Zwaar leven...

Oké.. ik twijfel, ik twijfel al sinds de geboorte van onze tweede zoon, of ik een huishoudelijke hulp wil hebben.
Ergens snak ik er naar.. Ik werk 28 uur, mijn vriend 38 uur per week.. opzich geen noemenswaardige werkweken..
Ik werk twee weekenden in de maand, dat betekent dat ik door de week ook regelmatig vrij ben.
Onze oudste is 3, pittige leeftijd moet ik bekennen, maar wel een leuk lief kind, en de jongste nu net een jaar. Schattigste kind ever, maar oooh wat een avonturier, zit niet stil.
Naast mijn kinderen, werk en sport (yes! Doe ik ook weer 1x per week sinds een paar weken 💪🏼) en af en toe op de bank zitten, hijgt altijd dat ellendige gevoel in mijn nek dat ik mijn huis moet schoonhouden.
Het is bij ons niet vies, het is keurig. Door alle drukte heen ga ik altijd trouw door het huis heen, soms met enige schaamte omdat het eigenlijk best wel vaker mag.. Met name de eerste verdieping inclusief badkamer.
Het schoonmaken van grote ruimtes, zoals badkamer en zolder, doe ik het liefst zonder kinderen, hierin wil ik niet gestoord worden.. dus prop ik deze altijd even in een van de weinige weekenden dat ik vrij ben, wanneer mijn vriend er wel is.
Is het dan toch tijd om heel decadent een hulp in de huishouding te nemen?!
Is tegenwoordig toch helemaal niet meer zo elite?
Het voelt een beetje als luiheid... maar ik weet dat ik dat niet ben. Ik ben gewoon druk... en ik wil heel graag ook eens rustig op de bank zitten zonder mij schuldig te voelen dat er beter misschien wat schoongemaakt kan worden.
Weer genoeg om over na te denken... 😅

1907 x gelezen, 2

reacties (27)


 • Yvuna

  Als je het financieel kan missen, zou ik het zeker doen! Als je je post nog een keer na leest, zul je zelf ook zien dat je er behoefte aan hebt!

  Ik denk ook dat het tegenwoordig een heel stuk minder elite is om een hulp in het huishouden te hebben. Je werkt toch, dan kan je dat geld weer uitgeven. Grappig vind ik het dat een hulp in huis voor veel mensen een drempel is, terwijl je bijvoorbeeld ook iemand anders betaald om je haar te knippen/verven of iemand anders je avondeten laat koken zonder je daar decadent over te voelen.

 • Nijen

  Mijn vriend stond erop om hulp in de huishouding te hebben sinds onze zoon. Hij zei; je gaat toch zeker niet minder werken om vervolgens aan het schoonmaken te zijn.. je bent vrij voor tijd met je zoon. Dus ja, als het kan zeker doen!

 • LiebsteJHP

  Zeker doen als je het kan betalen. Hier komt sinds de geboorte van de derde ėėn keer per week een poetshulp voor 3 uur en ik werk maar 16 uur per week. Maar ik kon het even niet meer aan door fysieke en mentale problemen. Ze mag nu van mijn man blijven zolang nodig 🙂. Ik vermoed dat het zal zijn tot de jongste naar school gaat.

 • Druif89

  Als je het financieel kan zeker doen. Wij hadden al een schoonmaakster voordat de kleine er was. De reden hiervoor was dat ik een medisch diagnose kreeg. Ik moest een keuze maken tussen minder werken en zelf het huishouden doen of een schoonmaakster, ivm balans. En ik vond m'n werk toch net wat leuker dan poetsen ze komt 1x per week en doet alle basis dingen. Alles wat maar 1x in de zoveel tijd hoeft doe ik zelf.

 • Myrtheflower

  Ik heb een huishoudelijke hulp omdat schoonmaken met de kinderen in huis (lees met een kind aan mijn been en met de andere die ondertussen boeven streken uithaalt omdat mama even geen tijd heeft) absoluut niet te doen is.. Ik begin er niet aan. Mijn visie mbt een hhh is dat ik nu meer tijd voor de kinderen heb, en ook gewoon lekker een schoon huis. Ze komt twee uurtjes in de week, maar haar voorkeur zou gezien ons huis uitgaan naar 3 uur per week.

 • mamaDDD

  Wij zijn een gezin met 4 kinderen en er komt wekelijks een huishoudhulp voor 5u. Ik kuis niet en mijn strijk doe ik regelmatig ook weg.

  Ik werk gemiddeld 36/38u en mijn vriend is zelfstandige dus daar kunde zelfs geen uren op plakken.

  Voor de tijd dat we eens samen zijn, ga ik echt niet beginnen kuisen. Dan doen we wel andere dingen samen ;-)

 • Marj0lein

  Nou, voor die laatste zin alleen al zou ik t doen! T leven is te kort om je druk te maken over een schone badkamer ... geniet van je kleintjes 😊

 • mijn~meisje

  als je het kan betalen gewoon doen!! Een vriendin van me heeft 3 kids en werkt niet maar wel een huishoudelijke hulp 1 keer in de week. Soms is het ook gewoon een keuze, wil ik schoonmaken of extra tijd met de kids. Naja die keuze is makkelijk toch?!!

 • moedervan6

  Mijn moeder komt iedere donderdagochtend. Heerlijk ze zeemt de ramen buiten v en binnen als het nodig is ze strijkt,Wat er te strijken is en gaat zo de hele beneden verdieping even langs. Ik vind het heerlijk ik ruim iedere avond alles op en dweil, maar hoef niet te doen wat zij allwmaal doet. Geeft mij een hoop rust.

  Dus schaam je niet.....

 • Mirjamams

  Ik heb er al jaren 1. Was hoor verkort altijd thuis bij de kinderen.

  In het begin kwam ze 1x in de maand, toen 1x in te 2 en een nu 1x in de week.

  HÉÉRLIJK! Ik ruim op en zij maakt schoon.

  De badkamer doet zij en uurtje over en ook doe dat gewoon veel langer over, omdat ik van alles zie. En kinderen aan je been etc....

  Ik vond het ook altijd dat ik het zelf kon.

  Nu is zij er en dan houd je er rekening mee. Ik werk voor haar uit een zo is toch 1x in de week, mijn hele huis aan kant en schoon. Wat ik zelf iedere keer beetje bij beetje doe.

  En bij houden gaat prima. Wc zelf nog een keer door de week en de keuken geregeld. Dan is het ook lekker voor jouw en je kinderen. Want mama hoeft niet schoon te maken ;)

 • NewBaby2018

  Bedankt allemaal!

  Fijn dat het (deels) herkenbaar is! Ik heb met mezelf afgesproken dat ik het eens een half jaar ga proberen, een hulp in het huishouden. Ergens vind ik dat ik het zelf moet doen.. mijn zooi, mijn zorgen.. Maar een beetje hulp kan geen kwaad. Ik zal zeker zelf nog genoeg doen, en dat wil ik ook zeker, want ik vind zelf nog altijd dat ik mijn huishouden het beste doe. Het lijkt me heerlijk als de badkamer en de grote(re) klussen extra gedaan worden zodat ik niet altijd die eeuwige druk voel.

  Vrijdag komt er iemand voor kennismakingsgesprek, ben benieuwd 🙈

 • mamavananouk

  Geniet!

 • verrassing2019

  ben je gek ik heb er ook 1 met 3 kids ideaal vooral ramen, badkamer wc en keuken kasten en deuren vingervlekken van de kids ideaal iemand die dat om de 2 weken doet, wc badkamer hou ik wel bij maar echt grondig vooral keukenkast of even koelkast helemaal leeg en dan grondig schoon weer netjes ingeruimd ideaal.

  gewoon doen

 • Mamavandriedametjes

  Heb je een huishoudelijke hulp nodig of mag jouw lat wat lager liggen?

  Of allebei ;-)

 • AshleyJessy

  Werk 36 uur normaal gesproken , vriend is er door de week niet tot weinig, regel mn zoon en zn voetbal, boodschappen en alle afspraken allemaal zelf. Mn vrije dag is vaak vol gepland met afspraken en zo niet, wil ik inderdaad ook even op mn luie bil zitten.

  Dus ; ook ik heb er 1!

  Vind heerlijk, op mn werk ook veel met verzorgen etc bezig dus vins het wel ff goed ahah!

 • lindaaaaaaaa

  Heb er ook 1 .. echt ideaal

 • *kris*

  Wij hebben sinds kort een huishoudelijke hulp, echt heerlijk! 1x per 14 dagen komt ze voor de badkamer, toiletten en andere klussen waar ik minder vaak aan toe kom. Ik werk 20 uur gemiddeld, vriend 36 uur gemiddeld, met 3 kids, vind ik het ook fijn om op mijn vrije dagen er te zijn voor de kinderen, alsnog stofzuig doe ik dagelijks en nog genoeg qua huishouden, maar nooit meer de badkamer, zo fijn is dat, vind ik echt een onmogelijke rotklus met 3 kids om me heen.

 • Trotsemama<3

  Nee hoor ik denk daar ook over.

  Ik zit ziek thuis en breng de strijk al weg hahahah. Heerlijk vind ik dat

 • Vlinder368

  Er zijn ook genoeg mensen zonder kinderen die gebruik maken van hulp in de huishouding. Gewoon doen als je dat wilt!

 • Myrtheflower

  Hahaha mijn schoonouders,, werkeloos thuis, schoonpa met een uitkering, en toch komt de schoonmaak drie uur per week ;). Ze vinden het wel prettig zo volgens mij..

 • B756

  Ik snap je gevoel wel hoor. Wij hebben geen hulp omdat ik het best een ding vind om iemand in huis te hebben rondlopen, maar ook omdat ik er iets van vind dat iemand anders mijn troep schoonmaakt. En dat bedoel ik niet veroordelend naar anderen. Maar iets in mij zegt dat ik dat gewoon zelf moet doen en dat het nergens voor nodig is dat iemand anders dat doet.

  Vroeger thuis hadden we wel hulp, mijn moeder had rugproblemen en kon het niet zelf. Het was altijd de dag voordat zij kwam stress in huis, moest iedereen opruimen want er moest gestofzuigd worden. En mijn moeder ging alsnog even een rondje doen omdat ze zich anders schaamde voor de troep of het stof. Ik zou denk ik precies hetzelfde doen. Hoe fijn ik het ook zou vinden als het schoon is zonder dat ik het hoef te doen, ik zou het toch niet fijn vinden als iemand anders het dan gedaan heeft.

  Haha gekke kronkel bij mij, denk ik. Gelukkig maar dat ik poetsen best rustgevend werk vind 🙈

 • Deniesjeee

  Ben blij dat ik niet de enige ben met die gedachte😂

  Ik word al kriegel als mn eigen moeder gaat afwassen of weet ik t wat. Laat staan iemand die ik niet ken 😅 dan werk ik mezelf liever 10x in de rondte dan iemand anders opzadelen met mijn klerezooi🙈

 • kez

  Dit!

 • nog-even!

  Nee hoor, dat is zeker niet decadent.... En misschien kun je de lat ook wat lager leggen voor jezelf? Je bent maar één persoon, je kunt niet alles

 • Soccer-Mom

  De meesten die huishoudelijke hulp hebben, hebben vaak weinig tijd om het huishouden zelf op te pakken. Als jij vindt dat je huishoudelijke hulp nodig hebt, dan gewoon eens proberen.

 • ~mie~

  Wij hebben 1x per week een halve dag een hulp in het huishouden. Mijn man werkt 32 uur en ik 40+ uur. Ik ga nu waarschijnlijk weer iets minder werken, maar die hulp blijft toch komen hoor :). Heerlijk! En wanneer ik thuis ben (ik probeer mijn werk zo veel mogelijk te regelen dat ik thuis ben als de school uit is) dan kan ik er wel echt voor de kinderen zijn. Gewoon lekker doen meid!

 • Joola

  Zeker doen! Ik werk 1 dag in de week, mijn man 40. We hebben samen een kindje van bijna 2. Noem mij lui, maar wij hebben ook een hulp en het is heerlijk. Omdat onze zoon altijd bij mij is zijn grote klussen zoals de badkamer en slaapkamers enz bijna niet te doen als hij rond rent.