Lief klein jongetje

Lief klein jongetje..
Bijna drie jaar geleden werd je geboren. Wat eerst zo mooi leek, werd al snel een verschrikkelijk nare periode.
Al in de kraamweek, wat huilde je veel, zo intens. Er was wat met je, ik wist het, maar iedereen om ons heen zei dat je gewoon een baby was.. Babys huilen nou eenmaal.
Tuurlijk was ik onzeker, je was mijn eerste kindje, wist ik veel wat het was om een baby te hebben.
Na een week kon ik het al niet meer met je uithouden.. Wat werd ik gek. Allerlei gekke ideeen in mijn hoofd.. Ik moest je hier tegen beschermen voordat die ideeen tot uiting kwamen.
Je werd opgenomen op je 10e dag. Blij was ik! Blij dat je weg was. Rust. Hoop dat mijn vermoedens dat er iets niet met je klopte werden bevestigd.
Nee helaas, na een week kwam je weer thuis. Er was niks veranderd. We kregen de drie R’en mee naar huis. Daar moesten we het mee doen.
Het was verschrikkelijk thuis, met jou.. goh.. wie had dat ooit gedacht.. Het was niet uit te houden met jou.
De lucht werd steeds donkerder.. terwijl het een heerlijk voorjaar was.
Kilometers lange wandelingen met jou, zodat je ook maar even stil was.. Je moest stil zijn.. Je huilde van 7.00 uur in de ochtend tot 0.00 uur in de nacht. Daarna viel je uitgeput in slaap, wij ook.
Zes weken oud was je. Je lag apatisch in de box, al je energie was er uit gehuild. Ik was uitgeput. Je moest hier weg. Hier werd niemand beter van.
Je hele gezicht zat onder de uitslag. Ik wist het. Er was iets aan de hand. Maar weer een week in het ziekenhuis wees uit dat er niks met je was, althans, dat zeiden ze. Ze zullen het wel beter weten.. Een nieuwe moeder weet niet veel.

Een nieuwe moeder weet ook wanneer er wat met haar kind is.. daar hoef je geen ervaring voor te hebben, dat is de natuur die dat regelt.
Je bleek koemelkallergie te hebben. Zie je nou wel?! Wie zei er dat er niks aan de hand was?!
Behalve een machtiging voor de voeding hebben we nooit erkenning gehad.

Nu wordt je alweer 3 jaar. Maar elk jaar rond deze tijd moet ik terugdenken aan deze donkere periode.
Een periode met zoveel pijn. De afkeer die ik heb gevoeld naar jou.. de rare ideeen die ik wilde uitvoeren.
Het gemis van erkenning.
Misschien is de grootste erkenning je broertje die geboren is. De “normale” baby. Een bevestiging dat het ook anders kan.
We hebben veel geleerd, veel doorstaan.
Mijn huilbaby is geen huilbaby meer, het is een bijzonder goedlachse gast.
3 jaar! Wauw!
Time flies 🥰

1646 x gelezen, 4

reacties (24)


 • Moedervanmooieknullen

  Herkenbaar, maar dan bij de middelste, ik zeg ook altijd, baby's huilen, logisch, maar huilen-huilen, is toch wel dat er iets aan de hand is medisch gezien. Hier kwamen we er pas na 4.5 jaar achter waar het weg kwam

 • WVL

  Je verhaal is ergens heel herkenbaar voor mij.

  Met mijn oudste zoon gehad.

  Heel veel huilen, 9 weken lang.

  Toen hij 3 weken oud was werd hij ook opgenomen. Ik zei toen al dat het er op leek dat hij last van zijn maag had of zo.

  Nee ... dat was het niet en was bezorgde moeder. Eerste kind bla bla bla... na een weekend weer mee naar huis. En het ging weer door het huilen hele dag door. Veel wandelen om even geen huilende baby te horen . Niet in de middag slapen of zo . Ik zeg niet dat een baby de hele dag moet slapen maar een keer een uurtje moet toch gaan?

  Weer een keer naar de huisarts ook hier : Nee niets aan de hand , gewoon een baby en je bent eerste keer moeder bla bla bla.

  Toen hij 9 weken oud was de moet bij mekaar geraapt weer naar de huisarts, de volgende dag weer die dag erna weer. Ik wist het zeker in de tussen tijd op Google gekeken. Ik kwam uit op reflux zelfs, verborgen reflux.

  Dit tegen mij huisarts gezegt . Na overleg met kinderarts toch met medicatie gestart.

  Dit werkte eerst niet weer een opname . Hier met andere medicatie begonnen.

  Wat een wereld van verschil!!!

  Moeder instinkt had gelijk! 100%.

  Hij heeft tot zijn 3 jaar medicatie er voor nodig gehad! Ik denk zelf dat het behoorlijk aan het irriteren was die maag en slokdarm waardoor hij zo lang medicatie nodig had.

  Mijn dochter is in december geboren . Ook met 3 weken weer de zelfde klachten.

  Reflux ook verborgen reflux.

  Weer maar huisarts maar ze was te klein , even aan kijken .

  3 weken vol gehouden weer naar huisarts .

  En echt gevraagd of hij mij wilde helpen en niet weer zo lang mij wilde laten lopen met een huil baby. Niet weer zo'n donkere wolk . Niet weer nare gevoelens van spijt dat je er bent.

  Ook zij kreeg medicatie , ook hier weer een wereld van verschil. Zo blij!

  Wat ben ik blij en trots op mijn 2 kinderen!

  Nu ook een hele lieve en fijne baby.

  Moeder instinkt had weer gelijk!

  Je moeder instinkt krijg je niet zo maar die heb je gekregen om je kinderen te beschermen. En probeer er echt naar te luisteren want het moeder instinkt heeft vaak gelijk!

 • NewBaby2018

  Bijna een kopie!

  Naar dat het zo is gegaan, gelukkig is het verholpen met medicatie! En goed dat je naar jezelf hebt geluisterd ❤️

 • tweede83

  ongelooflijk dat het zo lang moet duren voordat er iemand je serieus neemt en naar je luistert. Vreselijk dat jij je er zo naar van hebt gevoeld, je word gek en radeloos. Maar tjonge, 3 jaar alweer! Vond dat zelf ook een heerlijke leeftijd. Geniet van hem

 • NewBaby2018

  Bedankt! 💙 Genieten doen we zeker!

 • TrotseMama<3

  Wat erg... ik zat vol verbijstering te lezen... dat ze jou toch niet beter geholpen hebben..wat moet dit een ongelofelijk nare periode geweest zijn. Jeetje zeg...

  Fijn dat het nu zo goed gaat iig.

 • NewBaby2018

  💙

 • 2de-

  Hier juist zelfde gehad en begrijp je helemaal het was echt heel zwaar en niemand wou luisteren en niemand begrijp hoe het thuis was , eerste 4 maanden niks anders dan krijsen en weinig slapen tot we een professor hadden gevonden dat echt geluisterd heeft! Het huilen bleef nog hele dag door het krijsen was al weg. Tot 1 jaar en toe

  was het over.

  helemaall uitgeput en uiteindelijk in een zware depressie beland.

  Maar uiteindelijk is alles goed gekomen en ben blij dat het ook bij jou zo was!

 • NewBaby2018

  Aah naar dat je ook zoiets hebt moeten doormaken 😪

  Gelukkig is het nu goed!

 • Kelly94

  Koemelkallergie zit aan mijn mans kant in de familie. Bijna al mijn nichtjes en neefjes hebben het. Geen 1 heeft de erkenning gekregen, onder het jaar willen de artsen dat niet doen. Bij de oudste hebben ze een lange, zware weg afgelegd tot ze wisten wat het was. Bij de rest kwamen ze er gelukkig sneller achter.

  Nu is hij al drie jaar las ik, leuke leeftijd vind ik. Geniet ervan!

 • NewBaby2018

  Bedankt!

  Ja... met de eerste moet je iedereen zien te bewijzen..

  Bij onze tweede was het ook een kortere weg met minder angst, onzekerheid en gehuil.

 • verrassing2019

  vanaf dag 1 gehuild ik wist dat er iets niet klopte maar ze konden niks vinden is mijn 2de kindje ik gaf bv dacht is mijn melk niet goed of heb ik niet genoeg maar ik kolfde dus was voldoende en hij kwam goed aan groeide goed alleen huilen hield nooit op ze dachten in de 1ste week verkorte tongriem geweest bij de kno dat was het niet en baby was 4 maanden bv was achteruit gegaan overgaan fv maar huilen hield niet op ik was moe op uitgeput ik zei steeds er klopt iets niet huisarts wilde mij niet geloven er is niks zei steeds, de kleine greep ook vaker naar zijn oor..

  ik heb de kno arts gebeld ze hebben ene bericht achtergelaten en hij heeft mij terug gebeld gelukkig ik heb mijn verhaal verteld dat hij veel huilt al vanaf dag 1 en grijpt nu ook vaker naar zijn oor ik denk ooronsteking maar de huisarts wilt mij niet doorverwijzen er is niks zegt hij steeds.

  de kno en huisars kende elkaar toevallig heel goed (wist ik niet) kno arts zei zeg maar dat ik wil dat hij je doorverwijst zodat ik ernaar kan kijken zijn oren.

  daar zat ik dan bij de kno na doorverwijzing van de huisarts en na onderzoek zei hij ik vermoed middenoorontsteking hij moet buisjes krijgen.

  baby van 6 maanden inmiddels op gesprek bij de arts geplande dag was genaderd en we reden naar de ok hij kreeg mondkapje 😢😢😢😓😓😓ik huilen daar want zakte in mijn armen weg zooo wat was dat een k.t gevoel ik liet hem achter en ging naar de uitslaapkamer wachten op mijn kanjer van 6 maanden en daar kwam hij we waren aan het wachten dat hij wakker zou worden ondertussen kwam de kno arts uit de ok en deed 👍zooo wat goed dat je naar je moederinstinkt hebt geluisterd en heb doorgezet gedramd bij de huisarts en bij had gebeld beide oren zaten dicht flinke midden oorontsteking..

  ik kon die huisarts wel verrot schelden als die nou gelijk had geluisterd en steeds maar van ik zie niks oren zien er goed uit Duuhhhh dat je niks ziet zooo diep kan je niet kijken.

  na de buisjes was het huilen over 💃🏻💃🏻maar wel 6 maanden lang huilbaby gebroken dagen nachten je kind zo zien kreunen van de pijn.

  Hij is nu 4 jaar en hij heeft al de 3de buisjes.

 • NewBaby2018

  Poeh, ook al zo heftig. Goed dat je hebt geluisterd naar je gevoel! Die klopt altijd ❤️

 • Cactus-

  Wat een verhaal, wij zitten op dit moment in een huil rollercoaster..

  Onze kleine heeft vandaag 10! uur gehuild en is op dit moment nog steeds bezig.. we zijn vanmiddag langs de hap geweest maar weer weg gestuurd "gezond ventje van 3 weken, huilen hoort erbij"..

 • NewBaby2018

  Nou geloof mij. Een baby die niets mankeert huilt geen 10 uur op een dag.

  Hou het goed in de gaten! Laat je moederhart spreken. Bel en bezoek ze plat, ze moeten je serieus nemen hierin! Consultatiebureau, huisarts, kinderarts, iedereen die ook maar iets met babys te maken hebben! Heel veel sterkte ❤️

 • Cactus-

  We zijn op het moment ook helemaal radeloos en dan heb je het mooie paasweekend dat je niks geregeld krijgt (de hap deed al moeilijk vandaag om een afspraak in te plannen).

  Bedankt, ben niet snel overstuur maar vanmiddag heb ik uit wanhoop ook zitten huilen

 • Moedervanprinses

  Probeer een goede ostheopaat. Ben nu 2 keer geweest en mijn meisje van 7 weken huilt overdag niet meer. Alleen nog in de avonden en daar zijn we nu mee bezig.

 • NewBaby2018

  Ja! Kan ook goed helpen! Wij zijn destijds bij chiropractor geweest. Je hoort vaak van het KISS syndroom. Zijn babys ook erg onrustig van en huilen veel.

 • Cactus-

  Osteopaat hebben we vandaag voor gekeken maar gezien het paasweekend kunnen we niet eerder terecht dan dinsdag

 • wish2bmom88

  Ik was vroeger zo’n huilbaby. Mijn moeder heeft zich na talloze afwijzingen af laten schepen met “het hoort erbij”. Toen ik 16 was kwamen we er per toeval achter dat ik het KISS-syndroom (toen inmiddels helemaal uit de hand gelopen natuurlijk) had. Ben toen lang behandeld bij een manueel therapeut. Huilend van geluk kwam ik bij die man vandaan. Na 16 jaar was de pijn weg. Pijn waarvan ik niet wist dat ik het had. Want inmiddels hoorde die pijn “er gewoon bij”. Ik kreeg weer energie, want tot die tijd kostte het me allemaal te veel en werd de persoon die ik altijd al had moeten zijn. Luister naar je hart en bewandel alle wegen om de oorzaak te vinden. Een kind huilt, ja. Maar de hele dag? Nee!

 • Barbamammie79