Krampjes

Hallo allemaal...

Ons mannetje is inmiddels 8 weken oud. Hij doet het super goed, maar heeft zoveel last van krampjes. Nou weet ik dat dit erbij hoort...

Maar toch heb ik het gevoel dat er meer aan de hand is. Hij schreeuwt het uit als die een windje moet laten.. en dan raakt die zo erg in paniek. Heb de huisarts en het bureautje al gesproken, die zeggen dat we hem goed moeten laten boeren etc.. dat snap ik allemaal, maar het lost het niet op. Het is echt heel zielig.

Zijn er mensen met ervaring? En misschien tips?

499 x gelezen, 1

reacties (7)


 • Littleof2

  Wij gebruikten voor de krampjes sabsimplex. Infacol werkte hier helaas niet en toen de tip gekregen van sabsimplex en werkte perfect.

 • Littleof2

  Wij gebruikten voor de krampjes sabsimplex. Infacol werkte hier helaas niet en toen de tip gekregen van sabsimplex en werkte perfect.

 • mamavananouk

  Infacol

 • Lynn-

  Ik zette venkel thee en deed dit bij de fles in. Bij bv kan je een paar druppels op een lepeltje proberen. Is wel 16 jaar geleden, kijk even na of dit nog steeds is toegestaan :)

 • Charliecharlie

  Niet dus, je mag zelfs als borstvoedende moeder “officieel” geen venkelthee meer drinken. Mijn schoonmoeder had het er ook al over ;)

 • dennenboom

  Hier zijn de krampjes met 6 weken zo goed als volledig verdwenen, de dag dat we met babyzindelijkheidscommunicatie/ec begonnen. Ze had altijd enorm veel krampjes, maar boven een potje kwamen alle scheetjes en boertjes, en eventuele poep en plas er zo uit. En zo zijn er nog veel meer baby's die ineens stopte met huilen of krampjes, alle dingen die op krampjes lijken kunnen namelijk ook moeten plassen/poepen zijn. Sommige baby's hebben een sterker instinct om niet zichzelf te bevuilen, wat zich uit in het heel duidelijk proberen te maken (zoals misschien gillen bij een scheetje) dat hij moet gaan. Ik wou gewoon dat ik het nog eerder dan met 6 weken geprobeerd had zodat ze zich hier wat minder ongemakkelijk had gevoeld.

 • Hopefull2020

  Ons dochtertje is 2 weken en heeft ook last van krampjes. Mij hebben ze geadviseerd om aan de rechterkant van het buikje te masseren en zachtjes te duwen naar boven en links. Daarna met de thermometer (met wat vaseline) 1à2 cm in haar poepgaatje, en voorzichtig van links naar rechts bewegen. Ik hoor de gas er goed uitkomen en ze poept ook makkelijk zo. Daarna voelt haar buikje weer soepel aan, geef ik haar bv, goed laten boeren en dan slaapt ze rustig. Ik heb ook druppels gekregen tegen de krampjes op kruidenbasis, maar ik ben in het buitenland en weet dus niet wat ze in nederland/België zouden geven.