3,5 week oud

Mijn kleine meisje is nu 3,5 week oud. Ik geef borstvoeding en dit gaat meestal heel goed. Toch merk ik dat soms de gedachte speelt 'is dit het nou'. Ik heb het gevoel dat ik leef van voeding tot voeding. Ze heeft uiteraard nog geen ritme dus het is altijd een verrassing wanneer ze zal komen. Hierdoor heb ik het gevoel dat ik het huis niet uit kan omdat ik niet weet wanneer zij honger gaat hebben. Tegelijkertijd voel ik me schuldig en schaamte dat ik dit gevoel heb. Ze is zo welkom en toch voel ik me dan nu soms zo. Zouden dit de baby blues zijn?

745 x gelezen, 2

In Baby

reacties (13)


 • Anomom

  Meid, het is echt niet altijd leuk en je mag dat ook soms gewoon zo voelen! Ik had dat ook veel in het begin met det ik dacht: is dit het nou. Ik heb uiteindelijk 2 maanden borstvoeding gegeven en toen besloot ik ermee te stoppen. Voelde me niet mezelf en t ging ten koste van mij en ik denk dat dat nooit de bedoeling is. Je bent er zelf ook nog! Doe wat goed voelt en twijfel niet aan jezelf. Wees lief voor jezelf en schaam je niet voor je gevoelens. Ik zelf heb een PND gehad en dat is ontzettend eenzaam als je je schaamt voor gevoelens en gedachtes. Als er ooit iets is en je wilt me een berichtje sturen voel je vrij! Dikke knuffel

 • mamavananouk

  Heel normaal hoor het gevoel dat je geleefd wordt door je baby. Ik hing er vaak nog even een borst in voor ik weg wou. Ookal was het geen tijd nog. Even aftanken ;-)

 • Cindy16

  Dat gevoel van voeding tot voeding ken ik. Mijn tweede is nu 3 maanden. Mijn advies is lekker meegaan in haar ritme (dat komt vanzelf en veranderd ook steeds weer). Ik vind het voordeel van bv dat je het altijd bij je hebt en je nooit te veel kan geven. Je kunt haar dus overal voeden. Mij lukt het na wat oefening goed om discreet te voeden.

 • Feminaa

  Heel normaal! Zacht zijn voor jezelf. Het is echt wel oke om je zo te voelen en om af en toe eens ten einde raad te zijn. Je bent ook maar een mens. Ondertussen is mijn dochter vijf maand oud maar ik herinner mij ook nog dat ik zo dacht. Iemand zei me toen dat ik heus wel het huis uit kon, want dat ik mijn melk altijd bij mij had aangezien ik bv gaf, maar dat het eerder ging over mezelf niet goed voelen om waar dan ook mijn baby aan de borst te leggen. De bv liep niet zo goed en ze gaf zo gemakkelijk terug.

  Die gedachtes zullen zeker verdwijnen en je gaat nog zulke mooie tijden tegemoet. Geniet ervan en niet te hard zijn voor jezelf! Je doet het sowieso super!

 • Mamavnmj

  Geen zorgen. De eerste maanden zijn bikkelen en indd leef je van voeding naar voeding. Gelukkig blijven ze niet voor altijd zo klein, over een jaar zit ze gewoon bij jou aan tafel een broodje te eten en heeft ze zelf dr fles melk in haar handen. En dan denk je nog even weemoedig terug aan dat kleine hummeltje aan de borst.

 • Chudo

  Komt vanzelf goed! Wat ik doe als ik wegga is aanleggen, dan weet ik dat mijn zoontje onderweg niet hoeft te drinken. Als we wat langer weggaan dan voed ik wanneer ik merk dat hij trek krijgt. Al gebeurt het niet vaak dat we lang weg zijn. Dat komt wel weer!

 • lentespring

  Mijn kind is bijna net zo oud en herken ook je gevoelens van is dit het nu?

 • Soccer-Mom

  De meeste moeders voelen dit wel hoor, no worries. Het is voor iedereen even wennen. Het de deur uit gaan kan je opbouwen. Ga eerst een uurtje de deur uit en daarna wat langer. Je kan je kindje heel makkelijk overal voeden dus op zich hoeft haar voeding geen belemmering te zijn. Al ga je eerst even bij iemand op bezoek of zoiets.

 • Happyfamily!

  Misschien gaan voeden op 'tijd?

  Heb ik altijd gedaan omdat ik absoluut niet tegen kan dat ik niet weet wanneer mijn kindje wil drinken. Dus altijd ok de 3 uur gevoed. Tuurlijk met wat speling, maar wel zodat het mij het beste uitkomt.

 • Moedervanprinses

  Ja is heel normaal hoor, maar het voordeel aan borstvoeding is dat je het altijd opgewarmd bij je hebt en je dus lekker naar buiten kunt. Begin met het park ofzo als je het spannend vind. Doek mee als je dat prettig vindt. Ik geef nu 6 mnd volledig borstvoeding en voed echt overal. Heb nog nooit commentaar of rare blikken gehad. Als je straks een ritme hebt kun je na de voeding weg en weet je een beetje wanneer ze komt.

 • Ckp

  Veel vrouwen hebben dat gevoel wel is tijdens de eerste weken heel normaal. Die roze wolk is niet bij iedereen roze... misschien een keer oppas regelen en de deur uit? Even wat voor jezelf doen. Je laat wat melk achter zodat je even aan jezelf kan werken. Ik vond t fijn om af en toe te ontsnappen aan de voedingen en als ik dan me baby’s weer zag kon ik er weer tegen aan.

  Sterkte vraag hulp.. is heeeel normaal. En het komt ook goed.

 • Noellex

  Ze krijgt nog geen melk via de fles dus nu is ze nog op mij aangewezen. Bedoeling is wel om daar over niet al te lange tijd mee te beginnen!

 • Ckp

  Ahhh zo... sorry zelf geen bv gegeven😊! Sterkte en het komt goed.