Bevallingsverhaal

Onze lieve Jurriën is nu alweer 9 weken en 1 dag. En heb de bevallingsverhaal nog niet eens geschreven lees ik.. Foei..
Niet dat er veel te vertellen valt, maar goed..
Het was zondag 5 november, 2 dagen over de uitgerekende datum, balen... nog geen baby dacht ik toen ik om half 8 wakker werd van de middelste. Hij kroop bij ons in bed, en ik stond op om te douchen... en dacht alleen maar... helaas nog geen baby... De dag erna stond een inleiding gepland en wilde de zondag gebruiken om wat spullen bij elkaar te zoeken. Voelde me niet fit in de ochtend en die flauwe voorweeen was ik spuugzat. Het deed namelijk niets... na 3 mislukte strippogingen had ik de thuis bevalling die ik deze 3e keer zo graag wilde uit mijn hoofd gezet. Ik zou deze laatste keer ingeleid worden.. helaas... Mijn moeder zou de kinderen halen zodat wij nog even rust konden pakken en de spullen bij elkaar konden zoeken. En dan eind vd dag zou ze hun weer thuis brengen. Rond 9 uur kwam mijn moeder de kids halen, en ik besloot nog even op bed te gaan en proberen wat te slapen.
Ineens kwam manlief met een idee om nog een keer te strippen. Zelf zag ik het na 3 mislukte pogingen niet meer zo zitten... Zag de nut er niet zo van. Maar hij wist hoe graag ik thuis wilde bevallen, dat ik uiteindelijk mee stemde in zijn verzoek. Maar omdat het zondag was was ik er niet zeker van of VK dat wel wilde... Manlief belde met VK en VK vond het prima, ze gunde mij ook die thuisbevalling wat ik zo graag wilde, en vroeg of we het oké vonden als stagiaire ook mee kwam.. ja geen probleem hoor dat mag! Om kwart over 10 waren ze er, en hebben we eerst een bakje koffie gedaan. Om 10.40 uur volgde er een inwendig onderzoek om te kijken of ze bij mijn vliezen konden komen en dus konden strippen.

Ineens zie ik de stagiaire kijken.. Ik vroeg: wat is er? Is er iets ergs? Ze zegt... als ik niet beter zou weten zou ik denken dat je al op 8 a 9 centimeter zit.. VK zelf ook toucheren... Verrek zegt ze... je zit op 8/9 centimeter hoor... Het is echt zo.. Ze wilde mijn vliezen graag breken... en vanaf toen ging het zo ontzettend snel. Om 10.45 uur braken ze de vliezen en om 11.12 uur lag onze 3e zoon op mijn buik... Iedereen totaal verbaasd en we hadden dus de mazzel dat VK al bij ons thuis was... Ineens hadden we onze 3e ventje erbij... En is mijn wens uitgekomen... met een gewicht van ruim 8 pond en 53 cm ging hij toch niet voorbij aan de middelste die 9 pond woog... Wat wel de verwachting was.. maar o wat was ik dankbaar en blij dat alles zo voorspoedig is verlopen..

854 x gelezen, 0

reacties (7)


 • Fixiebliss

  Wauuw

 • mamavanmijnlief

  Wow!!!

 • Roos86

  Wow, wat een droombevalling dan! Heb je het laatste stukje nog wel flinke weeën gehad? Hoe was het dan qua pijn? Het klinkt in elk geval heerlijk! ;-)

 • Brennieama

  Zo wil ik nummer 2 ooit ook

  prachtig verhaal zeg

 • Roos86

  Wow, wat een droombevalling dan! Heb je het laatste stukje nog wel flinke weeën gehad? Hoe was het dan qua pijn? Het klinkt in elk geval heerlijk! ;-)

 • M2015.2018

  Wow, wat een verhaal! Bizar, maar prachtig. Gelukkig dat jouw man de vk heeft gebeld. Geef me even een paar tips zodat ik ook zo'n bevalling krijg begin mei ;-)

  Proficiat met jullie zoontje

 • droomboom

  Wow prachtig verhaal! Lekker bakje koffie erbij en bevallen Hebben die "flauwe voorweeen" toch ergens naartoe geleid!

  Proficiat hoor