31 weken zwanger. Hoe voelen jullie je?

Hoi meiden,

Ik ben wat onzeker en angstig de laatste dagen.
Momenteel ben ik 31 weken zwanger van mijn eerste kindje (hiervoor wel een miskraam met 10 weken, maar dat tel ik dan even niet mee).
Ik voel me steeds minder en zwakker en weet niet meer welke klachten erbij horen en welke niet.
De gehele zwangerschap heb ik al last van wat bloedverlies waar ze geen oorzaak voor kunnen vinden. Nu had ik afgelopen week toch wel iets meer bloedverlies dan normaal, maar inmiddels ben ik dat al gewend en schrik ik daar niet meer zo van.
Ook heb ik deze week aan de CTG gelegen, omdat ik dacht dat ik haar minder voelde, maar alles zag er goed uit. De placenta ligt aan de voorkant, dus waarschijnlijk voel ik haar daarom soms iets minder.

Waar ik me wel een beetje zorgen om maak is het feit dat ik de hele week al behoorlijke hoofdpijn heb en de misselijkheid ook steeds meer terug komt.
's nachts slaap ik slecht, heb vaak krampen onder in m'n buik en voel me gewoon slap. Ik ben al met verlof, dus het komt niet door stress of iets dergelijks. Gisteren lag ik 's middags even op bed en begon de hele kamer voor mijn gevoel te flikkeren.
Dit heb ik gelukkig maar 1 keer gehad.

Is het normaal dat ik mij zo slap voel en dat ik iedere dag nu hoofdpijn en misselijkheid ervaar?
Ik had zo gehoopt op een onbezorgde zwangerschap, maar dit is echt niet leuk meer.
Ik ben ook steeds zo angstig dat er met de baby iets niet goed is als ik de krampen weer voel of bloed zie en ik haar daarna niet direct voel.

Hoe voelen/voelden jullie je bij 31 weken?

892 x gelezen, 2

reacties (9)


 • Mayren

  Bedankt voor alle reacties!

  Afgelopen maandag (gisteren dus, haha) ben ik bij de VK geweest en bovenstaande aangegeven. Zij heeft mij direct bloed laten prikken en was er 99% zeker van dat ik inderdaad bloedarmoede heb. Nu heb ik vandaag de uitslag binnen gekregen en alle waardes waren goed. Heel bijzonder, maar daar ligt het dus niet aan.

  Ik heb voor de zekerheid een afspraak gemaakt voor een corona test. Straks gooi ik alles op de zwangerschap en blijft het corona te zijn.. Dat sluit ik liever even uit.

 • Suusoe

  Hier ook van de week kreeg ik te horen dat ik te weinig ijzer voorraad heb terwijl ik vitamines neem bizar hè !!! Dus nu zit ik ook aan de extra vitamine D en C naast de vitamine compleet zwanger .hoop snel verandering te voelen want ik ben toch moe 🥺. Controleer even je bloed .

 • Nien33

  Ik ben 32 weken zwanger en herken de klachten. Bij mij wordt dit waarschijnlijk veroorzaakt door een ijzertekort. Mijn hb was nog goed maar mijn ferritine was veel te laag. Ik slik nu een week ijzertabletten en ik voel me minder slap. Ik was de afgelopen weken ook dagelijks duizelig etc, dat lijkt ook minder te worden. Nog wel misselijk helaas. Is bij jou je ijzergehalte gecontroleerd met 30 weken?

 • Aapjeguppie

  Je hoeft niet eens een (hele) hoge bloeddruk te hebben om wel een zwangerschapsvergiftiging te hebben.

  Ik zou morgen toch even de verloskundige bellen om te overleggen wat te doen.

 • Jij-laat-het-hartjes-regenen

  Is jouw bloeddruk niet te hoog? Zo klinkt het mij in de oren. Morgen verloskundige bellen.

 • Dmjr

  Sommige kwaaltjes horen er niu eenmaal bij helaas. En zo ook in de laatste weken kan dat extra zwaar zijn. Ik heb ook zoveel last gehad van hoofdpijn misselijk overgeven moe. Nou is het bij mn ijzer dat ik veel klachten heb en ook ben ik toen getest op evt zwangerschaps vergiftiging dat was het gelukkig niet. Maar is jou ijzer ook wel goed en je bloeddruk idd?

 • Dominieke

  Zie je ook sterretjes of heb je een bandgevoel om je middel? Ik zou even je verloskundige je bloeddruk laten checken.

 • Afwachten0

  Ik ben ook 31 weken. Ik herken een paar van jouw klachten heb ik ook maar die van jouw vind ik erger. Ik ben erg zwak dan de afgelopen dagen. Ik ben misselijk maar dat komt omdat ik hg heb. Slapen gaat bij mij weL goed en ik heb geen hoofdpijn zoals jij. Ik denk ook dat het aan jouw bloeddruk kan liggen. Laat je verloskundige weten dat je bezorgd ben. Ik maak me ook zorgen maar als ik jouw verhaal lees dat zie ik dat het bij mij nog mee valt. Veel sterkte.

 • Palmpje12

  Je bloeddruk was in orde? Misschien dat het daaraan kan liggen. Of misschien iets van ijzer tekort