Stroeve relatie kinderwens

Wij zijn alweer 8 maanden bezig voor ons 2e kindje.
De laatste maanden gaat onze relatie wat stroever. We zijn snel gefrustreerd met elkaar en snauwen elkaar af.
Ik wil onze 2e kinderwens niet uitstellen want we willen beiden graag nog een kindje maar het voelt ook 'verkeerd' omdat het even wat minder lekker gaat met ons.

Ik lig er vaak wakker van, en probeer echt extra aandacht te geven aan men relatie.

Herkenbaar voor iemand?

1444 x gelezen, 3

reacties (10)


 • Pindakaasappel

  Ik lees dat jullie een temperamentvol kindje nog rond hebben huppelen. Heeft dit niet zijn weerslag op jullie? Ik zou het wel even on hold zetten en niet doorgaan zoals hieronder staat. Vind elkaar eerst terug voordat je ingrijpende beslissingen neemt.

 • Chudo

  Gaat het gewoon wat stroever zoals het overal wel eens gaat of is er echt iets mis in de basis wat opgelost moet worden.

  Hier hebben wij ook weleens een moeilijke tijdgehad maar kinderwens niet opzij gezet. De basis was gewoon goed en we hielden van elkaar

 • Vlindermoeder

  Gelukkig niet herkenbaar. Praat eens samen en kijk wat de oorzaak is van het snauwen. Je hoeft je wens geen jaren uit te stellen, maar misschien even 1 of 2 maanden. Heb verder seks omdat je het wil en omdat het leuk is en niet om het zwanger worden ;)

 • Neva99

  Een pauze hoeft ook geen jaar te duren. Misschien is 2 a 3 maanden pauze in investeren in jullie relatie al genoeg.. doe wat leuke dingen samen, misschien een paar dagen weg, en praat met elkaar. Dat kan op redelijk korte termijn al veel spanning weghalen en verbetering geven denk ik. Als je zwanger bent heb je daar toch minder ruimte voor, misschien voel je je niet goed (misselijk etc.). Dan is een goede basis relatie zonder te veel spanningen heel fijn.

 • Blondie-mama

  Komt het allemaal niet omdat jullie onbewust te veel druk leggen op het zwanger worden?

 • Femfem157

  Wat vervelend voor jullie.

  Herken het wel. Inmiddels ben ik zwanger, terwijl we juist hadden gezegt even te wachten en ik weer was begonnen aan de pil. Ik kan je vertellen dat het komt mijn relatie niet ten goede komt. Dat overschaduwd de hele zwangerschap waardoor ik dus ook niet 100% blij kan zijn.

  Daarom kan ik je echt adviseren... Los eerst jullie problemen op en probeer dan pas weer zwanger te worden.

  Veel sterkte 🍀💚🍀

 • Dibbus

  Ik zou echt even op de rem trappen, want een nieuw kindje legt weer extra veel druk op de relatie. Mijns inziens moet je relatie dus echt stabiel zijn voordat je aan een kinderwens begint....

 • Nog-even!

  Ik denk dat het tijd wordt dat jullie weer aandacht voor elkaar krijgen, ipv door te rennen en nú zwanger "moeten" worden. Neem eerst eens tijd om van de oudste te genieten en van elkaar... Wanneer alles "volgens plan" moet, vergeet je soms de plannen aan te passen aan de realiteit. En de realiteit is, dat je 1 kind al best pittig vindt. Waarom dan nu een tweede "moeten"? Dat is toch vragen om problemen?

 • Baby.wens

  Ja. Wij hebben dit ook gehad en hebben toen echt wel een pauze ingelast (wij zaten toen in een iui traject). Een goeie relatie is de basis, en wij wouden dus zeker eerst weer aan "ons zelf" werken ipv bezig te zijn met zwanger raken. Hoe lastig het ook was.... Het was wél nodig.

 • Jojo91

  Lastig. Elke relatie kent ups & downs. Maar als

  je bij voorbaat al zou weten dat dit niet goedkomt, dan zou ik niet aan nog een kindje beginnen samen.