Verwarrende echo. Hoop of verdriet?

Dag meiden,

Vandaag was het dan zover. Mijn 3e echo. Ik zou 6 weken moeten zijn kwa berekening.
De vorige echo een week geleden was een klein zwart stipje te zien. Kwa berekening 5w0.
Hcg waarden waren toen 450 ongeveer. Dan lig je daar voor de echo een week later. En ja hoor, een zwangerschapsring te zien.
Met een klein vrucht zakje. Nog steeds kwa afmeting rond de 5w1. Mijn Hcg waarden waren nu 1000.
Meneer gynaecoloog was tevens niet positief. De waardes waren niet genoeg verdubbelt. En het zakje was te klein.
Hij benoemde dat dit niet positief was, en zei dat het hoogstwaarschijnlijk fout zou gaan. Hij benoemde al miskraam wat mijn lichaam zelf zou oplossen, en anders pilletjes of curratage.
BAM!! Die kwam even hard uit de lucht vallen. Nu heb ik deze gyn al sinds mijn bbz. En al vanaf toen vonden wij hem erg negatief. Maar dit sloeg wel de kroon. Mijn gevoel was het Hcg stijgt en elke echo is er steeds iets meer te zien.
Gelukkig heb ik een zus die verloskundige is. Dus in paniek en hoog oplopende emoties haar gebeld. En gelukkig heeft zij mij iets meer hoop toe kunnen spelen. Zolang er nog steeds iets meer te zien is, en de waardes omhoog gaan. Is het nog te vroeg om te zeggen dat het echt mis zal gaan.
Volgens de gyn zit ik in grijs gebied, maar zal het hoogstwaarschijnlijk mis gaan. Mijn zus zegt, wij zien wel vaker mensen waar we bij de afmetingen denken, mwouuu dit mocht wel wat meer. Maar het dan alsnog gewoon goed gaat. En zolang er niet minder te zien is, en je waardes niet blijven hangen of bijna niet omhoog gaan of zakken. Kun je nog niks met zekerheid zeggen.
Volgende week donderdag heb ik mijn 4e echo, deze zal toch echt moeten uitsluiten of het mis zal gaan of niet. Dan zou ik kwa berekening 7 weken zijn. Maar als de innesteling later was kan ik best tussen de 6/7 weken zitten. Dan zou er toch wel een klein wurmpje te zien moeten zijn.
Oh mean, dit is zo ontzettend frustrerend. En ik ben echt erg opzoek naar ervaringsverhalen. Mijn gevoel gaat nu alle kanten op en ik weet niet meer of ik nu hoop moet houden, of zoals de gyn zei; mij voor moet bereiden met dit slechte nieuws.

Wie kan hier een ervaring delen!! Ik weet het niet meer.

1560 x gelezen, 2

reacties (23)


 • Manon3

  Kan me goed voorstellen dat dit een hele grote klap is!

  Zolang het nog oploopt en groeit is er enige hoop, maar toch zou er nu meer te zien moeten zijn.

  Klinkt heel cru, maar je gynaecoloog heeft dus eigenlijk wel gelijk met wat hij zegt. De volgende echo is er nog om uitsluitsel te geven of het echt mis is, dus echt definitief is het niet. Sowieso zou er op 7/8 weken echt meer te zien moeten zijn en is 6 weken nog steeds vroeg voor een echo.

  Maar als jij je onprettig voelt bij de arts en de manier waarop hij met jullie omgaat is het mogelijk wel fijner om over te stappen naar een ander. Misschien je zus? Als jullie dat niet ongemakkelijk vinden. Enig empatisch vermogen is hoe dan ook wel op zijn plaats en een dokter zou moeten inzien dat dit erg zwaar nieuws is om te horen.

  Ik hoop enorm voor jullie dat het toch nog goed komt en de termijnberekening misschien niet helemaal goed was.

 • MemmievanT

  Jaa ik geloof ook zeker dat wat hij zag en berekend dat dat niet positief overkomt. En dat hij er niet een super positief verhaal van kan maken als dat niet zeker is. Maar hij had toch zeker kunnen zeggen ja het is nog niet heel duidelijk, maar het lijkt wat naar de verkeerde kant te neigen. Ipv zeggen dat ik in grijs gebied zit( met andere woorden nog niks zeker) maar miskraam dit en curratage dat. Dat komt heel verwarrend en hard en onzeker over haha. En ja ik heb de volgende echo ook een andere gyn indd.

  Mijn zus zit in een andere woonplaats, ze kan niet zomaar echo’s maken hiervoor.

  Ik hoop dat het vruchtje gewoon een trage start heeft, of een groei stop. En het donderdag al een groot stuk gegroeid is.

  Maar ik houd zeker in mijn achterhoofd dat het ook zeker niet goed kan zijn.

  Zo’n onzekere tijd is dit

 • MemmievanT

  Jaa ik geloof ook zeker dat wat hij zag en berekend dat dat niet positief overkomt. En dat hij er niet een super positief verhaal van kan maken als dat niet zeker is. Maar hij had toch zeker kunnen zeggen ja het is nog niet heel duidelijk, maar het lijkt wat naar de verkeerde kant te neigen. Ipv zeggen dat ik in grijs gebied zit( met andere woorden nog niks zeker) maar miskraam dit en curratage dat. Dat komt heel verwarrend en hard en onzeker over haha. En ja ik heb de volgende echo ook een andere gyn indd.

  Mijn zus zit in een andere woonplaats, ze kan niet zomaar echo’s maken hiervoor.

  Ik hoop dat het vruchtje gewoon een trage start heeft, of een groei stop. En het donderdag al een groot stuk gegroeid is.

  Maar ik houd zeker in mijn achterhoofd dat het ook zeker niet goed kan zijn.

  Zo’n onzekere tijd is dit

 • 2019baby.

  Bij mijn miskraam was mijn gaf op 4 weken 40 bij mijn goede zwangerschap was deze 740 en op 5 weken rond de 5000

 • MemmievanT

  Wow, dat is indd heel

  Wat hoger zeg. Wat een verschil

 • 2019baby.

  Het is echt afwachten ik heb echt positieve verhalen gehoord dat ze zeker zaten van ei en toch 2 weken minder ver waren volgens de echo , hoe gaat het nu met je ?

 • MemmievanT

  Jaa klopt ik hield de hoop wat dat ik 1 van die meiden zou zijn waar ze het fout bij hebben, en de next echo een mooi gegroeid vruchtje zouden zien. Gister wat roze verlies bij afvegen de hele dag. Vandaag weer niks. Ik denk dat ik morgen maar even het ziekenhuis bel om bloed te prikken! Ik ben toch wel benieuwd of mijn Hcg nog wel stijgt. Of dat ik mij toch echt beter kan voorbereiden op foute boel. Super frustrerend deze weken

 • Mi-mus

  Ik had afgelopen woensdag trouwens een uitwendige echo in het zh, waarop alleen vruchtzakje te zien was. Opgemeten kwam hij uit op 5+3 weken en dat klopte precies bij mijn termijn..

 • MemmievanT

  Mag ik vragen welke gyn je had haha

 • Mi-mus

  Van den Hurk, jij?

 • Ik-ben-weer-anoniem

  Als je idd Van den Hurk hebt dan zou ik aangeven dat je graag een andere gyn wil. Ik ben ook in het ziekenhuis geweest en kom ook uit de buurt van Drachten. We hebben ook een paar keer Van Den Hurk gehad en de beste meneer maakte mij heel onzeker en was heel hard in zijn bewoordingen bij mijn miskraam. Ik heb hem bij 2 miskramen meegemaakt en daarna heb ik om een andere gyn gevraagd (maakte mij niet uit wie). Daarna wel nog 3 miskramen, maar een veel betere begeleiding en meer empathie voor ons. En ook meedenken wat we eraan zouden kunnen doen zodat ik meer kans had dat het wel goed zou gaan. Ik zou idd zoals je zus zegt niet gelijk heel erg negatief denken. Je schiet er echt niets mee op en het maakt je alleen onzeker. Het kan nog wel alle kanten op gaan als ik jou verhaal zo lees. Het is niet gezegd dat het goed gaat, maar dit is zeker ook nog geen miskraam. Deze gyn (ervan uit gaande dat je het over die hebt) staat erom bekend dat hij nogal hard is in zijn bewoordingen en nogal zakelijk. Ik zou dat dan ook zeker bij de balie vermelden dat je graag bij een ander word ingepland. Je moet je er wel goed bij voelen. Ik wens je veel succes en ik duim met je mee voor volgende week

 • MemmievanT

  Ik heb dus indd ook vd hurk!! En ik vind hem erg apathisch en indd erg zakelijk. Ik heb nu ook volgende week een ander. Ik kon dinsdag bij hem, of donderdag bij iemand anders. Nou dan wacht ik liever nog 2 dagen extra. Al helemaal omdat je nu alleen bent, en door de hardheid van zijn zeggen je je toch best klein kan voelen. En hij kan er niks aan doen, verder een prima man! Maar niet geschikt voor vrouwen onder hormonen haha

 • Mi-mus

  Ooh balen maar ik snap wat jullie bedoelen. Hier deed hij juist heel aardig en maakte hij zelfs nog een echo terwijl dat niet hoefde.

 • Anna-76

  vd hurk...2x aan mijn bed gehad tijdens ziekenhuisopname. Vond dit geen sympathieke man. Kwam heel onverschillig over.!

  Ik weet niet of Brinks er nog werkt, maar die man is echt zo aardig. Heeft allebei mijn zonen ter wereld geholpen. Buis en Nijhuis zijn ook goed.

 • MemmievanT

  Ieder zijn eigen ervaringen indd. Zoals ik zeg zeker geen verkeerde man. En super fijn dat hij bij jullie beter overkwam haha. Maar niet mijn favo haha. Heeel fijn dat het bij jullie ook goed zit nu. Ik houd een klein beetje hoop. Maar laat het maar een beetje gaan denk ik. En dan zien we wel

 • Mi-mus

  Ja spannend zo dat afwachten.. heel veel succes en houd ons op de hoogte!

 • Mi-mus

  Phff wat ontzettend spannend en zenuwslopend zo! Geen ervaring alleen dat ik ook vroege echo’s heb gehad waar elke week meer op te zien was. Van een streepje vocht, naar een vruchtzakje, naar een vruchtzakje met dooierzakje, naar een kloppend hartje, dit was ook week op week.

  Heel veel sterkte met afwachten!

 • Annoniememama

  Heey meid wat naar! Zelf 6 miskramen gehad waarvan 4 missed abortions... bij mij ging het bij de 4 missed abortions precies zoals hierboven beschreven. Trage groei en wekelijks iets meer te zien en op een gegeven moment stopt het hartje er dan weer mee. Op basis van mijn eigen ervaring en ook als ik de hcg opbouw zie denk ik helaas dat het niet goed zal gaan maar je hoort af en toe toch verhalen dat het wel goed gaat maar de combi trage groei icm toch wel slecht stijgend hcg vind ik zorgelijk. Bij mijn goede zwangerschappen die voorbij miskramen periode kwamen (2 stilgeboren zoontjes en 2 dochtertjes) zag ik wel snelle stijging van hcg en geen groeivertraging op de echo’s. Duim voor je dat het bij jou wel goed zal zijn ❤️

 • MemmievanT

  Indd in combinatie van elkaar geeft het niet veel hoop. Je hoopt dan toch op een wonder. En blijft vooral die hoop houden omdat je elke keer toch iets meer ziet. Maar pff wat hebben jullie het ook moeilijk gehad zeg. Het grootste nadeel bij ons is dat we niet snel zwanger zijn. Deze zwangerschap was dus al een verassing, en ik ben alweer aan het voorbereiden op hoelang het dan weer zal duren voor het weer lukt. Het breekt me op. Maar er zijn natuurlijk zoveel meer meiden die hier last van hebben.

  Maar bedankt voor je ervaring. 🥰

 • Annoniememama

  Vreselijk meid! Die verassing en dan de hoop dat het goed zal gaan! Tussen onze eerste dochter en tweede dochter zit 7 jaar, 7 jaar van zwanger proberen te worden en te blijven en verliefd na verlies te ervaren... dat opbreken herken ik! Na het overlijden van ons tweede zoontje in 2018 was ik er klaar mee, het was ons niet gegund en toen bleek ik in Jan ineens zwanger. Het was niet makkelijk ons dochtertje kreeg met 28 weken zwangerschap wat bloedingen in het hoofd. (Onze zoontjes hadden dit ook en zijn er aan overleden) en met 32 weken zwangerschap is ze gehaald. Wonder boven wonder doet ze het heel goed maar nooit gedacht dat dit ons nog eens gegund was. Sterkte in deze onzekere periode!

 • Pindakaasappel

  4 echos en je bent dan nog maar 7 weken. Wat doe je jezelf aan... Een week later en maar 1 dag gegroeid zou mij niet teveel hoop geven. Moet ik heel eerlijk in zijn. Maar je kan niets anders dan afwachten.

 • MemmievanT

  Wat doe ik mijzelf aan? Ik kies er niet voor elke paar dagen een echo te doen, dit komt vanuit het ziekenhuis. Ivm mijn bbz vorige keer zeiden ze dat ik bij de volgende een vroege echo zou moeten. Dus na positieve test gebeld en gezegd hoever ik dacht te zijn. Dus hebben ze een afspraak gepland, al redelijk vroeg. Aan de hand van de echo, maakten ze elke keer een nieuwe afspraak. Paar dagen later, week later, nu 6 dagen later. Ik had liever niet zo veel echo’s, maar als je elke keer hoort de volgende keer moet er wat te zien zijn, en dan de volgende echo horen nou is niet veel te zien kom volgende week maar terug dan moet er meer te zien zijn. Tja zo lopen de echo’s wel op.

 • Lynn-

  Dat had ik de vorige keer ook, 4 echo`s in korte tijd, eerst achterstand in groei, daarna kloppend hartje, daarna toch niet goed gegaan. Het klopt dat je snel mag komen voor een echo, na een bbz. Nu heb ik er zelf voor gekozen niet voor de 7 weken een echo te willen, en de 1e echo was meteen goed. Dat gaf mij persoonlijk meer rust, dan de vorige keer met al die echo's. En ik dacht, als het een bbz is, krijg ik ws wel veel pijn :). Daarnaast heb ik ook nog steeds geen zekerheid, omdat je nog geen 12 weken voorbij bent. Voor nu helpt het je niets meer, maar blijf wel eigen keuzes maken, ook al bieden zij van alles aan... heel veel succes en ik hoop voor je op een goede afloop!