5 december - een dag met dubbele gevoelens

Gisteren was het ook bij ons 5 december. We hebben gistermiddag samen met onze meiden sinterklaas gevierd. Ze hadden 's ochtends ook op school sinterklaas gevierd, dus ze hebben eerst vol enthousiasme verteld over school en hoe dat gegaan was. Na school ging Lotte het hele huis doorzoeken of wij ook cadeautjes hadden gekregen en ze vond ze op zolder, onder een open raam. Mijn man had een middagje vrij genomen van zijn werk, dus na de lunch hebben we eerst gezellig met elkaar de cadeautjes uitgepakt, zodat ze gisteren ook nog even tijd hadden om er mee te spelen. De meiden waren alle drie gelukkig heel blij met hun cadeautjes.


Maar ondanks dat we een leuke middag hebben gehad is 5 december voor mij ook een beetje een beladen dag. Het was gisteren precies 4 jaar geleden dat Ilse 's middags een afspraak had bij de kinderarts, omdat wij ons wat zorgen maakten om haar. Toen ging ik er nog vanuit dat we na die afspraak weer gewoon naar huis zouden gaan, maar helaas bleek het anders te lopen dan verwacht/gehoopt. De kinderarts maakte zich ernstige zorgen om de gezondheid van Ilse en besloot om haar per direct op te nemen. Ze moest in het ziekenhuis blijven en mocht niet meer naar huis. De kinderarts gaf toen al heel eerlijk aan dat ze bang was dat Ilse kanker had. Diezelfde middag kreeg Ilse haar eerste onderzoeken en drie dagen later kregen we de uiteindelijke diagnose en bleek het inderdaad om een vorm van kanker te gaan. Voor mij voelt 5 december 2014 als de start van het ziekenhuistraject waar we nu nog steeds inzitten. Het is de dag waarop ons leven en dat van Ilse een hele andere wending kreeg.

876 x gelezen, 2

reacties (6)


 • Verassing3

  ❤️😢

 • Mi-mus

  ❤️

 • ~mammie~

  ❤️

 • Vooreenderdewonder

  Wauw wat heftig..

  Maar je bent een sterke vrouw met een sterke meid.

  In iedergeval heel veel sterkte gewenst

 • Lillybell

  Hele dikke knuffel meid. Herken het dubbel gevoel volledig. Hier is dat 6 februari. De dag dat Hly haar meter jarig is, en dat we de diagnose van haar hart kregen. Ook het begin van heel veel meer.

 • Momof2kids

  heel veel sterkte