28 weken en daar zijn de kwaaltjes weer

Hallo allemaal,

Zoals jullie in mijn voorgaande blogs hebben kunnen lezen, is zwanger zijn alles behalve een hobby van mij.
Ondanks dat ik erg uit kan kijken naar de komst van ons meisje en de zwangerschap daar echt noodzakelijk voor is, ben ik er harstikke klaar mee.
Sommige vrouwen zijn gemaakt om zwanger te zijn, ik hoor daar absoluut niet bij en kan niet wachten tot alle ongemakken weg zijn.

Vandaag ben ik precies 28 weken zwanger en tot nu toe ben ik nog niet klachtenvrij geweest.
Het tweede trimester ging iets beter dan het eerste trimester, dat wil zeggen dat het overgeven is gestopt en de misselijkheid te doen was, maar helaas is het nooit geweest wat ik er van verwacht had.
Nu zit ik dus in trimester drie en het gaat weer bergafwaarts. De misselijkheid komt in alle hevigheid terug. Ik heb dagelijks erg veel hartkloppingen. De duizeligheid is steeds meer aanwezig, evenals het maagzuur.
Oja, en voor ik het vergeet; twee weken geleden is er een blaasontsteking geconstateerd waar ik antibiotica voor heb gekregen en het carpaal tunnelsyndroom in m'n linkerarm.
Afgelopen week zat ik er echt even door heen en ben ik in huilen uitgebarst.
Ik was er zo ontzettend klaar mee. Het zwanger zijn beperkt me nu al een half jaar in mijn doen en laten en dan bedoel ik echt in de dagelijkse dingen als het huishouden en m'n werk.
Ik kan niet wachten tot het moment dat ik bevallen ben.

Zijn er meer meiden bij wie de misselijkheid rond de 28 weken weer zo hevig is teruggekomen?

p.s. excuses voor m'n klaagblog. Ik weet dat er veel vrouwen zijn die er een moord voor doen om zwanger te worden en ik ben er ook heel dankbaar voor, maar dat neemt niet weg dat ik er harstikke klaar mee ben.

781 x gelezen, 2

reacties (6)


 • Afwachten0

  Ja hier ook precies 28 weken. De afgelopen 2 maanden ging het wel. Maar vorige week heb ik overgegeven en ben nog eke dag misselijk. Ik gebruik nog Emesafene. Heb hg. Maar het lijk nu weer erger te worden. We moeten volhouden. Sterkte

 • Mamaofboyss

  Hoi ik ik heb ook bij mijn twee

  Kinderen moeilijke zwangerschappen gehad ik ben nu zwanger van mijn derde ik ben er erg bang voor heeft emesafene geholpen of niet veel sterkte met je misselijkheid voor je het weet is het voorbij en krijg je er een mooie kindje voor terug gelukkig is het niet voor niks🙂

 • Jij-laat-het-hartjes-regenen

  Joh wat vervelend, ik snap dat het zwanger zijn niet leuk is als je je zo naar voelt.

  Maar misschien is het ook leuk om binnenkort wat dingen te ondernemen om er toch een beetje van te genieten? Zoals een mooie zwangerschapsshoot, een lekkere massage. Laat je lekker in de watten leggen.

  Hopelijk vliegt de tijd.

 • Afwachten0

  Ja hier ook precies 28 weken. De afgelopen 2 maanden ging het wel. Maar vorige week heb ik overgegeven en ben nog eke dag misselijk. Ik gebruik nog Emesafene. Heb hg. Maar het lijk nu weer erger te worden. We moeten volhouden. Sterkte

 • Mippiemoep

  Hey! Hier precies het zelfde! Ik ben bijna 27 weken en het spugen is in alle heftigheid weer terug helaas. Vanaf 6 weken al last van een HG zwangerschap. Ik herken je zo erg! Ik ben na 7 jaar proberen eindelijk zwanger maar man, ik ben echt heel blij als het er op zit!

 • Mayren

  Hier ook HG sinds week 6. Rond de 18de week ging het iets beter. In ieder geval het overgeven, maar helaas komt het nu echt weer terug. En dan moeten we er nog 12 a 13😭