Iemand een tip voor me?

Wij wonen hier nu bijna 2jaar.
Onze buren aan de ene kant sinds 1 april super gezellige mensen.
Aan de andere kant de buren wonen er iets meer als een jaar.
Van die mensen hebben wij vreselijk veel overlast.
Savonds laat (na 22:30) meubels schuiven, heel de dag door met deuren gooien, de hond poept en plast in de achter tuin en ze ruimen dat niet op en het stinkt enorm, ze lopen de trap niet op maar echt stampend, de hond deed ook zijn behoefte bij ons in de voortuin (we hebben er een hoog hek omheen gezet).
Als ik aan de deur ga of (op aanrade van de woningbouw) een briefje in de bus doet, staat de buurman met uit te schelden en te bedreigen.
Als ik aangifte wil doen kan dat niet omdat het 1 op 2 is en daar is geen neutraal persoon bij betrokken.
Helaas heeft de buurman en zijn zoontje ons en onze oudste zwart gemaakt in de wijk hier en niemand wil meer met Bryan spelen en sommige mensen kijken ons niet eens meer aan.
Waarom??? Dat weet niemand.
Vorig jaar na de zomervakantie hebben wij buurtbemiddeling gehad, dat ging niet zoals gepland.
De buurman ging me recht in mn gezicht uit zitten lachen omdat ik het moeilijk had ivm de herrie en dat mijn kinderen niet konden slapen ervan.
Ik ben opgestaan en weggelopen, ik kreeg het warm, had het benauwd en ik zag alles om me heen draaien.
Ik had een aanval van hyperventilatie.
De buurman en buurvrouw hebben zelf ook 2 jonge kids en ik was er vanuit gegaan dat ze me wel zouden snappen, maar helaas tot op de dag van vandaag nog steeds niet.
Nu hebben we 3 maanden geleden gebeld voor een krolse kat die snachts loopt te janken, vandaag zijn ze eindelijk aan de deur geweets bij de buren vanuit de woningbouw.
De man van de woningbouw kwam daarna bij mij langs en vertelde me dat de buurman open stond voor een gesprek met buurtbemiddeling erbij.
Ik heb dus buurtbemiddeling weer ingeschakeld maar, ik ben zwanger en wil me niet al te druk maken wat logisch is lijkt mij.
Ik heb gezegt dat een gesprek prima is maar dan wel op een normale rustige manier zodat ik niet een al te hoog stress niveau hoeft te hebben.
Maar wat is wijsheid?
Zouden jullie mij aanraden het voor of na de bevalling te doen?
Ik wil het natuurlijk zo snel mogelijk uit de wereld hebben maar ik twijfel enorm.
Iemand een tip voor me?

659 x gelezen, 1

reacties (6)


 • Assiral

  Ah buurtsituaties zijn altijd lastig.. altijd hun woord tegen het jouwe en jouw woord tegen dat van hun. Zoals je omschrijft heb je er wel echt last van dus zou ik zsm dat gesprek aangaan. En van te voren en rustig proberen in te staan en je niet opwinden tijdens het gesprek. Mocht dat van hun kant wel het geval zijn is dat een teken van zwakte aan hun kant, maar laat die woede vooral bij hun. Probeer rustig te blijven en houd de eer aan je zelf. Hoe moeilijk ook. Ik zou ook kiezen om het gesprek met je partner er bij te plannen, zo dat de situatie ook van meerdere kanten word bekeken. Succes!!

 • Nog-even!

  Ik zou het zsm doen, maar niet zelf: laat je man die gesprekken doen als het even kan... Mannen onder elkaar gaat vaak veel beter.. Maakt meer indruk...

 • kim991

  Ik zou het zo snel mogelijk achter de rug willen hebben. Je hebt nu al stress, laat staan als je dan nog langer wacht. En vraag inderdaad of iemand met je mee wil waar jij rustig van word en die jou kan ondersteunen in dat gesprek. Misschien inderdaad ademhalingsoefeningen doen om rustig te worden en te blijven. Neem een flesje water mee zodat je wat in je handen heb als je merkt dat je onrustig word. Dat werkt bij mij in elk geval :) Succes

 • NYVM

  Misschien beter om het gelijk te doen. Vooraf misschien wat yoga-/ademhalingsoefeningen doen om al kalm het gesprek in te gaan. Doe het niet alleen zou ik zeggen. Neem iemand mee die het voor je opneemt als hij niet normaal doet.

  Succes! Wat vervelend zeg.

 • Soccer-Mom

  Ik zou het zo snel mogelijk achter de rug willen hebben. Dit geeft jou alleen maar stress, ook als je dit meer en meer uitstelt. Ik kan alleen jouw zin over aangifte in zijn geheel niet plaatsen. Sinds wanneer is de politie niet neutraal als je aangifte komt doen?

 • Mama2010~2017~2018

  Het gaat er dan om dat het ons woord tegen dat van de buurman is en dan krijg je een welles nietes spelletje