Moppermoeder

Vanmorgen was het weer zover. Mijn man mocht na twee weken verlof weer aan het werk.
Dus dat betekend op de maandag, zorgen dat de kinderen 7.00 uur startklaar staan om meegenomen te worden naar de opvang/BSO.
De maandagen heb ik mijzelf cadeau gedaan, de hele dag alleen met onze newborn. Even wat quality time, en daarbij, scheelt het me een dag kinderen brengen (en halen), want dat doet mijn vriend dan.
Maar wat zie ik op tegen deze week.. Lukt mij het? Kinderen op tijd school-klaar maken? Normaal lukt dat wel, maar nu met baby? Taxiën met drie kinderen naar school? Zullen we op tijd zijn? Ach.. wat is het ergste wat me kan gebeuren?? Te laat komen.. en dan? Is er nog geen probleem toch?
Toch geeft het me spanning. Ik merk het aan alles in mijn lijf. Korter lontje, gespannen en gejaagd, zo was ik vanmorgen.
Kinderen werkten natuurlijk niet mee. De oudste van 4 in de slakken modus, de peuter van 2 in de terror-modus.. Newborn precies op dit moment een fles.
Oke.. als de maandagochtend al zo verloopt wanneer we met ons tweeen zijn, hoe gaat me dit dan af komende week?!
Ik hou mijn hart vast. Het gaat vast goedkomen. Maar ondanks dat lukt het mij niet om uit mijn mopperstand te komen..
Ook moeders zijn maar mensen toch?

1153 x gelezen, 3

reacties (13)


 • NewBaby2018

  Vandaag overleeft! We waren zelfs te vroeg 😅😂

  Al mooi even gebruik gemaakt van een aantal tips hier! Dank daarvoor 😁

  En best relaxt gegaan als ik heel eerlijk ben.

  Newborn gedroeg zich voorbeeldig, sliep nog even terwijl ik de andere twee klaar kon maken.

  Man vanmorgen voor vertrek naar zijn werk (6.45) al het broodtrommeltje met brood en fruit van de oudste klaargemaakt. Scheelde mij ook weer een hoop werk.

  Ik zelf was wat eerder uit bed. Oudste voelde zich niet opgejaagd. Peuter later uit bed gehaald waardoor ik voor elk kind in etappes rustig de tijd kon nemen.

  Nog wel wat verbeterpuntjes hier en daar, maar over deze start valt niet te klagen! 💪🏼

 • Latercera

  Knap hoor!

 • Latercera

  Ik heb precies hetzelfde gehad! Wat een wanhoop voelde ik toen ik er weer alleen voor stond om vlak na de geboorte van mijn derde de oudste naar school te gaan brengen. Daar had ik nog niet zo over nagedacht van te voren. Was nog veel te zwak om die maxicosi te tillen en te moe na twee nachtvoedingen. Heb mijn man duidelijk gemaakt dat zijn hulp in de ochtend echt nog nodig was, die heeft toen nog een paar weken rekening ermee gehouden ivm werk. Een paar weken later lukt het mij zelf weer goed. Veel succes, ik leef met je mee.

 • Pebblish

  Ik had dan nog de mazzel dat de jongste in de zomervakantie werd geboren dus ik had 2 weken om aan het nieuwe ritme te wennen voordat de oudste twee weer naar school moesten. Ik sta 1,5 uur van te voren op, en ik moet mezelf echt dwingen niet op snooze te drukken want dan moeten we haasten en dan word ik ook een moppermoeder terwijl het eigenlijk mijn eigen schuld is.

  De oudste is ook echt sloom in de ochtend, ik krijg hem nauwelijks zijn bed uit. Maar door de extra tijd is het geen probleem en komt hij toch nog net op tijd.

  Vanmorgen liep het douchen wat uit en wilde de kleinste plots ook drinken, terwijl ze normaal pas drinkt wanneer we weer thuis komen. Maar ze was vannacht eerder wakker geworden om te drinken, vandaar. Zo heb je wel vaker dingen die onverwacht tussendoor komen met kleine kinderen.

  De enige manier waardoor je daarop kan anticiperen is door meer tijd te maken, dus vroeger op of iets over slaan... Vanmorgen heb ik het opmaken overgeslagen anders hadden we ook te laat gekomen, maar ja dat kan later ook.

 • Mamavandriedametjes

  Meid, het duurt makkelijk een paar weken / maanden voor je weer een goede modus gevonden hebt.. En er weer balans is. Geef het tijd! Wees lief voor jezelf en voor je kindjes, dan komen ze maar een keer te laat.

 • 3moppies

  Maar 1 tip:zorg dat je geen haast hebt. Dus wat je kunt klaarzetten staat klaar en je staat op tijd naast je bed zodat je ruim tijd hebt..

 • Zeldawarrior

  Sterkte! Geen zorgen, je bent niet de enige die 's morgens meer ballen in de lucht moet houden dan een circusjongleur. Het is een verschrikking! Maar je komt vanzelf in een ritme en wat niet gaat, dat gaat niet. Wees trots op jezelf als iedereen met een ontbijt achter de kiezen enigzins op tijd is en jij nog overeind staat, want dan heb je het prima gedaan. 🤗

 • N22

  Wees niet te streng voor jezelf. Het is eenmaal zo met een baby die nog te jong is voor een schemas en nog 2 kleine kindjes. Echt niet erg als je even niet zo super gezellig bent :) dat heeft iedere moeder denk ik wel hoor de ochtendspits. Alles moet op tijd, de verantwoordelijkheid die je dan even overvalt. Heel normaal, probeer je niet te druk te maken, je zegt het zelf ergste wat er kan zijn is dat je een keer te laat komt. Geniet van je maandag, met de kleine samen :) heerlijk!

 • Vlindermoeder

  Ik zou in ieder geval zorgen dat de baby die ochtenden op een vast tijdstip de fles krijgt. Wellicht voor jullie opstaan. Dan heb je dat vast gehad en heb je de tijd voor de andere kinderen. Komt vast goed!

 • Nog-even!

  Probeer jezelf te vertellen dat het echt niey erg is als je een keer te laat bent. Dan kan de stress er even af Het komt goed!!

 • Oummii

  Probeer het een weekje en kijk nadien wat er beter kan. Heel veel ouders doen het zo, je kan het vast wel! Kwartiertje vroeger opstaan bijvoorbeeld. Zo heb je meer speling voor de kinderen & onvoorspelbare dingen als terrors & slak-toestanden. Pobeer hun iig vooral tijdens de aankleedmomenten/eetmomenten aandacht te geven & rustig te blijven. Ik snap je ook heel goed hoor. Maar dit gaat helaas altijd op en af gaan. Je gaat vlotte dagen hebben & minder vlotte dagen. Je moet jouw battles uitkiezen, je kan niet van alles een gevecht maken.

  Mijn dochters zijn 4&6, gaan naar dezelfde school (met auto echt een minuutje rijden) en mijn man brengt ze altijd. Straks heb ik een newborn (januari) dus heb wel schrik voor overlappingen maar goed we zijn met 2 volwassenen, moet lukken. Kwestie van de situatie bekijken en aanpassingen maken.

 • Paprikaplantje

  Pfft wat een uitdaging! Ik heb op het moment ook een baby van 2 weken en een peuter van 2. Alleen als de baby slaapt kan ik het combineren, want als de baby honger heeft ben je daar wel echt 2 handen aan kwijt. Ik zou niet zo goed weten hoe ik dat allemaal alleen moet doen, laat staan met nog een derde erbij..... Mijn peuter luistert ook niet echt goed als ze ziet dat ik met de baby bezig ben. Anders kan ze prima luisteren 😬

  Ik weet niet of dat voor jou en optie is, maar mijn man helpt met het ontbijt en klaarmaken van de oudste, dan brengt hij haar naar opa/oma /opvang. Halen kan je eventueel zelf doen zodat hij nog even kan doorwerken.

 • Mamavandriedametjes

  Meid, het duurt makkelijk een paar weken / maanden voor je weer een goede modus gevonden hebt.. En er weer balans is. Geef het tijd! Wees lief voor jezelf en voor je kindjes, dan komen ze maar een keer te laat.