Joël kan kruipen

Het is niet bij te houden hoe snel of ie gaat met z'n ontwikkeling. Met 4 maanden kon hij rollen, van buik naar rug en weer terug. Met 5 maand draaide hij steds rondjes om zijn as... Met 6 maanden en een week ging hij tijgeren, met 6,5 maand kon hij zelstandig gaan zitten en nu is hij 7 maanden en een week en staat hij, loopt hij langs de meubels en kruipt hij ook echt op handen en knieën. Natuurlijk mag je kinderen niet met elkaar vergelijken, maar ik vind het wel leuk om te zien dat het zo verschillend is. Levi kon met 8 maanden net een beetje zitten en wat tijgeren. Hij stond daarna ook vrij snel en liep ook langs de meubels met 9 maanden. Met 12 maanden kon hij lopen. Opzich was hij daar dus ook wel redelijk vlot mee. Zal mij echt benieuwen hoe snel Joël daar mee is. 


Heet eten gaat ook goed. Sinds 6 maanden ook langzaan begonnen met warme maaltijden en hij vindt het helemaal geweldig. Nu hij kan zitten eet hij ook mee aan tafel en heeft tot nu toe nog alles met smaak opgegeten. Ben nog niets tegen gekomen dat hij niet lustte. Ik maak het eten zelf klaar, hij heeft tot nu toe gehad: rode bietjes, bloemkool, broccoli, rodekool, witte bonen in tomatensaus, wortels, spinazie en sperziebonen. Vaak doe er ook nog wat vlees bij, gehakt heel fijn geprakt. Levi was ook zo'n goede eter, maar hij at pas met 8 maanden met de pot mee. Eerder wilde hij niet. 


Het enige waar Levi eerder mee was, was met tandjes. Joël heeft nu sinds een week 1 tandje door. Levi had met 8 maanden al 4 tandjes. Joël is nu vaak 's nachts ook wakker en ik heb het idee dat hij ook een beetje angstig is, wordt wakker en is helemaal in paniek. Pas als we hem even hebben opgepakt en weer terug leggen gaat hij weer slapen. Ook wil hij nog wel een nachtvoeding, die ik hem dan ook geef. Verder gaat het slapen wel goed. Hij is overdag sinds een paar weken ook ineens veel langer wakker. Kan nu echt 3 uur wakker zijn. Sinds een week slaapt hij dan ook nog maar 2 keer op een dag. Daar was Levi ook vrij vlot mee. 


Erg leuk om dit zo weer opnieuw mee te maken. Het zal nu ook de laatste keer zijn, dus als het hele corona gebueren weer voorbij is, ga ik een begin maken met de babyspulen verkopen. Aan de ene kant is het goed dat we dit achter ons laten, maar aan de andere kant heb ik ook wel zo iets van, oh, jammer dat ik dit allemaal niet bewaren kan, vond het zo leuk. Maar ja, dat is even doorbijten en er komen weer genoeg nieuwe dingen voor in de plaats! 

577 x gelezen, 0

reacties (6)


 • Pumpkinious

  Zo leuk

 • Happylife87

  Jeetje wat een snelle!

  Net wat je zegt, je mag niet vergelijken

  Maar onbewust doen we dat soms allemaal wel eventjes.

  Mijn zoon is sterk in zijn eigen wil. En sterk in zijn lichaam. Maar hij gebruikt hey nog niet. Vind het liggen wel prima.

  Zitten wilt hij wel. Als we hem neerzetten en nog steun geven gaat het goed.

  Maar alles wat meneer zelf moet doen vertikt hij.

  Behalve als het om eten gaat haha (lijkt dan net op onze labrador, die doet ook alles voor eten)

  Dan helpt hij wel met de lepel naar zijn mond te brengen.

  Maar leggen we een stukje brood voor hem neer. Pakt hij het niet met zijn handen en wacht/schreeuwt net zo lang tot wij hem weer helpen!

  Krijgen we onze handen nog vol aan

  Want ook met op de buik liggen. Als hij er genoeg van heeft. Zet hij het pp een schreeuwen.

  Laat hem.soms eerst nog even liggen, om niet gelijk te helpen. Maar als het echt krijsen wordy. Ja dan help ik hem wel.

  Lijkt soms gefrusteerd te zijn. Wilt jet wel, draaien maar doet het niet... en lukt ook nog niet.

  Terwijl hij echt wel krachtig is

 • My-Two-Pride-and-Joys

  Ow dat is jammer inderdaad als ze het gewoon niet proberen. Je wilt ze stimuleren maar ja ze moeten het zelf gaan doen uit eindelijk. En dat hij dat eten niet pakt vind ik wel bijzonder, hier pakt meneer alles aan als ik hem geef haha. Hij heeft ook meteen door als iemand hier iets eet. Net werd ie zelfs boos omdat ik hem wilde helpen met zn koekje.. Hier heeft hij ook een heel sterk karakter, niets ontgaat hem en is heel nieuwsgierig. Misschien wacht jouw kleine wel tot dat hij het dadelijk allemaal in 1 keer kan, gebeurt ook wel eens. Gewoon blijven stimuleren, komt vast vanzelf wel goed!

 • Happylife87

  Ach we zullen wel zien wat er allemaal nog gaat komen. Aan ene kant denk ik soms.. toe maar jongen, je kunt het heus wel.

  Aan andere kant vind ik het allemaal al te snel gaan dus liever nog niet...

  Maar stimuleren om te draaien doen we zeker. Helpen, oefeningen. En ach als hij op zijn vader lijkt. Kunnen we nog lang wachten voor hij dingen doet als kruipen, en lopen etc. Was mijn man ook erg laat mee hahaha

 • Nog-even!

  Wauw,, wat een snellejelle!!😊

 • My-two-Pride-and-Joys

  Haha ja mn moeder zei al.. hij had Jelle moeten heten 🤣