Zwangerschap onderschat

Hoi dames,

Na 8 maanden proberen zwanger te worden, had ik dan 4 weken geleden eindelijk de positieve test in handen.
Oh wat waren we blij! Inmiddels Ik ben ik 8w6d zwanger en ik moet eerlijk toegeven dat ik het zwaar onderschat heb.
Man, wat ben ik ontzettend misselijk. Non stop, 24/7. Tot aan 3 dagen geleden gaf ik zeker wel 10 keer over per dag.
Na 2 ziekenhuisopnames met een infuus, heeft het ziekenhuis er een diëtiste bij gehaald, omdat ik echt voedsel binnen moest krijgen.
Zou dit niet werken, dan gaan we over op sondevoeding. Het dieet (lees: Aquarius, Tuckoekjes en ontbijtkoek) lijkt te werken en het overgeven is daardoor ook gestopt, maar die verrekte misselijkheid die blijft!

Ik kan momenteel helemaal niets. Lig hele dagen op bed en zelfs douchen kost al intens veel energie. Het voelt alsof m'n maag van de binnenkant ontstoken is en ik moet mezelf echt dwingen om te eten. Het staat me zo tegen.

Ik hoop ontzettend dat dit rond de 12 weken overgaat, want ik ben er zo klaar mee! Het is toch even anders dan hoe ik het me allemaal had voorgesteld.

Volgende week krijg ik weer een echo. Kijken of het kleine frummeltje weer goed gegroeid is.

2127 x gelezen, 4

reacties (35)


 • Wonderful-life

  Och lieverd... dat is toch ook echt niet leuk en heel heftig zo’n zwangerschap. Ik hoop voor je dat het beter mag worden met de weken.

  Ik heb bij 1 zwangerschap aanhoudende misselijkheid gehad (gelukkig zonder overgeven). Maar kon ook niets met smaak / geur eten en geen boodschappen meer doen en lag wakker van de misselijkheid. Raakte hierdoor uitgeput en moest met 23 weken stoppen met werken, omdat ik niet meer kon, zo uitgeput was ik. Met rust werd het ietsje beter, maar het bleef. Vreselijk vond ik het... wilde daardoor ook nooit meer zwanger zijn... maar uiteindelijk is nummer 4 er toch nog gekomen. En zonder misselijkheid die keer. Heb het alleen bij onze derde gehad in deze mate.

  Heel veel sterkte!

 • Girly.momx3

  Ohh ik hoop en duim zo erg dat het snel overgaat die misselijkheid en in week 12 toch echt weg is en meestal is dit ook zo! ☺

  Wij hebben er ruim 5,5 jaar over gedaan weer een gezonde baby te mogen krijgen.. en in die zwangerschap heb tot week 29 alleen maar lopen overgeven, bloed verliezen, sondevoeding, flauwvallen, placenta previa, vroeg tijdige weeën..

  Maar het ergste gevoel voor mij bleef toch echt wel het overgeven zovaak op een dag..

  Wat je allemaal wel niet over hebt om een klein mooi mensje op de wereld te zetten! 🍀😅

 • Amatullaah

  Oh dat had ik ook, wilde zoooo graag zwanger worden en toen was ik het eindelijk. Eerste keer overgeven was nog een soort mijlpaal, maar daarna veranderde het echt in een nachtmerrie

  . Zelfs de gedachte abortus kwam voor in mn hoofd.. ik kroop over de vloer, was zo verzwakt, zelfs snachts werd ik wakker elk half uur om over te geven. Gelukkig met emesafene hoefde ik nog maar 2x per dag over te geven.. maar die misselijkheid blehhh

  Je gaat het echt vergeten, heb er nu 3 haha dat zegt wel wat. Heel veel succes en beterschap

 • mijn~meisje

  zwanger zijn kan heel zwaar zijn. als je gaat bloed prikken laat dan ook je vitamine D mee prikken. het beste is als deze boven de 100 a 120 is. (ook al zegt de nederlandse waarde minimaal 50 ...) er is namelijk een verband tussen zwangerschapsmisselijkheid en vit D te kort. Mocht je een te kort hebben dan is 400 of 800 ie niet genoeg. Zo veel word meestal geadviseerd. Maar minimaal 3000 ie werkt dan een stuk beter

 • Wonderful-life

  Och lieverd... dat is toch ook echt niet leuk en heel heftig zo’n zwangerschap. Ik hoop voor je dat het beter mag worden met de weken.

  Ik heb bij 1 zwangerschap aanhoudende misselijkheid gehad (gelukkig zonder overgeven). Maar kon ook niets met smaak / geur eten en geen boodschappen meer doen en lag wakker van de misselijkheid. Raakte hierdoor uitgeput en moest met 23 weken stoppen met werken, omdat ik niet meer kon, zo uitgeput was ik. Met rust werd het ietsje beter, maar het bleef. Vreselijk vond ik het... wilde daardoor ook nooit meer zwanger zijn... maar uiteindelijk is nummer 4 er toch nog gekomen. En zonder misselijkheid die keer. Heb het alleen bij onze derde gehad in deze mate.

  Heel veel sterkte!

 • Xxxy

  Het is vreselijk. Ik ken het.

  Heeft tot 19 weken geduurd.

  Pin je niet vast op die 12 weken dat het over is. Dat zeg ik niet om naar te doen maar ik dacht dat ook en toen viel het zo tegen dat het nog zo lang duurde.

  Heel veel sterkte!!🍀

 • Rietfriet

  Heel vervelend!

  Ik ben zelf 28 weken zwanger (eerste zwangerschap) en vanaf week 4 al meteen een ziekenhuis opname ivm uitdroging, totaal daar 13x gelegen en ik zit al 4 maand aan de sondevoeding.

  Ik weet goed wat je door maakt. Iedere week lijkt heel lang te duren als je naar voren kijkt, maar kijk je terug dan gaat het snel.

  Het is heel lief dat anderen steeds vragen hoe het met je gaat maar het kan jou het gevoel geven alsof jezelf heel negatief bent (wat niet zo is!) wat ik dan zeg is “stabiel”.

  Ik voel me meer patiënt dan dat ik zwanger ben helaas, desondanks ben ik hardstikke blij als ik haar weer voel bewegen.

  Mensen gaan heel vaak aan je vragen of je wel kunt genieten, ga je niet schuldig voelen als je nee zegt het is gewoon hoe het is.

  Als je nog vragen hebt dan kun je me berichten :)

 • Trotsemama♡

  Oh jeetjr wat voel ik je op dit moment.. je beschrijft mijn 1e trimester met mijn 1e zwsngerschap. Sloot mij zelf op in huis, lag alleen op bed met een spuugbak naast me en pillen en een glas gember thee en crackers. NIETS HIELP. Mijn man dacht even dat hij zijn vrouw kwijt aan het raken was. Durfde niet naar buiten, bang voor nare geuren.. want daar ging ik dan weer. Heb een paar keer buiten de deur moeten kotsen dus mijn angst zat hoog. Dit heeft uiteindelijk geduurd tot 15 weken.. en toen bloeide ik weer helemaal op. Nu met mijn 2e zwangerschap heb ik direct stappen ondernomen! Emesafene in combinatie met primperan gehad en echt.. LEVEN! Ondanks ik de 1e trimester even misselijk ben geweest, is het gelukkig niet zo ver gekomen als bij de 1e zwangerschap. Heeeel veel succes! Houd nog even vol.

 • Vlindermoeder

  Kon je maar een eigen kind op de wereld zetten zonder zwanger te zijn ;) Eerste zwangerschap was ik alleen maar ziek. Vond er geen zak aan. Tweede zwangerschap heb ik veel overgegeven, maar kwam ik gelukkig nog wel buiten. Ik heb tijdens die tweede zwangerschap voor weinig een douchekruk gehaald bij de Aldi. Ideaal! Misschien ook iets voor jou?

  Veel succes!

 • NorthA24

  Och wat hoop ik voor je dat je je gauw beter

  voelt! Hier vanaf de dag van de test overgeven tot vandaag, en ik ben morgen dus uitgerekend, Snap dus dat je het echt ongelooflijk kut vind, en dat mag ook hoor! Zwanger zijn is voor iedereen anders en echt niet voor iedereen een groot feest en dat mag gewoon, en als je klaar bent met alle standaardtips als gemberthee en kleine beetjes eten en weet ik veel wat nog meer, gewoon zeggen hoor. Ik kreeg van iedereen te

  horen nou meid probeer er toch van te genieten, en ‘vervelend he die kwaaltjes’ vraag me af of

  mensen die niet zwanger zijn en 9 maanden niet kunnen eten ook in de categorie kwaaltjes geplaatst worden want volgens mij vinden mensen het dan opeens niet meer normaal ;). Ik

  hoop echt dat jij je snel beter mag voelen, overigens is het enige wat hier echt een beetje geholpen heeft accupunctuur ook al had ik dat

  totaal niet verwacht,

  Rustig aan en liefs

 • Nien33

  Wat naar! En ik snap dat je het tegen vindt vallen. Ik ben zelf 10 weken zwanger van de tweede en ben deze keer ook extreem misselijk. Door de medicatie is het overgeven grotendeels gestopt, maar alsnog lig ik een groot deel van de dag op de bank omdat de misselijkheid zo hevig is. Bij de eerste zwangerschap was ik ook wel misselijk, maar niet zo erg dat ik mn dagelijkse dingen niet kon doen. Dus dit valt me ook tegen. En ergens zit er ook de angst dat dit nog weken aanhoudt en dat ik niet weet hoe ik dat moet volhouden.

  Waar ik me aan vast houdt is dat er de laatste week af en toe wel momenten zijn waarop ik me iets beter voel. En vandaag heb ik voor het eerst sinds 5 weken weer een beetje meegegeten met de avondmaaltijd. Daar moest ik gisteren echt nog niet aan denken, dus dit was een onverwachte meevaller. Ik hoop voor jou dat je ook dit soort momenten krijgt, het helpt wel om het vol te houden.

 • Assiral

  Vreselijk zeg!

  Zwanger zijn is inderdaad niet altijd leuk.

  Je kunt je voor dat je daadwerkelijk zwanger bent niet voorstellen hoe je je soms kunt voelen... ik heb me 9 maanden lang rot gevoeld. Eerst tot 18 weken misselijk/migraine en veel overgeven, daarna bekkeninstabiliteit en na 23 weken nierstuwing... vreselijk vond ik het.

  Hoop dat jij je gauw beter voelt!

 • kej

  Sterkte, ik heb ongeveer 't zelfde meegemaakt en tot nu toe 5 dagopnames gehad, ben nu 14 week en sinds 3 dagen hou ik 't eten en drinken binnen. Ook blijf ik misselijk, je bent niet de enige.

  Ik eet en drink wat ik kan en pak gewoon m'n rust en ik hoop dat ik rond de 18/20 wk beetje bovenop ben gekomen.. Merk dat als ik echt m'n rust pak en gewoon niks doe dat 't ook blijft zitten en rustig eten en kleine beetjes en hele dag water of ik drink nu opeens thee met suiker haha.

  Samen met m'n medicatie red ik 't nu

 • Lindaaaaaaaa

  Wat ben ik dan dankbaar: hele zwangerschap niet misselijk geweest !

  Sterkte

 • Mayren

  Doe mij alsjeblieft zo'n zwangerschap! haha.

 • Zeldawarrior

  Ja, die eerste weken kunnen vreselijk heftig zijn, sterkte! Zelf heb ik t/m week 20 weinig kunnen eten, maar daarna ging het beter. En de kleine redt zich wel, dus daar hoef je je geen zorgen om te maken. Ik duim dat je je snel beter gaat voelen! ❤🍀🍀🍀

 • Mayren

  20 weken. Hoe heb je dat volgehouden? Wat at je dan bijvoorbeeld wel?

 • Zeldawarrior

  Bij mij werkte vla. Ik was ook maar deels misselijk, mijn systeem gaf steeds aan dat mijn keel dicht zat (globusgevoel), waardoor ik absoluut geen trek meer had en me naar voelde, maar niet hoefde te spugen. Onder begeleiding van de huisarts heb ik wekenlang marginaal gegeten maar gelukkig was het wel voldoende. Zwangerschapshormonen kunnen echt strontvervelend zijn!

 • Mommy900

  Ik ben tot 17 weken ziek geweest... Ga niet te veel uit van die grens van 12 weken... Iedereen zei dat tegen mij en was toen een zware tegenvaller!

 • Paprikaplantje

  Bij mij 2x toe tot 16 weken, ook aan de lopende band overgeven.... Daarna was het gelukkig wel over en kon ik weer conditie opbouwen. Het was heel zwaar en het kost vreselijk veel energie.... Er zit echt niks anders op dan uitzitten en volhouden.... Sterkte!

 • Mayren

  16 weken klinkt zo ontzettend lang! Maargoed, beter dan 9 maanden. Ik hoop niet dat ik die pech heb.

 • Mayren

  Oeh, goeie. Ik merk dat ik steeds hoop op de 12 inderdaad.

 • P_ck

  Oooh wat naar zeg! Ik heb niet zo erg over hoeven geven maar poeh ook continu misselijk was echt een drama. Ik heb medicatie gehad maar snel weer mee gestopt want daar voelde ik me ook niet beter door

  Met 11 weken voelde ik me steeds meer mens en met 12 weken was ik niet meer misselijk.

  Ik hoop dat het voor jou ook snel beter gaat!

 • Mayren

  Ik hoop zooo dat het bij mij ook met 12 weken stopt!

 • NjxMommy2be

  Ik snap zooooo goed hoe je je voelt! Ik ben nu 9+2 en 24-7 misselijk. Al diverse medicatie gehad en niks helpt.. heb al 3 weken geen "normaal" avond eten gehad. Zo veel voedsel staat me tegen. Gelukkig geen opname oid nodig gehad jeetje dat lijkt me nóg heftiger!! Fijn dat het nu beter gaat in ieder geval! Maar dat misselijk gevoel de hele dag door is intens.. hier is ook elke activiteit te veel en breng meerendeels op de bank door! Ik houd me er ook maar aan vast dat het zometeen alleen maar beter kan worden! En dan kunnen we ook lekker (nog meer) gaan genieten! 😘

 • Mayren

  Je zit inderdaad precies in het zelfde schuitje. Ik herken precies wat je leest. Ook over het avondeten. De diëtiste gaf mij nog als tip dat koud eten makkelijker opgenomen wordt dan warm. Evt. een salade o.i.d. Als ik er alleen aan denk, voel ik alles al omhoog komen, maar datzelfde heb ik met tuc koekjes en op 1 of andere manier accepteert m'n lichaam het toch als ik het opeet..

  Op een gegeven moment word je nog misselijker door het niet eten, al geeft je lichaam het verschil niet goed meer aan.

 • NjxMommy2be

  Wauw! En ik herken zooooo joun verhaal zeg! Inderdaad alleen de gedachte van een salade laat mijn maag 360 graden draaien🤢🤮. En bij zo veel ander voedsel ook.. best lastig😫

  En het klopt! Eerst was ik op een lege maag misselijker maar nu merk ik niet echt meer verschil. Het gevoel is net zo intens op een lege, dan een volle maag! Hier heb ik nu de Emasafene maar goed echt helpen doet het ook niet.. onderdrukt de boel iets maar ik ga er niet van juichen. Ook van elk geurtje wordt ik kots misselijk! Of het nu deo, parfum, de frisse was, eten, geurstokjes, gel van mn partner is.. van alles wordt ik nog misselijker! Ben echt heel snel overprikkeld..

  Ook al is dit geen ideale situatie.. wetend dat je niet de enige bent is toch "fijn"! Want zo voelt het wel vaak voor me. En ik ben super blij met deze goed vorderende zwangerschap na 2 miskramen.. echt intens blij en dankbaar. Maar toch valt het me momenteel erg zwaar!

 • Mykha

  Ach meid wat naar! Zwanger zijn is ook echt niet makkelijk... ik gaf over tot 18 weken. Het is doorbijten maar straks als je je kindje eenmaal hebt dan zul je er zo geen spijt van hebben. Het is het echt allemaal waard! Slik je ook medicijnen tegen de misselijkheid? De leuke plaatjes en films etc over zwangerschap en baby’s geven zo’n vertekend beeld. Het is vermoeiend en als je veel klachten hebt gewoon echt niet leuk. Maar wat een troost dat er een baby’tje in je buik mag groeien. Heel voor de hand liggend: maar veel mensen zouden willen ruilen! Ik bedacht me altijd als ik zo ziek was: sommigen zijn zo ziek en liggen in bed omdat ze bijvoorbeeld kanker hebben. Zij hebben geen einddatum die vaststaat. Jij nu wel, nog even volhouden! Sowieso over 7 maanden maar hopelijk over een paar weken al. Succes!♥️

 • Mayren

  Ik heb zowel emesafene als primperan gehad, maar het helpt niet veel. De primperan mocht ik maar een aantal dagen hebben en gebruik nu nog 3 x daags de emesafene. Je hebt helemaal gelijk met de opmerking over mensen die echt ziek zijn, maar soms is het zo moeilijk relativeren als je er midden in zit. Ik hoop dat het snel overgaat.

 • mamavananouk

  Ik heb weken lang primperan geslikt . Emesafene werkte hier ook niet . Ik heb op tosti en croissantjes en kaas stengels geleefd

 • Mykha

  Ja snap ik... ik heb makkelijk praten want mn zoontje is al geboren. Het begon vreselijk en die maanden volhouden lijken dan eindeloos... maar het einde komt echt gelukkig

 • BabyKL

  bah wat kut!! Sorry voor grove taalgebruik maar is gewoon zo toch! Ik snap zoooo goed hoe je je voelt... dit heb ik bij zoon 2 ook gehad. Dacht echt dat ik kapot ging, maar echt. Het gaat over!! Vanaf week 14 was ik weer de oude ik, zonder die verdomde HG. Wat heb ik genoten die weken erna!! Dus kop op, dit gaat over. Echt!! Succes en sterkte, dikke knuffel🥰

 • Mayren

  Ja, het is inderdaad echt gewoon kut! Zo fijn om te lezen dat het bij jou met 14 weken over ging. Ik ben zo bang dat dit 9 maanden aanhoudt. Dat ga ik echt niet volhouden.

 • BabyKL

  ik snap je angst daarvoor. Helemaal terecht ook! Maar bedenk je, hoe positiever jij erin staat, hoe makkelijker het word. Ik weet het, is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar het helpt

 • Linda-veronique

  Ik heb tijdens mijn vorige zwangerschap ook een blog geschreven over de misselijkheid. Mag je lezen als je dat wil. Sterkte!! En gefeliciteerd met je zwangerschap.