Moeilijke keuze/lastige situatie - update

De man in kwestie heeft laten weten dat hij z'n handen er vanaf trekt.
Ik sta er nu alleen voor.
Dat kwam wel ff binnen, ik probeer het maar een beetje op z'n beloop te laten.
A.s. Dinsdag heb ik een afspraak bij de verloskundige.

Om het allemaal goed uit te leggen, was ik een poosje aan het daten met iemand, 2 weken terug hebben we het afgerond, we wisten beide dat er geen toekomst in zat. En in de week er na ben ik er achter gekomen dat ik zwanger ben. Dit kwam totaal onverwachts, ik heb het die man dezelfde dag nog verteld, hij dacht dat ik een grapje maakte, ik zei nee. En sindsdien hebben we veel gesprekken gehad, maar we liggen niet op 1 lijn, hij wil dat ik het weg laat halen, en ik begrijp ook wel heel goed waarom, het spookt ook door mijn hoofd, maar het valt me heel erg zwaar om echt achter die keuze te staan en het uit te voeren, uiteraard dacht ik ook aan de kant om het te houden, dat heb ik hem laten weten, dat viel niet in goede aarde. Ik vroeg aan hem of hij er dan wel een rol in zou willen spelen ja of nee. Daar is hij niet zeker van.


Ik heb afgelopen week ook snel een doktersafspraak kunnen inplannen, om nou te kijken hoe om te gaan met deze situatie, en welke keuze te moeten maken. Ik heb veel mensen om me heen die hun mening geven. En ze vertellen me allemaal hetzelfde om het weg te laten halen. Maar uiteindelijk moet ik die keuze maken, en moet ik er ook achter staan. Heel eerlijk gaan beide keuzes door m'n hoofd heen. En ik wil de juiste keuze maken, maar ik weet niet wat dat is. Toen de test positief bleek te zijn, heb ik meerdere keren testen gedaan, ik denk wel 4 keer, omdat het zo onwerkelijk voelde, dat het niet echt is. Ik heb ook nergens last van, geen symptomen niks. Geen gevoelige borsten, geen misselijkheid niks. Dus toen heb ik besloten een clearblue test te doen, en die test gaf aan dat ik 2-3 weken zwanger ben. Ik had of heb nog steeds het gevoel alsof ik wakker moet worden uit een droom ofzo.


Maar het lastige is ook nog eens, naast dat die man en ik niet op 1 lijn liggen, dat we ook niet bij elkaar in de buurt wonen.


Ik weet echt niet wat ik moet doen, m'n familie weet van niks, ik wilde het stil houden tot de 1e echo. Maar door hun reacties op mijn vorige zwangerschap, dat was niet mis. M'n vader en m'n broer zei me dat ik die man had gebruikt om zwanger te raken om vervolgens te dumpen. Dan kennen ze mij dus totaal niet, zo zit ik niet in elkaar. Ik had het liever gezien als huisje boompje beestje, om het samen aan te gaan. Die man stelde eerst nog voor om het samen te proberen, een relatie, samenwonen, het kind samen op te voeden. Maar ik kan niet zomaar weg uit mijn omgeving. Ik heb al een kind, die heeft hier z'n familie, z'n school, z'n vriendjes, alles. Ik kan hem niet zomaar uit een vertrouwde omgeving wegtrekken.


Ik zit in ieder geval in een hele lastige situatie, en ik weet niet welke keuze te moeten maken.

1973 x gelezen, 6

reacties (31)


 • BoyBoyBoy

  Absoluut abortus, of adoptie. Wat een zooitje. Een kind verdiend een stabiele plek.

 • MNAZ

  Alsof dat de ideale oplossing is....

 • Mommy_of1

  scheelt dat die keuze aan mij is en niet aan jou. Ik wordt er zo moe van dat mensen om me heen maar vooral online, zo gemakkelijk is om te oordelen over iemand zonder dat je diegene kent. Uiteindelijk ben ik degene die een keuze moet maken en er mee moet leven, of het nu houden of abortus is. Zo gemakkelijk oordelen over iemand...

 • BoyBoyBoy

  Lees je blogs even. Daarop moet ik mijn mening baseren. Tuurlijk ken ik je niet, maar je komt wel bijzonder over.

  En blijkbaar vinden je vader en broer hier ook wat van. En volgens jou kennen zij jou ook niet. Dat betekend dus dat je anders uitstraalt dan wie je wil of denkt te zijn.

 • Mooiebloem

  Als het financieel goed lukt, je hebt dus genoeg geld om van te genieten ook, en je weet hoe je kan sparen, dan zou ik het houden en alles negeren wat anderen zeggen. Die man zou ik ook niet in mijn leven willen, weg ermee, kies voor wat je gelukkig maakt!! Elimineer negatieve mensen uit je leven en kies voor geluk!

 • Grumble2.1

  Niemand kan jou vertellen dat je het moet laten weg halen .. dat kan alleen jij bepalen .. je leven klinkt wel onstabiel en met een vader die niet echt wat met het kindje te maken wil hebben denk ik toch mwah doe je een kindje hier een plezier mee in deze al zo moeilijke wereld .. jeetje wat lastig zeg voor je om uit te zoeken wat je zou moeten en willen doen .. heel veel sterkte in de toekomst

 • Grumble2.1

  Niemand kan jou vertellen dat je het moet laten weg halen .. dat kan alleen jij .. je leven klinkt wel onstabiel en met een vader die niet echt wat met het kindje te maken wil hebben denk ik toch mwah doe je een kindje hier een plezier mee in deze al zo moeilijke wereld .. jeetje wat lastig zeg voor je om uit te zoeken wat je zou moeten en willen doen .. heel veel sterkte in de toekomst

 • Mykha

  Ik zou nooit een kindje laten weghalen. Als je denkt dat je het alleen aankan, dan zou ik je gevoel volgen en ervoor gaan.

 • Semeli

  Ik ook niet lijkt me vreselijk voor zo een keuze te staan.

  Het is je eigen familie je vlees en bloed.

  Iedereen komt en gaat maar je kindje houd van jou,en heeft je nodig

 • trotsemoeder123

  Ik lees in een van de reacties dat je erg in de knoop zit met jezelf en bij een psycholoog loopt. Ben je in staat om je kind hier niet mee te belasten? Kopp kinderen genoeg op de wereld. Vraag jezelf dus vooral af of je stabiel genoeg bent om een goede moeder te kunnen zijn.

 • Dame68

  Ik begrijp er eigenlijk niks van. Je brengt jezelf wel in een enorm moeilijke situatie door het onveilig te doen met je partner waar je dan al twijfels bij hebt (gezien jullie snel daarna uit elkaar zijn, dat komt vast niet pats boem).

  Of wilde je nog graag een kindje krijgen?

 • Y1607

  Eerst zeg je ook dat die man er niks van wil weten. En later wil hij het samen laten werken 🤷‍♀️ jij bent dus degene die het niet wil laten werken. Dat je dan net zwanger blijkt te zijn wanneer jullie relatie ten einde raakt,jij daarvoor in een BAM traject zat. En je al meerdere keren ongepland zwanger bent geweest. Ik denk dat je niet helemaal eerlijk bent...

 • Mykha

  Dat gaat om twee verschillende mannen volgensmij

 • Mykha

  Dat gaat om twee verschillende mannen volgensmij

 • Y1607

  Je eigen broer en vader beschuldigden je bij de 1e dat je die man erin had geluisd.. en daarna raak je nog 2x ongepland zwanger zonder relatie?? Ik heb hier mijn twijfels..

 • Nicolette87

  Jee wat moeilijk… ik kan je alleen adviseren om naar jezelf te luisteren en niet naar anderen zoals de biologische vader die op dit moment niet meer is dan dat en andere mensen om je heen.

 • flierefluiter

  Waarom zou je weg willen laten halen? Eerst was BAM het plan. Toen werd je can een ex (on)gepland zwanger, wat een miskraam werd. Nu ben je zwanger… wat maakt dan de twijfel? Hoezo nu ineens geen kind meer willen?

 • E87

  Ik snap dit ook niet…. 2e keer ongepland zwanger in n paar jaar tijd en dan mss weg willen laten halen. Waar was de anticonceptie?

 • Pindakaasappel

  Misschien is het toch niet zo ongepland dan als ze het doet voorkomen. Ook als paps en broer er ookal een opmerking overmaken. 😅

 • Y1607

  Idd.. net wat pindakaasappel zegt.. ook een manier om aan een donor te komen😖

 • Mommy_of1

  die was er wel, maar blijkbaar kun je ook door de pil heen zwanger raken. Daarom was het zo onverwachts.

 • Mommy_of1

  omdat er op dit moment in m'n leven best wel veel gaande is, ik ben in dezelfde week toen ik erachter kwam dat ik zwanger was, er achter gekomen dat m'n moeder alzheimer heeft, daarvoor ging het al niet goed met haar, en heb ik heel veel moeite mee. M'n moeder is de enige van m'n hele familie waarbij ik altijd terecht kon, of het nou in goede of slechte tijden is. Onvoorwaardelijke liefde en steun. En ja daar heb ik het moeilijk mee, waardoor ik bij een psycholoog loop, met mezelf in de knoop zit. En daardoor zit ik nu in een hele lastige situatie, dat ik niet weet welke keuze de juiste zal zijn.

 • Nog-even!

  Maar meid, alleen de pil is toch geen veilige seks? Als je met iemand date en je houdt er een nare soa aan over, lijkt me dat geen pretje... Praat er met je psycholoog over. Die kan je helpen te ontdekken wat je écht wilt...

 • Nog-even!

  Jij wilt al een tijd nog een kindje, toch? Je had je aangemeld om bam te worden, schreef je... Wat is er nu veranderd?

 • Mela2020

  Als je zo twijfeld en die man wilt er niks mee te maken hebben.

  In jouw toon aarde van dit verhaal lees ik eigenlijk aan alles dat je het kind wilt houden.

  Dan voed je het alleen op kijk waar sex is zijn 2 schuldige, en eerlijk.. kies dan voor je zelf en je kleine en toekomstige kleine.

  Famillie kan vaak veel zeggen maar goed, om daar naar te luisteren is een tweede

  Jij bent de gene die het draagt dus ook jij maakt deze beslissing

 • Beebjeliv

  Ik ben het met mela eens, ik lees ook dat je het heel graag wilt houden.

  Dus als ik jou was zou ik nadenken kan ik het aan om het alleen op te voeden of heb ik daarbij hulp nodig.

  Het lijkt mij belangrijk dat je niet op iemand anders hoeft te leunen en dat je het zelf kunt.

  Want als je het weg laat halen om een ander te plezieren of als je er niet 100% achter staat.

  Dan denk ik dat je het nog heel zwaar gaat krijgen om het allemaal te verwerken.

  Maar hoe dan ook het is jou keuze je vader en broer ken ik niet (jou ook niet).

  Dus hoe serieus ik dat wat hun gezegd hebben moet nemen geen idee.

  Maar als je nog bij de psycholoog loopt zou ik met die praten zij kan je waars wel laten inzien wat je echt wilt!

 • Jvb

  De enige juiste keuze is de keuze die voor jou goed voelt. Of dat nou een voor jouw omgeving logische of wenselijke keuze is of niet. Jij moet het doen, jij moet er mee leven. Alles wat andere mensen zeggen, doet er niet toe, het is niet hun lijf, hun leven of hun gevoel.

  Je kunt contact opnemen met huisarts of bijvoorbeeld siriz als je er over wil praten. Probeer dat stemmetje diep van binnen te horen: wat wil jij?

 • 3Blessings

  Als hij niet zeker is of hij een rol in het leven van zijn kind wil spelen zou ik zeker niet proberen om een relatie aan te gaan en samen te gaan wonen. Hij zou moeten beseffen dat hij er zelf ook bij was en dat er ook een verantwoordelijkheid op hem rust. Hij kan makkelijk praten over abortus, want hij draagt de baby niet en hij is niet degene die het moet laten doen. Hij hoort jouw gevoel daarin ook te respecteren.

  Je zoon gaat inderdaad voor en die zou ik ook zeker niet uit zijn vertrouwde omgeving halen omdat je ex het wil 'proberen'. Deze man zal concessies moeten doen als hij het wil proberen. Is hij daartoe niet bereid dan weet je genoeg.

  Men praat heel makkelijk over abortus, maar puntje bij paaltje is de beslissing moeilijker dan gedacht. Jij denkt met je hart en anderen denken met hun verstand. Ik ben er niet tegen, maar zelf kon ik het uiteindelijk niet doen. Ik kon het niet over mijn hart krijgen. Wat ik je wil zeggen is dat je zelf volledig achter de beslissing moet staan en je vooral niet moet laten leiden door wat anderen vinden. Het is jouw leven en het is jouw kind.

  Jij weet de waarheid en wat je vader en broer ervan zeggen en denken is verder aan hun. Laat je niet gek maken.

 • Pindakaasappel

  Ik zou al die meningen laten voor wat het is. Ik lees meer dat je het niet durft om het te houden. Maak je eigen keuzes en niet keuzes die gewenst zijn.

 • Lena87

  Doen wat jij wil je hebt nog even om te zien wat je wil.alleen lees ik wat tegenstrijdig.Dat ie niet weet of die een rol erin wil.Maar lees dan stuk verder dat hij wilde proberen samen wonen ect jij niet weg wil of kan ivb je kindje wat je al hebt.Nou hoeft niet perse gelijk samen te wonen maar je kan elkaar wel kansen geven en verhuizen kan altijd nog

 • Annanm

  Volgens mij gaat dat over weer een andere man..