“Spijt” van babynaam na geboorte

Hallo allemaal,

Wij hebben een zoontje van 7 maanden oud en sinds een maand twijfel ik enorm aan zijn naam. Ik vind de naam niet bij hem passen en over de naam zelf twijfel ik ook. Ik kan er maar niet aan wennen. Tijdens de zwangerschap waren we al vrij snel uit de naam, en hebben de overige opties verder niet besproken. Ik was allang blij dat we überhaupt een naam hadden... Diep van binnen heb ik toen waarschijnlijk al wel mijn twijfels gehad, maar dit is achteraf. Ik heb het idee dat het enorm door de hormonen komt, dat je tijdens de zwangerschap anders over bepaalde zaken denkt.

Het is enorm vervelend, en ik heb er slapeloze nachten van. Het zit me enorm dwars en ik vind het niet leuk tegenover mijn lieve zoontje dat ik niet blij ben met zijn naam. Ik heb het besproken met mijn man en onze ouders. Zij vinden de naam dan ook bij hem passen (wat ook logisch is na 7 maanden). Ik vind de optie om voor een naamswijziging te gaan ook wel ver gaan, helemaal richting onze omgeving. Maar zolang ik niet blij kan zijn met zijn naam, kan ik ook niet 100% genieten en blijf ik er enorm mee zitten.

Zijn er meer vrouwen (of mannen) die dit gevoel herkennen? Of ga je toch na een bepaalde periode wennen aan de naam van je zoontje?

4534 x gelezen, 4

In Baby

reacties (67)

1 2 3 • Mommy900

  Mijn kinderen zijn al wat jaartjes ouder, maar hebben namen die niet zo vaak voorkomen. Niks geknutseld of heel apart, je hoort het gewoon niet veel. Nu echt iedereen een bijzondere naam heeft, heb ik daar een beetje spijt van... Ik hoorde laatst twee zusjes: Roos en Julia. Vond het zo ontzettend verfrissend dat het lekkere normale namen waren! Werd er - jaren later dus - eigenlijk een beetje jaloers van! Maar thuis hebben ze een bijnaam die niks met hun voornaam te maken heeft. Is gewoon zo gelopen, iets van alleen binnen ons gezin :)

 • MamaH2019

  Ja ik snap dat gevoel ook wel een beetje! Het is tegenwoordig een uitdaging om een naam te vinden die nog “niemand” in je omgeving heeft, wat weer leidt tot wat andere namen dan de “normale” lijst met namen. En waarom zou je ook niet voor een lekker normale naam gaan? Denk je daar tijdens je zwangerschap ook maar zo over.... 🙈 Ik had vooral het gevoel dat ik hem een naam wilde geven die je in de omgeving niet te vaak hoort, om het wat “speciaal te houden. Achteraf denk ik ook, waarom hadden we niet gewoon toch die simpele naam gedaan? Maar dat is achteraf.. We moeten er niet te veel meer over nadenken en hopen dat dit snel eigen wordt.

 • mijn~meisje

  ik heb het ook heel erg gehad bij de middelste, maar dan meteen na de geboorte al. Hier was ik met ongeveer 7 maand zo ver dat het goed was en dat hij zo heette. Nu is hij ruim 2,5 en past de naam goed bij hem

 • MamaH2019

  Ja dat kan dus ook nog! Wel apart wat dat eigenlijk met je doet, terwijl je zo lang over een naam na hebt gedacht. Het heeft hopelijk even tijd nodig voordat ik helemaal gewend ben, en straks weten we niet beter 🙈

 • dvd1987

  Herkenbaar!

  - mijn oudste dochter haar naam. Ik was verliefd. Mijn man ook. Al heel snel 100% zeker! Nog veel gezocht, maar echt een waauw gevoel en we waren zo trots. Toen ze geboren werd, kregen we ook zooooo ontzettend veel leuke positieve reacties. En toen... helemaal uit het niks... begon ik te twijfelen. Ik zocht weer hele namenlijsten door en stelde soms zelfs iets voor aan mijn man. Hij vond dat echt zo gek. Ik vond ook niks beter. Nu is ze 3 en ik ben weer apetrots op de naam. Echt de allermooiste naam ooit!

  Het is een lieve naam en ze was een heel pittige baby. Dus misschien kwam het daardoor? Vond de naam inderdaad niet bij haar passen. Maar ze is nu toch een heel lieve zachte gevoelige meid gebleken. De naam is perfect.

  - dochter 2. We konden nooit tippen aan de naam van de oudste vonden we. Man niet helemaal overtuigd, maar we vonden niks beter. Ik vond hem wel mooi, maar niet WAAUW. Had eigenlijk ook een andere favoriete naam. Maar die vond manlief niks. Zodra ze geboren werd was ik compleet verliefd op de naam en ik vind van seconde 1 dat de naam haar echt perfect past. Ze is nu 1 jaar en doet haar naam alle eer aan. Ik vind mijn favoriete naam misschien nog iets mooier, maar deze naam past zo mooi bij haar dat het mij geen moment stoort.

  Dus heel gek hè. Hoe je na de geboorte inderdaad anders er tegenaan kijkt. Ik had nooit verwacht te twijfelen bij de oudste en had net bang om te twijfelen bij de jongste. Toch was het omgekeerd. Geen idee waarom!

  Nu dus echt apetrots op beide namen. Hopelijk komt het bij jullie ook goed!

 • MamaH2019

  Ja heel apart hoe dat zo kan gebeuren! Daar denk je bij je zwangerschap echt totaal niet over na.. Ik zei al; voor een eventuele tweede ga ik écht zo goed erover nadenken tot ik het helemaal zeker weet en echt denk: “wauw!”. Als dat al lukt... 🙈

  Ik denk ook dat de naam een beetje moet groeien. Je maakt niet voor niks natuurlijk de keuze voor een naam, en daar denk je samen over na. Hopelijk is het vooral gewenning en komt het helemaal goed! 🍀

 • Myr3

  Mijn 3 meiden hebben alle 3 meerdere namen, en ben over alle namen nog heel tevreden. Toch bij de middelste gebruik ik vaak een afkorting van haar 2e naam. Een soort bijnaam. Iets van ons samen. Misschien als je kindje meerdere namen hebt kun je kiezen voor de 2e naam, of er iets van maken. Ik kennen stel die na een paar maanden ook minder blij waren met de naam van hun zoontje, en hebben uiteindelijk toen de 2e naam doorgezet.

 • MamaH2019

  Gelukkig! Ja meisjesnamen wisten wij genoeg, maar een jongensnaam.... Hij heeft wel een tweede naam, maar dat is meer een vernoeming dus niet echt om te gebruiken in ons geval.

  Ik hoop dat het snel gaat wennen, want een naam wijzigen is veel werk en enorm wennen 🙈

 • Lilaleni

  Niet per sé spijt, maar onze dochter is vernoemd naar mijn moeder, net als alle andere eerste meisjes, ik heb de naam van mijn oma, mijn moeder de naam van haar oma, etc. Het voelde in het begin wel heel vreemd en zei ook constant 'haar of 'ze'. Ben er inmiddels wel aan gewend, dus hoop voor je dat het bij jou ook over gaat.

 • MamaH2019

  Ja en met een vernoeming heb je misschien ook dat het eerst apart klinkt omdat jullie deze naam ook dragen. Maar ik hoop ook dat het snel over gaat en de naam gewoon helemaal bij ons en bij hem gaat passen!

 • My-Two-Pride-and-Joys

  Wow dat zoveel mensen daar last van hebben, had ik niet gedacht. (niet lullig bedoelt trouwens) Ik heb ook twee jongens maar heb hier nooit last van gehad. Wel even wenen dat het baby'tje er is en dat ik de naam nu hardop kon zeggen, want ja, in de zwangerschap is het natuurlijk 'de baby' omdat de naam nog even geheim moest blijven. Maar mijn jongste is nu 8 maanden maar heb geen enkel probleem met het noemen van zijn naam. Ik vind de naam van mijn oudste wel echt bij hem passen, maar kan niet vertellen waarom. Bij de jongste heb ik dat gevoel nog niet helemaal maar dat komt omdat ik nu nog zijn karakter en persoonlijkheid moet ontdekken, maar ook dat komt straks wel, maar twijfelen, nee heb nooit getwijfeld. Maar ik kan wel heel erg begrijpen dat het voor sommigen heel anders voelt en dat je er echt mee kan zitten, gelukkig niet herkenbaar en hopelijk kun jij ook snel zeggen dat de naam bij hem past. Zo zonde als het je geluk in de weg staat!

 • MamaH2019

  Gelukkig ben je blij met de namen! Ik snap ook wel dat als je altijd overtuigd bent geweest van een bepaalde naam, je de twijfel misschien veel minder Of helemaal niet zal hebben. Wij vonden een jongensnaam zo enorm moeilijk, en we hadden bij geen enkele naam het “wauw” effect. Of je vind een naam leuk waarvan je dan mensen kent die dichtbij staan en dat ook niet wilt...

 • 3-musketiers

  Ja hier ook, eerste naam vind ik achteraf gezien een beetje saai of die naam bij dr past ben ik na 10 jaar nog niet uit, de jongste 1 letter verschil met de naam die het niet is geworden maar het is dan wel een naam die je eigenlijk niet hoort en de naam die ze heeft wel...plus de andere versie vind ik wat zachter klinken, maar heb het maar geaccepteerd het zijn geen lelijke namen in mijn ogen.

 • MamaH2019

  Ja toch gek hè? Dat je dus toch achteraf misschien wel een andere keuze had gemaakt! Ik verbaas me er ook echt over hoeveel mensen hier last van hebben.. Misschien dat je in Nederland toch na de geboorte wat langer tijd nodig mag hebben voor de juiste naam! Lijkt mij een goed idee 🤗

 • Ashleyjessy

  Er zijn zoveel vrouwen die hier last van hebben joh! Lees het hier echt regelmatig. En nog durven sommige vrouwen te zeggen dat een naam altijd bij een kindje past omdat je eraan went. Is echt niet altijd zo !

  Ik ken een vrouw, heeft een bloem als naam, haar broer een Bijbelse naam. Ze is Surinaams, lang, stoer, en heel krachtig. Ik heb nooit aan die naam bij haar kunnen wennen en zij zelf ook niet . De reacties zijn ook altijd van; huh ? Maak je een grapje ?

  “Past” z’n naam niet zo bij hem in jouw ogen ? Twijfelde je in de zwangerschap al?

  Probeer te relativeren of je er al langer mee zit of dat het toch die stomme hormonen zijn. Sterkte !

 • MamaH2019

  Ja ik lees het ook veel! Maar het is wel “fijn” om te weten dat ik niet de enige ben met deze twijfels. Het is ook een apart idee dat je een klein mensje een naam moet geven voor een leven lang.. En wat bij je eigen namen leuk staat.

  De naam past in dat opzicht wel omdat wij niet beter weten, maar toch bedenk ik in mijn hoofd dan weer andere namen die ik ineens leuker vind. Maar als ik nu bijvoorbeeld een andere naam bij hem roep, klopt dat ook niet 🙈. In de zwangerschap twijfelde ik er niet aan, en ik denk ook omdat we de naam al redelijk snel hadden en al blij waren dat we een jongensnaam hadden. Want dat was toch een stuk lastiger dan voor een meisje vonden wij..

  Ik hoop dat het gewoon weg zakt en het helemaal gaat kloppen! 🍀

 • MamaH2019

  Ja ik lees het ook veel! Maar het is wel “fijn” om te weten dat ik niet de enige ben met deze twijfels. Het is ook een apart idee dat je een klein mensje een naam moet geven voor een leven lang.. En wat bij je eigen namen leuk staat.

  De naam past in dat opzicht wel omdat wij niet beter weten, en ik zou hem nu ook geen andere naam kunnen geven. Als ik nu bijvoorbeeld een andere naam bij hem roep, klopt dat ook niet 🙈. In de zwangerschap twijfelde ik er niet aan, en ik denk ook omdat we de naam al redelijk snel hadden en al blij waren dat we een jongensnaam hadden. Want dat was toch een stuk lastiger dan voor een meisje vonden wij..

  Ik hoop dat het gewoon weg zakt en het helemaal gaat kloppen! 🍀

 • Amatullaah

  Ik heb t niet zozeer met de schrijfwijze maar dacht dat mn man en ik erover uit waren wat het zou worden. Heeft hij het toch anders aangegeven bij de gemeente...... wilde het veranderen en heb een rechtbank benadert, alleen moet je wel griffierechtenkosyen betalen en een advocaat nemen etc.. dusja dat vond ik helaas wel ver gaan. Ze is nu 2 en ben heel blij dat we het anders schrijven dan "normaal". Denk dat dat ook wel went voor jou, die hormonen zijn soms duivels

 • MamaH2019

  Ja om het te veranderen ben je inderdaad veel geld kwijt! Ik snap dat je dan eerst enorm kan balen als het “verkeerd” aangegeven wordt. Gelukkig heb je in jullie geval wel de roepnaam hetzelfde... en er zijn zo veel namen die je moet spellen, hoe simpel een naam soms ook kan zijn!

 • Mommy900

  Voor een verkeerde spelling kan je bij de gemeente volgens mij gratis laten wijzigen! Dat is dan geen naamswijziging..m

 • MamaH2019

  Geen idee. Maar het gaat niet om een verkeerde spelling helaas, maar de naam zelf... Als het de spelling was, dan was de keuze een stuk makkelijker geweest.

 • Marj0lein

  Misschien kun je het proberen andersom te gaan zien? Gewoon een gedachte die ik had na het lezen van je reactie. Tijdens de zwangerschap was dit DE naam! Misschien heeft je kindje wel zn eigen naam uitgezocht😉 dat dat het gewoon moest zijn!

  Ik heb nu ook 2 namen en voor de jongensnaam kan ik nog wel veel andere leukere bedenken.. maar onze baby heet al zo ofzo.. ik denk dat onze baby zn naam gewoon al heeft gekozen en dat ik niet meer kan wisselen🤪

 • MamaH2019

  Ja zo houdt ik het mezelf ook voor nu, en hier probeer ik aan vast te houden! We hebben toen niet voor niks de keuze gemaakt..

  Ja gek hè? Dat je dan ineens leukere namen voorbij ziet komen, terwijl je denk ik diep van binnen de keuze al gemaakt hebt. En ik denk dat je misschien over 30 jaar wel denkt; jeetje waren die namen toen leuk? 🤣

 • Marj0lein

  Misschien kun je het proberen andersom te gaan zien? Gewoon een gedachte die ik had na het lezen van je reactie. Tijdens de zwangerschap was dit DE naam! Misschien heeft je kindje wel zn eigen naam uitgezocht😉 dat dat het gewoon moest zijn!

  Ik heb nu ook 2 namen en voor de jongensnaam kan ik nog wel veel andere leukere bedenken.. maar onze baby heet al zo ofzo.. ik denk dat onze baby zn naam gewoon al heeft gekozen en dat ik niet meer kan wisselen🤪

 • Massie90

  Ohja herkenbaar hoor! Mijn jongste is net 1 en begin langzaam te wennen en dat het goed voelt... het is nog geregeld dat ik zeg : pak jij ‘haar’ even, moet de baby niet ook douchen, dat mijn man erop wijst ze heeft een naam hoor ;-) bij de oudste net zo gegaan. Net alsof ik toen ook allemaal ‘leukere’ namen om me heen hoorde. Maar dat gevoel is nu weg en 100% blij met naam, Ik zou het even de tijd geven. Hopelijk komt het goed

 • MamaH2019

  Ja toch vreemd hoe lang je aan een naam voor je baby moet wennen.. En precies wat je zegt! Alsof je om je heen ineens allemaal leukere namen ziet en denkt, had ik maar ...... Maar het is denk ik ook gewoon wennen en het wordt vanzelf “zijn” naam.

 • B756

  Kan het zijn dat jij de naam niet zo bij jezelf vindt passen? Ik vind dat je van een baby nog niet kunt zeggen of het een echte Kees of een echte Jayden is, zeg maar.

  Heb je een te sterke associatie met de naam door iemand anders? Dan zal dat met verloop van tijd echt overgaan, want hoe ouder hij wordt, hoe meer je zoon dan die associatie met de naam gaat worden. Als je zoon een heel grappig mannetje wordt, dan vind je Kees dus straks passen bij een grappig mannetje. Ipv dat Kees paste bij die zure ouwe man die je met die naam kende. Dit gaat ook zo als mensen gekke opmerkingen over de naam of iemand die ze kennen met de naam hebben gemaakt. Dat verdwijnt echt naarmate jouw zoon steeds meer een eigen persoonlijkheidje wordt.

  Of heb je voor iets te klassieks of juist te hips gekozen en vind je dat eigenlijk niet zo bij je passen? Kijk dan maar eens naam de namen bij opvang of school, en naar de ouders die er bij horen. Er zijn zóveel namen waar iedereen zó veel associaties bij heeft, dat eigenlijk geen enkele naam maar in 1 straatje past.

  Of had je het idee dat je bij een naam echt een wow gevoel moest hebben? Dat is echt niet zo hoor. Hier 1x heel vroeg heel zeker van de naam en 2x niet maar wel op een gegeven moment de knoop doorgehakt. Bij die eerste voelde dat sneller normaal dan bij de andere twee. Maar ze zijn nu 2,5 en 4 en het klopt gewoon net zo goed als de naam van de oudste. Ik bleef het wel elke keer maandenlang vreemd vinden dat iedereen de naam zomaar hardop zei.

  Ik vond de naam van mijn dochter het moeilijkst, ik moest sowieso wennen aan het idee van een dochter en een meisjesnaam voelde na twee jongens ook heel onwennig. Maar zij vindt haar naam prima, iedereen om ons heen ook en ik inmiddels ook gewoon.

  Nou ja, wat ik probeer te zeggen is dus: de naam is niet fout. Hij gaat ook gewoon passen bij je kind, alleen jij moet nog wennen. En daar heeft je kind echt geen last van. Komt heus goed!

 • MamaH2019

  Daar heb je gelijk in, het is niet een naam die bij de baby past maar vooral de associatie denk ik! Dat moet nog groeien..

  We hebben geen naam uit de top 20, dus niet bepaald een hippe naam. Ook niet heel klassiek, een beetje er tussen in. Het liefst had ik achteraf misschien wel een meer klassieke naam gewild. Maar daar moet ik niet meer over nadenken 🙈

  Het heeft denk ik ook tijd nodig om aan de naam te wennen nu je iedereen deze naam hoort noemen en roepen, dat vind ik echt apart! Je hebt de naam zo vaak in je hoofd genoemd, maar toch klinkt het uit de mond van anderen weer heel anders.

  En je hebt gelijk! Een naam is niet fout, mijn zoontje weet straks niet beter dan dat hij zo heet.

  Fijn om te horen dat veel mensen aan de naam van hun kindje moeten wennen, dat is wel een enorme geruststelling. 🖤

 • MontBlanc

  Zo te lezen vooral gebruikelijk bij jongensnamen, bijzonder! Bij mijn dochter heb ik er nooit last van gehad, bij mijn zoon wel. Hij heeft een Bijbelse naam en ik vond het veel te streng voor een baby... Zo raar als mensen die naam gebruikten voor mijn kleine lieve hummeltje. Ik heb er wakker van gelegen... Had ik hem echt bij volle bewustzijn deze naam gegeven? Al snel ging iedereen zijn naam afkorten en wist ik zeker dat het niet klopte. Maar toen was hij een jaar of 2 en op de een of andere manier klopte zijn volledige naam toen wel. Hij ging zichzelf ook bij zijn volledige naam noemen. Hij is inmiddels 5 en het is helemaal goed gekomen. Sterker, mocht er ooit totaal onverwachts nog een kind komen, krijgt die ook een Bijbelse naam

 • MamaH2019

  Ja ik lees inderdaad dat het veel bij jongensnamen voor komt! 🙈 Voor een meisje hadden/hebben wij ook een mooie lijst aan namen, maar voor een jongen....

  Ik herken mezelf echt volledig in dat je zegt; heb ik hem die naam met mijn volle verstand gegeven? 🤣 Blijkbaar wel.. en hopelijk komt de gewenning steeds meer!

 • Mama-van-5-wondertjes

  Hier net zo hoor echt wennen. We wisten niet wat we kregen en paar dagen voor de bevalling hadden we deze naam. Voor jongen zelfs 3 dagen van te voren en die naam bleef me echt dwars zitten maja we moesten een naam en ik vond niks leuk leek wel of ik wist dat het meisje werd haha die namen waren wat makkelijker . Nu hoor en zie ik echte leuke jongens namen hoor . Knoop doorhakken is soms gewoon heel moeilijk. Het went vast wel.

 • MamaH2019

  Ja dat is het denk ik ook! Er zijn zoooo veel namen, dat je eigenlijk ook nooit weet wat goed bij je kindje zal passen. En achteraf zie je ineens overal leuke namen voorbij komen 🙈

 • Lindaaaaaaaa

  Wat is zn naam? En waarom vind je het niet leuk?

 • MamaH2019

  Vanwege privacy noem ik hem liever niet openbaar. Ik kan er vooral niet aan wennen, deze naam bij hem. 🙈 Voor mijn zwangerschap vond ik de naam nooit zo bijzonder, maar tijdens de zwangerschap was ik ineens overtuigd van deze naam. Vandaar dat ik het me ook afvraag, of het destijds door de hormonen kwam om de keuze te maken voor een naam..

 • Merami

  Ik had dat met mijn zoon ook..heeft zeker tot 10mnd geduurt. Ik schaamde me enorm om zijn naam en vond het niet bij hem passen. Ik zei zo weinig mogelijk zijn naam. Ik kon dit met niemand bespreken want schaamde me voor mijn gevoel. Op een dag was dit weg en had ik zijn naam aanvaard. Heel bizar. Ik denk dat het bij mij door de hormonen kwam. Bij de zusjes nooit gehad trouwens. Nu vind ik zijn naam wel bij hem passen en vind ik de naam terug mooi en weet ik weer waarom ik tijdens de zw zo verliefd op de naam was. Hopelijk komt jou het bij jou ook snel goed

 • MamaH2019

  Wat fijn om te lezen dat je er nu wel blij mee bent! Bijzonder toch, dat je zo lang hebt moeten wennen aan een naam terwijl je tijdens je zwangerschap overtuigd bent van DE naam. Ik denk ook dat de naam wel bij je kindje gaat passen, maar ik vind het ook gek om anderen zijn naam te horen roepen. Ik blijf er positief in staan en verwacht dan ook dat ik het straks accepteer en achteraf kan lachen om deze twijfels!

 • Merami

  Ja vreselijk was dat. Ik begreep ook niet vanwaar dit kwam. Gelukkig overgegaan.

 • First-born

  Echt vervelend als je dat gevoel hebt. Ik snap je compleet. Het is heel herkenbaar. Het heeft bij mij ook erg lang geduurd voordat ik aan zijn naam was gewend. Zo'n 10 maanden volgens mij. Hij was toen ook al ondernemend en was al echt een kereltje. Zijn naam he ik vaak geroepen haha. Het past gewoon bij hem en anderen hebben het ook over hem en benoemen zijn naam. Dat hielp enorm of de hormonen die weg waren geen idee. Maar het went uiteindelijk en ben super blij met zijn naam. Hoop het ook voor jou!

 • MamaH2019

  Gelukkig ben je nu helemaal gewend aan zijn naam! Het is zo vervelend als je daar twijfels over hebt.. Na 9 maanden lang namen bedenken, denk je dat je de juiste keuze hebt gemaakt en dan is achteraf twijfelen erg vervelend. Ik denk ook wel dat het helemaal goed gaat komen, het heeft even tijd nodig! Want om hem nu een andere naam te geven, dat past ook niet... 🙈

 • First-born

  Twijfelen is zeker niet leuk. Dit gaat wel om je kind.

  Zelfs bij mij is het goed gekomen 😅

  Fijn dat je er ook zo over denkt. Geef het inderdaad wat tijd. De naam blijven herhalen en went het vanzelf

 • JustAMom

  Jaaa, daar heb ik kortgeleden ook een topic over geopend. Ik zeg nog iedere dag tegen mijn man: zullen we hem omdopen tot David? 🙄 Gaat niet gebeuren ... maar die naam past veel beter bij hem dan de tropische naam die hij nu heeft. Inmiddels lig ik er niet meer wakker van maar het knaagt wel aan me hoor! Maar ja, voordat hij 18 is ben ik vast wel gewend 🙄

 • MamaH2019

  Ja en ik denk in jullie geval al helemaal, omdat je tot het eind getwijfeld hebt of het geen David moest zijn. En toch heb je een bepaalde keuze gemaakt, dat houdt ik mezelf ook voor. Dat is toch niet voor niets geweest hopelijk?

  Haha dat is wel te hopen! En een kind weet gelukkig niet beter dan dat hij zo heet.. Al is het voor ons mama’s een stuk minder leuk ☹️

 • MamaH2019

  Ja en ik denk in jullie geval al helemaal, omdat je tot het eind getwijfeld hebt of het geen David moest zijn. En toch heb je een bepaalde keuze gemaakt, dat houdt ik mezelf ook voor. Dat is toch niet voor niets geweest hopelijk?

  Haha dat is wel te hopen! En een kind weet gelukkig niet beter dan dat hij zo heet.. Al is het voor ons mama’s een stuk minder leuk ☹️

 • JustAMom

  Weet je, ik bedacht me vanmorgen: stel, dat ik nu weer zwanger zou zijn van een zoon, zou ik die dan alsnog David noemen? En mijn eigen antwoord was nee. Het is eigenlijk puur omdat onze zoon alle uiterlijke kenmerken vertoont van hoe David in de Bijbel omschreven wordt, dat ik er van baal dat hij niet zo heet. Maar los daarvan is het voor mij geen top-naam, terwijl ik de naam die onze zoon nu heeft wel een topnaam vind.

 • Trotsemama♡

  Zooo herkenbaar! Tijdens de zwangerschap was ik er helemaal weg van. En echt trots allemaal dingentjes kopen met de naam erop. Na de kraamtijd begon ik aan de naam te twijfelen, en liep ik alleen maar aan mijn man te vragen waarom we hem zo genoemd hadden? Ik vond het zo raar om hem bij zijn naam te noemen, en als andere hem riepen schrok ik gewoon even. Ik vond het allemaal maar raar. Hahah maar hij is nu 12 maanden, en had hem niet anders willen noemen. Het is goed zo! Denk dat je dat altijd zult hebben.. zoveel namen zoveel twijfels.

 • MamaH2019

  Ja bizar toch? Dat je tijdens de zwangerschap zo overtuigd van iets kan zijn, en er daarna weer zo over twijfelt.

  Precies, er zijn zo enorm veel namen! Maar ook zo veel mensen die de naam al in gebruik hebben en er dus andere associaties bij hebt 🙈

  Het komt vast helemaal goed!

 • Barbamammie79

  Herkenbaar hoor! Hier 5 kinderen.... en het eerste jaar... of zelfs langer moet ik altijd enorm wennen. Dacht echt soms: oh help... we hebben hem gewoon echt Guus genoemd

  Nu is hij 6 en is het echt ok

  Ook bij de jongste... Hij heet Tom... we noemen hem Tommie... hij is bijna 3 en sinds kort voelt het echt ok

  Laat het los... echt waar... het komt goed.

  En wat ook zo is... zo moet je ook maar denken: het is maar een naam. Klinkt misschien heel negatief zo... maar ik bedoel: soms is het wow gevoel er gewoon niet... en misschien komt het ook wel niet. Nou en? Jammer dan...

  Als hij een normale bekende naam heeft... dan is het gewoon goed

  Zijn naam gaat echt bij hem passen! Echt!

  Met 7 maanden noemde ik mijn kind niet eens bij zijn naam... voelde zo raar als iemand zijn naam zei... hij was gewoon 'de kleine'... of 'de baby'

  Nu noem ik hem bij zijn naam... het komt goed! Heel veel mensen hebben dit volgens mij.... hemel het niet teveel op... het is maar een naam

 • Lindaaaaaaaa

  Guus.... geweldig!!

 • Barbamammie79

 • MamaH2019

  Ja je hebt dus ook wel écht even moeten wennen aan het roepen van de naam?! Ik hoop en verwacht ook dat het inderdaad weg zal gaan, en de naam past bij hem. Ik kan me ook niet voorstellen om hem nu nog een andere naam te geven, dat past helemaal niet meer.

  Het is vooral dat ik het dan in mijn hoofd “perfect” wil doen en de mooiste naam voor je kindje wilt hebben (wat iedereen wil). En smaken verschillen enorm... Dus wat ik misschien geweldig vind, vind een ander helemaal niks. Maar inderdaad, ik heb bij weinig jongensnamen echt het “wauw” gevoel. Mochten we voor een tweede gaan en het wordt een jongetje, dan wordt de naam een hele uitdaging! 🙈

 • Barbamammie79

  Haha ja hier net zo... onze 4de was een 2de zoon... tijdens de zwangerschap hadden we Guus... mijn man was eruit.. ik nog niet helemaal.. we spraken af om op zoek te gaan naar een betere naam... haha niet gevonden.. dus Guus.

  Even wennen.. maar nu is hij 6 en een echte Guus hoor! En ik ben er ook heel blij mee.

  Onze 5.. nu bijna 3... was weer een zoon... denken denken.. ook in overleg met onze 3 tieners... en het werd Tom.

  Ook weer heel erg wennen .. maar nu is het echt goed hoor!

  Toen de kraamverzorgster vroeg: zullen we Tom vandaag in bad doen?... dacht ik: wie?!

  Oh... de baby... ja is goed... de baby gaat zo meteen in bad...

  Wie was Tom?

 • Mamavan5schatjes

  Omdat je de naam toch niet gaat veranderen zou ik het echt gewoon accepteren. Loslaten. En het zeker niet in de weg laten komen van je geluk. Uiteindelijk ga je er aan wennen. Dit getob heeft weinig zin. Mijn zoons naam stond vast voor de geboorte, het is een familiegewoonte die ik heb gerespecteerd. En na al die jaren kan ik zeggen dat het echt bij hem past, maar het was geen naam die ik zelf had kunnen bedenken.

 • Lindaaaaaaaa

  Ben je verplicht om dat te doen?

 • Mamavan5schatjes

  Wat bedoel je?

 • MamaH2019

  De naam veranderen is bij mij wel even een optie geweest en heb wat informatie opgezocht, maar ik zou nu niet meer aan een andere naam bij hem kunnen wennen en onze omgeving al helemaal niet! De naam “past” dan ook in die zin wel, maar de naam op zich ben ik niet overtuigd van.

 • Ting55

  Ik heb mijn zoon de naam gegeven die ik een zoon altijd al wilde geven. Andere namen die ik opperde vond mijn vriend niks. Deze naam vonden we beiden leuk! Maar na de geboorte twijfelde ik enorm. Pfff verschrikkelijk. Hij is nu geen baby meer maar een stoere peuter van 20 maanden en ja, zijn naam past echt bij hem. Gelukkig is het nu helemaal goed.

 • MamaH2019

  Gelukkig maar! En fijn dat je al zo lang een naam voor een jongen wist. Want dat is ook al enorm lastig...

 • Assiral

  Geen ervaring mee. Ben wel benieuwd naar de naam. Is het zo’n gekke naam?

 • MamaH2019

  Ik noem de naam even niet vanwege privacy. De naam opzich is niet gek of apart hoor, maar vooral mijn gevoel bij de naam!


1 2 3