Maybebaby!

Vandaag hadden we onze eerste ooit verse terugplaatsing gehad.


Mijn vriend en ik hebben vier buitenbaarmoederlijke zwangerschappen, drie operaties, één curretage en een zwaar mislukte IVF poging gehad . Wij zijn aangekomen bij ICSI!


 


De rit naar het ziekenhuis was afschuwelijk, op een of andere manier is dat altijd het geval! Terror auto's, trage opa's, mensen met een telefoon. enzovoort. het heeft ons geduld goed op de proef gesteld. We waren niet altijd even geduldig... Wellicht ook omdat mijn blaas langzaam volliep. Voor de terugplaatsing moet je een volle blaas hebben, dus in de auto heb ik al 0,75 liter naar binnen gewerkt (niet meegerekend de 400 ml. thuis) Het lijkt ook wel alsof mensen niet doorhebben hoe belangrijk het is dat wij z.s.m. naar het ziekenhuis moeten. En waarom is het druk om één uur in de middag...? Meer mensen moeten met de fiets of trein gaan! Ik ga nooit meer met de auto! 


 


we waren alsnog 20 minuten te vroeg.... We zagen al een grote machine naar binnen glijden met twee zusters die een beetje onhandig aan het apparaatje trekten, als een te volle, zware boodschappenkar. Zou daar onze maybebaby inzitten? Ik was wellicht toch wel een beetje zenuwachtig... was als de maybebaby's niet goed door zijn gegroeid? Wat als we matige tot zeer mattige kiddo's hadden? wat als geen enkele goed genoeg was om ingevroren te worden? We gingen naar binnen, 3 minuten te laat... (BLAAS) en gingen zitten. We kregen de testresulaten op een a4tje (met foto's van hoe de boon zich zal gaan ontwikkelen deze week!) ! Er mocht zelfs een foto van de maybebaby worden gemaakt voordat we begonnen! Zo wordt het wel erg moeilijk om niet gehecht te raken.  • Er werden 10 eicellen gevonden

 • Er waren 9 eicellen rijp en deze zijn geinjecteerd

 • Zijn 7 eicellen bevrucht geraakt

 • is 1 emryo geplaats: een 8 cellige embryo met goed aspect

 • zijn 5 embryo's ingevroren, waarvan 4x met een goed en 1x met een matig.

die andere groeit nog even door maar de kans is dat hij het niet heel goed gaat doen. 
Agh ja, we kunnen nog even door! we hebben vier hele goede embryo's en dat is al een zegen op zich. 

De terugplaatsing was een beetje een anticlimax. Niet heel romantisch, zoals niks in een IVF of ICSI traject... Ook redelijk snel erin en eruit. Vergelijkbaar met een moetje. (als we nu geen seks hebben dan word ik wellicht wel niet zwanger). We mochten wel de echo mee, als souvenier.. Dat krijg je doorgaans . niet als je geslachtsgemeenschap hebt. drie minuten... en klaar. er werden nog wat vragen gesteld door mij.. (kan ik nu plassen? nee je moet wachten tot morgen.. haha grapje) er werd een handschud gegeven  nog wat lieve woorden gesproken en daar stonden we weer buiten. klaar. 


Ik mocht dan wel plassen, maar het voelde nog steeds... raar... Elke nies voelt alsof de maybebaby er uit kan vallen, terwijl het natuurlijk absoluut niet kan.


 


 


Het voelt nu ook heel onwerkelijk.. ik heb sinds juni niet iets in mijn baarmoeder gehad. het idee dat ik zwanger zou kunnen zijn is zo raar, bijna onrealistisch. dat kan toch niet, ik heb helemaal geen eilleiders meer! Ik was het afgelopen half jaar elke dag bezig met zwanger worden... testen, pillen, prikken, echo's maar dat de mogelijkheid er nu daadwerkelijk is met betrekking tot een groeiende embryo in mijn buik, eentje zonder parasitaire neigingen. Dat is zo vreemd.


 


 


En we weten nog heel goed dat er een mogelijkheid is dat dit hem niet gaat worden. Dat er een miskraam komt, dat hij niet plakt, dat het alsnog een bbz. is er (zelfs zonder eileiders is er die hele kleine kans) of dat de rest van de embryo's niet goed ontdooien. Gelukkig weten wij hoe die teleurstelling is en kunnen we dankzij dat ook een gevoel van blijdschap en dankbaarheid hebben. We zijn weer een stapje verder. 


 


 


Nou als u mij excuseert... ik ga mijzelf op de bank verschanzen met mijn granaatappelsap, 0.0 bier en manderijntjes! whoop! 


 


 


 


 

1089 x gelezen, 6

reacties (20)


 • mamavanmijnlief

  Ik duim met jullie mee!!

 • bunintheoven

  Wat een geweldige opbrengst! Hopelijk hebben jullie een plakboontje en kun je over 9 maanden eindelijk jullie lang naar gehunkerde baby in de armen kunnen sluiten ❤️

 • Mjek

 • Zeldawarrior

  Wat een mooie opbrengst! Heel veel succes, ik duim dat jullie een prachtige plakkerd hebben. 🍀🍀🍀

 • Mjek

  Jaaaaaaa.. dankjewel! ik duim ook mee.

 • Rupsie

  Haha, die volle blaas heb ik nog nooit rekening mee gehouden, ik wil juist altijd zo lang mogelijk niet hoeven plassen en het is puur voor het kantelen van de baarmoeder. Ik zag de briefjes ook niet meer op het toilet hangen die er voorheen wel hingen, dus ik denk dat ze er zelf ook vanaf gestapt zijn om dat te verlangen.

  Nu de lange wachtrijen uitzitten, rust in je agenda... Ik neem aan het ontbreken van de eileiders? Ik ga voor je duimen meid, wanneer ga je testen?

 • Mjek

  Bij ons stond het zelfs nog op het formulier! wat kunnen de gevolgen zijn van een kanteling van de baarmoeder met betrekking tot een zwangerschap? Ik plas ook altijd na de gemeenschap,(zoals moeders dat heeft geleerd XD.) dus ik zag er niet zo heel veel slecht in. Stom ja inderdaad, ik bedoel eileiders. Jemig wat een sul ben ik. Ik ben nadat ik klaar ben met schrijven ook nog altijd dingen aan het verbeteren, ik heb zelfs altijd nog proeflezers nodig voor thesissen en rapporten. In mijn scriptie stond zelfs Ananas met een hoofdletter. . Ik ga testen over 1 week en zes dagen. de 31e!

 • Lorrainetje

  Super leuk geschreven.

  Ik zou zeggen: proost op een goede afloop. 🍀

 • Mjek

  Dankjewel! en cheers

 • Aapjeguppie

  Je manier van schrijven is zo meeslepend. Ik voel de frustratie die je op de weg had. Ik hoop dat boontje een bonenstaakje wordt een dat je over een maand of 9 je kleine wonder in je armen mag sluiten.

  Blijf plakken boontje!!!

 • Mjek

  Dankjewel voor je lieve woorden. <3<3<3

 • P_ck

  Wat leuk geschreven weer en ooh wat spannend nu he, nu is het aan het boontje 🙏🏻

  Haha mag ik nu plassen? 🤣 dat vroeg ik bij de vorige tp ook en kreeg het zelfde antwoord.. waarschijnlijk ook Isala?

  Lekker van genieten in ieder geval en hopelijk is dit de lucky one!

 • Mjek

  Ja, inderdaad! Bij Isala! wachtkamer 3 is waar het allemaal is gebeurd! Ik heb nog geen idee hoe moeilijk deze weken gaan worden, maar tot nu toe genieten we aardig!

 • P_ck

  Jep where the magic happens!

  Nee begrijp ik heel goed hoor, ik moet de echo nog krijgen om mijn bms te meten maar begin ondertussen al weer wat gezonde zenuwen te krijgen haha

 • Mjek

  Haah! Ja spannend, hoe lang duurt dat ongeveer? gaat dat gewoon in de normale cyclus of moet je nog wat pillen erbij nemen? Ik ben ondertussen IVF expert maar met cryo terugplaatsingen ben ik een newbie. Elke keer dat Ik zenuwen had dacht ik aan de lorazepam die je krijgt voor de punctie. Dat helpt nu nog steeds.. 😂 mijn mantra is Lorazepam herhalen tot ik rustig word! Misschien een tip voor de gezonde zenuwen? Ik ben in ieder geval heel benieuwd om het te lezen

 • P_ck

  Ik heb op dag 11 de echo en als het dan goed is kunnen we plannen voor de cryo. Ik denk dan vrijdag of zaterdag de tp.

  Ik mocht kiezen voor kunstmatig of natuurlijke cyclus. Ik heb een beetje iene miene mutte gedaan en nu gekozen voor een kunstmatige cyclus, dus elke dag 2 pilletjes slikken en vanaf dinsdag weer utrogestan erbij 3 x per dag.. het leuke is dat als ik positief test dat ik alles mag blijven slikken en innemen tot week 12 🤦🏼‍♀️ Goed gekozen dus haha.. maargoed als het zo is dan met alle liefde natuurlijk!

  Hahaha kijk dat is wel een goeie tip 😂

 • Nora91

  Yeaaah embryo on board!

  Ondanks alle angst en wat er allemaal kan gebeuren, heb vertrouwen in je embryo! Wat een mooi resultaat 👍

  Kom op embryo, plakken!

 • Mjek

  Juist! Secondelijm overigens niet meegenomen.. Moet het maar op pure plakkracht doen! Je zou denken dat ik een significant verschil zou voelen, maar.. het lijkt wel alsof alles hetzelfde is.. zo weird!

 • Nora91

  Misschien vindt de baby secondelijm ook niet zo fijn, uiteindelijk moet ie er ook weer uit en dan zit ie vastgelijmd😂

  Laten we hopen dat dat een goed teken is!

 • Mjek

  Voor aaaaltijd bij mama! Haha, brrrrr...