20-12-`20 bevallen van ons meisje!

Op 20-12-2020 is ons lieve meisje geboren na een zwangerschap van 38 weken en 1 dag.
We hadden hier totaal niet op gerekend, want afgelopen vrijdag waren we bij de gynaecoloog en zat alles nog potdicht. De dag er na (19-12-'20) om 12:30 uur braken spontaan mijn vliezen.
Om 16:00 uur begonnen de weeën en om 18:00 uur zijn we naar het ziekenhuis gegaan. Ik bleek toen al 4 cm ontsluiting te hebben. Een uurtje later zat ik op 5 cm en vanaf dat moment kwam ik in een weeënstorm terecht. Na drie kwartier wist ik niet meer waar ik het zoeken moest en en heb ik om een ruggenprik gevraagd. Helaas moest de anesthetist vanuit huis komen, dus dat duurde even. Toen de anesthetist arriveerde, hebben ze de ontsluiting niet meer gevoeld, maar direct de prik gezet. Na de ruggenprik kwamen ze er achter dat ik al op 9 cm zat. Oftewel, ze hadden deze niet meer morgen zetten, maar wat was ik er blij mee, al heb ik er maar een half uurtje van kunnen genieten. Om 23:30 uur had ik volledige ontsluiting. De ruggenprik werd uitgezet, weeënopwekkers werden aangesloten en anderhalf uur later was ons meisje er! Wel moest ik ontzettend veel overgeven tussen de persweeën door, maar uiteindelijk was dat het allemaal waard!
Ons kleine meisje is 47 cm lang en 3005 gram. Zo ontzettend trots!

1271 x gelezen, 7

In Baby

reacties (6)


 • Afwachten0

  Gefeliciteerd. Geniet van de lieve meid.

  Bedankt voor je verhaal. Ik ben vandaag 38.4 weken en ik had ook gehoopt om op 20-12-20 te bevallen. Het is een mooie datum😁. Maar mijn Jongen lijkt het heerlijk te vinden in mijn buik en wil totaal nog niet komen :(

 • Si2020

  Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochter. nu lekker genieten.!

 • Nog-even!

  Gefeliciteerd!!!

 • Barbamammie79

  Gefeliciteerd! Mooie datum

 • Ashleyjessy

  Zo snel kan het gaan ! Van harte 🥳😍

 • Lama94

  Van harte gefeliciteerd!

  En ik wens je een voorspoedig herstel!