Bijzondere juf.....

Mijn dochter Olivia zit nu in groep 6. Bij een juf waarmee ik geen "klik" heb. Is niet erg - ze is niet de eerste en zal vast ook niet de laatste zijn. Maar deze juf is wel erg bijzonder - ze groet niet, kijkt je niet aan, het is net alsof ik niet bestaan. Maar we houden het gezellig dus ik neem altijd het initiatief en groet haar iedere ochtend. Oudergesprekken zijn ook een beetje ongemakkelijk. Ze is niet echt spontaan en ik had het idee dat ze ook niet echt goed voorbereid was waardoor het lastig was een gesprek te voeren. 


 


Nu kwam mijn dochter vorige week thuis en vertelde dat ze dat de juffen haar toets kwijt waren geraakt. Na wat doorvragen kwam dus uit dat mijn dochter als enige in de klas geen toetsboek heeft en dus alles op losse papiertjes mag maken. Opzich nog niet zo heel erg - maar dit is niet de eerste keer! Zij komt in aanmerking voor pluswerk, voor rekenen had ze eindelijk pas een maand na het starten van school een boek gekregen om uit te werken (nadat alle andere kinderen wel meteen een boek hadden gekregen) - dat zijn we nu nog steeds aan het inhalen. Voor spelling heb ik uiteindelijk een boek moeten kopieren omdat ze haar "vergeten" waren en er dus geen boeken meer waren en juf ook geen tijd had om een nieuwe te regelen of zelf te kopieren. Geen probleem - hebben we thuis geregeld - dit nadat mijn dochter wel wekelijks erna vroeg.


 


 


Maar vanochtend zei haar juf dus ook met zo een uit de hoogte toon dat Olivia ook wel zelf om een toetsboek kon vragen. En toen werd ik een beetje geirriteerd en boos en heb ik aangegeven dat het eigenlijk helemaal niet nodig zouden moeten zijn om erna te vragen, ze hoort gewoon een boek te krijgen zoals iedereen in haar klas. En dat het bij mij over komt dat zij altijd achter in de rij staat als het bij dit soort zaken komt, dat het nu toch gaat opvallen dat ze altijd als enige iets niet krijgt. Zij is immers een kind dat met alles tevreden is en niet snel naar iets zal vragen. 


 


 


Ik heb nog altijd heel veel respect gehad voor alle juffen en meesters van mijn kinderen - maar haar juf maakt het mij lastig. Ik heb trouwens ook nog nooit een kwaad woord gesproken over een leerkracht in het bijzijn van mijn kinderen. Ik heb nu aan juf gevraagd dit in orde te maken en dat ik dit echt heel vervelend vind en dat ik bij herhaling hiervan in gesprek wil met de directie. Het begint er op te lijken dat dit express is. Geen oordoppen voor de tablet vanuit school krijgen (maar de rest van de klas wel) waardoor ik een setje heb moeten kopen voor haar. Als enige geen vulpen krijgen terwijl ze hem wel had ingeleverd aan het eind van vorige schooljaar. Nu weer voor een 3e keer niet een boek hebben om uit te werken. Jeetje, moet ik binnenkort ook zelf een tafel en stoel voor haar regelen? En als ik erna gaat vragen de verantwoordelijkheid op een kind van 8 afschuiven - ze had er maar zelf naar moeten vragen?!? Jeetje mens - wat dacht je van ervoor zorgen dat ze dezelfde spullen krijgt als de rest - dan is het helemaal niet nodig om er constant naar te vragen, nie door haar en ook niet door mij! 


 

1824 x gelezen, 3

reacties (0)


 • Paperdoll

  Ik had echt al láng bij de directie gestaan! Je bent veel te aardig! Kom op voor je kind!

 • MoedervanPinda

  Gelukkig heb ik haar opgevoed om genoeg vertrouwen in zichzelf te hebben. Zoals eerder gezegd heeft ze het verder leuk in de klas en geen "last" van haar juf, ze heeft zelf ook aangegeven dat ze het zo goed vindt. Ook is betreffende juf van 5 dagen voor de klas naar 2 dagen werken gegaan. Soms moet je je ook afvragen wat voor nut het heeft om moeilijk te doen en wat je ermee wilt bereiken - want net misschien wordt mijn dochter daar de dupe van. Hoe dan ook hou ik het heel goed in de gaten. Een opmerking zoals "kom op voor je kind" is naar mijn mening een beetje kort door de bocht. Mocht dit zich nog een keer voordoen heb ik echt medelijden met haar juf, want ze gaat dan echt aan het kortste eind trekken - en volgens mij weet ze dat ook nu.

 • Paperdoll

  Het lijkt mij nochtans duidelijk dat ze jou dochter viseert en ik vind dit geen normaal gedrag.. maar als jij het prima vind, ok. Dan laat je het zo.

 • Trotsemama<3

  Wauw wat doen julliendit netjes zeg. En wat een begrip heb je.

  Ik denk dat dit bij mij al lmg over geweest zou zijn.

  Dit kan toch niet!!

  Vind t sws ook nirt kunnen dat ze je niet aankijkt en groet... had ze beter anders werk kunnen kiezen waar je niet zo sociaal horft te zijn.

  Maar hoe ze met je kind omgaat.... zou voor mij een gesprekje directie zijn.

  Zie nu pas dit bericht dus ben erg benieuwd hoe het is afgelopen.

 • MoedervanPinda

  Ja ik vindt het zelf best lastig, misschien is het ook wel een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Mijn dochter is verder heel tevreden en gelukkig in haar klas. Er is nu een 2e juf gestart waardoor ze de andere nu nog maar 2 dagen in de week heeft - gelukkig. Gisteren weer, ik sta echt een halve meter bij haar vandaan en ze kijkt gewoon stug de andere kant op en doen alsof ze mij niet zien. Ik wilde haar bedanken voor het regelen van een toetsboek (want na mijn bemoeienis had ze het meteen geregeld) maar toen dacht ik ook laat maar. En nu hoor ik toevallig van een andere moeder dat ook zij niet wordt gegroet (en mijn man trouwens ook niet). Maar ik heb nu tegen mijn dochter gezegd dat ze het eerst zelf mag vragen (wat ze ook al deed) en als het daarna niet snel geregeld wordt ze het aan mij moet zeggen en dan regel ik het wel met juf. Ik laat het voor nu maar de eerst volgende keer zijn de rapen gaar. En dan heb ik ook heel een dossier om bij de directie neer te leggen - ik hou van een goede voorbereiding....

 • Mamavananouk

  Dat er een boek ontbreekt kan gebeuren. Maar dan moet de juf het gewoon dezelfde dag nog kopiëren . En als ze geen tijd heeft laat ze het een groep 8-er kopiëren die straf heeft ofzo.

  Het lijkt dat juf teveel werkdruk heeft .

 • MoedervanPinda

  Dat een boek ontbreekt kan zeker gebeuren. Maar dit is inmiddels de 3e boek. En een vulpen. En oordoppen. En dan iedere keer alleen bij mijn dochter. En de juf bied niet een oplossing. Ik moet zelf een oplossing verzinnen (zoals een kopie maken). En dan nog kan ze dat niet zelf doen en ga ik dan maar kopiëren - om het maar te regelen en om haar niet tot last te zijn. Het lijkt inderdaad alsof er teveel werkdruk is. Laatst had ik voor de hele klas een kopie gemaakt voor topo - omdat de juf niet wist hoe de (kleur)printer werkte (en ook echt niet de moeite nam om uit te vissen hoe het dan wel moest). Ze is nu weer thuis gekomen met weer een super vage kopie voor topo. In hoeverre is het dan nog werkdruk? Want om heel eerlijk te zijn lijkt het eerder alsof het haar niet kan schelen.

 • Mamavananouk

  Echt heel slecht . Heeft de rest van de klas nu ook een lelijke topo kopie? Hier hadden ze laatst een toets , moesten ze zeggen wat er op een plaatje stond . Het was zo donker gekopieerd dat je dat echt niet zag .

 • MoedervanPinda

  Ik reageer maar even zo in het algemeen! Ik ben echt niet een moeder die om de haverklap aan het bureau van de leerkracht staan om te zeuren of verhaal te halen. Ik denk niet dat er iets achter zit maar vervelend is het zeker wel. Mijn dochter heeft het verder wel naar haar zin en is gelukkig snel tevreden, daarom vraagt ze het niet. Ze vind haar juf aardig en dat hou ik het liefst ook zo. Maar het hoort gewoon niet - school draagt de zorg en verantwoordelijkheid voor leermiddelen en dan is het toch niet gek dat zij dat goed moeten regelen. En dat ze dan zo raar reageert is gewoon niet OK. Mijn dochter zit helemaal achter in een hoekje en ik denk dat bij het uitdelen van boeken en ander spullen zij altijd als laatste aan de beurt is en dat het dus nu meer dan 1 keer gebeurd is dat er niet genoeg spullen zijn. Maar dan verwacht ik dat er snel geregeld wordt dat ze het wel krijgt en niet dat ik nu in november hoor dat ze geen toetsboek heeft. Vanochtend zei juf dus dat ze maar een boekje ging maken voor mijn dochter en in mijn boosheid heb ik aangedrongen dat ze dus gewoon een boek krijgt precies zoals de rest - dan maar 1 extra bestellen. Zij is werkelijk de enige in de klas met een gekopieërde plusboek voor spelling - dat is toch ook niet leuk? Ik denk dat het de leerkracht nu duidelijk is dat dit absoluut niet de bedoeling is en mijn dochter zal ik dagelijks uithoren over hoe het gaat in de klas.

 • Ckp

  Ben zelf “juf” en dan wel op een middelbare school in de bovenbouw. Hier zijn ze 14,15,16 vmbo...

  Ik ka je vertellen dat ze hier zelfs niet verantwoordelijk zijn voor hun boeken... ze krijgen alles en dan moeten ze het wel zelf meenemen naar school toe. Maar wij als school zorgen voor de juiste aantal boeken etc.

  En als ik een toets kwijtraak dan moet ik mij toch echt achter de oren krabben... inspectie zou dat best interessant vinden.

  Gesprekje met leidinggevende is wel op zijn plek. Deze omhoog gevallen troela moet ff op der plek gezet worden. Beetje verwachten van een kind dat ze alles zelf regelt😒

 • MoedervanPinda

  Toen ze zei dat mijn dochter het best zelf kon vragen zei ik dat het ronduit belachelijk is dat mijn kind überhaupt moet vragen om een boek dat ze gewoon vanuit school hoort te krijgen. En dat ze er al om had gevraagd. En toen keek ze me echt aan alsof ik gek was geworden. Wat een rare mens.

 • Jij-laat-het-hartjes-regenen

  Linea recta naar de directeur. Hier klopt iets niet. De leerkracht moet zorgen dat er genoeg boeken zijn voor alle leerlingen. Zo niet is dat haar fout ijn de bestelling. Dan lost zij dit ook op. Niet jullie.

  Als de directeur hier niets van weet kan hij hier ook niets aan doen.

  En zeker het kwijtraken van een toets is wel een hele slordige fout. Ze hadden het op z'n minst aan elkaar kunnen nieten.

 • Soccer-Mom

  Met verbazing je verhaal gelezen. Ik herken dit echt niet uit de klassen waar mijn kinderen in zitten. Iedereen heeft gewoon een boek en als er tekorten zijn, dan regelt de leerkracht of school het. Ik zou ook naar de directie stappen maar dan wel met de insteek hoe dit op te lossen zoals door Memmy aangegeven.

 • Memmy

  Nou kijk, op een gegeven moment is het klaar toch. Bij mij zou dat, nu de juf het probeert af te schuiven op je kind, dit moment zijn. Ja je kind zit in groep zes en moet leren dingen aan te geven maar het gebeurt echt te veel. Ik zou een gesprek met de directeur aanvragen met als insteek: hoe dit op te lossen (en niet om alleen gal te spuwen over de leerkracht).

 • Assiral

  Mee eens.

 • MoedervanPinda

  Zo dacht ik dus ook. Ze heeft werkelijk 4 weken lang moeten vragen naar haar plusboeken en er werd uiteindelijk gewoon tegen haar gezegd dat er geen boeken meer waren. En toen ik het tijdens de oudergesprek weer ging vragen (meer aandringen) kon het wel - mits ik het zelf ging kopiëren. Dan begrijp ik ook wel dat mijn dochter het niet meer vraagt want ze wordt gewoon afgewimpeld door de leerkracht. Nu ook weer, ze heeft 3 weken geleden een topo toets gemaakt en ze wilt graag weten hoe het is gegaan, ze heeft het vorige week gevraagd en de juf 'had er even geen tijd voor'. Ik snap wel dat ze het druk heeft maar hoe vaak moet zij het dan nog vragen? Want ze komt er ook niet op terug op een ander moment.

 • Memmy

  Precies, je dochter doet het al zo knap dat ze het iedere keer vraagt. Er zijn genoeg kindjes die dat nog niet eens durven!

 • Feria

  Nou ja zeg wat een raar verhaal! Ik zou eigenlijk gelijk bij de directie vragen of O.livia naar een andere klas mag

 • Pcuk

  Je doet het nog netjes. Ik had allang bij de directie gezeten🤭. Hier ook z’n dochter die alles best vind en dus ook altijd de Sjaak was (drukke kids naast haar, altijd alles delen, klas moest uit elkaar zij moest na de nieuwe klas etc) dus alle respect voor jou dat je z’n geduld hebt met deze juf.

 • Ram2012

  Ik zou toch nu al een gesprek met de directie aanvragen! Vind het wel allemaal heel ‘toevallig’.

 • beamke

  Nou ja zeg! Wat raar!

  Je hebt tegen de juf gezegd dat als het nog een keer gebeurd je naar de directie stapt, dus ik zou de juf die ene laatste kans geven. Maar bij de allerkleinste herhaling zou ik nu toch echt naar de directie stappen en zeggen wat er is gebeurd en je verwacht dat zij dit ook opnoemen met de juf en dat je verwacht dat dit dan de laatste keer is.

  Het moet niet gekker worden.

 • Alisya

  Helemaal eens met mama van mo en de overige mama's. Vertrouw op je gevoel en kom voor jezelf en je dochter op. Je hebt groot gelijk! Super kinderachtig van de juf om dit zo express te doen. Of het moet echt onbewust zijn maar dan is het wel heel toevallig. Misschien een mailtje naar de directie sturen?

 • Flamingootje

  Misschien een stomme vraag, maar staat jouw kind onderaan de alfabetische klassen lijst? Dus een achternaam met een V, W,, X, Y of Z? Ik sta voor de klas en mis ook wel eens een boekje. We schrijven de namen op de boekjes aan de hand van de klassenlijst en dan kom je dus bij de laatste erachter dat je een boek te weinig hebt..

  We mogen tussentijds (door het schooljaar heen) niet bestellen, dus dan wordt het gekopieerd.

  Nou moet ik wel zeggen dat ik dan altijd netjes een heel boekje kopieer met een mooie in kleurgeprinte voorkant en nietjes erin alsof het een boekje is of dat ik het kopieer, gaatjes in maak en in een snelhechter stop. Juist omdat blaadjes zo kwetsbaar zijn en omdat ik niet wil dat een kind zich achtergesteld voelt.

  Maar dan je kind werk mist voor rekenen, toetsboek voor rekenen en ook nog spelling mist.. Dat is wel echt heel slordig van de juf.

  En dat je zelf oordoppen en een pen moet kopen vind ik echt belachelijk!!

 • MoedervanPinda

  Haha haar achternaam begint met een B. Maar ik heb uiteindelijk een plusboek gekopieerd en in zo een snelhechter gestopt (wat ze van mij zelf mocht uitzoeken). Maar ze zit wel helemaal achter in de klas (in een hoek) en ik denk dat met het uitdelen van spullen zij als laatste aan de beurt is. Maar dan nog is het onacceptabel, 1 keer kan gebeuren maar niet vaker.

 • Flamingootje

  Nou als het met de B begint, vind ik het raar. Sowieso met je eens dat dit maar 1x mag gebeuren en niet vaker. Echt super slordig.

  En heel stom dat jij zelf een plus boek moet kopen. Sorry hoor, dat vind ik echt niet kunnen. Ik zou het declareren bij de directie...!

 • Gfnc

  Mijn dochter van 8 was gisteren bij vriendinnetje spelen en jou verhaal komt bijna op hetzelfde neer wat haar moeder zat te vertellen . Gewoon kind omlaag halen deed haar juf.

  Uiteindelijk heeft haar moeder der van school gehaald.

  Echt vreselijk dat sommige kinderen pispaaltje zijn !!

 • Nog-even!

  Ik zou dit nu al bespreken met de directeur... Het schooljaar is nog niet zo lang gestart en nu al zoveel dingen mis... Dat is echt vervelend. Maak een lijst en bespreek het! Ik heb in de kinderopvang meegemaakt dat er echt collega's waren die kinderen achterstelden omdat ze iets tegen de ouders hadden- meestal totaal zonder aanleiding. Er bestaan helaas zulke rare mensen... Maar dan zitten ze duidelijk niet op hun plek. Misschien kun je eens rustig aan een andere moeder vragen hoe zij deze juf ervaart?