Waarom mijn zoon?

Wij hebben de rust weer gevonden in onze gezinsleven en daarbuiten. Na de verhuizing hebben we allemaal vrij snel weer onze draai gevonden. Ik maakte me veel zorgen over onze oudste (zoon met ADHD), hij werd op zijn vorige school veel gepest en had het echt heel erg moeilijk. Op zijn nieuwe school lijkt het veel beter te gaan. Hij heeft weer vrienden, er komen vaak kinderen uit zijn klas hier over de vloer en hij wordt ook uitgenodigd om bij hun te spelen. Cognitief gaat het helaas minder op school, ondanks zijn eigen inzet en dat van de leerkrachten. Het is een slimme jongen maar hij heeft veel moeite mee te komen in de klas.


Hij wordt ook met regelmaat apart genomen door de orthopedagoog van school om even een praatje te maken en hem te observeren. Hij heeft nog flink last van wat er op zijn vorige school gebeurd is, daarom is er aan ons gevraagd of we er open voor staan hem voor EMDR therapie te sturen om hem hiermee te helpen. Ook vertelde de pedagoog dat hij toch wel behoorlijke uitschieters/kenmerken heeft wat duidt op een vorm van autisme, dit komt ook iets vaker voor bij kinderen met ADHD. Ergens wist ik dit ook wel een beetje maar het is toch hard aangekomen - ik wil dit helemaal niet voor hem! Niet dat een diagnose iets aan hem veranderd of zo, maar gewoon de bevestiging dat er toch nog meer aan de hand is. Dat hij het vaker moeilijk zult hebben, dat hij toch altijd een buitenbeentje zal zijn voor mensen die hem niet begrijpen. Moeilijk dit, soms voel je je zo vreselijk machteloos en tekort schieten als moeder.


Maar goed, binnenkort zullen wij weer een traject opstarten en ook dit keer blijf ik positief en hopen we hem hiermee verder te kunnen helpen.

1991 x gelezen, 5

reacties (0)


 • tweede83

  wat fijn dat je zoon nu een leuke school heeft en wat fijn dat er begeleiding is voor hem. Hij word gezien! Ik begrijp je wel hoor, niet leuk als er een stempeltje word gezet. Maar ik zou wel alles aangrijpen om mijn kind zo goed mogelijk te helpen zodat hij gelukkig is. Dat blijkt ook uit jou verhaal, alleen is het wel even slikken.. Kop op hoor!

 • MoedervanPinda

  Wat een lieve reacties! Wij blijven zeker positief en wij zijn blij met alle hulp die we kunnen krijgen - uiteindelijk wil je alleen maar het beste voor je eigen kind.

 • Yune

  Een juiste diagnose kan hem en jouw familie de handvatten geven om met elkaar te zorgen dat je zoon lekker mee kan draaien in het dagelijks leven. Ik spreek uit ervaring, ik heb zelf PDD-NOS, maar pas heel laat de diagnose gekregen (11 jaar terug, toen was ik 19).

  Het zal misschien heel erg spannend zijn voor jou, lieve moeder, maar weet, dat 't niet jullie schuld is. Hij heeft gewoon een andere gebruiksaanwijzing. Meeste kinderen zullen opgroeien via 't boekje, en sommige niet. Het is aan ons, om hem de tools te geven waar hij het beste mee geholpen is. Voorspelbaarheid, regelmaat, rust, routine, ook op school.

  Onthou maar:

  Always (altijd)

  Unique (uniek)

  Totaly (totaal)

  Interesting (interessant)

  Sometimes (soms)

  Mysterious (mysterieus)

 • hhl-85

  Wat mooi, die letters van autism. En wat een lieve en behulpzame reactie ❤️

 • Trotse-Ouders-Van-4-Wonders

  Prachtig gezegd 😍

 • Rlyblue

  Het is nooit fijn om te horen dat je kind 'anders' is. Dat maakt meekomen in de maatschappij immers moeilijker en dat willen we niet. Helaas kun je weinig veranderen aan wie hij is, je kan hem enkel helpen beter in deze maatschappij te functioneren. Als ik het zo lees, ben je daar al een eind mee op weg, dankzij een school waar hij het wel naar zijn zin heeft! Ik hoop dat het jullie lukt de juiste manier vinden om hem vooruit te helpen. En in mijn mening zijn mensen die 'anders' zijn juist interessant omdat ze zo bijzonder zijn. Gewoon is ook maar zo gewoon

  Succes met het vervolg.

 • seonsyain

  Heftig hoor. Hopelijk kan emdr hem helpen en hopelijk zal hij zijn draai toch op een gegeven moment vinden.

 • Kez

  Herkenbaar. Zo'n machteloos gevoel.

 • Sleeperson

  K'zal mij even focussen op het positieve. Wat fijn dat hij nieuwe vrienden heeft, er kindjes over de vloer komen. Super 😁