Termijnecho

Wat een bizarre week weer met de corona. Doordat maatregelen zijn verschoven naar 1 juni hebben we onze bruiloft in mei moeten verplaatsen. We hebben i.v.m. de zwangerschap ervoor gekozen deze naar volgend jaar te verschuiven. Gelukkig hebben we de kleine nog om dit jaar naar uit te kijken, dat maakt het wel wat minder erg. En het idee dat die kleine er dan volgend jaar gewoon bij is, daar smelt ik nu al van!

En we hebben weer een mijlpaal bereikt, de termijnecho! Vrijdag ben ik alweer 12 weken zwanger, 3 maanden!!!

Vanmiddag had ik de echo. Toch maakte ik me stiekem weer ongerust. Ik moest i.v.m. de corona maatregelen alleen. Wat is dit jammer dat je dit niet samen kan delen na zo een lang traject. Gelukkig kon de hele echo op video tegen betaling op een USB gezet worden. Ook heb ik het zelf gefilmd zodat ik het gelijk kon doorsturen.

Ze begon gelijk dat het hartje klopte, fjieuw dat is toch altijd weer een enorme opluchting. Ze liet het hartje ook gelijk horen, kippenvel! 🥰

Ze werd even weggeroepen, maar ik mocht het echo apparaat vast houden tegen mijn buik dus kon ik even alleen genieten van de kleine, die ook nog even met zijn beentjes wiebelde. 😍

Zo bijzonder om te zien dat ie van een gummybeer twee weken geleden naar al echt een klein mensje gegroeid is. Inmiddels 11.8 cm groot. Qua lengte zit ie iets onder het gemiddelde, maar dat kwam ook omdat ie zo krom lag. De andere metingen waren allemaal gemiddeld.

De placenta ligt aan de achterzijde. We zagen wel een uitstulping van de plecenta. Dit is volgens haar echter geen probleem, je doet er ook niks aan.

De kleine groeit op schema en ik ben helemaal verliefd 😍🥰

De 20 weken echo staat ook al gepland. Helaas valt deze ook binnen de corona maatregelen, dus zal mijn partner hier ook niet bij aanwezig mogen zijn.

Ik hoop maar dat na 1 juni die corona ellende weg is en we weer normaal kunnen gaan leven. Want ik snap de maatregelen echt wel, hoe eerder die corona weg is hoe beter.

Ik ga weer verder in mijn bubbel❤️❤️❤️

666 x gelezen, 3

reacties (24)


 • Freyfrey

  Awww wat lief de foto! Het is nu al een mini mensjes!! Ongelooflijk dat er zo veel verschil is met 2 weken geleden.

  Veel succes ermee meis!! Dikke knuffel en kus :

 • NB91

  Zo schattig die voetjes er ook bij he,🥰

  Ik vind het ook heel bijzonder om te zien hoeveel verschil er elke keer is!

  Dank je wel 😘

 • LittlePea

  Oohh placenta aan de achterzijde, dan ga je het snel voelen zeggen ze ♥️

  Maar hopen dat die corona maatregelen snel versoepeld worden, dit is wel mega sneu allemaal!!

 • NB91

  Ik hoop het! 😍 Vriendlief kan niet wachten tot hij het kan voelen.

  Ja het is even anders dan dat we hadden voorgesteld maar ik ben blij dat de echo's in ieder geval wel doorgaan. En dat we tegenwoordig de mogelijkheid hebben om het te filmen Ed.

 • Ekyam83

  Fijn dat het goed gaat met jullie kleine frummel!

 • NB91

 • ReasonNr2.3

  Wat fijn dat het goed met je gaat! Rare tijd om zwanger te zijn. Ik heb mijn 3D echo & babyshower ook afgezegd. Minder belangrijk in deze tijd maar wel heel jammer van je huwelijk. Geniet van je kleine hummeltje💋

 • NB91

  Nooit verwacht dat door het virus zoveel dingen niet zouden kunnen. Alles is minder belangrijk, als die kleine het maar goed doet. Ondanks dat het uiteraard jammer is. Ik kan me voorstellen dat je uitkeek naar je babyshower en 3d echo 😘

 • Dessa

  Ja, die corona-ellende maakt de dingen helaas anders dan we allemaal gehoopt hadden. Jammer dat jullie de bruiloft moeten uitstellen en dat je de echo's alleen moet doen, maar wat superfijn dat het kindje het goed maakt en dat het hartje nog steeds vrolijk klopt! Zelf maak ik me wel zorgen over de bevalling en de kraamtijd in mei. Ik heb al gezegd dat mijn man het uit zijn hoofd moet laten om verkouden te worden, anders moet ik straks alleen bevallen! Ik moet er niet aan denken. Maar goed, de maatregelen moeten nou eenmaal. We maken er maar het beste van!

 • NB91

  Ja liever nu alleen naar de echo's dan straks alleen bevallen dat lijkt me echt een hel! En dat de kleine het goed doet is het belangrijkste.

  Ik hoop voor je dat je man erbij kan zijn!

  Hopelijk helpen de maatregelen en wordt het snel rustig.

 • Momiji

  Toelichting over de Spaanse griep en o.a. de reden waarom ik zelf nog geen nieuwe datum durf te plannen voor onze gecancelde bruiloft:

  De Spaanse griep had 2 waves. De eerste was goed te doen niet te zwaar en toen er ook nog warmer weer kwam was er hoop. Maar aan het einde van augustus had zich een zeer dodelijke mutatie ontwikkeld. Deze tweede wave heeft de meeste slachtoffers gemaakt.

  Er was sprake van een zgn ‘W curve‘ wat betekende dat het ook de groep 25-35 hard raakte. Deze wave doodde mensen binnen 24 uur dmv een zgn cytokine storm. Overreactie van het lichaam op infectie waarbij men voornamelijk verdronk in eigen long ontstekingsvocht. Cytokine storm reacties in proefdieren is de reden waarom SARS vaccins niet lukten.

 • Momiji

  Wat hebben jullie als nieuwe datum gekozen? Wij hebben ook onze bruiloft gecanceld, nieuwe datum word waarschijnlijk 15-05-21 maar eigenlijk durf ik t nog niet helemaal vast te leggen omdat volgens veel virologen het coronavirus waarschijnlijk terug gaat komen na een dip en dan in een ergere vorm. Zo’n beetje als wat bij de Spaanse Griep is gebeurd.

 • NB91

  22 mei 2021. Ik mag hopen dat het dan toch wel eens klaar is. Mocht het dan toch weer niet kunnen dan verplaatsen we de datum gewoon weer. Beetje positief blijven. Het is over ruim een jaar. We zien het wel hoe het dan is. 1.5 jaar geleden hielden we geen rekening met een virus, dus nu gaan wij dit ook niet doen voor volgend jaar.

 • P_ck

  Hè wat vervelend dat jullie bruiloft verplaatst moet worden. Maar zoals je zegt je krijgt alsnog iets heel moois dit jaar en trouwen in deze ellende is ook niks.

  Wat super fijn dat je echo zo mooi was en dat je stiekem even alleen mocht genieten. 🥰

  Lekker van genieten 😘

 • NB91

  Ja het is overmacht. En beter verplaatsen en straks allemaal gezond zijn dan (als de mogelijkheden er was) het door laten gaan en allemaal zieke (of erger) hebben.

  Ja heel speciaal 🥰

 • ICSI_

  Wat fijn voor jullie 🥰.

 • NB91

  Hopelijk kunnen jullie dit ook snel😘

 • Rupsie

  Wat fijn dat het zo goed gaat met de kleine! Echt super mooie echo heb je meegekregen. Volgens mij meet onze echoscopist anders, die kwam op 8 cm, maar meet zonder de lengte van de beentjes voor de bepaling van de termijn.Wat een tegenvaller dat jullie bruiloft verplaatst moest worden, de dag waar je al zo naar toegeleefd hebt. Fijn dat je er toch positief naar uit kunt kijken en straks jullie kleine wondertje er gewoon wel bij is!

 • NB91

  Ik had de hele echo op usb gevraagd, stond alleen een filmpje op. Dus we hebben wat screenshots daaruit gehaald 😅 Hij werd ook van kont tot kop gemeten. Dus geen beentjes mee gerekend. Dus lagen ook in de lucht🤭

  Ja het is echt jammer maar snap het echt heel goed. Hoe eerder dat virus uitgeroeid is hoe beter. En we hebben gelukkig die kleine waar we dit jaar nog naar uit kunnen kijken. Trouwens kunnen we altijd die kleine is toch wel een ander dingetje. En gelukkig konden we alles wat we geregeld hebben allemaal makkelijk verplaatsen naar volgend jaar.

 • NB91

  Ik denk dat je gelijk hebt. Ik zie nu boven een andere echo 8.4 cm staan. Straks maar even goed op het meegegeven formulier kijken😅

 • Zeldawarrior

  Wat ontzettend fijn, gefeliciteerd! 😁

 • NB91

  Dank je wel🥰

 • Babygirlontheway

  Wat fijn ❤️

 • NB91

  Heel fijn😍