Steeds meer haat aan mobiele telefoons

Ze zijn niet meer weg te denken tegenwoordig... Dr mobiele telefoon. En werkelijk overal waar ik kom, zie ik mensen met hun telefoontje, eindeloos tikken en tikken. En hoor niets anders dan, oh op facebook stond dit en dat. Facebook zus, Facebook zo... Zelf ben ik genokt met alles wat Facebook heet. En het liefst pleur ik mijn mobiele telefoon gewoon hoppa in de container! Iedereen gaat er maar vanuit dat je bereikbaar bent, en ben wel eerlijk... als de kids op school of ergens anders zijn, vind ik hem wel ideaal in geval van nood. Maar wat mij het meeste stoort is dat (bijna) iedereen verzonken is in dat ding. Gistermiddag bijvoorbeeld... Afspraak bij de tandarts. Was een gezin, en nog 2 mensen, en daar waar ik ouderwets, althans zo voelde ik mij een krantje zat te lezen, zaten al die wachtende voorover gebogen in jawel hun mobiel... Zo erg, dat zelfs een assistente iemand tot 3x aan toe geroepen heeft dat diegene aan de beurt was. Het is toch eigenlijk van de zotte.

Zelf werd ik een keer opzij geduwd door iemand, want ze wilde haar dansende dochter goed op facebook hebben, en niet met mijn rug in beeld. Ik dacht alleen maar: realiseer je wel wat je zegt eigenlijk? Je dochter moet goed staan op de film, voor Facebook? Er bestaan meer dingen dan Facebook in de wereld hoor... A fijn, ik zal wel een zaagtang zijn wat dat aangaat. Het is tegenwoordig zelfs zo erg, dat er iemand boos werd op mij, omdat ik op Whatsapp niet direct reageerde, en ze zag wel dat ik het had gelezen want er stonden twee afgevinkte blauwe vinkjes. Wat ze niet realiseerde, was dat ik op dat moment druk was met mijn jongste die een luier had geproduceerd van bil tot nek. En daarna ik het gewoon vergeten was te antwoorden, omdat ik daarna de smerige kleertjes moest weken en toch echt met het eten aan de slag moest. Het was mij helemaal ontgaan, en voelde dus achteraf als een misdaad. Toch belachelijk dat het zo voelt?

Wat ik ook storend vind is dat als men hier op bezoek komt, meteen de WiFi code etc wil weten, want stel nou dat je data verbruikt als je op facebook zit bij je visite. 🙄 doe normaal... Als je op visite bent, wat moet je dan in godsnaam op de WiFi van een ander. En goddank heeft mijn Facebook in onze WiFi router geblokkeerd. Als je bij ons komt op visite, gaan we niet met een mobiel in de hand zitten, maar ga je met elkaar in gesprek. We zijn haast geneigd om een bakje bij de deur te zetten en dat men daar hun mobiele telefoon in doen, en je een fatsoenlijk gesprek kunt voeren, zonder dat iemand steeds met zijn mobiel bezig is. Er is meer in de wereld dan dat ding. Laatst nog een filmpje gezien dat een vrouw haar kind wegduwen omdat ze bezig is op haar telefoontje. Hallo!!!! Je kind wilt aandacht, en dat druk je niet weg omdat je sociale media zo belangrijk vind.

A fijn, ik zal wel weer een ouderwetse trol zijn met mijn 29 lentes jong. Maar sinds ik geen Facebook gekkie meer ben, (ja ik was dat ook) valt mij het op hoe erg het tegenwoordig is. Want ja, alles wat op facebook of andere sociale media gebeurt is waar. En men kan zelf amper nog nadenken met gezond verstand, want ja Facebook weet het of weet ik het wat.

Het liefste heb ik gewoon zo'n telefoon aan de muur met draad, dat je niet verder kan dan 2 meter ofzo hahaha. Maar helaas. En ergens vind ik het zoals ik al eerder omschreef wel fijn voor nood met de kids bereikbaar te zijn. Maar als we allemaal vrij en thuis zijn. Gaat de mijne uit. Ik ben dan alleen bereikbaar voor de kids, en als iemand wat wil weten, komen ze maar langs. Dat vind ik een stuk socialer, dan alles via de app.

841 x gelezen, 0

reacties (23)


 • tweede83

  wij gebruiken de telefoon ook wel, meer op verveelmomenten. Of even wachten bij zwemles als er geen gezellige moeder zit.. ik denk dat we dat allemaal wel eens doen. Maar eigenlijk overkomt me dat weinig. We hebben aan tafel de regel geen telefoons te hebben. Mijn man en ik hebben allebei Facebook, maar hebben de afspraak niks van ons gezin te plaatsen. Aan de andere kant kan het ook wel eens handig zijn als je wat nodig bent, 1 oproepje en je hebt wel 10 antwoorden, haha!

  Maar je ontkomt niet helemaal aan social media of apps.. Dat is ook waar en soms toch verdraait handig. Maar ik kan wel heel goed je punt begrijpen en delen. Kijk maar eens op een strand, zwembad, speeltuin, pretpark etc.. ouders zo'n ding in de hand en kind spelen of misschien wel weg. Of de oordoppen in doen tijdens het fietsen. Alles maar op FB plaatsen. Dat zijn dingen wat je niet benoemd hebt, maar rustig kunt toevoegen aan je verhaal.

  Ik laat ook wel eens de telefoon in de auto liggen, vergeet dat ding uit mijn tas te halen. Neem ook wel eens de telefoon niet op, gaat 10 tellen later doodleuk de huistelefoon, hihi! neem ik dan ook niet op. Ik vind dat ding niet belangrijk, moet wel bekennen dat het wel reuze handig kan zijn soms.

 • Mar550

  Zo herkenbaar. Ik ben ook zo klaar met alle social media. Ik zit hierop babybytes omdat ik het leuk vond om ervaringen te delen. En ook omdat ik in het buitenland woon, vind ik juist leuk hoe de kijk is op de nederlandse manier van opvoeden, kraamtijd, zwangerschap, ervaringen te delen ect. Met fb ben ik echt voor de meeste mensen klaar. Zo erg geweest dat ik een vriendin/kennis zei "ik heb leuke fotos van de kids op fb gezet" dat ik zei "ja heb het gezien super schattig". Krijg je de opmerking "waarom geef je geen like of comment, dat is onbeschoft". Block en de delete!!!!!! Samen 150 ECHTE vrienden🤨. Ik heb 3 beste vriendinnen erop en familieleden, rond de 50 mensen. Een andere situatie "je bent online op fb waarom neem je je telefoon niet op". En mn schoonzus "je hebt de berichten gelezen en 2 uur later reageer je niet eens ik wordt schijtziek van je". Zelfs die is van mn fb af, familie of niet. Of een kennis "oh je hebt haar haar er nog wel, ik neem aan dat je haar dan wel ziet als beste vriendin of familie, ik ken me plek wel bij joh", dan heb ik nog zo gezegd neem het niet persoonlijk ik stel voor mezelf gewoon op social media grenzen. Ik leef een leven mensen. Ik leef vandaag om morgen mooie herrinneren te hebben van mn kids en gezin. Ik geef geen 10000000 like aan iedereen, met mn vriendinnen gaan we bijna elke dag naar het waterpark zodat de kids samen kunnen spelen en wij lekker kunnen roddelen, zeiken, lachen, chago en gefrustreerd kunnen zijn met elkaar. Ik heb een leven, een hele echte. Get the point!!!! En ja mijn familie vind het ook leuk om op fb fotos te zien van mijn kids want ze zien ze amper, dus daarvoor vind ik de connectie fb wel fijn. Hoef je 100 update emails te sturen naar iedereen. Ben ik te druk voor in mn echte leven🙊

 • Jjm

  Terwijl je er wel online een blog voor maakt op een openbaar platform 😉

  Je hebt zeker een punt hoor, maar hé, dat begint met goede opvoeding. Als ik mijn zoon met zijn mobiel in zijn hand zie fietsen dan gaat die direct de kliko in (telefoon, niet mijn zoon). Hij weet de regels. Op verjaardagen of met visite blijft je mobiel thuis of in de auto. Zo kom je ook niet verleiding.

  Maar eerlijk is eerlijk, zelf ben ik regelmatig ook online. Maar wel op momenten dat het uit komt (kids op bed, in mijn pauze).

  En sommige mensen zien het anders, vinden het gezellig om foto's van hun poepende kind op de wc te plaatsen, of te melden dat ze (eindelijk?) hun huis hebben gepoetst, of gezellig op vakantie zijn. Hun visie is anders daarop. Als zij zo gelukkig zijn, ben ik dat ook. Zolang ze maar niet de privacy van anderen schaden.

 • Peepah

  Ik begrijp je zo! Ik stoor me ook regelmatig aan die dingen. Als ik alleen ben vind ik het wel fijn, maar van de week was ik op visite en 2 mensen hebben van begin tot eind op de telefoon gezeten. Het gesprek was de hele tijd tussen hun en ging over Facebook. Na ruim een uur ging de telefoon weg tot ze begonnen over de planning van de volgende dag en het weer gecheckt moest worden. Uiteindelijk kreeg ik van ergernis de slappe lach en ben weg gelopen. Of van die ouders die met hun kind naar de speeltuin gaan en niet zien dat hun kind alle kinderen slaat, schopt ed en als het kind van de glijbaan valt nog geen reactie geven.

  Een vriendin was hier van de week op visite vroeg of ze wel op haar dochtertje kon letten, gezelliger is het nog nooit geweest, ik heb nu een bank vol klei en na een half uur op Whatsapp moest ze plotseling weg, want haar zusje ging auto rijden huh??? Nee ik heb er simpel ding, en de wifi code? Hier is de regel als je visite bent gaat de telefoon op tafel, wil je een foto laten zien prima, wil je op Facebook heb ik geen visite nodig. Ik stuur ze dan wel eens een appje met een grappige tekst als gezellig je zo saampjes op de app.

 • Roos86

  Haha herkenbaar, ik loop me ook al af te vragen of ik nou zo'n ouderwetse conservatieve zeur ben of dat dit gewoon gezond verstand is....

  (Typ ik met mn telefoon in mn hand, dat dan weer wel haha)

 • Sharon

  We hebben hier in de buurt een paar dames altijd rondtetterend lopend met de kids her en der verspreid. Praktisch enkel aandacht voor dat ding.

  Ik heb enkel instagram en whatsapp. Maar reageer wanneer ik wil. En iemand die gaat miepen over dat ik het wel gelezen heb...die heeft aan mij een verkeerde haha.

  Telefoon ligt vaak op de bank terwijl ik schuifel door huis. Ivm lichamelijke klachten heb ik hem naar buiten wel altijd mee, in tas of zak.

 • nog-even!

  Helemaal gelijk! De wereld is gek geworden! Zelfs de hond uitlaten moet blijkbaar met een mobiel voor de neus...en fietsen...wachten tot de zwemles begint met kind op schoot en mobiel in de hand.... En de kinderen worden de dupe...die krijgen minder aandacht en oogcontact dan dat apparaat! Laten we het net als alcohol en drugs gaan behandelen: het ís inmiddels een verslaving.... Geen twijfel mogelijk.... Allemaal afkicken en weer terug naar het échte leven!!!! Smartphones maken meer kapot dan je lief is... (Hier ook... Ik ga hem weer boven leggen- lekker uit het zicht! )

 • liley

  Ook ik ben waarschijnlijk teveel met mijn telefoon bezig, maar meer op 'vervelingsmomentjes'. Wanneer de Kids thuis zijn kijk ik af en toe, maar de Kids hebben prioriteit. Op feestjes of als ik gewoon met andere mensen ben, gaat de telefoon opzij...

  SowiesOf als je altijd thuis zit ga je sociale contacten missen, zelfs al heb je fb... Of misschien juist meer door fb... Dat ik blij ben als ik eens uit de deur ben en met mensen kan praten!

  Veel mensen kunnen de telefoon niet meer opzij leggen....

 • Mama-van-meisje

  Social media doe ik niet zo veel mee. Whatsapp heb ik wel en daar natuurlijk ook wel eens gezeur mee gehad over de blauwe vinkjes. Ben daar naar de omgeving heel duidelijk naar geweest. Als je me whatsappt ga ik er van uit dat het niet belangrijk is. Als het belangrijk is kun je beter bellen. Komt er gezeur van dan weet ik de blokkeer functie te vinden. Werkt tot nu toe prima. Maar zit wel te veel in mijn tel. Zo verleidelijk even te kijken. Als we ergens heen ga heb ik mijn tel nooit mee.

 • Birth

  Gelukkig dat jij tot dat inzicht bent gekomen. Maar voel wel veel veroordeling in je stukje. Alsof iedereen ALTIJD volledig digitaal bezig is. Het zijn moment opnames van heel veel verschillende mensen...

  Ik vind zelf, leven en laten leven... Als een ander gelukkig is met zijn/haar neus in de telefoon... Prima! Doet men het niet... Ook prima.

 • Moedervanmooieknullen

  Daarom ook tussen haakjes bijna iedereen. En moment opnames of niet. Ik zit eigenlijk nooit in het openbaar met dat ding. Of iemand moet mij dus bellen. En dan zijn er blijkbaar wel heel veel momentopnames dan. Misschien dat jij jezelf een beetje aangesproken voelt omdat je zelf dit doet? Leef en laat leven doe ik ook, maar het valt mij gewoon enorm op dat een sociaal praatje daardoor niet meer in te denken is. En dat is jammer.

 • Birth

  Ik vind je blog gewoon veroordelend/ superieur... Buiten het feit of ik me aangesproken voel of niet, daar gaat het niet om.

 • Vi3r-kindjes

  Die blauwe vinkjes uitzetten op whatsapp IDEAAL! Ikzelf heb nooit aan facebook gedaan. Vind het echt onzin. Ik zit best wel vaak op mijn telefoon moet ik toegeven maar buiten kan ik echt prima zonder. Ik heb jarenlang buiten geen internet gehad. Ook op bezoek.blijft die in de tas. Vind dat zo onbeschoft als je op bezoek bent en je gaat op je telefoon..

 • Moedervanmooieknullen

  Haha jip ben er inmiddels achter, mijn man gaf aan dat je ze uit kan zetten. Lol weer wat geleerd kon het nooit vinden namelijk hoe ik dat kon doen.

 • 4mommy

  Ik heb die ook uitstaan. Je kan ook bij mij niet zien wanneer ik online bent geweest...

 • 4mommy

  Ja idd ben ik helemaal met jou eens.

  Telefoon is idd vaak belangrijker als dat je kind dat is.

  Ik betrap me ook vaak daarop. Probeer juist als mijn kind wakker is zo min mogelijk op mijn tel te kijken.

  Voor je kids bereikbaar zijn zeker weten!

  Er gebeuren de laatste tijd zoveel ongelukken. Zou idd veel meer op de achtergrond moeten zijn de telefoons!

 • Moedervanmooieknullen

  Hihi mooi dat je dat zelfinzicht hebt, dat kreeg ik ook opeens en toen was ik er ook echt klaar mee. Dacht alleen maar wat erg dat ik het zo doe. Dat was ook meteen de knop dat ik dacht van; nu is het klaar.

 • 4mommy

  Ja gelukkig wel he hahahha..

  Mijn schatje is nu op de peutergroep.

  Dus ik heb ff tijd hahahha.

 • Js-2013

  Helemaal met je eens. Ik doe hem overdag vaak op vliegtuigstand. Kan niemand me bereiken. Ik heb bewust geen Facebook instagram en al die onzin. Het gaat veelste ver allemaal.

 • Moedervanmooieknullen

  Hier net zo! Kids zijn nu buiten dus dan kijk ik heus wel eventjes, maar zodra ze er zijn gaat die weg en vaak niet eens mee.