2 vragen, na de zwangerschap

Hallo allemaal,

Even een vraagje. Twee weken geleden ben ik bevallen van ons eerste kindje! De bevallig is goed gegaan en alles is best 'netjes' gebleven.

Nu twee weken later, loop ik nog met kraamverband. Dit irriteert behoorlijk van onder en dit kan ik waarschijnlijk niet nog weken dragen. Iemand tips voor alternatieven?

Ook het herstellen van m'n borsten gaat goed. Niet meer hele gespannene borsten en ook het melk wat er nog uit komt valt mee. Daarom mijn tweede vraag, hoelang hebben jullie nog gedoucht met een sport bh?

Ben benieuwd naar jullie ervaringen.

707 x gelezen, 2

In Baby

reacties (6)


 • dennenboom

  Ktaamverband had ik de eerste paar dagen van natracare (bio katoen), daarna wasbaar groot maandverband. Ik kan me voorstellen dat normaal kraamverband of maandverband na zolang gaat irriteren.

 • Lindaaaaaaaa

  Heb nooit gedouched met een bh aan

 • Tweede83

  Ik heb maar een paar dagen kraamverband gebruikt en over gegaan op libresse. Daar kan ik het beste tegen de andere merken ook niet. Douchen altijd zonder bh, ondanks de stuwing.

 • Mykha

  Ik gebruikte 100% katoen maandverband, heb je van verschillende merken zoals Kruidvat eigen merk; het enige waarbij het niet gaat irriteren. Verder heb ik stuwing en borstontsteking gehad maar nooit in bh gedoucht, ken ook niemand die dat gedaan heeft dus geen ervaring mee!

 • Myrtheflower

  Oh klopt het dat je vragen had mbt stuwing, misschien heeft dat er juist mee te maken dar het teveel aan melk er tijdens het douchen niet uit kan, ik zou juist bij teveel aan melk lekker warm douchen zodat je borst wat minder druk ervaren!!

 • Myrtheflower

  Vraag 1: toen de bloeding minder werd ben ik overgestapt op maandverband. Het oranje pakje van libresse is daarvoor prima geschikt, dat bovenlaagje lijkt best op kraamverband alleen is het een stuk dunner in je onderbroek.

  2. Douchen met bh? Ik douche nooit met bh ;). Ik snap niet zo goed waarom je dat zou doen, onder de douche toch oke als er gewoon melk uit zou komen?