Ik kan het niet...

Ik kan het niet, mij moederlijk opstellen in de nacht.
In de nacht verander ik in een monster, welke haar kind het liefst niet ziet.
Overdag vind ik onze jongste zoon de perfecte baby, hij is lief, goedlachs, kan zich heel goed lekker vermaken in de box, kan super goed met zijn grote broer. Je zou hem bijna vergeten, zo tevreden.

7 maand is hij nu, een lekkere grote gast van 72 cm en ruim 9 kg, niets geen baby’tje meer.
Zoals al benoemd, een voorbeeldig kind, het enige wat hij niet doet is doorslapen. Hij wordt zo’n 1 a 2 keer per nacht wakker.
1x kan ik als nachtelijk monster wel verdragen, hup fles erin en verder slapen...
Maar 2x... wauw, wat een verschrikking. Heeft ie alweer honger? Zoekt hij nabijheid??
Moeders die zo positief praten over co-sleeping, hoe dan?!
Hoe kan je slapen met zo’n klein aapje wat met zijn grijpgrage handjes overal aan zit en alleen maar aan het kieren van het lachen is..
Zo lief 😍
Hup, in je eigen bed weer, dit wordt ook niks, samen slapen..

Ik heb mijn vriend maar weer naar hem toegestuurd..
Geloof me.. ik wil met alle liefde aan het bed van mijn kind staan, maar ‘s nachts is er geen haar op mijn hoofd die heel lief en aardig kan zijn..
Hoe graag ik het ook wil, hoe vaak ik het ook probeer... Het monster wat dan s nachts mij overneemt .. om je voor te schamen 🙈

2400 x gelezen, 6

reacties (30)


 • Gelukkigiemand

  Je wil niet weten wat ik er nachts allemaal uitkraam 🤣🤣 ik vloek eigenlijk nooit, behalve in de nacht🙈

  *niet tegen mijn kind hoor. Tegen mezelf en soms ook mijn vriend

 • MDA2016

  Alsof ik mijn eigen verhaal lees! Hier ook een monster wat vaak huilend/ krijsend wakker wordt en niet meer slaapt totdat ik hem getroost heb. Ook ik kan niet vrolijk zijn en heb dan hele slechte zin!

  Ik weet niet of het een fase is, maar het mag snel voorbij zijn

 • Moedervanmooieknullen

  Herkenbaar hoor meid, 1x ach is te doen, maar als ze vaker komen, nou berg je dan maar, dan mopper ik iedereen gewoon gezellig wakker. Sorry haha.

 • mijn~meisje

  helaas soms hier ook herkenbaar... Alleen mag ik er meestal wel 5 keer per nacht uit. Ik heb inmiddels wel geleerd om op tijd aan de bel te trekken voor ik gek word of ga schreeuwen. Dan mag mijn man het over nemen. Mijn zoontje is nu 1,5 en als die zijn zus achter na gaat mogen we nog 2 jaar

 • Peepah

  Bij mijn eerste kindje vond ik het niet erg. Met nr 2 ben ik dag en nacht entertainment. Dat vind ik wel heftig. Gelukkig heeft mijn lieve vriend 3 a 4 dagen vrij

 • Lomma

  Pf hier ook hoor.. Meneertje is 6 maanden en komt snachts ook nog 1 a 2 keer.. Terwijl mijn oudste met 3 weken al doorsliep.. Ach ja ooit haal ik het slaaptekort wel weer in..ooit....

 • Fixiebliss

  Hahaha het lijkt wel alsof ik over mezelf lees.

 • Duivelse-badeend

  Zooooo herkenbaar 😂😂😂 ik heb mijn jongens ook oprecht geleerd dat ze voor ik een bak koffie in Mn mik heb niet aan Mn hoofd moeten zeiken! Ze weten t dondersgoed want ze gaan in de ochtend naar papa 😂 mochten ze mij nodig hebben krijg ik eerst de vraag mama..... is je koffie al op?? 😂😂😂 oeps...

 • jod

  Fantastisch. Wat goed! Je kent je eigen grenzen en leert deze aan je kids. Wat een top voorbeeld!

 • Mijnmeisje2016

  Mijn dochter ging pas doorslapen met 2,5 jaar daarvoor moest ik er soms wel 7x uit.

 • DoubleVee

  Hier juist hetzelfde... Bij 7 maanden 1 of 2 keer wakker per nacht lijkt mee een droom :-)

 • Barbamama87

  Vind het zo herkenbaar. Toen ze net geboren waren, geen probleem. Maar zodra ze ouder worden kan ik er niet meer tegen.

 • MamaJL

  En dan vooral als ze een tijdje door hebben slapen, als ze dan weer twee weken lang iedere nacht komen kun je me bij elkaar vegen.

 • Mamavan4schatjes

  Ik vind t niet gek hoor. Jij kan er niet tegen. Je hebt ochtend mensen en avondmensen. Je hebt mensen die er wel 5 keer uit kunnen s nachts, zoals ik. En je hebt er die dat niet kunnen. Voel je er niet rot onder. Het enige dat je kunt doen is bedenken dat je baby het niet expres doet en dat dit een keer afgelopen is....

 • M2015.2018

  Heel herkenbaar

 • Marie86

  Ik ben ook schuldig!! Maar gelukkig is het echt een kind van mij, die meld zich snachts bijna niet meer 🥰

 • LadyVee

  Niks om je voor te schamen, ik ben zelfs nu nog bloed chagrijnig en vloek wel even in mezelf als ze nu nog wakker worden. Ik zou gewoon goede afspraken maken met je vriend zodat je ook gewoon eens door kan slapen!

 • B756

  Ik sta altijd grommend en zuchtend op, en dan lukt het me in de babykamer wel om rustig te blijven. We hebben er een grote fauteuil staan, waarin je heerlijk kunt hangen. En een proefje voor mijn voeten, zo'n nek kussentje voor in het vliegtuig en een dekentje voor mij er bij. Alles voor mijn comfort 😄 Ik wil al m'n bed niet uit, en als ik dan ook nog koud en ongemakkelijk zit.. 😤

 • MamaJL

  Nooit in slaap gevallen op je babykamer, als je daar zo comfortabel kunt hangen?

 • Florien84

  Denk dat geen enkele ouder happy snachts aan het bed sta. Ik vind mijn eigen nachtrust ook belangrijk dus wanneer mij lieve, schattige, voorbeeldige baby in de nacht wakker wordt, dan word ik daar ook niet vrolijk van. Ik doe het met alle liefde maar happy nee.

 • Lovelyness76

  Heel herkenbaar maar ik probeer juist te genieten in de nacht van hem.Nu nog even van mij,nog even tijd samen terwijl de wereld nog om je heen slaapt.Of de tijd even stil staat.Probeer het in iets positiefs om te zetten.

 • Anna-76

  Haha herkenbaar hoor☺️

 • Vi3r-kindjes

  Bij mij gaat het zo: Allemaal prima die nachten tot ik op een bepaald moment er klaar mee ben. Dat merk ik aan mijzelf dat ik gewoon geen geduld meer kan opbrengen. Op dat moment (vanaf 6 maanden mag het pas van mij, eerder vind ik het zielig haha) maak ik het IKEA co-sleep bedje los en gaat de baby naar zijn/haar eigen kamet en laat ik de baby huilen ipv in slaap bv geven. Tuurlijk geen uren huilen, maar gek genoeg gaan mijn kinderen dan na max 20 minuten slapen (heb dit 3x meegemaakt op deze manier met de leeftijden 6 maanden, 8 maanden en 12 maanden). Het gekke is dat ze dan vrijwel meteen gewoon doorslapen en ook overdag goed slapen! Maar ik moet er dus wel echt klaar voor zijn, eerder kan ik het dus niet.

 • Druif89

  Oooh ben zo schuldig

 • Ram2012

  Hallelujah! Ik dacht dat ik de enige was!

 • Vayenn

  Haha heel herkenbaar.

  Onze 2e dochter sliep heeel slecht het eerste jaar (lees:nooit). Ik ging er vaak wel 8x per nacht uit, en dat 13 maanden lang! Ik was echt een ‘momzilla’ op een gegeven moment. Ik heb wel eens 2 lichtschakelaars dwars door de midden geslagen omdat ik WEER van Mn bed af moest🤬🔥.

  Het is uiteindelijk goed gekomen, en ik houd zielsveel van mijn dochter. Onze band is alleen maar sterker erdoor geworden. Maar op dat moment kon ik het wel schijten hahaha.

  Nu zwanger van de derde en ben heel benieuwd hoe deze kruimel gaat zijn s’nachts.

  Ik denk maar zo; erger dan mijn dochter langer niet worden😅

 • Bby4

  Mijn meisje van ruim 6 mnd slaapt al heel lang door. Laatst was ze ziekjes en in de nacht wakker. Ik kon het ook niet, ik was ook een monster en had ook echt spijt van me gedrag. Ze ligt naast ons in haar ledikantje, maar als ze wakker wordt leg ik haar naast mij en slaapt ze meestal meteen verder. Anders blijft ze wakker in der eigen bedje. En ik heb daar gewoon geen energie voor. Dan maar een kind in me bed hoor.. Ik hou van me slaap en heb dat ook nodig.

 • Marj0lein

  xD hahaha ik vind t grappig.. ik ben ook zo👌🏻 Sorry need my sleep!! Dus voor de nachten hebben we de man

 • Lewi

  Hahaha sorry kan er wel om lachen. Ik heb ook wel eens dat ik de knop niet kan omzetten, maar troost je ik moet er al 4,5 jaar iedere nacht uit. Nu gemiddeld nog 3-4 keer, maar met vlagen en periode's is dit 20x. Het kan dus erger! Op mijn eigen slaapkamer / co sleeping heb ik geprobeerd maar werkt bij mij niet. Bij beiden kids zijn ze dan nog vaker wakker. Kan gewoon de zorg voor het kind je man dan niet doen snachts? Hier niet want manlief slaapt overal doorheen en heeft echt een paar trappen onder zijn kont nodig eer hij opstaat.. dan ben ik alleen klaar wakker.

 • Mammiiesammiie

  Ik herken dit zo erg. Als 1 van mijn kinderen(6 en bijna 4) snachts roepen om wat dan ook ben ik ook zoon loeder moeder. Wil echt lief en leuk doen maar lukt me gewoon niet. Over +/- 6 weken word onze baby geboren en weet van me zelf dat ik er dan veel beter tegen kan omdat zij me echt nodig heeft en niet roept omdat het hard waait buiten of omdat het nog donker is.