WHAAAA AFTELLEN!!

NOG 10 DAGEN!
Dan word ik sowieso gestript. Ik heb nu al dik 2cm ontsluiting en bmm verweekt. Mocht ik dan al 3/4cm hebben, breekt de vk zelfs al mijn vliezen!! Het einde is officieel dus in zicht... JOEPIEEE!
Over 10 dagen ben ik 37 weken zwanger. Ongelofelijk, niet gedacht dat ik dit ooit zou zeggen! De zwangerschap is tot nu toe zacht gezegd pittig geweest. Ondanks dat ik een sterke vrouw ben, ben ik inmiddels gewoon he-le-maal op. Meer lichamelijk dan geestelijk hoor. Mijn lichaam heeft het zwaar. Zware bekkeninstabilliteit, slapeloze nachten, héél veel voorweeën en ga zo nog maar even door. De laatste loodjes... Ja, ze zijn écht zwaar. Ook geestelijk ben ik moe. Telkens weer die angst gehad dat ie te vroeg zou komen.. Nee, het is genoeg geweest. Als dit nog 5 weken zou duren kun je me weg dragen hoor. 😅

Ik was dus vandaag op controle bij de verloskundige. Zij is ook diegene wat Demian toen op de wereld heeft gezet, ze kent me dus als geen ander. Toen ik binnen kwam zei ze direct al; ik ga niet eens vragen hoe het met je is. Ik zie het al aan je. Over 10 dagen ga ik je strippen! Ik kon wel janken van geluk. Kleine mannie ligt namelijk ook wat voor op groei dus voor hem maakt het ook niks uit om hem dan al te halen. Wel heel erg gek eigenlijk, dat ik over twee weken waarschijnlijk mama ben van 2 kinderen ipv 1!
Ik kreeg nog een echo, uiteraard wou meneer weer eens niet mee werken en had ie lekker zijn handjes in zijn gezicht. MAAR WAT EEN KOP HAREN!! Hij had al veel, maar nu... De verloskundige glunderde helemaal haha. “Jeetje wat een bos!” Waren haar woorden. Ohhh ik ben zó benieuwd! (En heel erg opgelucht dat ie geen kale kop heeft, oeps hihi). Wel bleek bij de bloeduitslag de beeb een andere bloedgroep te hebben dan mij. Rhesus positief dus. Ik kreeg dus net een fijne spuit in mijn bilspier gezet om antistoffen tegen te gaan. Vrij weinig van gemerkt, alhoewel de verloskundige maar bleef zeggen sorryyyyy dit doet even pijn! Ik moest eerder lachen en zei; “Bevallen doet meer pijn hoor.”
Ook hebben we mijn geboorteplan besproken. Wat mijn wensen zijn etc. Kort maar krachtig:
- GEEN ruggenprik. Ookal schreeuw ik erom, je geeft hem NIET. bij Demian toen heb ik die wel gehad, 4 d scheef gezet, halfzijdig verlamd en groot pijnvenster. Ohja, en erna maandenlang migraine. Nee bedankt.
- ook GEEN pethidine meer. Heel fijn als je van “stoned en van de wereld af” gevoel houdt, maar echt niks voor mij... paar weken geleden inmiddels heb ik die prik gehad, tot tweemaalvtoe vanwege die weeen toen. Conclusie; dag lang alleen maar kunnen slapen. Zo zie ik mijn kraamperiode dus niet voor me.. en qua pijn hielp het ook niet echt.
- WEL lachgas! Dat lijkt me dus wel heel fijn. Want zodra je ermee stopt, is het gevoel ook weg. Bevallen doet hoe dan ook toch pijn, maar dit haalt wel de scherpe randjes er even vanaf. Im in!
- bevallen in het bevalbad. Wauw, ik wist niet eens dat dit mogelijkcwas in het geboortecentrum! Mijn vk reserveerd dus ook die kamer voor mij dan. Ookal weet ik natuurlijk niet of ik het dan prettig vind, ik heb tenminste wél de optie!
- er mogen de hele bevalling door fotos en filmpjes worden gemaakt. Bij Demian heb ik dit niet gedaan en achterad zóveel spijt van gekregen... nu wil ik echt zoveel mogelijk vastleggen! Ik heb zelfs een go pro gekocht.. word nog wat haha!

Bij de echo bleek ook dat baby C helemaal ingedaald en vast ligt. Lag ie al, maar laatst was ie nog een sterrenkijkertje en schoot ie met zijn koppie telkens iets terug. Nu ligt ie dus perfect!! Ruggetje rechts van me, kin op de borst. Klaar voor te bevallen zei ze!
Oh meiden, wat is dit spannend... Ik heb deze fase vd zwangerschap natuurlijk nog nooit mee gemaakt, gezien Demian (onverwacht) 6 weken te vroeg kwam. En nu, nu mag ik écht aftellen!
Wilt natuurlijk niet zeggen dat ik over 10 dagen ook al ga bevallen he.. dat realiseer ik me ook wel. Maar het begin is er. Hij mág komen dan, en lekker gelijk mee naar huis ipv weken lang worden opgenomen op de nicu. (Mits alles goed gaat! Maar daar ga ik wel van uit❤️).
Ik ben zó dankbaar dat ie toch nog lekker bij me is. Hij heeft mij en alle artsen wekenlang in spanning gehouden, dus iedere dag extra voelt écht als een overwinning. Nu nog even lekker spekjes kweken beeb, nog 10 dagen en dan mag je écht komen!
WHAAAAAAA ZO SPANNEND!

800 x gelezen, 6

reacties (15)


 • BabyBoyMarch2019

  Ooooh, wat een heerlijk gevoel moet dit zijn.

  Je bent er bijna ondanks al die heftige maanden, you almost did it. Nog eventjes die allerlaatste loodjes en die gaan je ook lukken.

  Kan me voorstellen dat je helemaal op bent inmiddels.

  Probeer die laatste dagen je rust maar goed te pakken en lekker te genieten dat je zometeen je 2 mannies thuis hebt.

  Ik ben inmiddels 5 weken en 2 dagen en mijn mannetje is ook al ingedaald zei de VK gisteren. Hij ligt precies goed! Nu hopen dat ie niet weer eigenwijs gaat worden, wat hij namelijk de hele tijd al was tijdens de echo's.

  Voor mij nog 2,5 werkdag en dan lekker verlof en me mentaal en lichamelijk voorbereiden op wat komen gaat.

  Ook voor mij GEEN ruggeprik, ik heb het al niet op een spuit zetten en dan ook nog de bijwerkingen hiervan, no way.

  Ik wil ook, als ik al pijnstilling nodig heb gaan voor lachgas, net als jou!

  En ook ik wil heeeel graag een badbevalling, dus hoop dat het me gegund is. Overigens kreeg ik te horen dat ze dit bad niet voor je kunnen reserveren vantevoren. Stom gezegd, wie het eerst komt het eerst maalt, maargoed misschien is het bij jou een ander verhaal, dat weet ik natuurlijk niet.

  Mocht ik niet meer online komen de komende weken, dan wens ik je in ieder geval heeeel veel succes met je bevalling (hopelijk in bad dan) en daarna lekker genieten van je kleine mannie en Demian als grote broer.

  Goood Luck en ook voor dit: You can do this!!!

 • LadyVee

  Oh wat fijn! Ik kan je opluchting voor de komende dagen uit je blog lezen.

  Zwangerschap is gewoon pittig er wordt echt heel erg onderschat maar in jou situatie 10x zwaarder maar wat heb jij je er goed doorheen geslagen! Een echte powervrouw.

  Ik kan alleen maar zeggen dat ik heel veel respect voor je heb! En je meer dan trots op jezelf zijn, ik wens je de laatste dagen heel veel succes en alvast heel veel liefde en fijne dagen met je kleintje erbij ❤

 • Linde-1

  😃

 • Sharon

  Jaloerss bevalbad had ik zo graag gewild!

  Nog eventjes aftellen meis zooo spannend!

 • MamaVan.3wondertjes

  Ahh héérlijk zo'n positieve blog! Geniet er van meis! Hopelijk kan je er ook echt volle 100% van Genieten deze laatste dagen haha

 • xJustMex

  Fijn nieuws allemaal!! Dat bad raad ik je echt aan hoor!! Zo heerlijk dat warme water om je heen, geeft een heel geborgen en veilig gevoel. En het feit dag je huid er zo lekker week van wordt is een dik pluspunt (voor mij geen scheur/knip/hechting nodig geweest bij #1)

  Hier is het aftellen ook begonnen, baby moet nog 6 dagen blijven zitten. Sinds gisteren harde buik en waarschijnlijk ook wat weeën (al ben ik zoooo slecht in het (h)erkennen hiervan). Baby is iig ingedaald dus klaar voor de start ;)

  Ik wilde graag de 39 weken halen maar lig nu al sinds gisteren plat en ben er lichamelijk ook gewoon klaar mee.

  We gaan het zien! Ik heb hier ingezet op 19-2 😋

 • MarchBaby

  Daar zeg je wat inderdaad, van dat bad. Daar had ik nog niet eens bij nagedacht haha! Ik ben heel blij dat die optie er is.

  En voor jou ook spannend!! En als je ze nu nog niet herkent als weeën, trust me dan zullen het voorweeën zijn haha. Vreselijk he! Maar bedenk je wel dat dit gerommel stap 1 is bij de bevalling, je baarmoedermond word klaar gemaakt! Scheelt je dalijk weer heel wat uren bij “het echte werk”.

  En toevallig, ik denk ook 19-02-‘19 haha!! We zullen het zien ❤️

 • xJustMex

  Waarschijnlijk waren dit indalingsweeen :) ook goed ben allang blij dat er iets uit voortkomt haha

  Bij #1 had ik met 29 weken 2cm ontsluiting door de vroegtijdige weeën, wat mij betreft prima om nu af en toe een dagje ongemak te hebben en straks een fijne soepele bevalling te hebben net als bij #1

 • Venijntje

  Super zeg.

  En je geluk helemaal top. Eindelijk aftellen zeg

  Ik zou haast jaloers worden.

  Geniet van de laatste daagjes en dan mag je u wonder eindelijk vastnemen. Xx

 • MarchBaby

  Ik ben ook echt héél gelukkig haha! Vind het zó spannend... ben er helemaal klaar voor 😊

  Dankjewel! ❤️

 • Elsievita19

  Haha je enthousiasme is leuk! Ik ben 3x bevallen zonder pijnstilling alleen bij de laatste (inleiding) gegild om pijnstilling. De gynaecologen hebben daar geen gehoor aan gegeven en m’n vriend keek er enorm raar van op dat ik dat wilde. Maar als je daar bent, dan is je kindje er al bijna, althans bij mij. Ik ging in een kwartier van 4 naar 10cm (oxytocineinfuus), ja dan ga je wel gillen om pijnstilling. Uiteindelijk goed (maar wel gillend) bevallen! Bijzonder dat je nu al 2cm hebt! Ik had bij nummer 3 0,0 cm bij 41 weken. Baarmoeder lag naar achter en het leek alsof ik nog nooit bevallen was. Het lijkt erop dat jij er al wel bijna klaar voor bent! Zet hem op, je kan het!!

 • MarchBaby

  Dankjewel haha! Ben ook heel enthousiast, kom maar op met die bevalling 😆 ik heb een hele zwakke baarmoedermond dus onsluiting is bij mij zo gepiept haha. Ik schoot bij de eerste zoon ook door van 5 cm naar 10 cm binnen 10 min na een oxitocineinfuus.. dus ik snap je heel goed! Wel respect voor je hoor, geen pijnsbestrijding. Power vrouw!🙌🏼 Hier ligt mijn baarmoeder trouwens al heel goed baar voren, ik kan zijn koppie zelf al voelen 😄 (vk in opleiding geweest, dan weet je wel hoe en wat haha)

 • Elsievita19

  Handig die voorkennis!! Ja powervrouw klinkt mooi en denk ook echt dat ik het 3x heel goed gedaan heb maar pfff wat is het een dierlijk proces. Even heftig als prachtig, het een kan niet zonder het ander. En zo is het ook bedoeld, als je dat aankan en dat is zoveel meer dan je denkt, dan kan je de hele wereld aan!

 • Yune

  Hmm, badbevalling lijkt me heerlijk, warm water, beetje je gewicht kunnen verdelen, hangen wanneer je wilt...

  Hopelijk komen jouw bevalwensen allemaal uit :)

 • MarchBaby

  Ja dat lijkt me ook heerlijk! Ben benieuwd of het gaat lukken.. 😊