Hoelaat baby van 4 weken naar bed?

Ons meisje was afgelopen zondag precies 4 weken uit en we genieten zo van haar!
Ik had me tijdens de zwangerschap echt ingesteld op een hele zware babytijd, ook omdat ik in mijn omgeving continue hoor dat de babytijd zo zwaar is, maar het valt me echt ongelofelijk mee.
L. krijgt iedere 3 uur haar flesje met 90 ml water + 3 scheppen voeding. Meestal drinkt ze hier 80 a 90 van op. 's nachts voeden we op verzoek, maar ook dat is vaak iedere 3, heel soms 4, uur. Hierdoor wisselt de laatste fles qua tijdstip behoorlijk. Soms 23:00, soms 00:00 en af en toe ook nog wel eens om 01:00.
Ze slaapt bij ons op de kamer in haar wiegje. Ik ben er nog niet aan toe haar in haar eigen kamertje te laten slapen.
Overdag slaapt ze beneden (vaak bij ons op de arm, maar ook wel in het babynestje in de box).

Nu is mijn vraag: hoelaat brachten jullie je baby van 4 weken oud 's avonds naar bed? Wij blijven nu tot haar laatste fles beneden en gaan dan samen met haar naar boven (dat is dus vaak tussen 23:00 en 01:00).
Het is ons eerste kindje, dus we weten ook niet helemaal hoe dit werkt, haha. Moeten we haar eerder alleen naar boven brengen en wakker maken voor de fles? Of houden zoals het nu is?

Als jullie andere adviezen/tips hebben, dan hoor ik het ook graag!

1395 x gelezen, 1

In Baby

reacties (21)


 • Anonymous93

  Onze zoon is nu 2wk en gaat tegelijk met ons naar bed; rond 00:00u, na zijn laatste fles. Hij drinkt nu 150ml per fles (kunstvoeding) of iets minder (bij borstvoeding).

  Wij geven hem strategisch kunstvoeding als laatste voeding voor de nacht; verteren daarvan duurt langer Op advies van CB voeden wij hem nu op verzoek ipv om de 3u een wekker te zetten; veel en veel relaxter..

  Vannacht kreeg hij om 01u zijn laatste fles; om half 9 vanmorgen heb ik hem maar wakker gemaakt ;) (hij slaapt wel op zijn eigen kamer)

  Doe het op gevoel en hou je niet te strak aan de 'regels' de eerste 2-3mnd verwen je ze nog niet; lekker bij je houden!

 • Fleur38

  Onze dochter ging rond 23.00/23.30u na de laatste fles naar bed maar sliep dan ook door tot 07.00u - Ja we hadden geluk!

 • Fleur38

  Onze dochter ging rond 23.00/23.30u na de laatste fles naar bed maar sliep dan ook door tot 07.00u - Ja we hadden geluk!

 • Team

  4 weken is echt nog heel jong, voor een slaapschema is het te vroeg. Mocht je daar over een tijdje mee willen starten dan kan je je daar over inlezen, zodat je weet wanneer je kan beginnen en wat de bedtijd dan is. Voor nu lekker knuffelen en genieten van je baby. :)

 • Paperdoll

  Dat is nu nog te vroeg. Een vaste bed tijd en een echt slaap ritme komt later wel. Meestal tussen 4 en 6 maand komt er echt meer een schemaatje in.

  Je hoeft trouwens geen 3-4u tussen een fles te laten. Als je kindje om 20u een fles drinkt en jij wil om 22u gaan slapen, geef je haar gewoon dan nog een flesje en ga je naar bed. Niet te moeilijk over doen 😉

 • AnnabellemamavanAbigail

  Onze zoon van 6 weken gaat achter zijn fles van 23u30 naar zijn bedje gaan slapen, we hebben een periode hem achter zijn fles van 19u30 naar bed gedaan maar merkte toen dat hij achter de fles van 23u30 tot zijn volgende fles constant wakker was, nu we hem beneden laten tot zijn fles van 23u30 is dit niet meer zo 🙂

 • AnnabellemamavanAbigail

  Onze zoon van 6 weken gaat achter zijn fles van 23u30 naar zijn bedje gaan slapen, we hebben een periode hem achter zijn fles van 19u30 naar bed gedaan maar merkte toen dat hij achter de fles van 23u30 tot zijn volgende fles constant wakker was, nu we hem beneden laten tot zijn fles van 23u30 is dit niet meer zo 🙂

 • mijn~meisje

  de baby ging naar bed als ik ook naar bed ging. Maar ik ging wel eerder naar bed en nam de baby dan mee naar boven tot 1:00 vol houden lukte echt niet. Mijn baby lag pas eerder boven dan mij toen deze tussen de 6 en 10 maand was. (3 kids 3 keer anders gedaan)

 • Hopefull2020

  Ik zou ze zeker niet wakker maken, gewoon geven op verzoek. Ze is nog zo klein, lekker bij je houden. Onze jongste dronk een fles rond 20u, mijn andere kids sliepen toen al. Ik keek nog wat tv ofzo en ging dan slapen tegen half 10, tot hij dan weer wakker was voor de fles. Als hij wat ouder was (denk maand of 3) gaf ik hem dan wat later op de avond een fles, tegen mijn slaaptijd, zo kon ik ook een paar uurtjes ononderbroken slapen.

 • MNAZ

  Lekker bij je houden hoor als het goed gaat.

  Mijn zoontje is 1 jaar en slaapt nog steeds bij ons in de kamer,heerlijk!Met die leeftijd deed ik eerste de 2 oudste in bed en daarna rond de 21u ging hij in zijn bedje.Als wij rond 24u naar boven gingen kreeg hij zijn laatste voeding.

 • Caatjemaatje

  Zo deden wij het ook met onze bv kindjes. Lekker genieten!

 • Demy

  Je doet het heel goed hoor!! Lekker van genieten!!

 • Celian

  Ik ging rond die leeftijd altijd rond 20.30/21.00 met de kleine naar boven. Dan keek ik tv in bed of las ik een boek en had zij lekker de tijd om te clusteren.

  Vaak rond 23.00/23.30 ging zij de wieg in voor de nacht.

 • Mykha

  Wij eindigden 20u! En vanaf dan op verzoek (:

 • MarieSophie

  Zeker tot een week of 12 lekker beneden bij ons gehouden totdat wij naar bed gingen. Juist die avonden zijn heerlijk. Onze oudste op bed en dan nog lekker op de bank een serietje kijken terwijl het kleine moppie op mij of mijn man lag.

 • Wonderful-life

  Lekker houden zoals je gevoel het zegt te doen. Wij deden dit ook zo. Lekker bij ons houden. Tenzij je kind anderen signalen afgeeft. Vertrouw op je gevoel en instinct. 😉😘

 • Nog-even!

  Op die leeftijd gingen ze om 22.00 met ons mee naar boven... Hoewel de oudste al om 21.00 naar bed ging. En die kreeg dan om 23.00 de laatste voeding. Maar dat was met een week of 8...

 • Jij-laat-het-hartjes-regenen

  Wij nemen onze zoon van 3 weken ook tegelijk met ons mee naar bed. Alleen is hier de laatste fles wat eerder, tussen 9 en 10 meestal.

  Op deze leeftijd hebben ze nog niet echt een bedtijd.

 • Charliecharlie

  Bij onze beide kinderen lukte het ‘s avonds niet om ze boven op bed te leggen. Werd op CB ook gezegd: is bij heeeel veel baby’s zo, tot een maand of 3,4. Zo geschiedde. Wij gingen dan wel rond half 10 met haar naar boven. Nu gaat ze keurig naar bed, nadat ik haar broer in bed heb gelegd om kwart over 7.

 • Vlindermoeder

  Onze dochter kwam meestal rond 23.00 uur voor de laatste voeding. Dat deed ik dan in bed en daarna gingen we allemaal slapen. Tot 01.00 uur zou ik zelf niet blijven zitten. Dat zie ik echt als een nachtfles. Dan zou ik haar na de fles die je 3 uur eerder hebt gegeven op bed proberen de leggen. Dat lijkt me een mooie tijd

 • Narnar

  Ik heb hier zelf geen ervaring mee haha maar je verhaal klinkt mij als een fijne situatie, lekker zo houden lijkt me. Er is ook geen vast schema waar je je aan moet (willen) houden, of regels die je moet naleven. Ik zou lekker doen wat goed voelt en niet teveel bezig zijn met hoe anderen het doen.