Te vroeg gejuicht

In mijn vorige blog schreef ik dat ik bijna geen kwaaltjes had. Ik had me stil moeten houden..
De vorige zwangerschap van mijn dochter had ik HG inclusief ziekenhuisopnames en helaas ben ik ook deze zwangerschap weer net zo misselijk als het maar kan.
Het overgeven valt op dit moment nog mee, maar de misselijkheid is zo intens (24/7) dat ik me afvraag of ik momenteel niet de droge variant van HG heb.
Ik zit weer volledig in de ziektewet. Kan niets anders dan hele dag op bed liggen. Ik heb momenteel 3 keer per dag emesafene, maar het doet voor mijn gevoel heel weinig.
De vorige zwangerschap heb ik de fout gemaakt door helemaal niet meer te gaan eten en drinken (omdat ik toen nog niet wist dat je soms het 'normale' eten niet binnen houdt, maar het 'abnormale' (denk aan chips etc.) wel lukt).
Ik heb dus nu de complete schema's van de diëtiste, gespecialiseerd in HG zwangerschappen, er bij gepakt en ik probeer steeds om wel te eten en te drinken, al gaat dit zo tegen m'n gevoel in.

Ik hoop ontzettend dat dit rond de 16 weken weer wat beter gaat, net als bij m'n dochter.
Ik mis het zo dat ik niet even met m'n kleine meisje dingen kan ondernemen.

Man, wat is dit weer intens.
Ondanks dat ik altijd de wens voor 3 kids heb gehad, is dit echt de laatste zwangerschap. Ik doe niet meer hierna 😬

1246 x gelezen, 4

reacties (7)


 • 10048Female

  Vraag aan je verloskundige of je sondevoeding mag. Dit was bij mij het enige wat hielp. Alle medicatie hielp niet. Iets zouts eten hielp soms ook tegen de misselijkheid. Heel veel sterkte gewenst.

 • Moedervanmooieknulleneneenmeid

  4x HG gehad en met een primperan of emesefane kwam ik helemaal niet ver. En bij m'n laatste zwangerschap bij mijn dochter was het echt een hel. Ik kreeg standaard bij alle 4 kids zofran. Bij mijn dochter hielp het niet veel dus kreeg ik combinatie aan anti-emitica. En ook sondevoeding. Had zelfs een keer kalium tekort en deed m'n linkerkant niets meer. Bellen dus!

 • mamavananouk

  Emesafene werkte bij mij totaal niet. Ik kreeg toen Primperan. Dat werkte ook niet supergoed maar wel beter . Misschien vragen om iets anders dan emesafene?

 • Bibapoes

  Vreselijk, beterschap! En ik zou om een ander middel vragen!

 • Happypregnantmom

  Sterkte en pas goed op jezelf!

 • Assiral

  Vreselijk… bij de tweede was ik 41 weken lang misselijk en overgeven.

  Wilde ook graag 3 kindjes maar ik krabbel nog wel even achter mijn oren hoor😅. Ben voorlopig genezen. Veel sterkte!!

 • Nog-even!

  Sterkte meid!!! Je komt er doorheen, maar leuk is anders, hè...