Zal er dan toch een reden zijn?

Het is alweer even geleden dat ik een blog heb geschreven. Het is nog steeds vrij hectisch om me heen, maar probeer er wel wat rust in te krijgen. Ik heb er gisteren voor gekozen niet naar de verjaardag van vriendlief zijn opa en oma te gaan en ik ben blij en stiekem een beetje trots op mezelf dat ik die keuze heb gemaakt. Ook al voelde ik me wel een beetje schuldig tegen over vriendlief. Het scheen weer erg kliekjes te zijn en daar zat ik niet op te wachten. 


 


Ik zat vorige week in mijn dossier van het ziekenhuis te neuzen. Ik kwam het toevallig tegen en dacht eens kijken wat er eigenlijk in staat. De uitslag van de bloedtest voor HIV etc wat standaard voor ivf wordt gedaan was allemaal goed. Ik kwam oude bloeduitslagen van 2018 tegen en alle waardes waren goed behalve die van mijn schildklier. Deze mag tussen de 0,27 en 4,2 zitten. Bij mij zaten deze op 4,48 en drie maanden later op 6,47. Oeps dat leek mij best wel aan de hoge kant. Ik heb de fertiliteitsarts gemaild en zij belde mij afgelopen week op. Zij vond het goed dat ik hiermee kwam aangezien een verstoorde schildklierwaarde een kinderwens in de weg kan staan. Ze wilde dat ik bloed ging prikken. Mochten de waardes weer te hoog zijn wilde ze mij doorsturen naar de internist, waren ze goed dan was het goed. 


 


 


Ik ben donderdag gelijk bloed gaan prikken en vandaag belde ze mij voor de uitslag. De schildklierwaarde is goed, maar ze had ook op antistoffen getest en daar testen ze positief op. Wat het allemaal precies in houd geen idee dat hoor ik wel weer als we bij de internist komen, maar het kan in ieder geval een kinderwens in de weg staan. Ze stuurt een verwijzing naar de internist en ik zal binnen een week gebelt worden voor een afspraak.


 


 


Als ik het op internet opzoek komen er wel veel dingen overeen, maar ja dat kan ook toeval zijn. Ergens hoop ik dat dit het is. Dat ik goed wordt ingesteld met tabletten en dat het dan gewoon allemaal werkt. We mogen ook pas beginnen met IVF als we groen licht hebben van de internist. 


 


 


Vandaag is mijn NOD. Vanacht onwijs onrustig geslapen, bijna elk uur voorbij zien komen. Ook had ik gedroomd dat ik ongesteld werd, vanmorgen was ik daar ook heilig van overtuigd dat ik het was maar tot nu toe nog niks. De twee wachtweken zonder traject vind ik toch minder spannend dat met traject, je bent er wat minder mee bezig ofzo.  


 

1141 x gelezen, 4

reacties (16)


 • Nivine

  Wat goed dat je hierachter bent gekomen ! 😱

  Hopelijk is dit het.. !

  Hier ook problemen met mijn schildklier, op dit moment werkt het nog mega goed maar ik dacht dat er ook iets was van antistoffen !

  Ik vraag het zeker is na.. want anders heeft het ook geen nut dat ik eraan begin!

 • Nora91

  Ja mocht dit het zijn dan kan het je hele traject belemmeren. Lees ook bij veel artikels dat mocht je aan een traject beginnen dit echt eerst goed nagekeken moet hebben anders is het zonde van je traject.

 • Nivine

  In Jan Palfijn te Gent was ik nooit op de hoogte ivm de resultaten van mijn bloedafnames!

  Ze zeiden zelfs niet of deze ok waren ..

  Zij hebben deze zelfs niet meegegeven in mijn dossier die ik meenam naar Brussel heb het zelf nooit kunnen na checken ! 🙄

  Tot wanneer zij in Brussel met mij de resultaten hebben besproken.. toen was ik maar op de hoogte ! ‘ leuk he ‘

  Zo blij dat ik deze stap gedaan heb en niet mr in Gent in behandeling ben!

 • Nora91

  Bizar hoe dat allemaal is gegaan en zeker niet netjes. Gelukkig heb je de stap gezet en wordt je nu beter begeleid!

 • freyfrey

  ik wist niet dat antistoffen er ook mee te maken hadden! ik heb zelf ook bloed laten prikken in januari voor schildklier. Deze was okay, maar heb hier geen kopie van! Ga ik wel vragen volgende week dinsdag bij de gyno!

 • Nora91

  Een jaar geleden wist ik niet eens dat je schildklier het zwanger worden tegen zou kunnen gaan. Zo leer je nog wat

  Zou het zeker even navragen!

 • Freyfrey

  Ja, want ben benieuwd of ze ook op antistoffen hebben getest zo niet dan ga ik daar wel meer info over vragen.

 • LittlePea

  Jeetje meid, wat goed dat je daar zelf eens even in bent gaan sneupen... zo zie je maar weer dat ze niet alles altijd zien.

  Ik hoop ook dat dit de oorzaak blijkt en het hiermee 'opgelost' kan worden.

  Succes en ik lees t graag weer!!!

  Xx

 • Nora91

  Ja mocht het wel belemmeren dan heeft je ivf traject ook geen nut, dus ben blij dat ik er nu achter kom!

  Jij groeit lekker door! Gaat alles goed?

 • LittlePea

  Ik lig weer in bad om de buik een beetje te ontzien haha. Jeetje.

  Maar mag niet klagen... ben iig niet misselijk haha

 • Nora91

  Ow heerlijk goed voor jezelf zorgen! Het zal best wat gewicht zijn.

  Pff continu misselijk zijn lijkt me zo naar, gelukkig heb je dat niet meer.