Knettergek worden van je eigen baby

Ik word knettergek van het eindeloze gezeur van mijn 8 maand oude zoontje.
Het was al een huilbaby, dat is gebeterd mar hij blijft constant zeuren en jengelen, niets is goed, ...
Ik word er echt strontchagrijnig van en mijn man ook. Pffff

Ik voel me heeel slecht dat ik dit gevoel heb. Soms wou ik echt dat ik de tijd kon terugdraaien. Vreselijk dat ik me zo voel.

We gaan extra dagen opvang regelen, ondanks ik altijd thuis ben. Ik trek het gewoon niet meer.

Herkent iemand dat schuldgevoel?

Wil bijna weer gaan werken zodat ik 'verplicht' hem naar de opvang moet doen, en wat 'rust' heb tijdens werken.

2772 x gelezen, 0

reacties (37)


 • Denelientjes

  Dat gaat een dure worden (kinderopvang)

  Ik zou zelf werken. Dan ben je ff weg van het gemopper. Iets voor jezelf ipv voor moppersmurf te zorgen 😉

  Heb je hem al wel na laten kijken? Huisarts/ homeopaat/CB/ voeding??

 • mijn~meisje

  herkenbaar, kan wel 1 dingen zeggen het word echt beter met de tijd. Maar het kost een hele lange adem. Heb je al is verder gekeken waarom je kindje zo ontevreden is?

 • Myrtheflower

  Daa ben ik ook wel benieuwd naar, mogelijk speelt er meer en kan het mannetje geholpen worden?

 • N22

  Ik herken het ook. Mijn dochtertje is nu 6 maanden en doet letterlijk niks anders dan huilen tenzij ik haar vast heb. Krijsen als ik haar neerleg ook al is het voor 1 minuut. Ze lijkt dan super ongelukkig, begint te stikken bijna van huilen loopt rood aan. Maar bij mij is ze binnen 2 seconden weer een super vrolijk, gichelend lekker nieuwsgierige meisje. Erg vermoeiend en heb nog 2 andere kinderen. Man werkt en savonds kan die nieg veel bij springen want mevrouw wilt alleen bij mij zijn. O ja en slapen doen we absoluut niet smiddags alleen een beetje aan de borst even de ogen dicht. Maar ik ga er vanuit dat het beter zal gaan als ze eenmaal zelf mobiel worden en er op uit kunnen. Had ik ook met mijn oudste dochter. Ik ben wel bang dat opvang zo een aanhankelijk kind nog "zeurderiger" kan maken. Ik zou proberen beetje vol te houden nog en kijken of iemand in je omgeving nog bij kan springen om je een beetje een adempauze te kunnen geven.

 • Myrtheflower

  Zou het misschien iets te maken kunnen hebben met het feit dat liggen niet prettig is? Omdat er misschien bijv reflux is, of gewoonweg onprettige houding, op buik misschien fijner? Of wil ze ook niet in het wippertje rechter op zitten?

 • 3Blessings

  Ik herken het hoor. Je bent absoluut niet de enige. Waarschijnlijk zit hij in een ontwikkelingsspurt en dan worden ze vaak van vervelender. Zodra hij kan lopen zal je een wereld van verschil zien. Hij is nu nog voor alles afhankelijk van jou en is frustrerend. Een paar dagen opvang is helemaal prima zolang jij je beter voelt. hij kan dan lekker spelen met andere kinderen en jij kan even opladen. Daar wordt iedereen uiteindelijk vrolijker van.

 • Feria

  Oh dat is echt niet raar hoor. Kan ik me heel goed voorstellen. Doe hem lekker naar de opvang! Jij verdient ook je rust, want dit gaat zo niet langer 💕 En werken zou je misschien ook goed doen: iets voor jezelf, een beetje uitdaging, persoonlijke groei, etc.

 • Ashleyjessy

  Ik ben bang dat dit inderdaad een cirkeltje is. Jullie raken nu gefrustreerd van elkaar..

  Dit is wel een periode dat kindjes vlak voor een ontwikkeling zitten en dus wat pieperiger en huileriger zijn. Ze zijn vaker en sneller gefrustreerd, hun lichaam werkt nog niet helemaal mee met wat ze eigenlijk al willen.

  Probeer je te realiseren dat dit weer over gaat, echt waar! Hou vol, je kan het 💕

 • DaMama88

  Het is momenteel ook erg lastig. Ik ging er regelmatig op uit met onze zoon. Naar de speeltuin, kinderboerderij, zwemmen. Naar een vriendin die ook een kleine had..

  Dan had mijn zoontje afleiding, hij sliep beter en door de afleiding was hij minder mieperig.

  Ik kan me voorstellen dat het nu met corona allemaal wat lastiger is. Veel thuis gezeten en dan raak je in zo'n spiraal. Tevens heeft het mij ook echt goed gedaan om te gaan werken, niet 24/7 alleen mama te zijn maar ook contact met andere volwassenen te hebben.

  Hele dikke knuffel voor jou!

 • Nog-even!

  Doe je nog thuiswerk, of ook daarmee gestopt?

 • Sharon

  Ik functioneer thuis echt beter als ik ook werk.

  De kids zijn ook gelukkiger zo en ik kan mijn eigen gram ook halen zonder enkel in de moeder rol te zitten.

  Doordat jullie beiden in de cirkel blijven hangen zal het niet beteren.

  Volg je hart, ga werken..en laat je kind naar de opvang, komt goed mama!

 • boterbloemen

  Gaan werken kan goed de oplossing zijn, maar dat hoeft niet. Het maakt de overgebleven dagen thuis waarschijnlijk niet anders, buiten dat je misschiennwat meer energie hebt.

  Het is heel logisch dat je nu wat tijd voor jezelf nodig hebt, als de dagen en nachten zo intensief zijn. Zeker doen! En je zou eens kunnen rondkijken welke hulp er mogelijk is. Misschien eens iemand die met jullie meekijkt, vaak is zelf veranderingen teweeg brengen heel moeilijk en dan kan een buitenstaander echt helpen. Een orthopedagoog of een gezins- of opvoedcoach?

 • annx

  Had ik ook! Mijn zoon is vannacht even wakker geweest en dat is prima, een paar nachten ervoor sliep hij door. Maar vanaf 8 tot bijna 12 maand werd hij letterlijk 5/10 x in de nacht wakker. Ik werd knettergek van hem en overdag was ik super chagrijnig en moe. Toch voelde ik mij schuldig maar ik merk nu ik uitgerust en meer slaap ben ik minder chagrijnig. Ik doe nu vrijwilligers werk, ben ik 1x in de week weg en straks wil ik parttime werken want ik merk dat het mij en mijn zoon goed doet.

 • My-two-Pride-and-Joys

  Ik zou kijken of je familie kan bij springen. Je kindje voelt jouw stress ook en naast dat hij al een huil baby is, zal hij ook jou heel goed aanvoelen en daar op reageren. Zoek hulp. Praat er met iemand over. Die kan je handvatten geven over hoe je met de situatie om kunt gaan. Ik zou in overleg met je man om en om tijd pakken voor je zelf. Ga dan sporten of zoek een andere plek waar je even kunt ontspannen. Laat de zorg dan ook echt even aan je man over of vraag iemand anders.

  Je moet ook echt zelf beter in je vel komen te zitten voordat je weer voor je kindje kunt zorgen. Zoek echt hulp. Heel veel sterkte!

 • Momoftwokids

  Realiseer je dat je er veel meer en beter voor je zoontje kunt zijn als je af en toe ook je handen vrij hebt. Dus je doet hem ook een groot plezier door af en toe een moment voor jezelf te hebben, wang daarna heb je weer veel meer geduld met hem. En daar gaat hij zich ook beter van voelen, een mama die zich goed voelt! Deze cirkel moet doorbroken worden, want het is heel zielig voor hem en voor jullie! Blijkbaar voelt hij xzch niet goed, hebben jullie al wat dingen uitgesloten waar het aan zou kunnen liggen?

  Sterkte!!

 • Wonderful-life

  Lieve mama, volg je hart in wat je kindje nodig heeft en wat jij nodig hebt… een blije mama, een blije baby. Het klinkt alsof jullie elkaar nu wat “in de tang hebben”.

  Als je hulp zou willen zoeken, last je dan verwijzen naar een psycholoog of orthopedagoog die ook IMH-specialist is. Dat is iemand die gespecialiseerd is om de band / hechting tussen moeder en kind te optimaliseren. Dikke knuffel!

 • Mommyx3

  Wat zielig voor je zoontje dat hij helemaal niet lekker in zijn velletje zit 🥺

  En voor jullie natuurlijk ook. Wat zal je je machteloos voelen.

  Als je zoontje daar nog meer huilt dan zou ik hem daar niet meer brengen want je schuld gevoel wordt alleen maar erger. Misschien als hij wat ouder is en er wat meer aan heeft ..

  Misschien kan je hulp zoeken bij de huisarts. Om je zelf mentaal weer goed te laten voelen

  ? Heb je Ook geen familie die je kan helpen

  Hebben jij en je man samen tijd voor elkaar of apart me time ? Dat is ook heel belangrijk

 • Charliecharlie

  Joh weet je hoeveel vrouwen dit hebben? Ik heb zo’n enorm respect voor thuisblijfmoeders, gewoon omdat het bij mij echt niet goed zou zijn voor m’n mentale gezondheid. Ik moet momenten voor mezelf (ook al is dat dan op het werk, werk is van mij) hebben. Dus alleen maar goed.

 • Lindaaaaaaaa

  Ik ook. Ben leukere werkende moeder

 • jjma

  Wat leuk om te lezen hoe je tegen thuisblijfmoeders aankijkt😊

  Ik pak mijn momenten door s avonds weg te gaan en tijd voor mezelf te hebben. Dat heb ik ook wel echt nodig hoor!

 • Lia174

  Ach lieverd vandaag had ik ook zo een dag dat ik het allemaal niet meer aan kon. Ik zit nu ook volledig thuis en het valt me heel zwaar dochter wilt steeds aandacht en dat er met haar gespeeld wordt ik trek dat op dit moment slecht door bekken en zwangerschap dan is het steeds janken omdat ik haar niet op til of als ze iets laat vallen kan ik het niet voor der pakken. Nu ligt ze naast me in haar bed en voel ik me dan weer schuldig naar haar toe

 • Ilsje85

  Lieve mama, als ik jouw verhaal lees dan spat de onmacht en frustratie van het scherm! Ben je niet overspannen door de voortdurende situatie? Stress en onvoldoende rust over lange termijn (8 maanden) is niet niets. Los ervan of je werk overweegt of niet, zou ik je met klem adviseren om contact op te nemen met de huisarts! Baat het niet dan schaadt het niet. 🍀 Sterkte!

 • Nonamejane

  Ik ben zeker overspannen, daarom opvang zodat ik weer tot rust kan komen. Maar dat verdomde schuldgevoel en gevoel van falen maakt me ook ongelukkig.

 • Grumble2.1

  Meer rust is niet wat je zozeer nodig hebt denk ik .. zoek hulp om erover te praten .. als je zo uitgeblust bent zal je miss ook een burnout kunnen hebben en dat is deels met voeding wel wat aan te pakken maar daarnaast hulp .. echt waar

 • Ilsje85

  Dus een visuele cirkel. Praat met de huisarts, trek aan de bel. Niets om je voor te schamen! Je kunt niet alle ballen hoog blijven houden. Extra opvang gaat niet DE oplossing zijn, zolang jou dat zo'n schuldgevoel geeft.

 • ALK93

  Mijn kindje van bijna 6 maanden huilt zo'n beetje de hele dag. Wil ook helemaal niets. Is al helemaal binnenstebuiten gekeerd door dokters, osteopaten etc. Ik snap wat je bedoeld. Ik werk 3 dagen per week. Van de 4 dagen dat ik thuis ben, sta ik er 2 ook helemaal alleen voor. Op die dagen ben ik aan het eind van de dag echt helemaal kapot en zie ik niet in hoe ik het nog een dag moet doen.. maar we gaan door en doen het toch weer.

  Let op jezelf. Ik zit nu met een postnatale depressie sinds kort. Ik heb ontzettend veel moeite met mijn dochter achterlaten bij de opvang terwijl het niet 'nodig' is. Maar de manager van het KDV is op de hoogte van onze situatie en stuurt zoveel mogelijk foto's van wanneer ze iets leuks doen en ze plezier heeft. Dan is het nog te doen :) Veel sterkte.. en je zoontje zal vast plezier hebben op de opvang bij andere kindjes :)

 • Nonamejane

  Emke ochtend denk ik ook hoe kom ik deze dag weer door maar doen het gewoon, hebben geen keuze

  Mijn zoontje vindt opvang ook niet fijn, huilt daar heel veel en wil nooit slapen. Voel me daarom ook zo rot,daar ist nog erger dan thuis

 • ALK93

  Oh wat naar dat hij het daar ook niet fijn vindt :( Ik hoop echt dat hij snel wat beter voelt en wat meer plezier heeft in dingen. Ik wou dat ik je een gouden tip kon geven, maar helaas komen wij er ook niet uit en wachten we gewoon tot het beter gaat. Trek wel aan de bel voor je te laat bent. Blijf goed voor jezelf zorgen, ook al moet hij dan naar de opvang. Hij heeft veel meer aan een mama die zich goed (of in ieder geval redelijk) in haar vel zit.

 • claritabonita

  Wat houdt je tegen om weer te gaan werken?

 • Nonamejane

  Ik ben gestopt met werken omdat wij graag hadden dat onze kinderen (nu nog maar 1 uiteraard) thuis konden ontwikkelen ed tot ze naar school kunnen. Het was een bewuste keuze, alleen was ik niet voorbereid op een baby die constant jengelt of huilt.

  Ik vind nog steeds dat zo n kleintjes beter af zijn bij ouders en thuisomgeving, enkel kan ik het gewoon niet aan.

  Ik heb het gevoel dan mijn noden boven die van hem te zetten, en dat hoort niet

 • Myrtheflower

  Om een goede moeder te kunnen zijn moet je eerst voor jezelf zorgen. Als je de mondmasker instructie in het vliegtuig krijgt geven ze ook aan dat je hem eerst bij jezelf opzetten moet, voordat je een ander/je kinderen helpen gaat. Zonder 'zuurstof' kun je een ander niet helpen.

 • claritabonita

  Wat lastig zeg, volgens mij klopt je denkpatroon niet helemaal. Is het echt een egoïstische keuze als je (op wat voor manier dan ook) wat meer tijd en ruimte voor jezelf creëert? Misschien kun je daardoor juist wat meer ontspannen, wat ook weer een positief effect op je kindje heeft. Sterkte!

 • Vlindermoeder

  Een kind heeft meer aan een moeder die lekker in haar vel zit. Het gaat om kwaliteit en niet om kwantiteit. Je kunt beter 3 dagen werken en er 4 dagen kwalitatief gezien vol voor je kind zijn, dan 7 dagen verdrietig/boos/chagrijnig zijn. Hebben jullie allemaal niets aan. Ik ben een veel leukere moeder sinds ik weer werk

 • Narnar

  Kindjes leren heel veel van het gedrag van andere kindjes. Het is super goed voor hun sociale ontwikkeling om niet altijd alleen met de ouders te zijn. Niet zo druk maken, er zijn heel veel landen waar kindjes gewoon de hele week naar de opvang gaan.

 • O.

  Ik weet precies hoe je je voelt, echt heel herkenbaar. Hier geen huilbaby maar ons zoontje heeft af en toe van die fases (wekenlang dag in dag uit) dat hij gewoon constant ontevreden is. Echt heel mega vermoeiend 😅. Maar het gaat voorbij echt waar, en dat je je zo voelt af en toe is een heel normale reactie volgens mij. Maar ik begrijp je schuldgevoel wel hoor, dan denk je jeetje m’n kindje verdient dit ook niet dat ik zo denk 🙈.

 • Myrtheflower

  Ik ben een betere, leukere, lievere mama als ik werk. Dus werk ik voor mn plezier, en met plezier! Ik zou als ik jou was gewoon lekker opzoek gaan naar een leuke baan zodat je weer wat beter in je vel komt te zitten, waardoor er meer ruimte komt voor genietmomentjes. Leert je kindje gelijk ook weer allemaal dingen bij op het kdv. Ik geloof zeker dat aan thuisblijven voordelen voor je kindje zit, maar het weet zeker dat het kdv ook veel te bieden heeft voor de ontwikkeling.

 • Vlindermoeder

  Er is niets mis met gaan werken hoor! Wij hebben een makkelijk kind, maar ik heb wel de behoefte aan tijd voor mezelf. Het werk is een prima uitlaatklep. De babytijd is gewoon lastig. Nog even en dan heb je een dreumes in huis. Dan wordt het veel leuker!