Bank gevallen

Hallo!
Oh wat ben ik geschrokken mijn zoontje is van de bank gevallen ik wilde een speeltje van de grond pakken en tegelijk sprong hij er af in een fractie van een seconden. Ik heb niet goed kunnen zien hoe die viel maar hij huilde en was snel getroost en speelt gewoon. Is vrolijk, ik ben zo geschrokken hij is net 1 jaar

1440 x gelezen, 0

reacties (9)


 • Sylvestertje

  Hier met krap 13 maanden van de bank gevallen (nouja gerend). Zij heeft toen helaas haar arm gebroken. Ik vertrouwde het niet omdat het handje wat slapjes hing. Ze huilde wel echt en was met ene koekje te troosten. Sloeg daarna wel met de handjes op tafel ook

  Na krap 2 weken gips was ze weer good to go. Tijdlang wel voorzichtig met haar gedaan. Maar heeft er verder niks aan over gehouden.

 • mamavansophia

  Bank is niet erg, ze zeggen dat als het een val is dezelfde hoogte als de lengte van je kind, is er waarschijnlijk niks aan de hand. Niet leuk, maae mijn dochtertje is met 11 maanden van de trap gevallen toen ze mama wou laten zien hoe goed ze opeens kon kruipen. Ze had na een dag een kleine blauwe plek op dr knie en voor de rest helemaal niks.

 • Yune

  Ohja, hier vandaag ook... eff schrikken maar verder niets aan de hand

 • Mykha

  Dat is even schrikken, maar een bank is niet zo hoog voor een 1 jarige! Als ze vallen van iets hoger dan hun eigen lengte, dan moet je even de dokter bellen… kids zijn een stuk flexibeler dan volwassenen natuurlijk dus kunnen prima wat stoten hebben. Maar snap je schrik hoor; die van mij viel vorige maand achterover van de commode af. Heb met hem meegehuild en hem snachts een aantal keer wakker gemaakt in geval van een hersenschudding.

 • Anoniem000

  Ik gok dat het je eerste kindje is :)

  Die van mij zitten in de range 6-10. Als ik moet tellen hoe vaak ze op hun hoofd zijn gevallen, van een fiets, tegen een paal of deur gelopen, van een klimrek of wat dan ook dan is het op nog geen 50 handen te tellen. Zodra ze gaan rollen kan het gebeuren. Zelden is er meer aan de hand dan een kneuzing, schaafwond, of wat bloed.

  Als vuistregel: kind nog alert? En bij arm of been ‘gebruikt ie het nog?’ Dan is het ok … even iets rustiger zijn na een flinke val mag best (zo lang ze alert blijven dus wel gewoon op je reageren etc.), als ze daarna maar weer levendig zijn.

  Beterschap met de bult!

 • boterbloemen

  👆

 • eleonoortje

  Aanvulling hierop die ik bij een basisschoolleerkracht heb gezien: als een kind is gevallen, eerst zelf laten opstaan en naar je toe laten komen - doet een kind dat niet, weet je dat het (echt) mis is. Mijn betovergrootmoeder schijnt dit ook als lijfspreuk te hebben gehad; ze zat in een rolstoel, en als iemand was gevallen zei ze: 'kom maar hier, dan raap ik je op' XD

  Wat ik thuis ook doe is letten op de tijd tussen *boem* en gehuil. Volgt het gehuil (vrijwel) direct op de klap, is het meestal de schrik en valt het waarschijnlijk wel mee. Hoor je een klap en daarna niks meer, is het tijd om te rennen en je kind te gaan redden. Of het klonk heel dramatisch maar er is echt niks aan de hand natuurlijk, dat is altijd ook nog een optie!

 • eleonoortje

  Als hij direct huilde en nu weer lekker aan het spelen is zou ik me geen zorgen maken hoor! Logisch dat je geschrokken bent, maar dat soort dingen gebeuren. Waarschijnlijk ben jij erger geschrokken dan hij :)

 • Lindaaaaaaaa

  Hier ook gebeurt. Van de wc, bed etc. Als hij meteen huilt en alert reageert is het meestal niet ernstig