We doen allemaal maar wat, toch?

Vandaag al zes maanden mama van een ‘huilbaby’. Nog steeds op zoek naar de reden,  staat de afspraak bij het kinderziekenhuis éindelijk vast.


Al maanden ben ik op zoek naar oplossingen – online, bij kennissen, leidsters van de opvang, huisartsen, kinderartsen, osteopaten, homeopaten, …


Elke afspraak kreeg ik meer tegenstrijdige informatie/adviezen.


Als kersverse moeder van een huilbaby werd ik steeds meer onzeker.


“Nee, geen flessen van 210+7 geven, dat is veel te veel voor!” – “Heb je al grotere flessen geprobeerd dan 180+6?”


“Inbakeren moet je echt afbouwen vanaf 4 maanden en resoluut stoppen vanaf ze beginnen rollen” – Kinderarts “Ik zie het probleem niet om in te bakeren eens ze kunnen rollen hoor, als je het maar veilig doet. Als ze het nodig hebben dan hebben ze het nodig”.


“Niet inbakeren na vaccinaties” – “4u na vaccinaties niet inbakeren verder kan het prima”


CB België “Hapjes vervangen flessen vanaf het kind volledige porties eet” CB NL “Vaste voeding is bijvoeding en vervangt geen flessen”


Slaapcoach 1 “Baby’s van deze leeftijd hebben een wakkertijd van 90 minuten” – Slaapcoach 2 “ 90 minuten is écht te weinig op deze leeftijd, hij zou toch echt 2 a 2.5 uur wakker moeten kunnen zijn”.


KA1 “Nachtvoeding is nog heel normaal, gewoon blijven geven hoor. Hij geeft zelf wel aan wnr hij hem niet meer hoeft” – KA2 “Ik zou in de nacht kleinere flessen gaan geven of verdunnen met water, hij heeft het niet meer nodig”


“Hij moet echt nog 5 flessen krijgen” – “Hij kan best over naar 4 (of 3 flessen)”


Ik kan een heel boek schrijven met tegenstrijdige adviezen die ik op 6 maanden gekregen heb.


Bij deze trek ik dan ook de conclusie …. Blijkbaar doen we allemaal maar gewoon wat, toch?

1246 x gelezen, 5

reacties (15)


 • Jij-laat-het-hartjes-regenen

  Jeetje wat een gedoe. Ik zou vooral naar mijn gevoel luisteren, als jij denkt dat jouw baby 210 wil doe je dat en als hij 's nachts nog wil ook. Als je denkt dat het zonder kan zou ik afbouwen.

  Gewoon doen wat jij denkt.

 • ALK93

  Pff heel veel sterkte en hopelijk komt er wat uit bij de kinderarts. Ik ben nu bijna 4 maanden mama van een huilbaby en wij hebben ook nog geen reden kunnen vinden. We zijn nu net 2 dagen begonnen met pepti om te kijken of het KMA is, maar ze is sinds 3 dagen ziek dus moeilijk om er al iets van te zeggen.

 • O.

  Geen ervaring met huilbaby, maar ik geloof ook zeker dat we allemaal maar wat doen 😬👍.

 • jjma

  Phoe heel veel adviezen ja! Uiteindelijk is het jou kind en moet je het toch een beetje van je moedergevoel hebben. Bij het ene kind werkt iets wel, bij de andere juist weer niet. Onze baby's zijn ook maar gewoon mensen.

  Je hebt een goede conclusie getrokken. We doen allemaal maar wat en als het werkt dan zijn we blij en werkt het niet proberen we wat anders. We willen het beste voor onze kinderen!

 • Lse-vh

  Geen ervaring met huilbaby’s en zelfs al zou ik dat wel hebben, zoals je zegt: we doen allemaal maar wat.

  Niemand heeft een kant en klare oplossing helaas. Enige dat je kan doen is dingen blijven proberen en kijken wat bij jouw kind past. Wat voor kind 1 werkt, werkt voor kind 2 niet.

  Was het maar zo makkelijk dat ze met hun eigen handleiding werden geboren😅

  Heel veel succes. Er komt een keer een eind aan (klinkt heel hard, maar het komt echt wel goed!)😘

 • O.

  Geen ervaring met huilbaby, maar ik geloof ook zeker dat we allemaal maar wat doen 😬👍.

 • Jacqii

  Heel herkenbaar! Ik werd zo onzeker van de hoeveelheid flesjes/aantal ml wat ze moest drinken in de eerste weken. Bij haar geboorte viel ze te veel af, waardoor ze een sonde kreeg. Daar werden flinke hoeveelheden doorheen gedaan nadat ze dan aan de borst had gedronken (al dan niet afgekolfde borstvoeding via sonde/fles aangevuld met kunstvoeding). Dat spuugde ze dan vaak weer uit. Ook moesten wij haar wegen na elk drinkmoment uit de borst om aantal ml te bepalen, krampachtig na ontslag thuis bijhouden hoeveel ml ze restte uit de fles, borstvoeding geven, afkolven, flesje na geven en uiteindelijk gewoon mijn gevoel gevolgd, waardoor ze 10 x borstvoeding op een dag kreeg en nu is ze een dreumes wat vaak wordt beschreven met "Hollands welvaren"

  Dus ja.... We doen allemaal maar wat, maar we doen sowieso allemaal ons best

  Sterkte met alle adviezen en volg je gevoel

 • Mykha

  O ik herken dit zo erg! Ik had dan geen huilbaby maar al die adviezen... ik werd er zo onzeker en gek van! Nu nogsteeds, en mn zoontje is 16 maanden. Dit forum helpt me wel om inderdaad in te zien dat iedere moeder (en elk kind) anders is en dat er niet maar één goede manier is... ik leerde mn zoontje door de maanden heen steeds beter kennen, dus durf nu meer mn eigen gevoel te volgen. Die eerste maanden vond ik dat nog heel lastig! Maar wat sneu voor jou en je kindje dat hij zoveel huilt. Ik hoop dat de oorzaak snel gevonden wordt zeg! Fijn dat je eindelijk in het ziekenhuis terecht kan (:

 • JustAMom

  Oh, vreselijk!! Heel herkenbaar. Bij mijn oudste ging het ook zo. Ook een huilbaby. Bij de tweede heb ik maar gewoon mijn moedergevoel gevolgd.

  Mijn man vraagt wel eens als ik even weg moet: hoe moet dit en hoe laat moet hij dat en hoe werkt zus en hoe warm moet zo? Dan zeg ik:

  Ach, kijk maar. Ik doe ook maar wat!

 • jjma

  Je laatste zin😂 zo is het😉

 • Zeldawarrior

  Ja, dat heb je heel goed samengevat. Vaak is het een kwestie van proberen omdat je kindje nog niet kan vertellen waarom het zo huilt. En een oplossing die werkt bij de een, werkt daardoor niet automatisch bij een ander. Maar met een beetje geluk kom je er binnenkort achter wat er aan de hand is en wordt voor jullie allemaal het leven weer wat aangenamer. Heel veel sterkte! ❤🍀🍀🍀

 • Myrtheflower

  Het wordt al gezegd, maar kijk naar wat je kindje nodig heeft.

  Zo had ik twee meiden die flesjes van 90ml per keer dronken, tot wel 10 borstvoeding flesjes per dag. Nu heb ik een zoon die 4x 180+poeder drinkt. Ik had twee meiden die in de co-sleeper bij mij op de kamer het best sliepen, tot +6 maanden en een zoon die na 3 weken al in zn eigen kamertje sliep. Meiden gingen om 23 uur nr bed en kwamen nog 2 keer per nacht, zoon gaat om 18 uur nr bed en slaapt door.

  Elk kind is anders, heeft andere behoeftes, soms sta je er zelf ook anders in, waardoor niet elk advies passend is. Het is goed om de adviezen af te wegen en daarin te kijken naar wat jij denkt dat goed zou zijn voor je kindje.

  Ik hoop dat je snel meer grip op de situatie krijgt, en dat je kleintje beter in zn vel mag komen te zitten! Succes in de zoektocht, dat de antwoorden en de rust maar snel mag komen!

 • marlies

  Oooh heel herkenbaar al die tegenstrijdige adviezen! Bij mij ging het het ene oor in en de andere uit en ik keek wat werkte voor onze kids.

  Al snap ik dat je na 6 maanden huilen ook niet meer precies weet wat je moet doen, maar volg je gevoel. Geen 1 kind is hetzelfde en er zijn er maar heel weinig gemiddeld ;-)

 • boterbloemen

  Hahaha, ooh ik snap dat je er helemaal gek van werd/wordt. Het is echt zo: we doen allemaal maar wat. Is echt het beste advies dat ik ooit gekregen heb: elke ouder is ander, elk kind is anders, de enige juiste aanpak is de aanpak die voor jullie werkt.

  Wat bij anderen werkte, hoeft echt bij jou niet te werken en andersom. Hoor het aan, kijk of je er wat mee kunt en zo niet: lekker niet doen. Linksom of rechtsom, ze worden allemaal groot hoor.

 • Waterbloempie

  Gewoon kijken wat het beste werkt voor je eigen kindje denk ik, tuurlijk luisterde ik naar alle tips die ik kreeg maar ik ging vaak gwn op m'n gevoel af, meer honger dan meer voeden etc.. aan de natuur overlaten. Niemand leeft zoals het boekje. Gewoon doen wat het beste is voor je kindje en voor jezelf.

  Over de mijne zeiden ze dat ze niet gegroeid was.. terwijl alle kleren te klein waren etc, ik maakte me er zo druk om..

  De keer erop was ze dubbel gegroeid?

  Iedereen maakt zulke dingentjes mee.. doe het op jouw moedergevoel, de tips kan je proberen natuurlijk maar kijk wat het beste werkt voor jullie zelf raad ik alle mama's aab