Buisjes

Hallo,
We zijn net na de kno arts geweest met ons zoontje, hier constateerde ze vocht achter de trommelvliezen. Ze zei hier heeft hij last van wat dus voor de rest van de klachten bij hem kan zorgen, slecht eten niet willen verschonen etc. Nu Zei ze dat ze wel haast zeker weet dat hij van buisjes gaat opknappen. Nu krijgen we binnenkort een oproep voor buisjes en de neusamandelen worden ook verwijderd. Ik ben blij dat er een oorzaak misschien is gevonden en dat ze wat voor hem kunnen doen, hopelijk eet hij hierna beter en is hij minder vaak ziek. Wat zijn jullie ervaringen en wat waren de klachten?

597 x gelezen, 1

reacties (5)


 • Mama~linda~

  7 dubbele oorontstekingen in zijn eerste jaar en toen hij 15 maanden was kreeg hij buisjes. Oorontsteking betekende een week ziek, meer dan 40 graden koorts, echt een hoopje ellende op schoot. Daarna nooit mee gehad.

 • Ize

  Mijn jongste krijgt volgende week voor de 2e keer buisjes en zijn neusamandel was weer aangegroeid, die gaat er ook weer uit.

  De vorige keer was het een wereld van verschil, geen ontstekingen en pijn meer :).


 • Pumpkinious

  Hier 2-3 weken geleden buisjes gekregen en neusamandel verwijderd (zoontje van 2 jaar en 3 maanden)

  Klachten zijn begonnen toen hij in februari naar de opvang begon te gaan en dus blootgesteld werd aan verschillende virussen en bacteriën. Was de ene oorontsteking na de andere. Dus ook de ene antibioticakuur na de andere. Vocht achter de trommelvliezen ging nooit volledig weg. Hierdoor waren zijn gehoortests niet goed. Hard snurken, niet met neus kunnen ademen en daardoor verschrikkelijk kwijlen.

  Het grootste verschil merk ik vooral in zijn gedrag. Hij is steeds een temperamentvol kind. Maar toen kreeg hij van letterlijk álles een driftbui. En ik kon hem op geen enkele manier bereiken voor enkele minuten. Ik denk wss omdat hij sowieso al niet goed in z'n vel zat maar ook niet zo goed hoorde. Nu is hij rustiger, meer begripvol, staat open voor conversatie en om te luisteren waarom iets niet mag.
  Qua eten gaat het iets beter, maar niet zo'n groot verschil hier. Hij staat meer open om te proeven, dat wel. De ene dag zou hij de koelkast kunnen leeg eten, de volgende dag overleeft hij op een yoghurt en wat thee 😅

  Wij hadden eerst een ingreep gepland eind juli. Maar omdat hij heel de maand juli niet ziek is geworden, hebben we deze geannuleerd. We wilden de zomer afwachten. De zomer is eigenlijk heel goed gegaan. Maar na controle bleek dat hij toch nog steeds vocht had in de oren en hoorde slecht.

  Al bij al ben ik blij dat ik de ingreep toch heb laten doorgaan, want kans was heel groot dat het met dit slecht weer helemaal opnieuw zou beginnen

 • soccer-mom

  Mijn oudste heeft met 18 maanden buisjes gehad en neusamandelen geknipt. Daarna geen klachten meer. Heerlijk!

 • Ilsje85

  Onlangs is hier eenzelfde vraag over gesteld. Misschien kun je dat topic en reacties terugvinden?

  Hier waren buisjes na dik 2 jaar tobben een regelrecht succes! Geen klachten meer gehad. Een wereld van verschil!