Zwanger en extreme angst

Hoi allemaal.

Ik ben op de helft van mijn zwangerschap en waar ik de eerste weken bang voor een miskraam was ben ik nu bang boor het bevallen. De ergste dingen gaan door mijn hoofd van wat er allemaal kan gebeuren. Inmiddels is dit zo extreem dat ik 24 u per dag mezelf angstig voel. Ik voel me er doodongelukkig onder en op sommige momenten bedenk ik me zelfs als ik deze angst van te voren had had ik het niet gedaan. Ik heb binnekort een afspraak bij de pop. Is iemand hier bekend mee of met psychische problemen uberhaupt tijdens de zwangerschap?? En misschien tips om hier iets beter mee om te gaan

1096 x gelezen, 2

reacties (7)


 • Yune

  Je kan de (e)- boeken lezen van Vrijegeboorte en Mijn reis naar binnen van Anna Myrte Korteweg. Ze heeft ook een cursus die je kan volgen (en die deels door ziektekosten verzekeringen wordt )

  Door kennis op te doen over de baring, en hoe 't werkt in samen hang met jouw eigen mentale gesteldheid, om in rust en regie de zwangerschap te beleven en te bevallen.

  Ik zou het zeker aanbevelen (op haar site heeft ze ook nog een verkorte versie in e book formule) die de hoofdpunten nog eens benadrukt.

  Het klinkt misschien zweverig, maar is t totaal niet :)

 • Charliecharlie

  Heel goed dat je naar de POP gaat. Die zullen je zeker kunnen helpen. Misschien is zelfs medicatie de beste optie, dat wegen ze daar ook af.

 • Amatullaah

  Kzou zeker naar de psycholoog gaan. Ik had bij de 3de wel een angst opgebouwd door de vorige bevallingen (terwijl die redelijk goed gingen) maar het gaat om de controle loslaten..

  Ik heb bij de laatste het ook tegen gehouden.. dusja ga dit zeker bespreken ook

 • JustAMom

  Ik wou zeggen: vraag om doorverwijzing naar de pop, maar die heb je al. Hopelijk helpt je dat. Bij mij had het zéker meerwaarde. Sterkte 😘

 • Miepsss

  Ik ben ook vanwege angsten bij de POP poli geweest. Niet de angst van het bevallen, maar de angst om het niet aan te kunnen etc.

  Op een gegeven moment kom je in een vicuele cirkel van angst, waardoor het niet stopt.

  Bij mij was het na de kraamweek volledig verdwenen.

  Praat erover met mensen om je heen, deed mij erg goed. Je bent niet de enige, onthoud dat! Het komt zóó veel voor..

  Sterkte! Het komt echt goed!

 • jjma

  Wat heftig voor je! Goed dat je hulp zoekt. Je bent niet de enige die daar last van heeft!

 • Chudo

  Wat rot voor je zeg. Ik had de laatste 3 weken van mijn zwangerschap heel veel angst en somberheid. Was zo bang en angstig, zo naar! Het is helemaal weg gegaan dat gevoel toen ze was geboren en zit op een roze wolk momenteel. Ze is nu 3 dagen oud☺

  Goed dat je hulp hebt gezocht! Alles komt echt goed