. Eierstokken en baarmoeder zien er goed uit. Er zat een groot follikel van 20 mm! Fijn om te weten dat die er is. We hebben een foto ervan mee gekregen, wie weet is het het gouden ei🤭😉 Baarmoederslijmvlies was ook weer perfect dus nu nog de rest. Mocht ik echt uit willen sluiten of ik endometriose heb dan zou er een MRI gemaakt moeten worden. Dit brengt natuurlijk ook weer het een en ander met zich mee. Zij maakt zich geen zorgen. Ze zei ook dat het eventueel ovulatie pijn kan zijn.

We hebben vanavond een heerlijk avondje uit gehad samen, dit moeten we ook gewoon weer vaker doen. Al staan er deze maand best wat uitjes gepland 🎉

Ik voel al wat ovulatie pijn dus de wachtweken beginnen weer.

Nu wachten op wat de internist te vertellen heeft 26 juni.

769 x gelezen, 2

reacties (16)


 • Nivine

  Spannend !! ❤️☘️

 • Nora91

 • Faome

  Wij hebben de prik instructie ook gehad. Ik moet zeggen dat ik het verschrikkelijk vond. Toen was de dag aangebroken dat ik het zelf thuis moest zetten. Dat was op 1-6. Ik heb hier op BB Goeie tips gekregen. Met oa iets van de dieptvries tegen je buik of been aanhouden en dan rustig prikken. Ik moet zeggen dat het heeft geholpen en ik doe het nog steeds zo. Vandaag begin ik met Gonal F erbij. Dus ben benieuwd hoe dat verloopt:) Succes.

 • Nora91

  Ik had inderdaad van een aantal dames hier al het een en ander gelezen.

  Spannend hoor! De gonal-f ging bij mij prima. Soms een rot plekje dan haalde ik hem terug en prikte ik ergens anders. Mijn buik leek de laatste keer wel echt veel gevoeliger. Van de vloeistof van gonal-f had ik nooit last. De pregnyl vond ik wel echt een rot spul. Die deed ik ook altijd heel rustig.

  Jij ook succes!

 • Moedervanprinses

  Ik herken die steken in de anus van de endometioses en nee dat zie je niet even op een echo. Zijn mensen jaren mee bezig. Ik moest toen meteen aan de continue anticonceptie en als ik zwanger wilde worden meteen ivf. Elke menstruatie kan de endometriose erger maken. Wat er nu nog niet is kan er over een paar maanden zitten. Wil je niet bang maken, maar wel even mijn ervaring delen. Succes!

 • Nora91

  Fijn dat ik niet de enige ben met die gekke steken 🙈 ik heb nog nooit iemand erover gehoord. Heb jij er een MRI voor gehad ervoor? Ik dacht dat het met een kijkoperatie kon, maar blijkbaar moet het met een MRI.

  Mijn eierstokken en baarmoeder zien er goed uit dus ze verwacht wat dat betreft geen problemen. Ik had inderdaad ook gevraagd of het door de hormonen erger kan zijn geworden. Ze gaf aan dat dit zeker kon en dat de beste remedie is zwanger worden. Maarja daar zijn we natuurlijk al een tijd mee bezig😅

  Voor mij is aan de anticonceptie niet zo simpel ivm trombose. Ik heb altijd het spiraal gehad die zet je er niet eventjes voor korte tijd in. Ik heb hierdoor ook het korte protocol als we aan ivf beginnen. We gaan nu eerst de internist afwachten en dan kijken wanneer we aan ivf beginnen. Hopelijk vlamt het inderdaad niet te erg op!

  Ik ben alleen maar blij dat je je ervaring deelt!

 • Moedervanprinses

  Het zit bij mij voornamelijk op mijn darmen. Baarmoeder en eierstokken waren ook schoon. Maar dit was ongeveer 9 jaar geleden. Heb toen wel uiteindelijk een mri gehad

 • Nora91

  Hm dus je kan er niet helemaal van uit gaan dat als de baarmoeder en eierstokken schoon zijn dat het goed is.. Lastig.. Jij bent uiteindelijk zwanger geworden d.m.v. IVF?

  Wat was de aanleiding bij jou om een MRI te maken? Gaven artsen dit aan?

 • Moedervanprinses

  Ja via ivf zwanger geworden menstrueren is te riskant. (Risico op dichtgroeien van de darm) endometriose kan op veel plekken zitten.

  Ik heb er zelf heel erg achteraan moeten zitten. Begonnen in mijn woonplaats, doorverwezen naar Rotterdam en deze hebben mij uiteindelijk doorverwezen naar VU in Amsterdam. Daar de uiteindelijke diagnose gekregen en de vraag of ik kinderen wilde

 • Nora91

  Jeetje wat een gedoe en toch een groot risico. Gelukkig zijn jullie wel zwanger geraakt door ivf. Als we aan ivf beginnen dan gaan we dit ook in het VU doen, ik zal het daar ook nog eens neerleggen.

 • LittlePea

  😘 spannend allemaal weer....

 • Nora91

  Ja! Zo denk je "gewoon" door te gaan naar IVF en dan opeens toch weer een zijpad🙈

 • LittlePea

  Jaa maar beter dat ze nu alles uitsluiten...

  Zo denk je 'leuk zwanger' te gaan worden he... 😶😘

 • Nora91

  Ja zeker want het kan tegen werken. En dat zou zonde zijn van de ivf poging.

  Ja jeetje ik had het inderdaad ook wel wat relaxter en leuker voorgesteld🤦 en zeker niet drie jaar bezig zijn.